homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Aparat dentar

#1 2009-03-23 20:08:50

Shosanna
Insomniac member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-04-26

Aparat dentar

Fetelor am si eu o intrebare :
A purtat vreuna dintre voi aparat dentar  la o varsta mai inaintata pt asa ceva (20-21 de ani), pt dinti destui de urat crescuti?A avut efect? Cat ati stat cu el? De care a fost? Cat v-a costat? Unde l-ati facut? smile
Ma intereseaza pt ca vreau sa imi pun, si sa stiu la ce sa ma astept cand ma duc la stomatolog.
Merci

Reach for the stars ,so if you fall you land on a cloud... wink
bebe

#2 2009-03-23 20:18:27

Finesse
Banat
Inregistrat: 2009-01-16

Re: Aparat dentar

Iaca ici tongue  adica nu stiu daca scrie exact despre ce intrebi tu chicot
http://forum.anticonceptionale.ro/t2874 … ntar-.html
puss

Goodnight moon

#3 2009-03-23 20:22:35

Shosanna
Insomniac member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-04-26

Am vz topicul respectiv finesse, dar vroiam ceva mai recent, preturi, doctori etc
Ms oricum

Reach for the stars ,so if you fall you land on a cloud... wink
bebe

#4 2009-03-23 20:32:08

princesss
Banat
De la: plaja
Inregistrat: 2008-08-11

eu am purtat timp de 2 ani..eram mai mica ce'i drept,aveam 14 ani.
o sa aiba efect,de ce sa nu aiba,multi poarta aparat si au peste 20

#5 2009-10-22 21:12:23

blueblue
Membru
Inregistrat: 2009-10-22

Salut!!!

Am 20 de ani si vreau sa-mi pun aparat dentar. Dintii mei nu sunt foarte strambi, jos nu am probleme, doar in partea de sus vreo 5 dinti sunt mai strambi. Am fost azi la ordotontist, mi-a spus: da, se pot indrepta, 1-2 ani, aparat fix(ma rog, n-ar fi o problema ptr. mine) insa costa 600 de Euro. Am ramas socata....oare nu e totusi prea mult???? Doar partea de sus, 5 dinti....... E prea scump, dupa parerea mea....adica totusi, traim in Romania, pentru un aparat dentar ar trebui sa lucrez 3 luni si sa nu consum nimic, ca sa am 600 de euro.. de unde atatia bani???? Iar dupa-aceea, la fiecare 2 saptamani, 30 lei si aia si mai aia.
Si totusi, de ce e asa de scump o bucata de sarma?

Publicitate

loading...

#6 2010-08-21 13:15:50

spring24
Full member
De la: Nowhere
Inregistrat: 2007-03-21

Bună! Eu am 23 de ani și port aparat dentar fix din luna mai 2010. Sunt ?nscrisă la o clinică din Iași, pentru că la mine ?n oraș nu există ortodonți. M-a costat 1600 de lei, c?te 800 de lei pe arcadă. Este aparat fix metalic, simplu, fără alte accesorii. O să ?l port cam 1,5-2 ani, depinde cum va evolua tratamentul. Am auzit de prețuri și mai mari, ceea ce mă ?ngrozește, pentru că eu chiar am nevoie și dacă nu era așa de accesibil nu mi-aș fi permis. Clinica este Diadent, vă recomand cu căldură pe d-na ortodont Roșu Iohana.

#7 2010-08-24 11:24:53

deea_piti
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-06-09

Buna. Eu mi-am pus aparat dentar din ceramica partea de sus si cea de jos partial anul trecut in decembrie.
Dintii de sus s-au indreptat si peste vreo 4 luni dupa ce se stabilizeaza, o sa imi dea aparatul jos.
Pt cei de jos mai am de asteptat pt ca este mai dificil.
Pretul il spune fiecare ortodont in parte in functie de complexitatea lucrarii.

Ultima oara a fost editat de deea_piti (2010-08-26 14:38:20)

#8 2011-04-26 20:10:08

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

fetelor...care stiti, va rog sa ma ajutati. daca porti aparat dentar fix si iti cade o plomba ce era intre masele, mai spre partea de "interior" a gurii, se poate sa ti-o puna inapoi sau trebuie sa astepti pana iti ia aparatul jos? sad

ortodontul nu e acelasi medic care pune si plombele

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#9 2011-04-26 21:43:26

Banana Split
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-28

la mine mandibula sau maxilarul inferior e mai in spate decat cel de sus.. cam cu 1 cm ..cred ca pentru ca mi-am supt degetelul cand eram mititica.. sau nu stiu ce sa zic.. dar nu stiu, a inceput sa ma deranjeze tare cand rad, cand vorbesc.. dintii nu calca.. e stresant.. stiti cam ce as putea sa fac?

