homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Vreau sa am bebel si nu se poate acum...

#1 2009-02-19 12:37:33

postoleirina
New member
Inregistrat: 2009-01-06

Vreau sa am bebel si nu se poate acum...

Un gand care ma macina de ceva timp. ..
Sunt maritata din oct 2008. Eu si sotu' suntem din orase diferite si amandoi lucram in Iasi si locuim cu chirie tot in Iasi la un camin de elevi, intr-un fel de oficiu(camera +baie).Ne-am cumparat o buic de pamannt langa Iasi la 6 km si intentionam dsa ne facem o casa. Evident ca nu avem bani dar vrem sa facem un credit. deocamdata am inceput nebunia cu actele, terenul e extravilan, tb sa facem puz ca sa-l facem intravilan etc...si toate atsea cer timp si bani si nervi. Puz-ul dureaza vreo5-6 luni, plus celelalte ..abia prin toamna daca am obtine autorizatia de constructie. Speram ca dupa sa apucam sa facem gardul, si eventual sa turnam fundatia. Abia la anu'(speram sa se mai schimbe ceva in bine cu creditele) sa facem creditul si sa ridicam casuta...macar o camera , baia si buc sa fie locuibile si sa ne mutam. In chirie unde stau acum, e destul de convenabil la pret, in conditiile in care tb sa facem economie si sa punem ceva bani la ciorap, insa e curent, galagie, stramt etc...
Tocmai de aceea am stabilit cu sotul meu ca o sa facem bebe cand o sa avem o camera in casuta noastra. Insa eu nu mai rezist...toate in jurul meu nasc, sau raman, ieri tocmai am aflat ca o prietena buna care a avut nunat cu 3 luni inainytea mea a ramas, in ianuarie a nascut prietena mea cea mai buna, duminica tb s amerg la botezul baietelului sefului meu de departament. Simt ca o iau razna...asa mult imi doresc un bebel, dar stiu ca nu se poate acum. Imi trec prin minte tot felul de idei...pana acum de vreo 2 luni Ac nu le mai iau corect, uit sa le iau (parca intentionat), dar le iau de 5 ani de acum si nu prea am eu sanse sa raman daca uit o pastiluta. Mi-a trecut prin cap chiar sa ma fac ca le iau(sotu are grija sa le iau big_smile) ....dar a fost doar un gand...nu as vrea sa ma cert cu el de la asta. Ideea e ca nu stiu daca as fi in concediu de maternitate daca as mai putea lua un credit(cred ca nu), si va tb sa asteept pana voi lua creditul. Ma gandisem ca prin sept sa las Ac si apoi cand o da domnu'...dar nu mai am rabdare...simt ca o iau razna...numai bebei visez, numai la asta imi sta gandul...Voi ce ma sfatuiti sa fac ca sa mai imi iau gandul de la asta?

#2 2009-02-19 12:42:27

little_bunny
Hero member
De la: pamant la cer...te iubesc!
Inregistrat: 2007-04-13

Re: Vreau sa am bebel si nu se poate acum...

eu cred ca e mai bine sa astepti sa aveti un loc al vostru. si daca faci copil cum o sa il cresti daca unde locuiti acum nu sunt conditii? ar trebui sa te gandesti mai mult la binele copilului pe care ti-l doresti.
si eu imi doresc copiii foarte mult dar nu l-as face daca nu as avea cele mai bune conditii in care sa creasca.
numai bine iti doresc!

#3 2009-02-19 12:48:17

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

eu zic sa mai astepti,si tu sti asta.esti constienta d faptul k acum nu e momentul,desi iti doresti foarte mult.gandeste-te k o sa ai o mare responsabilitate cu bebele,are nevoie d spatiu,nu puteti s il cresteti in camera d la camin.cat e mic,nu o s fie probleme,dar oricat.mai bine,bucura-te pentru cei din jur k iti va veni si tie timpul.si referitor la faza cu ac,sa nu iti minti sotul,kiar ar fi pacat sad

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#4 2009-02-19 12:50:18

postoleirina
New member

Eu sunt constienta ca nu am conditii acum sa cresc un copil, si ca tb sa astept...problema e in mintea mea...ca nu incetez sa ma gandesc...si nu stiu ce sa fac ca sa imi iau gandul. Sotul meu e un om foarte bun si ma intelege, si inteleg si situatia noastra, insa ma macina gandul...si faptul ca prietenele mele, toate in jurul meu ba nasc , ba raman amplifica aceste ganduri...
Evident ca nu-l voi face acum, pt ca nu se poate, insa nu stiu ce sa fac sa nu ma mai gandesc si sa-mi doresc asa mult si sa am rabdare pana cand va fi momentul...e un gand care ma macina...

rrammonna a scris:

si referitor la faza cu ac,sa nu iti minti sotul,kiar ar fi pacat sad

a fost doar un gand ratacitor...nu as face asta evident, am un sot model si ar fi pacat...dar uite ca mi-a trecut prin minte si asta...chiar daca a fost ceva fugitiv...

