homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sarirea peste un ciclu menstrual si schimbarea zilei menstruatiei

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Sarirea peste un ciclu menstrual si schimbarea zilei menstruatiei

#1 2009-03-11 09:44:09

Pelagie
New member
Inregistrat: 2009-03-07

Sarirea peste un ciclu menstrual si schimbarea zilei menstruatiei

Am deschis acest mesaj deoarece de multe ori perioada aceasta coincide cu excursii,etc si vreau sa sar din cand in cand peste ea. Luna trecuta am reinceput anticonceptionalele dupa o pauza de 6 luni . Am vrut sa fac doua lucruri :sa schimb ziua ciclului (in loc sa incep de marti sa fie sambata, deoarece astfel mi-am calculat si ciclul vine doar in timpul saptamanii si se termina pana in week-end), si sa sar peste ciclul de luna aceasta.La sfatul farmacistei pentru cele doua situatii am unit blisterele, iar trei zile s-au suprapus, deci trei zile am luat si din primul si din al doilea. In aceasta perioada, 2 zile am avut cred putin spotting . Vroiam sa stiu daca prima saptamana din al doilea blister am fost protejata si fara probleme.
Si daca as mai vrea sa fac acest lucru in vara, insa doar sa le continui, nu sa le si suprapun cateva zile, este ok? O sa apara iar spotting 2 zile?
Dupa ce termin acest al doilea blister o sa vina ciclul normal?Multumesc mult.

#2 2009-03-11 09:53:10

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Sarirea peste un ciclu menstrual si schimbarea zilei menstruatiei

cum adica le-ai suprapus ??? ideea e sa le iei unul dupa altul, fara pauza... nu suprapui nimic

#3 2009-03-11 09:55:56

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

de ce le-ai suprapus???

#4 2009-03-11 16:28:29

Pelagie
New member

am inteles ca daca vrei sa schimbi data aparitiei ciclului, poti scurta perioada dintre cele doua blistere pana la 3 zile, iar daca vrei sa nu ai ciclu o luna iei cele doua blistere legat, deci combinand aceste doua lucruri nu reiese ca incep al doilea blister din timpul primului blister la ultimele trei pastilute? si le-am luat si pe ultimele trei si pe primele trei in acelasi timp de frica sa nu raman insarcinata.Nu mi-au cauzat probleme de nici un fel, insa nu stiu cat de buna protectie am avut.
Desii daca e s-o luam si dupa metoda calendarului...inainte de ciclu si dupa ciclu, cateva zile nu esti fertila oricum,nu?
Sunt paranoica cu sarcina,asa ca probabil o sa-mi fac si un test curand...

#5 2009-03-11 16:51:51

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

pelagie, nu trebuia sa se suprapuna. trebuia sa iei primul blister apoi fix cum ai terminat blisterul nr1 sa incepi a doua zi blisterul nr 2.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

Publicitate

loading...

#6 2009-03-11 23:24:14

Pelagie
New member

Dar din pacate nimeni nu da un sfat sau un raspuns :-(

#7 2009-03-11 23:28:00

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

cred ca nu ai inteles tu bine cum se procedeaza...daca vrei sa ti modifici ziua de incepe o blisterului opti micsora pauza cu cate zile vrei...nu exista un nr minim sau maxim...daca vrei sa ti amani menstra nu suprapui 2 blistere ci le iei unul conitnuarea celuilalt...spre exdaca azi termin (iei pastila 21) maine la ora normala iei pastila din un blister nou si protectia e la fel...tu ai luat degeaba si complet alela 3 zile cate 2 pastilute...de sarcina nu s epune problema daca in rest le ai luat corect si CAND IEI ANTICONCEPTIONALE NU MAI AI PERIOADA FERTILA...ovulatia poate aparea cand faci diferite greseli...

happy with him...inlove with him...puss

#8 2009-03-12 10:13:34

Pelagie
New member

Multumesc frumos de raspuns.:-) Deci pe perioada de trei zile cat am luat din ambele blistere si apoi cat o sa continui normal al doilea blister nu am cum sa fiu fertila, deoarece anticonceptionalele "pacalesc " organismul toata aceasta perioada. Asa ca atunci cand termin acest blister , la cateva zile o sa-mi vina normal menstruatia? Apoi la 7 zile incep urmatorul si le iau normal si nu e nici o problema? Ce sa fac? Am vrut sa sar peste el dar sa mut si ziua. E mult mai bine sa incepi sambata decat marti, ca asa menstra nu e niciodata in week-end.
Problema este ca acest decalaj nu vreau sa constituie nici un risc de sarcina, aceasta este de fapt informatia primara care ma intereseaza.

