homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candidoza 2-195

#3687 2015-03-06 18:45:39

cargoo5
Full member
Inregistrat: 2013-02-24

Re: candidoza 2

Salutare! mi se facuse "dor" sa va viZitez cu probleme.
Am nevoie de niste sfaturi, indrumari, orice!
Se da asa: una candida ciudata.
Mi a recidivat a 3a oara de cand a inceput anul. si nu glumesc. am bagat in mine tone de ovule cervugid si folii intregi nenumarate de nistatina. Nistatina fiind singura substanta la care e/era sensibila, utima lama facand o prin vara parca.
in ian am bagat tratament de 10zile ovule si nistatina comprimate. in feb vreo 6 si multe comprimate de la 8 cp  la 4/zi. 
Pe langa secretii, mi se inflameaza zona dintre.."labute" de nici nu pot sta in fund la facultate.
Pare ca trece sau ca se amelioreaza pana vine menstra. cum trece, cum o ia de la capat. Ce mai trebuie sa fac, pentru ca iar a luat o de la capat si e urata si imi creeaza o stare de jena la locul cu pricinA.
m am spalat extern cu bicarbonat, parca s a mai desumflat, dar in acelasi timp s a inrosit si ma mai mananca. am senzatia de uscaciune iar secretia parca a innebunit. e abundenta. ..
incepe sa ma streseze psihic si n relatia de cuplu e stresanta problema. mereu bolnava cu asta... help va rog..
incepusem sa umblu la alimentatie. am abandonat.. sa o iau de la capat? 
as putea face spalaturi intravaginale cu irigator cu bicarbonat?(sfat primit de la dr infectionist) (chestie care nu mi place deloc..)
am luat zir-fos intai la recomandarea farmacistei innebunite de cate ori o vizitez pt a cumpara ovule. mi e frica cu pastilele astea.. nu stiu de ce. voi incerca de maine sa incep tratament asa, dupa recomandarea ei..pt ca medicul nu si explica de ce tot recidiveaza..
maine merg sa mi fac analize de sange si urina. ar putea iesi candida in analizele de sange? (asta ar putea insemna ca problema s a extins?)

Ultima oara a fost editat de cargoo5 (2015-03-06 19:13:31)

#3688 2015-03-08 02:52:56

cargoo5
Full member

bun. mesajul anterior e prea lung.. am nevoie disperata de ajutor!!! nu pot dormi noptile pt ca ma scoala mancarimile. acum iar mi au sangerat labiile interne. nu e primul episod cand mi s a intamplat asta. cand i am specificat acest lucru medicului ginecolog nu a stiut ce sa spuna. CE POT FACE? acum 14h am pus un ovul de cervugid si parca nici nu l am pus. NU mai rezist fizic psihic si din toate punctele de vedere!!!😭😭

#3689 2015-03-08 09:33:02

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Cargoo, eu nu stiu cum sa te ajut... imi pare rau de situatie. Si eu sunt tot cam pe acolo, am un episod pe luna, rar de tot cand trec doua luni cu bine. Mie doc mi-a zis sa pun un ovul de izoconazol inainte de menstra si 3 ovule cu lactobacili dupa menstra, timp de 6 luni. Dar la mine e inutil pentru ca aparitia episoadelor nu se coreleaza cu menstra, apar in cele mai neasteptate momente iar schema asta nu ma ajuta sa previn... Nu zic sa urmezi tratamentul prescris mie, dimpotriva. Te sfatuiesc doar sa mai incerci sa vorbesti si cu alti medici, poate gasiti o solutie care sa functioneze la tine.
La analize de sange si urina n-ar avea sa iasa in legatura cu candida.
Cu solutie de bicarbonat eu n-am incercat, nu stiu ce sa zic... nu ma tenteaza.
Ce mai functiona la mine dar din pacate nu mai are efect nici asta acum, era Bioclin Actigel, la primele simptome.