Ultima oara a fost editat de postoleirina (2009-02-19 12:53:59)

#5 2009-02-19 12:56:34

rrammonna
Diamond member

inteleg sad e doar un gand kre la un moment dat va deveni o realitate.knd te gandesti la prietenele tale,spune-ti k bebele tau ar fi mai fericit sa apara ceva mai tarziu.acum bucura-te d tine,de casnicia ta, k apoi o sa tanjesti dupa momente de genul,nu te va lasa bebe mai deloc smile s nu lasa gandurile astea sa te prinda d tot k vei ajunge s fi nefericita,sa nu mai poti zambi decat fortat.stiu k dorinta de a fi mamica e mai puternica decat orice altceva,dar asta e sad pentru moment,mai ai de asteptat

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

Publicitate

loading...

#6 2009-02-19 13:01:26

postoleirina
New member

Oricum faptul ca pot sa-mi impartasesc gandurile pe acest forum ma face sa ma simt un pic mai bine. O sa vina si momentul in care o sa ma bucur sa fiu graviduta...iar bucuria va fi mai mare cand voi sti ca voi avea casa mea sa-mi cresc bebelu' meu smile

#7 2009-02-19 13:01:48

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

zici ca ai un sot model si va intelegeti. aveti planuri stabile de viitor (terenul, casa), iar tu ai toate sansele sa strici toate astea cu nerabdarea... stii ca n-ai unde sa cresti un copil in momentul asta, stii ca te-ar afecta serios dpdv financiar... lipsurile (de orice natura, fie ea si locativa) duc la nemultumire, frustrare si, in cele din urma, la cearta... nu inteleg de ce te obsedeaza atat de tare copilul, de ce trebuie neaparat sa-l faci acum? doar pentru ca fac altii? de ce te grabesti asa? presupun ca esti tanara... timp este pentru toate, si pentru copil, si pentru altele. important este sa-ti impui sa vezi prioritatile actuale, nu visele...

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#8 2009-02-19 13:03:05

rrammonna
Diamond member

oricum noi suntem alaturi de tine,iar atunci cand vei fi graviduta sper sa fi aici p forum sa iti impartasim bucuria smile

#9 2009-02-19 13:04:20

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

matusa mea a ramas gravida cand stateau, k si tine, intr'o camera cu doar bucatarie, baia era la comun ... diferenta e k ei aveau cumparata camera respectiva... dar nu mai tin minte la cat timp s'au mutat ei in ap... dar stiu sigur k si ei aveau doar o camera cand era bebelu mic smile
nici eu nu te'as sfatui sa ramai gravida pana nu ai casuta ta... stiu k e o obsesie, dar poate reusesti sa treci peste smile

#10 2009-02-19 13:14:14

postoleirina
New member

Multumesc ca sunteti alaturi de mine, si ca ma intelegeti. Poate unele nu m-ati inteles...dar sunt destul de constienta ca nu pot sa am bebe acum, si destul cu picioarele pe pamant ca sa nu fac vreo prostie. Probabil dupa ceva timp o sa ma impac cu ideea...insa e bine cand poti sa-ti impartasesti gandurile si cu altcineva(daca ma intelegeti ce vreau sa spun).

Ps: nu sunt chiar f tanara...am 27 de ani, merg pe 28 in mai.

#11 2009-02-19 13:15:51

rrammonna
Diamond member

ba esti destul d tanara,ai timp si de bebe smile si sa mai stai cu noi,mai intra pe la ''ce gandesti'',mai razi,mai skimbam o vorba smile

#12 2009-02-19 13:16:45

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

da, nu esti asa tanara cum credeam. nu-ti ramane decat sa te bucuri de copiii care se nasc in jurul tau, sa-i vizitezi, sa iei parte la micile bucurii pe care ei le produc parintilor lor. altfel spus, sa te bucuri de bucuria lor.
va veni si vremea sa ai propriul copil.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#13 2009-02-19 13:17:22

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

chiar vroiam sa te intreb cati ani ai big_smile
stai linistita.. aici oricand poti vb cu noi smile
multi ani inainte kram si sanatate k asta e mai importanta decat toate ...

