homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Bacsisuri-3

#39 2009-02-25 09:36:51

control_freak
Hero member
De la: A la Z
Inregistrat: 2008-03-05

Re: Bacsisuri

un_gandacel a scris:

akisandra a scris:

de asta la noi in romania ca sa te ingrijeasca la spital ii bagi la toate asistentele in buzunar bani si la doctor din cauza bacsisurilor.,.,,dc sai lasi daca el ia salar e platit sa faca asa ceva..las si eu da nu totdeauna depinde cum ma serveste

D c? pentru ca au niste salarii infecte cei de la stat. Poate nu stiai dar ca sa ajungi doctor cu acte in regula dureaza cam 10 ani in fct de specializare. Ce nu e normal e ca la noi deja exista sume fixe. Se stie cat trebuie sa-i dai profesorului x la operatie, cat doctorului x si cat anestezistului. Fiecare ar trebui sa dea cat poate si vrea, si n=ar trebui ca doctorii sa se astepte sa primeasca bani.
Daca ai impresia ca pasiunea pt medicina si salariul de la stat ar trebui sa le fie de ajuns, te inseli. Vorba lu Badea, nu e normal ca un om de care depinde viata altora sa fie ingrijorat daca are cu ce sa plateasca luna asta ratele la casa.

offtopic .. ca deja o dam in filozofii despre alegerea meseriei, dar daca cei care isi aleg meseria de doctor stiu ca doar banii ii multumesc , atunci au facut o alegere proasta. Sunt alte optiuni cu beneficii banesti pe masura. Mai stiu medici care se plang ca vaaaaiii cat am invatat,si vaii ce salar prost am, si vaaaiiii normal ca trebuie sa primim spaga, si daca nu primesc vai de capul pacientului. De parca i-am fi obligat noi sa dea la medicina. butter

Better to remain silent and be thought a fool than to speak and remove all doubt...

#40 2009-02-25 10:54:59

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

bacsisul se lasa 10% din consumatie...
noi asa lasam la restaurante, baruri, cluburi

#41 2009-02-25 11:51:49

Cat86
Full member
De la: Kiwi Land
Inregistrat: 2007-06-29

Eu nu las mereu bacsis...depinde de starea de spirit.Si nu sunt de acord cu bacsisurile.Noi ii invatatam si dup-aia tot noi suferim.
In strainatate nu se lasa bacsis nici un cent,in schimb la noi se uita urat dupa tine si te injura daca nu lasi nimic.Sunt de acord ca au salarii infecte,da nici noi (consumatorii) nu primim banii pe degeaba,si poate multi dintre noi nu primim "bacsis" nici un capat de ata... cu toate ca avem si noi salarii infecte.

Nu beti apa!!!!Pestii fac sex in ea!

#42 2009-02-25 12:08:10

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

In spital, la medic sau la consultatii nici eu nu las nici un ban in plus. Dupa ce ca bolnavul se trateaza ca o vita, sa mai si platesc? No way! neutral

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#43 2009-02-25 12:17:24

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Pai iar ajungem la discutiile alea... daca te-ai opera ai risca sa nu dai spaga sa nu-ti prinda anestezia, sau sa ramai paralizata sau stiu si eu ce altceva ?
Eu la medicul de familie sunt de acord sa se introduca o taxa de 10-20 de lei de consultatie decat sa dau spaga. Dar in general merg la particulari, platesc si gata.
La coafor las destul de mult pentru ca pretul e derizoriu, tipul ma tunde de cativa ani si imi place cum lucreaza.
Ce am observat, in Bucuresti daca las 6-7 lei la restaurant se uita chelnerul chioras la mine, prin alte parti ale tarii daca am lasat 3-4 lei erau aia super jenati, voiau sa-mi dea restul, nu stiau ce sa mai faca de fericire...

Publicitate

loading...

#44 2009-02-25 12:20:52

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

eu in schimb nu dau bacsis la coafor...avea mama o tanti la care se tundea de ani buni si femeia in pretul tunsului baga si bacsisul ei (asa ca pretul era cu cel putin 5 lei mai mare decat in alta parte din oras) si pe langa asta ii mai lasa si mama ceva asa ca ajungea pana la urma sa dea dublu. Si nici nu o tundea cum trebuie, in loc sa refaca forma veche a tunsorii lua foarte putin pentru ca dupa 2 saptamani sa constate k iar trebuie sa te tunzi ca nu mai sta parul in nici un fel....pana la urma s-a enervat mama si nu s-a mai dus la ea.

