Scriu acest mesaj din dorinta de a-mi tine o promisiune facuta sfantului Nectarie.L-am descoperit intamplator cu putin timp in urma,fara sa fi auzit de el pana atunci.Am citit cateva randuri despre el si am ramas impresionata d viata modesta pe care a trait-o si de chinurile prin care a trecut,deasemenea am inteles ca este un mare facator de minuni si asta m-a oprit in loc sa incep s ma rog lui.Aveam si eu nevoie de o minune in viata mea..a trecut ceva timp si am inceput sa-mi fac cateva seturi de analize de rutina,m-am rugat cu ardoare sfantului sa imi iasa bine,doua seturi de anlize...si mi-au iesit foarte bine.I-am promis ca voi vorbi lumii despre el si am uitat,sau nu,nu am uitat,doar ca mai asteptam ceva in viata mea.Ieri a fost cea mai cumplita zi din viata mea,am aflat ca am virusul hepatitei C si pt ca nimic nu vine niciodata singur mi s-a mai descoperit si doua chisturi hepatice.Nu va spun ce a fost asta pt mine,am 25 de ani si ma tem pt viata mea.M-am intrebat cu ce am gresit,si ma intreb si acum cand scriu aceste randuri tremurand.Si l-am intrebat pe sfantul meu de ce mi se intampla mie asa ceva.Nu stiu,nu pot sa stiu,stiu doar ca sunt terminata...M-am gandit ca nu am respectat promisiunea facuta sfantului,aceea de e vorbi despre el...si tocmai asta incerc sa fac...rugati-va lui,atunci cand aveti nevoie...mie atat mi-a mai ramas...rugaciunea...si sper sa nu ma lase si sa ma ajute si pe mine in boala pe care o am.Ajuta-ma sfinte nectarie si roaga-te lui Dumnezeu pentru noi toti!
Cea mai mare intelepciune nu sta in a nu cadea niciodata, ci in a te putea ridica de fiecare data cand ai cazut...
adryana, imi pare rau pt tine dar sunt sigura ca daca o sa te rogi o sa te ajute poti sa dai mai multe detalii despre acest sfant, sa ne scrii rugaciuni se spune ca e f bine sa ne rugam la mai multi sfinti... eu ma rog mereu la Sf Gheorghe si la Maica Domnului in mod special pt ca orice "am cerut" m-a ajutat
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
Adryana, roaga-l pe sfant sa-ti dea incredere in tine si putere sa treci peste. Roaga-l sa nu te paraseasca niciun moment, sa-ti fie alaturi mereu de dimineata de cand te trezesti pana seara cand adormi. Roaga-l sa te vindece. Stiu ca esti speriata, dar ai incredere ca totul va iesi bine pana la urma. Exista o gramada de tratamente acum, unul sigur o sa fie pentru tine cu rezultate maxime. Multa sanatate!
O, preasfinte si intru tot laudate, mare facatorule de minuni Nectarie, primeste aceasta putina rugaciune de la noi, nevrednicii robi, caci catre tine, ca de la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat scapand, si catre sfant chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinti ne rugam tie: Vezi, sfinte, durerile noastre, vezi saracia si ticalosia noastra. Vezi ranile sufletelor si ale trupurilor noastre. Rugamu-ne tie, Nectarie Sfinte, sarguieste de ne ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni, si ne sprijineste pe noi, robii tai. Ia aminte la suspinele noastre si nu trece cu vederea pre noi, ticalosii si scarbitii, ca stim, sfinte al lui Dumnezeu, ca de ai si patimit grele prigoniri pentru dragostea lui Hristos, dar prin ele ai aflat dar de la Dumnezeu si astazi luminat vietuiesti intru �mparatia cea gatita sfintilor, fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la ajutorul tau si cu credinta ti s-a rugat, nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat pe tine, de minuni facatorule, si l-ai trecut cu vederea? Sau cui, intru dureri fiind, si spre ajutorul tau alergând, nu i-ai usurat suferinta? Minunile si ajutorul tau ne-au facut si pe noi, ticalosii si scarbitii, sa te chemam intru ajutor. Auzit-am ca trupul tau a ramas neputrezit, pentru a intari in noi credinta in inviere. Auzit-am si ca din dragoste pentru norodul credincios, mai apoi L-ai rugat pe Dumnezeu ca binecuvantarea sfintelor tale moaste sa se raspandeasca in toata lumea. Stim, o, alesule ierarhe, de multimea tamaduirilor pe care le-ai savarsit, nou doctor fara de arginti aratandu-te. Nu cunoastem nici suferinta si nici durere, pe care sa nu le