#3690 2015-03-08 09:33:09

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

- fa-ti o antifungigrama si deocamdata fa tratament dupa ea - si antimicotic oral, nu doar ovule
- la analizele de sange si urina nu are ce sa iasa
- poti sa-ti dai la exterior cu crema de galbenele sau Bioclin gel
- in privinta alimentatiei trebuie sa ai grija pe termen lung, renunta la zahar in primul rand
- tot pe termen mai lung poti lua niste probiotice, ovule cu lactobacili dupa ce termini tratamentul pt candida (gen Gynophilus)

ca parere personala, inteleg ca esti din Iasi, e o doamna doctor homeopat acolo care te poate ajuta, cred eu, Silvia Vasile

#3691 2015-03-08 10:35:43

cargoo5
Full member

multumesc gargarita si heimdall pt raspunsuri.. am sa vizitez ginecoloaga maine.. dar abia acum a inceput aa iasa ovulul.. ar putea sa mi faca maine antifungigrama tinand cont ca mai dureaza pana se elimina cervugidul din corp? alta varianta ar fi sa astept pana vineri cand o pot gasi pe doctora iar la cabinet, dar nu stiu daca rezist pana atunci.
stiu ca nu e recomandar sa bagi/faci ceva cu 48h inainte de consultatie, dar m ar ajuta sa ma spal intern cu ceva? sa elimin cervigidul? farmacista mi recomanda ieri sa iau bioclin irigator.. dar ma gandesc sa nu folosesc pastilele efervescente pana nu rezolv cu antifungigrama.
de fiecare data cand mi a luat analiza de secretie a facut si antifungigrama daca nu gresesc care mi spunea de levuri si alti balauri..
ma gandesc serios sa schimb si dr.. poate nu i bun laboratoryul la care duce sa mi analizeZe secretiile.
nu e destul de periculoasa partea cu sangerarile?
de cand cu sezon rece mi a recidivat de multe ori.. dar din ianuarie pana acum face prea urat. mult mult prea urat.
medicul homeopat m ar putea ajuta in ceea ce priveste alimentatia? spre exemplu doctora gineco nu mi a spus mai nimic cum sa am grija ce sa mananc, n a pus nici un accent: bai vezi ce mananci ca iar o iei de la capat.. 😭😭😭😭😭

Publicitate

loading...

#3692 2015-03-08 10:54:50

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

antifungigrama e cea care spune la ce este sensibila. inteleg din mesajul de mai sus ca ai facut dar nu de fiecare data. lucrurile se mai modifica, ar trebui repetata. nu e nevoie doar sa se elimine ovulul, trebuie sa mai astepti cateva zile... macar vreo 5.
nu ma astept sa treaca cu cervugid o candidoza recidivanta si violenta ca manifestari, nu stiu de ce ti-a recomandat tocmai cervugid.

faptul ca sangereaza zona nu este periculos, doar ca presupune un disconfort mare pentru tine. incearca sa folosesti unguent de galbenele, mai calmeaza putin.

#3693 2015-03-08 11:12:48

heimdall
Diamond member

in privinta mancarii, poti cauta pe net sa vezi care sunt alimentele acide si sa incerci sa le elimini pe cat posibil, in primul rand trebuie sa renunti la dulciuri, fainoase, alcool, fructe in cantitati mari
acum e primavara, incearca sa mananci cat mai multe frunze vezi, care sunt alcaline si foarte sanatoase

cat despre cervugid sunt de acord cu garga, cand poti face examenul de secretie corect (sa treaca niste zile dupa ovule) poti eventual merge tu la un laborator sa ceri antifungugrama, e cea care iti spune la ce medicamente e sensibila candida, ca sa nu faci mai multe incercari pana nimeresti

nu dau de obicei sfaturi despre medicamente, dar data fiind situatia poti incerca sa iei ceva pe cale orala, de ex flucovim 150mg - asta e doza unica, sau de 50mg si iei 3 zile la rand (exista sanse sa nu mearga daca nu e sensibila candida la el); eu in situatii din astea de urgenta asta luam, un flucovim si un ovul de lomexin (e tot doza unica)

Ultima oara a fost editat de heimdall (2015-03-08 11:20:49)

#3694 2015-03-08 11:27:19

cargoo5
Full member

de fiecare data mi a facut si antifungigrama.. mi a dat cervugid pt ca era singurul produs care sa aiba mai multa nistatina. ultima analiza spunea ca este candida sensibila doar la nistatina. si multe substante la care e rezistenta. treaba cu alimentatia am luat o de la capat de ieri.. dar parca de a naibii mi vine dorinta de dulce:((
exista antifungigrama care sa mi spuna exact ce pastile pot lua? sau imi spune doar despre substante? pt ca multe pastile, ovule sunt in combinatii de sustante. am pus un singur ovul de cervugid de cand a inceput criza.
cu cervugid imi mai trecea, de aia doar asta folosesc. dar v am spus.. trecea pana mi venea menstra, un menstra apareau niste mancarimi dar apoi nu mai era inflamata zona, pana dupa ce se termina perioada rosie. apoi o luam de la capat..

ce recomandati.. sa opresc si zir fos ul pe cale orala si nici sa nu incerc inca spalaturi interne cu bioclin?

luasem si lomexin. nu mai stiu cum am reactionat. am incercat tot felul de ovule. canesten, gynozol la care am facut reactie adversa la un moment dat si de la care mi s a facut frica sa nu mai patesc asa, lomexin, klion tot reactie..