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#45 2009-02-25 12:22:54

camysh
Moderator

eu am patit-o pe pielea mea la spital...
o noapte si-o zi trasesem din cauza apendicitei.. si am ajuns la chirurgie la urgente.. si doctora tot zicea ca are altii mai gravi de operat si ma tot amana. cand i-a bagat mama plicul in buzunar i-a zis sa ma pregateasca ca trimite brancardierul dupa mine... in 5 minute eram in sala de operatie. si dup-aia, i-a zis mamei ca daca mai stateam 20 de min imi perfora neutral
si imi si perfora daca nu dadea mama banii..
ce sa mai zic ca asistentele nici macar nu-mi puneau ceai in cana fara sa le dea mama bani... si era ceaiul meu adus de mama de acasa...

#46 2009-02-25 12:24:29

camysh
Moderator

Wildhoney a scris:

eu in schimb nu dau bacsis la coafor...avea mama o tanti la care se tundea de ani buni si femeia in pretul tunsului baga si bacsisul ei (asa ca pretul era cu cel putin 5 lei mai mare decat in alta parte din oras) si pe langa asta ii mai lasa si mama ceva asa ca ajungea pana la urma sa dea dublu. Si nici nu o tundea cum trebuie, in loc sa refaca forma veche a tunsorii lua foarte putin pentru ca dupa 2 saptamani sa constate k iar trebuie sa te tunzi ca nu mai sta parul in nici un fel....pana la urma s-a enervat mama si nu s-a mai dus la ea.

ba eu las... pt ca imi da bon de casa exact cu cat costa tunsul. si ii dau un pic peste. la fel la cosmetica. pe mine ma costa 18 lei si mereu las 20

#47 2009-02-25 12:26:49

Emilya
Platinum member
Site

camysh a scris:

eu am patit-o pe pielea mea la spital...
o noapte si-o zi trasesem din cauza apendicitei.. si am ajuns la chirurgie la urgente.. si doctora tot zicea ca are altii mai gravi de operat si ma tot amana. cand i-a bagat mama plicul in buzunar i-a zis sa ma pregateasca ca trimite brancardierul dupa mine... in 5 minute eram in sala de operatie. si dup-aia, i-a zis mamei ca daca mai stateam 20 de min imi perfora neutral
si imi si perfora daca nu dadea mama banii..
ce sa mai zic ca asistentele nici macar nu-mi puneau ceai in cana fara sa le dea mama bani... si era ceaiul meu adus de mama de acasa...

din pacate asa se intampla cam peste tot neutral

In liceu am avut un diriginte caruia ii duceam scutiri cand lipseam (mama e asistenta deci ea imi facea rost, dar cateodata chiar nu puteam sa vin, eram bolnava etc) si nu vroia sa le primeasca cica sa vina mama sa i le aduca  :f?rbannad: Si cand venea mama si ii aducea ceva (orice) imediat le motiva si din "Alina e fata buna " nu ma mai scotea  diablo

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body

#48 2009-02-25 12:27:20

Emilya
Platinum member
Site

camysh a scris:

Wildhoney a scris:

ba eu las... pt ca imi da bon de casa exact cu cat costa tunsul. si ii dau un pic peste. la fel la cosmetica. pe mine ma costa 18 lei si mereu las 20

mie niciodata nu mi-a dat bon de casa acolo unde mergeam de asta nici nu lasam

#49 2009-02-25 12:40:41

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Eu las in localuri... tot pe principiul, 18 de lei, las 20 de lei.

Dar daca nimeresc o servire de porst gust si ma enervez, ii las fix, ca de obicei am marunt la mine. Mi s-a intamplat spre exemplu la cafeneaua actorilor (celebra), sa mananc salata cu prietenul si inca un cuplu. Si cand sa ne aduca focaccia (painica aia), ne-a adus fix cate doua felii de persoana, in conditiile in care la actori stiu ca se aduce un cos intreg la o salata, de te saturi. Si dupa ce ca am stat un secol sa vina tembelul ala, sa-is spunem sa ne mai aduca paine....cand, in sfarsit a venit, i-am spus eu sa ne mai aduca paine... ce mi-e focaccia ce mi-e paine, tot draq ala e... Si se uita asa la mine, "focaccia vreti sa spuneti?".  Am zis ca-l injur in fata... Plus ca mananc extrem de des acolo, si asa ceva nu mi s-a mai intamplat.