poti alina. Nu cunoastem nici o boala careia tu sa nu ii poti aduce tamaduire, daca tamaduirea este spre mântuirea celor ce se roaga tie. Dar mai mult decat atat, nu numai ca ai tamaduit boli despre care doctorii ziceau ca nu pot fi tamaduite, ci si pe multi bolnavi i-ai ajutat a se intari in credinta si in rabdare, si sa ia plata de la Dumnezeu pentru osteneala lor. Si acestia, fara sa primeasca tamaduirea trupeasca, au primit tamaduirea sufleteasca si i-au multumit Domnului ca prin ghimpele bolii au fost adusi de la iubirea acestei lumi la iubirea celor sfinte, de la calea cea larga a patimilor la calea cea ingusta a mantuirii. Aceste minuni ale tale, sfinte, ne-au facut si pe noi a crede ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si sprijin minunat. Drept aceea, suntem incredintati ca pe tot cela ce alearga la tine, cerand cu credinta ajutor, nu-l treci cu vederea. Pentru aceasta si noi credem ca si acum acelasi esti, sfinte, precum atunci cand i-ai ajutat pe cei care au alergat la tine. Slaba este credinta noastra, dar fiind scarbiti si pagubiti, la tine alergam cu credinta si cu lacrimi. Ingenunchind, rugamu-ne tie, Sfinte Ierarhe Nectarie, sa te rogi pentru noi lui Hristos Fiul lui Dumnezeu, Cela ce n-a trecut cu vederea rugaciunile tale cele jertfelnice, ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri. Catre Acela roaga-te, ca sa fim si noi ajutati si miluiti pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbaviti, ca sa laudam si sa binecuvântam si sa slavim intru tot laudatul si prea puternicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Cea mai mare intelepciune nu sta in a nu cadea niciodata, ci in a te putea ridica de fiecare data cand ai cazut...
Adryana, sa te rogi la Sf. Nectarie. El te va ajuta. Ai grija cu hepatita C, fa-ti testele, toate analizele necesare, (viremia inclusiv - cea mai importanta), vezi ce e cu acele chisturi si mergi sa iti faci dosar pt interferon. Esti tanara si sansele de reusita sunt mai mari decat daca lasi timpul sa treaca. Posibil ca infectia sa nu fie asa veche, avand in vedere varsta ta. Hraneste-te bine si da-i organismului tau proteine bune. Sa nu te apuci de regimuri, caci nu ajuta cu nimic in hepatita C. Doar sa eviti sa mananci gras si parjit mult, pt a nu incarca ficatul cu grasime.
Adriana eu sunt sigura ca daca te vei ruga el te va ajuta.Nici o rugaciune nu ramane neascultata... Roaga-te si Maicii Domnului ca face minuni si eu am avut exemple vii de minuni facute de Ea ...daca nu era Ea multe in viata mea erau altfel. Toti avem un sfant de care ne simtim mai apropiati...chair simti asta ,atunci cand te rogi simti ca e cineva langa tine,ca nu mai esti singur
de ce nu va rugati direct la Dumnezeu? eu niciodata nu m-am rugat la sfinti, doar la Dumnezeu si de fiecare data mi-a fost cu folos. pot spune ca Dumnezeu a avut mereu mare grija de mine si ii sunt recunoascatoare pt asta.
Adriana, citeste si despre Sfantul Dionisie, care a fost prieten cu Nectarie. Trupul lui se afta in biserica din Zakynthos. In vara, cand voi merge, iti voi pune o scrisoare chiar la capul lui
clar cei care se roaga la sfinti sau la Maica Domnului se roaga si la Dumnezeu dar prin sfinti rugaciunile "ajung altfel" la Dumnezeu... altfel de ce ii numim sfinti?? au f multa putere!
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
de ce nu va rugati direct la Dumnezeu? eu niciodata nu m-am rugat la sfinti, doar la Dumnezeu si de fiecare data mi-a fost cu folos. pot spune ca Dumnezeu a avut mereu mare grija de mine si ii sunt recunoascatoare pt asta.
fiecare se roaga acolo la cine doreste...Sfintii sunt un fel de prietenii lui Dumnezeu si ii transmit tot ce ii rugam
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)
Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
Cu ocazia asta am citit si eu despre Sfantul Dionisie. Numai minciuni am citit... ca i-ar fi taiat capul si ca ar fi ingropat.
Nu e asa, o sa ma documentez mai bine sa va spun. Eu stiu ca a fost aruncat in azbest. Un singur lucru este cert: Trupul lui se afla in biserica ce ii poarta numele, in Zakynthos.