#14 2009-02-19 13:19:35

postoleirina
New member

Multumesc , asta am sa fac...am sa ma bucur deocamdata pt altii..o sa vina si randul meu.

#15 2009-02-19 14:44:46

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

irina chiar daca ai 28 de ani...ai rabdare putin pana la anul. va fi bine si vei fi si multumita ca aveti casuta voasta unde sa va cresteti minunea. nu te simti mai bine la gandul asta? si eu as vrea copil acu...fac 24 de ani anul asta dar din pacate nu o sa fie cum vreau eu pentru ca imi doresc mai mult SA AM  cu ce creste copilul.vreo 2-3 ani mai astept. abia termin facultatea.am rabdare pentru ca va veni si bebelu la timpul lui ca sa fie fericit si sa ma pot dedica lui, nu sa stau cu grija ca nu am cu ce sa il cresc sau nu am conditii bune pentru el. la asta trebuie sa te gandesti.
  stiu ca e greu cand vezi in jur numa persoane care nasc sau sunt insarcinate...dar poate ei au o situatie mai buna.tu ai nevoie doar de putin timp smile pentru asta

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#16 2009-02-19 14:59:35

daria_25
Full member
Inregistrat: 2008-03-08

...eu am fost cam grabita cu bebelul meu, a venit pe lume cand aveam 22 ani abia impliniti si sotul 28....am avut casa noastra si sprijin din partea tuturor...insa ptr ca inca nu-mi terminasem studiile a fost greu ptr mine...acum inca stau acasa cu el, nu lucrez si sincer daca ar fi sa o i-au de la capat as mai astepta...Doamne, nu-l regret...e cea mai scumpa sifiinta din viata mea si cel mai frumos copil...insa m-am inchis mult in mine din cauza ca stau in casa si a faptului ca nu mi-am facut o cariera...Nu e cazul tau...insa poate deveni putin asemanator...vei constata ca daca ai fi asteptat lucrurile ar fi stat altfel...ai nevoie de cineva sa te ajute...parintii vostrii sunt in alt oras...daca ar veni acolo...unde ar sta? o camaruta ar fi prea mica ptr toti...mai asteapta putin sa se aranjeze lucrurile...si inca ceva...nu poti ramane totusi insarcinataa asa fara pregatire...adica ar fi bine sa intrerupi Ac cu cateva luni inainte, sa-ti faci analize...si in primul rand sa te pregatesti psihic...nu te supara te rog pe mine...poate ca vorbesc tocmai eu..care nu am asteptat...insa la mine el era dornic asa ca tine, eu vroiam sa mai astept...el visa zi si noapte...si nici acum nu regreta...e cel mai bun tatic si sot din lume...iar bebelul e cel mai bun 'medicament' atunci cand am nevoie...Peste cateva luni fac 26 ani..nici nu-mi vine sa cred ca am deja bebel mare, ca am casa mea, un sot bun...dar n-am serviciu. Mi-e usor sa ma angajez...dar e greu sa-mi indeplinesc visul...sa fiu ceea ce mi-am dorit...

Orice vei face...sa dea Dumenzeu sa fii bine..

#17 2009-02-19 19:09:18

fallen_angel
Insomniac member
De la: MM
Inregistrat: 2007-05-07

Trebuie sa te gandesti in primul rand ca numai l-ai chinui pe bietul copil si v-ati chinui si voi de numa.Plus ca ai strica toate planurile.Abia te-ai casatorit,nu inteleg unde este graba.Trebuie sa iti stabilesti prioritatile.Si acum prioritate este sa va faceti casa.

★★★ Candle light, moon light, star light,
The brightest glow is from love light ★★★   

happydance  happydance  happydance

#18 2009-02-19 20:49:18

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

irina, bun venit in club, la fel sunt si eu rotfl nasoala nerabdarea asta........... neutral

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#19 2009-02-19 21:10:16

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

daaaaaaaaaa..... subscriu katami...
eu la fel de nerabdatoare astept si nunta lol o veni si aia candva big_smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.