homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candidoza 2-70

#1312 2009-09-09 16:47:21

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

Re: candidoza 2

pff..da-l incolo de doctor!..te duci frumos la un laborator si ceri sa-ti faca analiza asta

e ca si cum ai face urocultura fara antibiograma...pai bagi nolicin in tine (e tratamentul clasic) cand de fapt nici nu e sensibil la asta

eu zis sa faci separat antifungigrama si te prezinti frumusel cu ea la doctor sa-ti prescrie tratament in functie de ea. Nu vad de ce ar obiecta

#1313 2009-09-09 16:55:06

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Eu sunt din cluj, o sa ma interesez la ce laborator se poate face antifungigrama. O s-o fac si cu rezultatul voi merge din nou la medicul ginecolog. Nu mai suport candida sad

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#1314 2009-09-10 14:35:35

V's bunny
Full member
Inregistrat: 2009-05-03

Fetelor, va spuneam zilele trecute ca eu cred ca mi se tot declanseaza candidoza dupa contacte cu prietenul meu. Credeti ca o capsula de flucovim 150 e suficienta pt a-l trata? M-am saturat de candidoza asta blestemata, am facut de 3 ori in 3 luni grater

#1315 2009-09-10 16:43:27

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

Se estimeaza ca in corpul uman exista mai mult de 1200 de specii de bacterii, drojdii si alte tipuri de microorganisme care populeaza tractul gastrointestinal. Acestea au rolul de a pastra echilibrul organismului, de a mentine un ph intestinal sanatos si de a-i servi drept bariera de aparare impotriva bolilor. Exista si bacterii care nu populeaza numai tractul gastrointestinal si care nu ajuta in mod direct organismul, dar care sunt totusi necesare si care balanseaza bacteriile "prietenoase"; in aceasta categorie se include, de exemplu, E-coli (nu, E-coli nu este "rea", doar inmultirea ei excesiva este).

Problemele apar in momentul in care echilibrul este tulburat si cand bacteriile "rele" incep sa creasca numeric si sa "isi faca de cap", dand nastere la dezechilibre cu bataie lunga si aruncand organismul intr-o lupta din care aproape nu mai poate fi gasita cale de scapare. Cel putin nu cu ajutorul metodelor clasice, adica medicatia.

Care sunt cei mai importanti factori care duc la declansarea problemelor? In primul rand, in topul listei se gasesc antibioticele, urmate de pilulele anticonceptionale, hormonii (in special cei care ataca sistemul imunitar, cum ar fi steroizii), zaharul si zaharurile, alcoolul, stresul.

Antibioticele sunt cea mai mare problema caci acestea nu fac distinctie intre bacteriile "bune" si cele "rele", ci omoara in masa tot. Cu alte cuvinte de fiecare data cand luati un antibiotic cu gandul ca scapati de o infectie, flora voastra intestinala este atacata in mod indiscriminatoriu si se creaza dezechilibre cu bataie lunga (foarte lunga, de aceea oamenii nu iau prea in serios problema caci nu vad efecte distructive imediat), caci odata cu eliminarea bacteriilor "bune" echilibrul intestinal este absolut dat peste cap si se creaza o nisa pentru viitoare infectii, recidive si multe alte probleme cu bataie lunga care deriva una din alta. Este exact ca la un joc de domino, miscarea unei piese antrenand miscarea intregului ansamblu. Trebuie inteles foarte bine acest aspect si sa nu fie trecut cu vederea caci este un lucru foarte serios! Faptul ca nu se vorbeste exact, clar si concis la ce pericole va expuneti luand antibiotice nu inseamna ca nu trebuie sa cautati sa aflati singuri. Daca avem discernamant, trebuie sa-l folosim. Antibioticele NU sunt si NU au fost niciodata licoarea magica care sa ne ia cu mana durerea/infectia; ele sunt doar un mare compromis, o solutie de moment care antreneaza consecinte disproportionate. Daca tot vreti sa luati mai departe antibiotice este alegerea voastra, insa va puteti macar informa exact la ce riscuri va supuneti benevol. Abia apoi se poate spune ca alegerea este facuta in totala cunostinta de cauza.

Candida este o bacterie care se gaseste in mod normal cu preponderenta in tractul intestinal, tractul urinar si vagin. Candida Albicans nu este singura forma cunoscuta (despre ea se vorbeste cel mai mult) ci exista mai multe. Dimorfismul este una din caracteristicile ei de baza, si anume faptul ca poate exista sub doua forme: organism celular cu forma rotunda (drojdia) sau fungus (forma miceliala, cu excrescente cu ajutorul carora poate penetra membranele corpului si astfel castiga in mobilitate, de unde si raspandirea ei in sange si apoi in intregul corp).