#9 2009-03-12 10:32:35

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Dupa ce termini blisterul o sa-ti vine menstra ca de obicei, in pauza de 7 zile
Daca vrei sa muti data menstruatiei, iei de pe un blister nou cate pastile vrei tu ca s-o amani, apoi faci pauza de 7 zile si incepi un blister NOU, pe cel incomplet il tii de rezerva

#10 2009-03-12 10:32:57

crys_ty_na
Platinum member

zi mi in ce zi termini blistrerul asta...

#11 2009-03-12 11:39:03

Pelagie
New member

Blisterul care l-am inceput acum il termin vineri pe 20.03.2009. Si sa va zic motivul pt care le-am luat 3 zile suprapuse. Eu iau anticonceptionale trifazice (laurina) si de frica ca diferenta de hormoni poate afecta am zis ca mai bine mai mult, decat prea putin, mai ales ca nu exista probleme de supradozaj mentionate nicaieri. Heimdall,ce zici tu este doar pentru cele monofazice, nu? Faza cu amanatul ciclului nu cred c-o s-o fac vreo-data ca ar insemna sa schimb iar ziua, insa ma intereseaza tare sarirea totala peste un ciclu intr-o luna, adica sa le iau legat si gata.

#12 2009-03-12 11:48:55

crys_ty_na
Platinum member

daca iei trifazice mi se pare ca nu merge faza cu inca x pastile adaugate la folie...oricum daca le termini vineri menstra va aparea cam pe marti si in weekend vei fi ok...iar la cele trifazice pt a sari peste o menstra unesti pur si simplu 2 folii dupa cum ti am spus mai sus...

#13 2009-03-12 11:58:11

Pelagie
New member

Multumesc frumos de tot puss

#14 2009-03-12 12:00:27

crys_ty_na
Platinum member

cu placere smile

#15 2009-03-15 18:18:02

IANNA25
New member
Inregistrat: 2009-01-15

in noiembrie 2008 mi-a venit cm in data de 27...asa mi-a venit tot anul pe 26-27 a lunii.in decembrie mi-a venit putin pe 26 si 27 apoi mi-a venit calumea in 2 ianuarie,apoi in 2 februarie.am observat ca o data la un an sau 2 mi se "muta" cm de pe 27 pe  2 sau 3 si dupa un timp iar pe 27.atunci de cate zile e ciclul meu menstrual?e normal sa se mute asa?daca imi vine in 27 apoi imi vine regulat,daca imi vine regulat.Ianuarie si februarie mi-a venit pe data de 2 si 3,iar luna asta dupa calculele mele trebuai sa imi vina in 6 si azi e 15 si inca nu mi-a venit.Imi poate explica si mie,va rog , careva ce se intampla?Multumesc anticipat!

#16 2009-03-16 11:00:49

Pelagie
New member

Nu m-am putut abtine si pana la urma am intrebat si un doctor si mi-a zis ca nu este nici o problema in felul cum am administrat pastilutele, ca sunt protejata. Luna aceasta o sa las pauza ca sa vina ciclul, dar tare ma bate gandul sa sar peste el mai des, sa nu mai am sangerarile astea neplacute+dureri,etc. IANNA, nu stiu sa-ti dau un motiv clar, dar din propria experienta, chiar si cu pastilute eu am avut surprize sa vina si cu 2 sapt mai repede din cauza stresului, sau sa intarzie in cazul in care plecam in concediu si zburam cu avionul,etc.Nu este normal, dar aceste decalaje sigur sunt asociate cu vre-o schimbare, stres, dieta,etc. Cel mai bine este sa intrebi in doctor ginecolog.

#17 2009-03-16 13:08:55

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

IANNA25 se pare ca nu ai un ciclu tocmai regulat... dar asta nu inseamna ca exista probleme.

Pelagie, nu e bine sa amani des menstruatia. are si ea rolul ei, se elimina toxine in timpul menstruatiei...

#18 2009-03-16 13:17:40

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

mie nu mi-a venit...ma doare burtica...azi se fac deja 30 de zile de la ultima menstra...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#19 2009-03-16 13:34:33

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

te simti cu musca pe caciula ella? fa un test de sarcina daca nu, la 7 zile d ela intarzierea menstrei sau la 3 saprt de la contactul care`l consideri tu cu risc.
poate sa fie vba si de o dereglare, evident

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Sarirea peste un ciclu menstrual si schimbarea zilei menstruatiei

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.