Cand am fost in vacanta in Corfu, am fost placur surprinsa sa descopar ca la ei nu se asteapta chelnerul la bacsis, asa cum se intampla in Romania. Esti servit frumos, cu respect si tot tacamu... Aveam un restaurant preferat acolo, cu mancare traditionala greceasca, si o sevvire... de-ti era mai mare dragul sa mergi. Era un ospatar atat de simpatic acolo, facea conversatie cu tine. Deja ne stia, in ultima zi ne-a si zic ca ne-am bronzat mult rotfl Iti descria mancarea, ne-a dat si o reteta la salata de fruicte de mare, ca i-am cerut-o. smile In Romania n-ai sa intalnesti asa ceva. Daca intrebi ce-ti pune in mancare, se uita chelnerul la tine chioras... ce o mai vrea si asta de la mine

Poor is the man whose pleasure depends on another

#50 2009-02-25 12:40:45

Zeyna
Platinum member
Castigatoare a concursului de Miss
De la: Constanta
Inregistrat: 2007-07-07

faza cu bagatul bacsisului in pret am patit-o si eu la o cosmeticiana nesimtita anul trecut lol Fusesem la salonul respectiv, la alta tipa foarte de  treaba, stiam care erau preturile (15 ron pensat si vopsit) si acum nu o mai gasisem tot pe fata aia si am dat de alta, mi-a facut acceasi chestie si cand sa ii dau banii imi zice ca 20 ron  :f?rv?nad: nu i-am mai dat nimic pe langa nesimtitei si nici nu m-am mai dus la ea lol
La cosmetica si coafor las cam 5 lei in plus, de ex 25 ron tunsul, ii dau 30 si tot asa..

Dragostea nu se stă, se face.

#51 2009-02-25 12:48:46

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

tocmai ce ziceam camish.....X(X(X(urasc asta cu tat bani aiurea mai ales pe la doctori

#52 2009-02-25 12:51:30

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

Gugulik a scris:

un_gandacel a scris:

akisandra a scris:

de asta la noi in romania ca sa te ingrijeasca la spital ii bagi la toate asistentele in buzunar bani si la doctor din cauza bacsisurilor.,.,,dc sai lasi daca el ia salar e platit sa faca asa ceva..las si eu da nu totdeauna depinde cum ma serveste

D c? pentru ca au niste salarii infecte cei de la stat. Poate nu stiai dar ca sa ajungi doctor cu acte in regula dureaza cam 10 ani in fct de specializare. Ce nu e normal e ca la noi deja exista sume fixe. Se stie cat trebuie sa-i dai profesorului x la operatie, cat doctorului x si cat anestezistului. Fiecare ar trebui sa dea cat poate si vrea, si n=ar trebui ca doctorii sa se astepte sa primeasca bani.
Daca ai impresia ca pasiunea pt medicina si salariul de la stat ar trebui sa le fie de ajuns, te inseli. Vorba lu Badea, nu e normal ca un om de care depinde viata altora sa fie ingrijorat daca are cu ce sa plateasca luna asta ratele la casa.

offtopic .. ca deja o dam in filozofii despre alegerea meseriei, dar daca cei care isi aleg meseria de doctor stiu ca doar banii ii multumesc , atunci au facut o alegere proasta. Sunt alte optiuni cu beneficii banesti pe masura. Mai stiu medici care se plang ca vaaaaiii cat am invatat,si vaii ce salar prost am, si vaaaiiii normal ca trebuie sa primim spaga, si daca nu primesc vai de capul pacientului. De parca i-am fi obligat noi sa dea la medicina. butter

pai asai...daca  nui dai nimic te lasa si mori ...acolo nu te baga nimeni in seama...