Ultima oara a fost editat de Banana Split (2011-04-26 21:43:58)

#10 2011-04-26 21:50:43

hai_faiv
Hero member

mergi la un ortodont. cel mai probabil o sa iti recomande aparat dentar pentru reglare a maxilarului in primul rand, ce consta in aparat fix pus si sus si jos, dotat cu elastice laterale care sa traga maxilarul in egala masura pentru a avea distanta corespunzatoare intre dinti. intre timp dintii daca iti sunt in fata ti se vor si indrepta.
ceva de genul va fi la tine>>

cunosc foarte bine ce tine de dinti si aprate dentare (in afara de chestia cu plombatul, stiu ca ar trebui evitate alte lucrari, dar vroiam sa stiu daca e chiar obligatorie chestia asta tongue )

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#11 2011-04-26 21:53:04

Banana Split
Sr. member

pai dintii mei sunt  super drepti n-am nicio problema la ei inafara de asta.. si as vrea partea de jos sa vina mai in fata, nu invers..
dar merci pt video, e interesant, sper sa nu fie si cazul la mine..

eh, rusine sa-mi fie, ca viitor stomatolog ca nu am avut grija mai din timp.. cu toate ca mama m-a dus cand eram mai mica la doctor si a zis ca nu e nevoie de aparat.. mda.

#12 2011-04-26 22:14:18

hai_faiv
Hero member

pai nu ai cum sa misti doar o parte a maxilarului. ar dura super mult si atunci ar trebui sa iti puna aparat static ca in desene, de ala legat de cap ca sa iti traga mandibula, sa nu mai vorbim de dureri...

ce ti-am aratat eu e cea mai usoara tehnica... ca se utilizeaza contra-forta celeilalte parti a maxilarului mereu. cand erai mica poate doctorul spera ca dintii si maxilarul sa se dezvolte normal, sa isi ia pozitia finala cum e de cuviinta.
totusi, si un stomatolog ar putea stii daca e nevoie sau nu de aparat wink

#13 2011-04-26 22:21:01

Banana Split
Sr. member

eh eu nu as vrea sa ajung la operatie pt chestia asta.. cam asa se repara din cate stiu.. daca nu e nicio metoda mai omeneasca, ma dau batuta, asa-s dintii mei si pace big_smile

#14 2011-04-26 22:23:39

hai_faiv
Hero member

cu operatie? de ce? la operatie se ajunge cand e desprins maxilarul, cand e rupt si sudat si aparatul nu mai poate face nimic. eu am 20 de ani si port aparat dentar tongue si e o metoda cat de cat omeneasca

#15 2011-04-26 22:27:53

Banana Split
Sr. member

pai daca cauti pe net toti ajung la operatie ca sa mute mandibula, ca sa calce dintii. nu stiu.. stiu ca cer prea mult..dar oare n-as putea repara problema cu un aparat bun detasabil, mobil? big_smile

#16 2011-04-26 22:32:48

hai_faiv
Hero member

nu, nu ai putea. daca ai avea pana in 11 ani, e posibil, dar aparatul mobil dupa varsta respectiva nu isi mai are rostul. ce pe timpul noptii ar "lucra", ziua ar reveni, ca in povestea lui Manole. trebuie o forta mai mare, continua ca sa il mute. lasa netul, eu iti spun din stiinta, operatia e o prostie, e ultima rezolvare a problemelor. daca n u poti sa rezolvi cu aparat mobil, poti cu fix, nu e capat de lume.

nu e atat de rau cu aparat dentar.. smile eu ma simt mai sexy ca niciodata lol si multe fete si-au pus dupa ce mi-am pus eu... mi-am gasit si prieten, m-am si logodit de cand il am... poti face o gramada de chestii chiar daca ai ala in gura smile daca de asta te temi.

#17 2011-04-27 11:25:46

Banana Split
Sr. member

sad nu e vorba de asta, e vorba de aspect, cred ca m-ar deranja pe mine nu pe iubitul meu.. sunt cu el de un an jumate nu l-ar deranja un aparat amarat dar m-ar deranja pe mine.. poate unul finut, asa, nu brackets cesafac

#18 2011-04-27 11:34:14

hai_faiv
Hero member

pai daca iti permiti cateva mii de euro, iti pui ceramic. smile eu nu mi-am permis, eu am lucrat la sfarsit de a 12a ca sa pot sa mi-l permit. nu mi-am implicat si parintii. dar poate tu esti mai norocoasa decat mine. smile in orice caz, nu iti strica aspectul fizic atat de mult precum crezi... wink lasa principiile si prejudecatile deoparte. eu una zic k e mai ok sa stai 1 an cu aparatul ala in gura decat sa ai o viata intreaga maxilarul dus in fata...

#19 2011-04-27 11:40:36

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

eu stiam ca la maxilar dus te opereaza si ti-l pune la loc cesafac

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.