Iar in fiecare august, este o mare sarbatoare, trupul lui fiind scos din biserica si plimbat prin oras.
nu conteaza ff mult felul in care a fost ucis.. eu am citit acum despre el ca : Dumnezeu a făcut opreamărită minune după moartea plăcutului său, Dionisie, pentru că trupul lui, fiind fără cap, s-a sculat cu puterea lui Dumnezeu şi, lu?ndu-şi ?n m?ini capul său, a mers două stadii la o femeie dreptcredincioasă, pe numele Catulia, căreia, d?ndu-şi capul, a căzut la păm?nt. ?n locul acela s-a zidit o biserică de creştini. Mulţi necredincioşi, văz?nd această minune, au crezut ?n Iisus Hristos, iar pe mulţi creştini i-a secerat atunci sabia ighemonului, ale căror nume numai singur Dumnezeu le ştie, care ?i scrie pe robii Săi ?n cărţile vieţii. Iar Catulia, lu?nd capul sf?ntului, a vrut să-i ia şi trupul, dar a fost oprită de cei necredincioşi. ?nsă ea a chemat pe străjeri ?n casă, i-a ospătat şi ?i ţinea acolo d?ndu-le daruri, iar credincioşilor le-a poruncit ca să ia comoara aceea, adică sf?ntul trup al lui Dionisie; creştinii l-au luat şi l-au ?ngropat ?n acel loc unde sf?ntul şi-a dat capul Catuliei.
Toti Sfintii au fost ingropati undeva doar ca unele istorisiri nu mai spun ca trupul a fost descoperit si a este in biserica X . Oricum sa nu credeti ca acolo se afla tot trupul....ptr ca in fiecare an se mai rupe un os mic etc si se da si altor biserici.De ex la noi la catedrala din cta Avem mana Sf patelimon ,mostele SFINTILOR Epictet si Astion(care erau intregi) acum s-au injumatatit...bucatele de moaste de la Sf Stelian ..si mai e o racla cu mai multi sifinti ..dar bucatele mici...
nu conteaza ff mult felul in care a fost ucis.. eu am citit acum despre el ca : Dumnezeu a făcut opreamărită minune după moartea plăcutului său, Dionisie, pentru că trupul lui, fiind fără cap, s-a sculat cu puterea lui Dumnezeu şi, lu?ndu-şi ?n m?ini capul său, a mers două stadii la o femeie dreptcredincioasă, pe numele Catulia, căreia, d?ndu-şi capul, a căzut la păm?nt. ?n locul acela s-a zidit o biserică de creştini. Mulţi necredincioşi, văz?nd această minune, au crezut ?n Iisus Hristos, iar pe mulţi creştini i-a secerat atunci sabia ighemonului, ale căror nume numai singur Dumnezeu le ştie, care ?i scrie pe robii Săi ?n cărţile vieţii. Iar Catulia, lu?nd capul sf?ntului, a vrut să-i ia şi trupul, dar a fost oprită de cei necredincioşi. ?nsă ea a chemat pe străjeri ?n casă, i-a ospătat şi ?i ţinea acolo d?ndu-le daruri, iar credincioşilor le-a poruncit ca să ia comoara aceea, adică sf?ntul trup al lui Dionisie; creştinii l-au luat şi l-au ?ngropat ?n acel loc unde sf?ntul şi-a dat capul Catuliei.
Toti Sfintii au fost ingropati undeva doar ca unele istorisiri nu mai spun ca trupul a fost descoperit si a este in biserica X . Oricum sa nu credeti ca acolo se afla tot trupul....ptr ca in fiecare an se mai rupe un os mic etc si se da si altor biserici.De ex la noi la catedrala din cta Avem mana Sf patelimon ,mostele SFINTILOR Epictet si Astion(care erau intregi) acum s-au injumatatit...bucatele de moaste de la Sf Stelian ..si mai e o racla cu mai multi sifinti ..dar bucatele mici...
Nu conteaza felul in care a fost ucis, conteaza minciunile care le scriu altii pe net. EU CRED! ca este acolo pt ca l-am vazut! Ii poti vedea si chipul si trupul. Aici, in fiecare an i se fac pantofi de panza si cei vechi sunt taiati bucatele iar din aceste bucatele, se fac talismane.
adryana grygo multa sanatate iti doresc , si nu dispera rugaciunile tale vor fi auzite . Sfantul la care eu ma rog se numeste Sf Anton , e un sfant catolic, desi eu sunt ortodoxa , ma rog la el. nu cred ca se supara , sau care are vreo importanta faptul ca nu sunt catolica. Ce pot sa spun , m-am rugat la el din inima , veneam plangand in biserica , plecam plangand. Si rugaciunile mi-au fost ascultate. Nu voi uita niciodata ceea ce a facut pt mine, in momente in care nu nadajnuiam ca voi capata raspuns la rugaciunile mele .
Earth rotation is created by penguins running in circles around the south pole.Prove me wrong...
Am citit si eu despre Sfantul Nectarie si despre minunile pe care le-a facut. Exista si un acatist foarte folositor, pe care e bine sa il citim macar din cand in cand: http://www.crestinortodox.ro/acatiste/6 … i-nectarie
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?