homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Endometrioza si ovare micropolichistice-3

#39 2009-10-01 10:08:09

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: endometrioza si ovare micropolichistice

va doresc sa le rezolvati si sa aveti copilul pe care vi-l doriti puss

#40 2009-10-01 19:45:45

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

Am fost la endocrinolog. Dupa ce m-a ascultat, m-a consultat, s-a uitat pe analize, mi-a spus ca nu am nimic la suprarenale, si nici sindromul ovarelor polichistice nu am, pentru ca nu sunt suficient de paroasa, nu am inceput cu simptomele mai demult, in adolescenta. Daca vreau insa pot sa intrerup anticonceptionalele si sa fac dozari pentru ovare, asa, sa ma lamuresc.
Am intrebat ce e cu chisturile de pe ovare, atunci, si a spus ca daca ar sti, nu ar fi acolo, ci ar avea premiul Nobel.

#41 2009-12-04 20:46:24

Marlyn
Full member

Cred ca trebuie sa intrerup repede anticonceptionalele. Le-am luat fara pauza de 7 zile, de teama durerilor declansate de menstruatie. Nu am nicio durere, in schimb m-am ales cu hipertensiune, la 34 de ani, in conditiile in care nu am mai avut probleme. Doar in timpul sarcinii am facut tensiune de sarcina. La inceput am pus-o pe seama cafelei, dar  beau cafea demult, si o toleram perfect. La trei, patru cafele pe zi aveam tensiunea normala. Cand am fost la endocrinolog am unit a doua folie. Deci cred ca am o multime de folii unite, nu le mai stiu sirul. Nu pot lua toata viata pastile pentru a nu avea dureri, si nu in asa o modalitate! Ma gandesc cu groaza la durerile ce vor veni cu menstruatia, dar nici cu hipertensiune nu vreau sa traiesc, si cu tratamentul pe care il implica.

#42 2010-06-21 22:20:42

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

Marlyn, ai facut teste de boli infectioase, gen chlamydia? Ca si pe mine a inceput sa ma doara burta spre sfarsitul ciclului, nu mai scriu aici, o sa iti las link. http://forum.anticonceptionale.ro/t2017 … rmoid.html , aici http://forum.anticonceptionale.ro/p1469 … -ovar.html
In alta ordine de idei, in ce zile ale CM se fac testosteronul, prolactina, etc?

Ultima oara a fost editat de daliana (2010-06-21 22:23:00)

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#43 2010-06-21 22:22:21

daenarys
Vizitator

mie doctorul mi-a zis sa imi fac prolactina in a2a,a3a zi de mesntra smile

Publicitate

loading...

#44 2010-06-21 22:24:37

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

eu sunt in a 5-a zi si trebuie sa fac estradiol, progesteron, testosteron. LH, FSH, PRL si vreau sa le prind pe ciclul asta

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#45 2010-06-22 09:46:53

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

daliana a scris:

eu sunt in a 5-a zi si trebuie sa fac estradiol, progesteron, testosteron. LH, FSH, PRL si vreau sa le prind pe ciclul asta

de regula se recomanda in ziua 3 si ziua 21(cel mai adesea se fac in legatura cu diagnosticele de fertilitate)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#46 2010-09-13 20:47:46

Marlyn
Full member

Marlyn a scris:

Incep o noua postate, pentru a se intelege ca... am fost la rmn! Sa nu ma sanctionati, ca nu puteam edita.

-uter situat in ante si moderata lateroversie dreapta, fara modificari de semnal sau procese focalizate. Ambele anexe cu prezenta a multiple imagini chistice, cu diametru maxim de 1 cm, probabil chiste foliculare!!!!
Vezica urinara apare cu contur regulat, interfata neta de demaratie fata de peretele anterior al corpului uterin. Spatiu rectouterin liber. Fara adenopatii cu dimensiuni patologice la nivel pelvin. Fara lichid liber in cavitatea pelvina.
concluzii

Aspect IRM pelvin in limite normale!

