homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare rezultat test Babes Papanicolau-4

#58 2010-05-05 01:28:47

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: interpretare rezultat test Babes Papanicolau

natalie_amelie a scris:

buna! am primit si eu rezultatul testutul si in dreptul modificarilor celulelor epiteliale, celule scumoase este bifat micelii si bacterii.

alterari reactive benigne - inflamatie

mentionez ca am 22 de ani, am avut o rana pe care am cauterizat-o acum 3 ani si acum am dureri mari de burtica.

ma voi duce la medic dar va rog frumos daca stiti ce inseamna ar fi bine pentru ca sunt ingrijorata.

multumesc storstark

esti ok, doar ca o sa trebuiasca sa faci culturi pentru fungi - caci ai  micelii prezente si bacterii sa vezi despre ce e vorba si sa tratezi. dar papul in afara de asta e bun, deci nu e cazul sa fii ingrijorata. exista o infectie acolo care provoaca o inflamatie, dar se va rezolva, stai linistita.

#59 2010-08-09 21:20:26

claudiamm
New member
Inregistrat: 2010-07-29

imi poate spune si mie cineva ce inseamna frotii intens inflamate (TBS)?VA ROG FRUMOS

#60 2011-01-25 14:04:48

mpoi
New member
Inregistrat: 2011-01-25

Buna ziua,
As vrea,daca puteti sa ma ajutati sa inteleg rezultatul la PAP,daca am ceva grav,pana ajung la medicul ginecolog
   SISTEM BETHESDA 2001
Satisfacatoare pentru evaluare: DA,     celule endocervicale prezente: DA;     absente: NU,
Nesatisfacator pentru evaluare: NU
I
Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna: NU
Organisme: Trichomonas vaginal: NU, Candida: NU, Cocobacili: NU,     Gardnerella: NU,     Actinomicete: NU,
Virus herpes simples: NU,    Altele
Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: Inflamatia NU, DIU NU,
Iradiere/Chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU
II
Altele: Celule endometriale la femei peste 40 ani: NU
III
Anomalii ale celulelor epiteliale: DA,
Cel. scuam.:
-Celule Scuamoase Atipice de -Semnificatie Nedeterminata-ASC-US: DA ,
-Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad inalt-ASC-H: NU
-LSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut): NU     -cu atipii HPV: NU,
-HSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad inalt): NU,     cu suspiciune de invazie: NU.
-Carcinom cu celule scuamoase: NU.
Cel. Gland:
-Cel. glandulare atipice (AGC) endocervicale: NU,     endometriale: NU,     glandulare fara alta specificatie (AGC NOS): NU.
-Cel. glandulare atipice in favoarea unei neoplazii-endocervicale: NU,    glandulare: NU
-Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS): NU
-Adenocarcinom endocervical: NU,     endometrial: NU,     extrauterin: NU,     fara alta specificatie: NU
IV
Alte neoplasme: NU

Descriere citologica
ASC-US .Frecvente celule superficiale cianofile si orangeofile. Frecvente celule endocervicale . Polimorfonucleare frecvent . Rare celule
intermediare cu atipie nucleara

Multumesc

#61 2011-01-25 14:28:06

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

o rana pe col. probabil va tb sa faci testul hpv.

#62 2011-10-12 16:21:35

g_ana
New member
Inregistrat: 2011-06-02

buna.ma poate ajuta si pe mine cineva cu o interpretare la papanicolau? eu abia luni ajung la medic si vreau sa pot sa dorm pana luni.
*celule endocervicale prezente
*negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna
*modificari celulare reactive asociate cu inflamatie
descriere citologica: moderat fond inflamator acut. asociat se observa alterari celulare de natura inflamatorie.
flora microbiana polimorfa
concluzie: frotiu de tip inflamator
in mare cam asta e bifat si scris pe la mine. ce sunt celulele endocervicale prezente?

Publicitate

loading...

#63 2012-05-23 20:42:11

mpoi
New member
Inregistrat: 2011-01-25

Poate cineva sa imi spuna care este diferenta dintre  descrierea citologica de anul trecut care este urmatoarea:Descriere citologica 2011
ASC-US .Frecvente celule superficiale cianofile si orangeofile. Frecvente celule endocervicale . Polimorfonucleare frecvent . Rare celule
intermediare cu atipie nucleara si cea de acum:ASC-US   .Frotiul comporta celule malpighiene superficiale cianofile si orangeofile fara anomalii nucleare si rare celule malpighiene intermediare cu atipie
nucleara .
Celule cilindrice endocervicale normale prezente .
Anul trecut ,la colposcopie am avut col lezional,care a necesitat doar tratament medicamentos.
Anul asta sper sa nu  fie mai rau.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.