#53 2009-02-25 13:01:41

blue_ellf
Full member
Inregistrat: 2006-08-03

lelaina eu nu inteleg dc av duceti in cosmelia aia, sau cum o mai numesc niste prieteni cantina. acolo intodeuna e scump si servirea proasta. noi ne-am facut un obicei sa mergem la un restaurant b&B se numeste. preturile sunt foarte ok si servirea este foarte buna.si plus de asat e linisite nu te deranjeaza nimeni.

am fost cau cateav luni la "la bucur" al tineretului, servirea a fost de kkt. am asteptat pana ne-a venit acru, era un fum cat cuprinde. mai nou localula  devenit, local de fumatori.

Ultima oara a fost editat de blue_ellf (2009-02-25 13:02:52)

13.04.2011  deja mamica de Natalia Ana-Maria
relax,take it easy smile
Cel mai important lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii lui este să o iubească pe mama acestora.
http://lmtf.lilypie.com/kA8zp2.png

#54 2009-02-25 13:05:11

Lelaina
Hero member
Inregistrat: 2007-02-02

blue_ellf a scris:

lelaina eu nu inteleg dc av duceti in cosmelia aia, sau cum o mai numesc niste prieteni cantina. acolo intodeuna e scump si servirea proasta. noi ne-am facut un obicei sa mergem la un restaurant b&B se numeste. preturile sunt foarte ok si servirea este foarte buna.si plus de asat e linisite nu te deranjeaza nimeni.

am fost cau cateav luni la "la bucur" al tineretului, servirea a fost de kkt. am asteptat pana ne-a venit acru, era un fum cat cuprinde. mai nou localula  devenit, local de fumatori.

Cosmelia aia se intampla sa serveasca cea mai buna salata pe care am mancat-o in tot Bucurestiul..... Cafeneaua actorilor e scumpa la bauturi, insa la salata, cel putin, eu sunt multumita de pret... e 17 lei salata, dar e imensa si buna smile Imi place atmosfera de acolo, si faptul ca locul nefumatorilor se respecta. Oricum, ceea ce am descris in postul ala a fost o exceptie, si un caz in care eu nu las bacsis rotfl

Poor is the man whose pleasure depends on another

#55 2009-02-25 13:24:04

Emilya
Platinum member
Site

mie cea mai buna servire de pana acum din bucuresti mi s-a parut la cupturul cu lemne...cand intri intri intai in hol unde te baga cineva in seama si te intreaba pentru cate persoane vrei masa...si daca e disponibila te duce la masa dacanu stai si astepti acolo in hol nu te uiti in gura celor care mananca...plus ca servirea e ireprosabila.

in galati cea mai buna servire am intalnit-o la restaurantul chinezesc, eram 2 fete si 3 baieti la masa, cand a venit cu meniurile ni le-a dat intai noua, fetelor, cand nea adus sucul (am luat o cutie la 1 l) ne-a pus intai noua si mai mult decat baietilor...si mai multe chestii

#56 2009-02-25 15:35:23

emmerich
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-27

hmm.....pt mine la bacsis depinde f mult....la par ma face iubi...deci nici vorba de bacsis rotfl...la cosmetica merg pt pensat....si uneori las...uneori nu..pentru ca nu vreau sa se obisnuiasca asa ..apoi mi-e oarecum sa ma duc fara sa-i las nimic...iar la restaurant/bar rotunjim suma.....12 lei facem 15 lei....si tot asa.. smile

#57 2009-02-25 22:03:59

persifona
Vizitator

Eu las in general cam 10%, dar erau si perioade cand nu mergeam decat intr-un barulet si ne stiam cu barmanii si ospataritele si nu lasam de jena, sincer ma simteam aiurea sa le las cand eram ca prietenii. La coafor si cosmetica de obicei las, cam 5 ron.

Au fost si cazuri cand n-am lasat.. spre ex acum 2 ani la un restaurant in Jupiter ne-a zis sa ne comandam toti cam acelasi lucru ca n-au decat 2 ochiuri la aragaz, pe urma ne-a intrebat daca sa ne aduca chifle si am zis ca 5 si a zis "va aduc 10 ca data trecuta atatea ati mancat" si mi s-a parut aiurea. Era nota 395.5 ron si am asteptat sa ne aduca aia 0.5 si i-am luat si am plecat, sa prinda ideea altadata.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.