Ultima oara a fost editat de cargoo5 (2015-03-08 11:35:07)

#3695 2015-03-08 11:34:01

heimdall
Diamond member

zir-fos e un probiotic, nu te incurca cu nimic, il poti lua
cred ca poti face spalaturile cu bioclin (tablete, nu ? vad ca oricum contin si ele bicarbonat, eu as incerca)
antiungigrama iti spune substanta activa, sunt mai multe medicamente care o contin, de exemplu Macmiror vad ca ar mai avea nistatina si sunt mai ok pentru candoda decat Cervugid, zic eu

#3696 2015-03-08 11:46:08

cargoo5
Full member

va intreb pt ca treaba cu bioclinul mi l a recomandat farmaciata care mi a spus si despre zir fos.. dar mi a zIs luna trecuta ca intai sa fac tratament pt candi si apoi sa iau zir fos. daca as lua flucovim sau nistatina pe care am tot bagat o in mine parca degeaba asteA 3luni.. as punea lua si zirfos? sau nu?
da, presupun ca irigator bioclin cu tablete.. n am incercat pana acum.. dar am ajuns intr un punct in care sunt disperata. ma arde stand degeaba in pat. ce sa mai spun de iesit la plimbare, blugi, fusta mi zboara din cap in secunda doi.. pt ca trebuie sa port tanga.. ceea ce e imposibil.
macmiror mi a dat doctora in decembrie. am utilizat 4zile parca, se calmase apoi a luat o de la capat si am sangerat. am dat cu macmiror si m a usturat pana la cer si napoi... e complicata treaba.. de aceea nu stiu ce sa mai iau.

#3697 2015-03-08 12:06:33

heimdall
Diamond member

cum ziceam, zir fos nu e medicament, e un supliment cu probiotice pe care il poti lua pe termen lung, nu are treaba cu antimicoticele
incearca cu crema de galbenele / ceai de galbenele la exterior pana una-alta

#3698 2015-03-08 12:11:52

cargoo5
Full member

saru mana pt raspunsuri.. o sa trec si la varianta asta. o sa ies sa iau si irigator.. ouf😭😭.. sper sa fie mai bine treaba..
Apropo,..: La multi ani dragelor si o primavara frumoasa!puss

Ultima oara a fost editat de cargoo5 (2015-03-08 12:57:53)

#3699 2015-03-08 12:12:57

heimdall
Diamond member

puss sa ne spui cum mai esti

#3700 2015-03-08 13:01:23

cargoo5
Full member

dap:( 😘

#3701 2015-03-13 04:56:35

cargoo5
Full member

am o intrebare.. te poti rani cu irigatorul? sau e posibil sa l fi bagat prea adanc si asta sa mi cauzeze dureri ca si cum mi ar veni ciclul???

Ultima oara a fost editat de cargoo5 (2015-03-13 04:57:52)

#3702 2015-03-13 08:34:06

daenarys
Vizitator

cargoo,da se poate sa te ranesti de la el.mare grija cand il folosesti,eu de sexmplu introduc doar varful.de dureri nu stiu ce sa zic sa nu ovulezi smile
atentie cand il folosesti

#3703 2015-03-13 10:11:58

cargoo5
Full member

care sunt consecintele in cazul in care ma lovesc? din disperarea mea de a calma problemele am impins.. si m am lovit de 2 ori..  au inceput durerile din seara cand am "bruscat".. totusi cred  ca e si perioada de ovulatie.. pt ca s la mijloculbdintre cicluri.. dar nici eu nu mai stiu ce sa cred, o iau razna.. pt ca n am mai avut dureri de mai bine de 3 luni..

#3704 2015-03-13 10:38:03

daenarys
Vizitator

cargoo,pai eu nu vad nici o consecinta.nu e obligatoriu sa te doara in fiecare luna eu cred ca ovulezi

#3705 2015-03-13 11:01:47

cargoo5
Full member

multumesc pt raspuns.. caut sa ma mai calmez. m am dezobisnuit cu asta.. iar in ultima perioada din cauza unor prob emotionale etc.. ma panichez rau:( si nici nu mai stiu ce sa cred:(
mai ales camd ma scoala din somn durerile:(. multuuu:*

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.