In cazul administrarii de antibiotice, flora intestinala normala este dezechilibrata iar Candida creste numeric foarte mult, devenind preponderenta. De aici incep problemele.  Produsii de sinteza ai Candidei sunt etanolul si acetaldehida; ce trebuie sa stiti despre ultima este ca este acea substanta care da durere de cap, greata, diaree, voma, slabiciune generala, sensibilitate la lumina in cazul ingerarii unei cantitati mari de alcool. Stiind toate acestea cum s-ar mai putea spune ca proliferarea candidozei nu este o problema chiar asa de mare si ca se poate trata local? Cum se asteapta cineva ca, tratand local o candidoza vaginala, sa scape de problema in intregul corp?

#1316 2009-09-10 17:35:53

michidoo
Full member

Adalberta, nici eu nu sunt o mare fana a antibioticelor, iar anticonceptionalele le-am intrerupt tocmai din cauza efectelor secundare: scaderea imunitatii si cresterea sensibilitatii la candida. Dar ce as putea face in cazul in care am infectii urinare repetate cu E.coli, tratamentul acestora fiind cu antibiotic? Am incercat si alte variante, plante si propolis, si nu le neg eficienta, dar sunt oarecum "diluate", in sensul ca trebuie sa faci tratament mult timp ca sa obtii ceva rezultate. Evident, din cauza antibioticelor m-am trezit si cu candida, pe care o tratez cu antimicotic. Am inteles ca solutia nu e un tratament local, asa ca iau pastile cu nistatin (sper sa fac bine).

Deci accept cu draga inima un tratament care sa inlocuiasca antibioticul, dar care sa fie acesta? La fel pentru candida, cunosti ceva remedii? Informatiile de la tine sunt foarte bune, dar ne cam lasa in coada de peste...care sunt solutiile de inlocuire a antibioticelor si cum putem trata candida?

Ultima oara a fost editat de michidoo (2009-09-10 17:36:42)

Publicitate

loading...

#1317 2009-09-10 18:33:35

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

michidoo, Uro-vaxom e un fel de vaccin impotriva infectiilor urinare cu e-coli, intreaba-ti medicul de el
si in general trebuie sa ai grija la imunitate, ai luat echinacea si alte remedii in sensul asta ?

#1318 2009-09-10 19:04:04

michidoo
Full member

mda. Luat echinaceea, propolis, laptisor de matca, Baraka, spirulina, chiar Isoprinosine, pentru ca am HPV cu condiloame. As vrea sa stiu totusi care e starea imunitatii inainte sa mai bag remedii in mine. Am intrebat pe forum pe undeva daca sunt anumite analize care imi pot spune asta, n-am primit inca raspuns neutral

#1319 2009-09-10 20:18:48

Dr. Istrate
New member
Inregistrat: 2009-07-14

#1320 2009-09-14 14:24:23

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

eu m`am consolat cu gandul ca n`am sa scap niciodata de candidoza. cam asta e! sad

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#1321 2009-09-14 14:37:17

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

danae...tu mai tii minte,pana sa plec eu,ca am facut o candida de toata frumusetea de la niste penicilina v..si folosisem tot ce se putea folosi?
cand am plecat inca mai aveam un pic..,apoi am facut si in gura...vreau sa-ti spun ca am luat flucovim timp de trei luni,cate una,plus ca am folosit clotrimazol..cu altceva nu a mers...si am scapat....acum nu mai am...
plus ca am facut si spalaturi cu ceai de pelin....la mine a functionat,sper sa nu mai trec prin ce am trecut...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#1322 2009-09-14 14:38:40

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

pai dc asa danae? n-ai facut tratamente dupa rezultatul antifungigramei? ar trebui sa scapi.
eu acum fac tratam cu ovule cervucid eu le-am luat singurica mi-a zis farmacista ca-s bune si am citit prospectul am vazut ca sunt indicate pt o groaza de chestii.

#1323 2009-09-14 14:42:50

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

ce antifungigrama? ca in tampitul asta de oras nu exista! sad ma duc din nou miercuri la control. am fost in concediu, la contact doare, inainte de menstruatie s`a inrosit zona de intrare in vagin, manca, ustura. nu mai stiu ce sa mai fac! sad

wild, naspa tare prin ce ai trecut! bine ca ai scapat!
poate scap si eu, ca mor de ciuda! sad

Ultima oara a fost editat de Danae (2009-09-14 14:43:41)

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#1324 2009-09-14 15:01:59

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

cum sa nu existe danae? dar tu de unde esti? pai nu ma mir ca nu-ti trece asa

#1325 2009-09-14 16:05:45

evans
Full member
Inregistrat: 2009-02-12
Site

cum arata candida bucala?
sunt stresata stiind ca am candida vaginala si sper sa nu ma trezesc si cu alte surprize. Am citit ca unul dintre sintome e o albeata pe suprafata limbii pe care uneori o am, defapt o am de multi ani, de la stomac. 
Unde se manifesta candida bucala, pe peretii laterali sau in zona omuletului? banuiesc ca se observa bine.. pt ca eu m-am tot chiorat in oglinda si nu am observat mare lucru si de la ceea ce m-am speriat eu banuiesc ca sunt terminatiile nervoase sau altceva, nu candida.