Daca uterul era fibromatos, se vedea la RMN? Acum simt aceeasi surubelnita infipta in uter...
Ce inseamna:
- fara modificari de semnal
- fara procese focalizate?

#47 2010-09-13 21:58:54

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Marlyn a scris:

Marlyn a scris:

Incep o noua postate, pentru a se intelege ca... am fost la rmn! Sa nu ma sanctionati, ca nu puteam edita.

-uter situat in ante si moderata lateroversie dreapta, fara modificari de semnal sau procese focalizate. Ambele anexe cu prezenta a multiple imagini chistice, cu diametru maxim de 1 cm, probabil chiste foliculare!!!!
Vezica urinara apare cu contur regulat, interfata neta de demaratie fata de peretele anterior al corpului uterin. Spatiu rectouterin liber. Fara adenopatii cu dimensiuni patologice la nivel pelvin. Fara lichid liber in cavitatea pelvina.
concluzii

Aspect IRM pelvin in limite normale!

Daca uterul era fibromatos, se vedea la RMN? Acum simt aceeasi surubelnita infipta in uter...
Ce inseamna:
- fara modificari de semnal
- fara procese focalizate?

inseamna exact ce e trecut si in concluzie, anume aspect normal.

#48 2010-09-14 09:24:45

Marlyn
Full member

Daca aveam cancer de endometru se vedea la RMN?

#49 2010-09-17 09:43:26

kreed
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-13

Cum adica cancer de endometru?endometrioza nu este cancer, se comporta ca si un cancer, dar nu este....

#50 2010-09-17 12:11:45

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

endometrioza nu este cancer dar exista si cancer endometrial.

#51 2010-09-17 12:45:24

Marlyn
Full member

gargarita a scris:

endometrioza nu este cancer dar exista si cancer endometrial.

Din ceea ce scrie pe net, cancerul endometrial nu se depisteaza de obicei prin PAP. De obicei este intalnit la femeile mai in varsta, cazurile la femei tinere sunt extrem de rare. Se pare ca anticonceptionalele protejeaza si reduc riscul de cancer endometrial tocmai prin prezenta progesteronului in combinatie echilibrata cu estrogenul.

#52 2010-09-17 15:08:30

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nu, nu prin Pap. prin biopsie de endometru banuiesc
Marlyn, incearca sa stai calma pana vin rezultatele  kram

#53 2010-10-27 20:01:18

CrySs:x
New member
Inregistrat: 2010-10-21

buna....am si eu o intrebare...Ce inseamna ovare polichistice?...
am facut o ecografie....si mi sa spus ca:  anexa stanga
                                                                sh               =polichistice
                                                          anexa dreapta

nu prea am inteles....:S:S

#54 2010-10-28 10:40:01

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

teoretic ar insemna ca ai mai multe chisturi formate pe ovare. practic, daca nu s-a obosit sa scrie dimensiunile, mai mult ca sigur e vorba doar de niste foliculi perfect normali. suferi de ceva? ciclul e regulat, ai observat mai mult par pe corp?

#55 2010-10-28 12:26:08

CrySs:x
New member
Inregistrat: 2010-10-21

ciclul nu e regulat...iar par p corp...nu...dar mi-a scris ca sunt cu aspect polichistic...:S:s

#56 2010-11-07 21:25:45

alinadara
Membru
Inregistrat: 2010-11-07

Salutare! Eu sunt noua pe site-ul asta, dar nu imi vine sa cred ca am gasit pe cineva care are aceeasi problema ca si mine: dureri groaznice in ultima zi de menstruatie si cateva zile dupa.
Am fost la nenumarate controale la ginecologie la f multi medici nimeni nu mi-a dat un tratament exact nimieni nu stie ce am.
La ecografii imi apar ovare polichistice dar nimic "neanormal"
Daca stiti un medic bun o solutie ca durerile groaznice pe care le am sa dispara astept mesajul vostru:)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.