homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chlamidia

#1 2009-04-06 12:48:39

tipi
New member
Inregistrat: 2009-04-06

chlamidia

Buna ziua!
Sunt noua pe acest forum si f. disperata. In urma unor analize de rutina (Papanicolau) pt. o scurgere am fost diagnosticata cu Chlamidia slab pozitiva si sunt distrusa de atunci. Am citit ca e o BTS ceea ce ma da peste cap cu totul din cauza ca nu am avut contact sexual decat cu sotul meu ( cu care sunt casatorita de 12 ani), iar cand l-am "interogat" pe el mi-a sustinut ca nu am fost inselata niciodata si chiar sunt eu cea acuzata de infidelitate. Nu stiu ce sa cred, dati-mi un raspuns la aceasta maaaaaaaaaaaaaaaaaare problema a mea. Mai fac unele precizari:
- sufar de sindromul ovarelor polichistice;
- am facut numeroase investigatii si tratamente de a ramane insarcinata si toate fara rezultatul scontat;
- in anul 2006 am fost diagnosticata ce o rana pe col pe care am cauterizat-o cu laser si care se pare ca nu s-a inchis de tot
- am facut o rezectie pe ovare cu ajutorul unei operatii;
- sotul meu a avut scabie acum vreo 10 luni de zile si nu am stiu si am avut relatii sexuale in timpul acesta, pana au iesit bubitele
Oare infectia sa fi fost "ascunsa" atatia ani?

Va rog din suflet sa ma ajutati in descifrarea infectarii mele  cu chlamidia!!!!!

#2 2009-04-06 12:52:09

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: chlamidia

Ai facut test pentru Chlamydia, IGG si IGM ? De obicei Chlamydia nu iese la PAP, trebuie sa faci analiza asta din sange, si apoi veti primi amandoi tratament. Poate ramane asimptomatica multa vreme din cate stiu eu, nu stiu daca chiar 12 ani... oricum e posibil sa fi luat-o si de prin spital daca ai facut multe investigatii.

#3 2009-04-06 12:54:31

tipi
New member

nu am facut analiza la sange, ci am facut analiza la secretia vagina pt. chlamidia, micoplasma si ureaplasma, ultimile doua avand rezultatul negativ. Sunt disperata!!!!

#4 2009-04-06 12:56:39

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Nu ai de ce sa fii disperata, foarte multe femei o au fara sa stie si o descopera abia cand incearca sa ramana insarcinate, se face tratament cu antibiotic si gata. Explica-i sotului ca o puteai lua si din spital, oricum faceti amandoi tratament... au mai fost pe aici fete care tot asa au luat-o de la medic.

#5 2009-04-06 12:59:47

tipi
New member

Puteti sa-mi explicati mai exact alte modalitati de infectare, in afara de contact sexual?

Publicitate

loading...

#6 2009-04-06 22:59:58

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

pai nu prea sunt altele. contact sexual si poate un instrumentar prost sterilizat. eu zic ca nu asta trebuie sa te preocupe ci rezolvarea infectiei care nu e deloc prietena cu fertilitatea.
ai primit tratament?

Ultima oara a fost editat de gargarita (2009-04-06 23:00:21)

#7 2009-04-07 08:24:02

tipi
New member

buna, gargarito!
Da, am primit tratament cu doxiciclina capsule ( si eu si sotul) si ovule  Betadine.
Tratamentul l-am inceput, problema mea cred ca e mai mult psihologica, caci nu inteleg cum de am captat-o si imi pun un miliard de intrebari.

#8 2009-04-08 11:46:36

tasha2007
Full member
De la: iasi
Inregistrat: 2009-04-07

Salutare.Am aceeasi problema ca si "tipi";mi s-a detectat in secretia vaginala chlamydia slab pozitiv, iar ureaplasma si micoplasma au iesit negativ;rezultatul mi s-a comnunicat de catre dr. prin telefon si abia maine ma poate vedea la cabinet sa discutam mai pe larg,dar deja imi fac tot felul de scenarii.Mi s-a prescris Sumamed, doua tablete odata,si eu si sotul.Anterior,acu o saptamana,am tratat o candida care a disparut.In noiembrie 2008,cand ne gandeam la un al 2-lea bebe mi-am facut tot felul de analize de sange, printre care si chlamydia;rezultatul a fost IgA si IgG negativ.
Intrebarea mea: care este cea mai sigura metoda de a detecta aceasta boala?Rezultatele din secretie si din sange pot fi diferite?E posibil sa fi fost gresit rezultatul analizei din noiembrie,cea din sange si sa fi avut de atunci chlamydia?Dar daca rezultatul negativ de atunci era corect inseamna ca ceva s-a intamplat in 4 luni.Va dati seama cate semne de intrebare sunt acum in mintea mea vis-a-vis de increderea fata de sotul meu.Lui nu i-am spus nimic deocamdata pana nu sunt sigura pe rezultat.
Citeam pe net de o analiza,PCR.M-am interesat la Synevo si analiza se trimite in Germania si rezultatul se obtine in 2 saptamani;cam mult,dar daca imi da rezultatul adevarat, merita.