ღ Baby, you can take my breath away! ღ

Click

#1326 2009-09-14 19:02:44

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

la mine candida bucala a fost ceva de genul....toata limba alba,peretii interiori ai obrajilor inflamati si rosii,usturime.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#1327 2009-09-15 00:49:38

butterfly3
Full member
Inregistrat: 2009-02-26

am primit tratament cu viviflor sa pun un ovul dimineata si unul seara timp de 7 zile. azi am pus primul ovul de dimineata si in timp ce mergem pe strada a iesit afara.ce sa fac? sa pun totusi ovulul dimineata si desi se topeste doar putin si iese afar.

#1328 2009-09-15 09:45:29

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

interesant ca ti-a dat sa pui ovule dimineatza... pt ca in general acestea se pun seara tocmai pt ca noaptea stai intinsa si nu curge...
eventual te trezesti mai dimineata si il pui, iar apoi mai stai in pat...

#1329 2009-09-15 14:37:36

gili2008
New member
Inregistrat: 2008-04-06

buna ziua. as dori si eu un sfat de la doctoressa daca se poate.... ma lupt (la propriu) de cateva luni (poat echiar ani) cu o vaginita. am pus tot felul de ovule, dar dupa cateva luni o luam de la capat. in iunie am pus 10 ovule cervugid, in iulie 7 ovule flagyl iar in august 5 ovule betadine si 12 gyinieL. dupa ce am dat o gramada de bani la doctori, am fost si la sanador si am facut o consultatie plus examen de secretie. redau mai jos rezultataul:
Ex. microbiologic complex al secretiei vaginale
     Microscopie:
          secretie col uterin
          celule epiteliale poligonale- relativ frecvente, izolate si in gramezi, picaturate si distruse in proportie de 60%
          celule epiteliale rotunde-rare
          celule cu aspect de "clue cell"-absente
          leucocite-relativ frecvente
          hematii- absente
          trichomonas vaginalis-absent
          levuri- relativ frecvente, unele inmugurite, hife, pseudohive-prezente
          flora microbiana:
          -bacili Gram pozitiv, polimorfi(probabil Doderlein)
          - bacili Gram negativ-frecventi
cultura
         secretie col uterin
         pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat flora patogenta
         pe mediul Sabouraud s-au izolat frecvente colonii de Candida spp.
ag. Chlam-secr. col uterin - negativ
ag. Myc hom. - secr. col uterin - negativ
ureaplasma ureal - secr. col uterin - negativ

Pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat Streptococ
Bacilii Gram negativ - evidentiati pe frotiurile colorate Gram - sun probabil anaerobi - deoarece nu s-au dezvoltat in aerobioza
comentarii finale. Probe biologice: secretie-stare corespunzatoare

Tratamentul indicat de medic a fost urmatorul: Flagyl 20 ovule (am pus 6 dupa care a venit menstruatia, dar dupa primele 6 ovule nu am vazut nicio imbunatatire), tinizol (patru pastile, doza unica pe care am repetat-o la 7 zile si eu si partenerul), canesten ovule (un ovul la 2 zile dupa terminarea flagylului), fluconazol 150mg doza unica pe care trebuie sa o repet la 7 zile si eu si partenerul plus unguent canesten pentru partener.

As vrea sa stiu daca tratamentul indicat este bun, deoarece pe prospectul de la flagyl nu scrie ca indicatii candidoza, dar scrie ca nu se foloseste mai mult de 2-3 ori pe an iar eu sunt deja la a 5-a serie de flagyl. nu stiu daca eset o coincidenta sau o reactie adversa la flagyl, dar de fiecare data cand il folosesc mentstruatia vine mai devreme cam cu 5 zile.
as vrea si eu un raspuns de la doctoressa daca se poate ca sunt tare necajita  si nu stiu ce sa fac, mai ales ca ar trebi sa reiau ovulele flagyl maine cand se termina menstruatia

#1330 2009-09-15 18:10:34

butterfly3
Full member
Inregistrat: 2009-02-26

pai am primit sa pun ovule in felul asta ca sunt plecata din tara si nu ma intorc prea curand. multumesc de sfat.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.