#9 2009-04-08 11:59:45

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

si eu stiu de PRC ca fiind cea mai sigura, rastul avand o marja de eroare mai mare

#10 2009-04-08 12:04:57

tasha2007
Full member

Multumesc mult pt.promptitudine.Abia astept sa ma vad cu dr. sa-i arat analizele din noiembrie si sa vad ce parere are de PCR.

#11 2009-04-08 12:05:15

tipi
New member

tasha, am rugamintea sa intrebi doctorul daca e posibil sa se ia aceasta.... si prin alte metode, inainte de al "acuza' pe sot.
Si spune-mi si mie ce explicatii ti-a dat. Merci mult!

#12 2009-04-08 12:15:11

tasha2007
Full member

Din ce am citi pe net se transmite doar prin contact sexual sau instrumentar medical sterilizat necorespunzator.
Oare rezultatul analizei poate fi influentat si de modul in care se preleveaza secretia?Poate ar fi bine sa repet analiza,dar sa merg la un alt medic?
A mai primit cineva ca si tratament pt chlamydia,Sumamed?

#13 2009-04-08 12:27:15

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

da, se da azotromicina pt chlamydia

#14 2009-04-08 17:15:37

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

tasha, PCR-ul poti sa-l faci si la Genetic Lab daca esti din Buc. si il lucreaza geneticianul lor, nu-l trimit in Germania. cred ca a durat mai putin de 2 saptamani rezultatul. poti sa suni la ei sa intrebi

#15 2009-04-09 12:24:22

tasha2007
Full member

pt. gargarita:Din pacate nu sunt din Bucuresti, ci din Iasi, dar ma bate gandul sa ajung in Bucuresti pentru problema asta.Mi se pare complicat sa incerc sa trimit prin curierat rapid proba asa cum am citit ca a procedat cineva de pe forum.Ideea e ca vreau repede un raspuns dar nu stiu cat pot amana;daca am chestia asta si eu nu iau Sumamed asa cum mi s-a spus si se agraveaza?Tu ce parere ai, daca in noiembrie mi-a iesit negativ si IgG si IgA, e posibil sa o fi avut totusi atunci pt ca nu s-a testat IgM.Daca nu o aveam,si sa imi apara acu la 3 luni iti dai seama ca am niste nelamuriri si vreau sa ma elucidez.

#16 2009-04-09 14:42:44

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

am citit printre randuri da' nu pricep... de ce nu vrei sa iei summamed? e f ok ca tratament pt chlamydia.

si da... nu e deloc sanatos sa o lasi netratata... bine, acu' nu-i chestie chiar de o zi doua, dar e bine sa te apuci de tratament cat mai repede!

analiza din sange, luata SINGURA, poate fi absolut neconcludenta (am gasit asta intr-un studiu medical... am pus linkul mai demult la topicul "tratament pt chlamydia" de la "probl medicale"). NEAPARAT faceti si analiza de secretie. dintre toate, PCR este cea mai indicata... urmata (la distanta mare, de analiza de tip vidas).

si fetelor...tipi si tasha... lasati sotii in pace... se zice ca se ia doar prin contact sexual... dar, in realitate, e plin de femei care au luat-o de cine stie unde. lasati asta.,.. concentrati-va pe vindecare wink

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#17 2009-04-09 14:49:33

tasha2007
Full member

Mersi de raspuns katami.Oricum,deja m-am hotarat;plec in seara asta la Bucuresti pentru analiza de la Genetic lab;am sunat si au spus ca sunt la fel de concludent,si analiza din secretie si din urina si optez pentru urina.Nu vroiam sa iau tratament inca pentru ca eu cred ca nu am chlamydia si daca il iau si abia fac analiza nu voi mai sti daca a fost si a trecut datorita tratamentului sau de fapt nu a existat.Dar daca maine las proba iau si Sumamed ca sa nu mai pierd 7-10 zile cat dureaza pana imi dau rezultatul.

#18 2009-04-09 14:53:45

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

nu fa din urina... parerea mea! mie dr mea mi-a zis ca faza cu urina e mai putin concludenta. asa ca dak tot n-ai nimic de pierdut... fa din secretie.

chestia cu urina merge pt sot... apropo... daca tie iti iese pozitiv, neaparat sa faca si el tratament.

sanatate smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#19 2009-04-09 14:57:08

tipi
New member

katami, eu mi-am lasat sotul in pace, dar daca nu e prin contact sexual, atunci prin ce metoda am "captat-o"? Asta e marea mea intrebare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.