|
Nu esti logat.
Despre sarcina-5#77 2006-10-30 23:22:36
Re: Despre sarcinacred ca nu trebuie neaparat sa te angajezi ca sa promesti indemnizatia aceea,si daca esti studenta poti sa o primesti,o prietena si-a amanat examenul de licenta ca sa poata sa primeasca indemnizatia,nu stiu amanunte,dar ai putea intreba la primarie,sau eu stiu sa ne uitam pe net,poate scrie ceva despre asta Sinistra-i existenta omeneasca,si pururi fara sens,fatalitatii i-ajunge o paiata. Offline #78 2006-10-31 08:24:27
Re: Despre sarcinaDupa ce nasti, primesti indemnizatia de nastere, aceea e mica, in jur de 1,9 mil la un copil. La doi cred ca e mai mare. Suma aceea (8 mil, adica 6 mil +2 mil pt copil-pe care cica i-ar primi toate mamele indiferent de serviciu), s-ar putea chiar sa fie mai mult in cazul gemenilor, nu stiu, suma aceea ziceam reprezinta indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani. Se ia incepand cu momentul in care termini concediul de lauzie (vreo 2 luni), concediu pe care il are orice salariat indiferent de timpul cat a lucrat. Offline #79 2006-10-31 08:48:09Re: Despre sarcinaiti multumesc...eu de exemplu de maine incep lucrul..am o cunostinta care a zis ca ma ia la firma la ea...ca si secretara..eu zic ca este ok..mie imi convine deocamdata, se ia in calcul aceste luni pe care le voi lucra ca sa beneficiez de indemnizatie sau nu?oricum...sincer eu m-as bucura sa pot sa am ceva bani sa imi ntretin copiii macar pentru o vreme pentru ca nu vreau sa creasca in conditiile in care am crescut eu si ai vreau cat mai aproape de mine.. o sa imi caut de lucru si dupa nastere....o sa ma mai interesez oricum la primarie sau undeva sa vad exact care sunt conditiile de acordare a ajutorului pt cresterea copilului...va pup mai vorbim....ca merg la analizele alea obligatorii pentru gravide..intru mai tarziu... Offline #80 2006-10-31 08:53:41
Re: Despre sarcinaDurerile de spate pot sa apara din 2 cauze (mai frecvent, ca or mai fi si altele, dar nu stiu eu): una ar putea fi legata de posibile probleme urinare, foarte frecvente in timpul sarcinii; a doua e legata de relaxarea ligamenteleor datorata cantitatii mari de progesteron din timpul sarcinii. Ce poti face: in primul caz se asociaza si cu usturimi la urinare, disconfort... trebuie sa vorbesti cu medicul si sa ai mare grija sa ai mijlocul acoperit (pantalonii cu talie joasa nu sunt asa buni pentru ca iti lasa mijlocul descoperit). In cazul in care durerea e de la coloana, de la ligamente gimnastica e solutia. Fie apelezi la un Kinetoterapeut, daca exista asa ceva pe acolo, si ar trebui sa fie ca Oradea e oras mare, fie scrii la Activecenter (e in Bucuresti), la www.activecenter.ro . Ei au programe de gimnastica pentru gravide, pregatire pentru nastere. Tu nu poti participa, dar poate iti pot recomanda ce exercitii sa faci ca sa scapi de dureri. Spun asta pentru ca am intalnit odata o gravida care spunea ca la 3 luni nu se mai putea misca de durere de spate, a apelat la Activecenter si a facut exercitiile recomandate de ei si, la 7 luni cand am vazut-o eu, era foarte sprintara, nu avea nici urma de durere. Offline #81 2006-10-31 08:58:20
Re: Despre sarcinaPentru tine: ce face bebe in fiecare luna si imaginei de la nasteri: Offline Publicitateloading...
#82 2006-10-31 13:15:11
Re: Despre sarcinaRiona, durerile de spate, de cap, greturile, oboseala, somnolenta, toate starile care te deranjeaza sunt din cauza sarcinii. E relativ normal, unele femei duc sarcina mai usor, si nu le e rau, altele au parte de toate aceste probleme. Imi pare rau ca te incadrezi inaceasta a 2a categorie insa nu sunt probleme. Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #83 2006-10-31 13:20:09
Re: Despre sarcina
cred ca e prea tarziu sa inghete anul. dar il poate repeta daca nu se prezinta la examene, nu? Nobody home Offline #84 2006-10-31 14:40:31Re: Despre sarcinamersi de sfaturi...dar daca lucrezz cu juma de norma mai beneficiez de indemnizatie sau nu?pt ca mie mi sa propus din cauza sarcinii sa fac juma de norma..desi nu m-ar deranja sa fac una intreaga..(e vb de postul de secretara_)cit despre studentie..sunt la fara taxa ..daca il repet anul trec la cu taxa?sau cum se face?ajutati-ma va rog frumos..sunt dezorientata...inca ceva..plec la prima vizita la ginecolog ..am emotii,sper sa fie ok...sa imi tineti pumnii..vreau sa fie bine pt mine si copilasi...va pup..hai ca plec la medic.. Offline #85 2006-10-31 16:25:31
Re: Despre sarcinaDaca lucrezi cu jumatate de norma, nu beneficiezi de concediu platit pentru cresterea copilului (acei 8 mil). Stiu sigur pentru ca asta a fost situatia mea. Deci stai studenta. Offline #86 2006-10-31 16:27:47
Re: Despre sarcinaRiona, nu repeta anul, ar fi o greseala....daca nu dai licenta, pina cind o vei da, esti inca studenta Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #87 2006-10-31 16:56:28
Re: Despre sarcinacred ca cea mai buna solutie este sa mergi in continuare la facultate,si sa-ti amani licenta,pt ca nu mai ai timp sa acumulezi perioada de un an pt a primi indemnizatia. Sinistra-i existenta omeneasca,si pururi fara sens,fatalitatii i-ajunge o paiata. Offline #88 2006-10-31 19:04:43Re: Despre sarcinabuna fetelor vin de la medic si mi-a dat vesti nu foarte bune,,sau poate sunt eu prea stresata...trebuie sa iau neaparat Ultragestan Acid Folic si Vitamine prenatale pentru ca ea a vazut ceva dezlipire iar in cazul in care vreau ca sarcina sa se fixeze si sa nu am probleme tre sa fac ceva tratament de durata..mi-a spus ca sunt tare firava si plapanda...am 1.57 si 43 de kg ..ea spune ca e putin si m-a intrebat daca nu am avut sangerari zilele astea.nu am avut dar am avut durerile alea groaznice..sunt speriata pentru ca eu imi doresc din toata inima sa fiu mama si copiii sanatosi..o sa ma rog mult de tot sa fie bine ...as muri de durere sa stiu ca mi se poate intampla asa o pierdere,nu vreau ,imi doresc sa duc sarcina pina la capat,va multumesc ca sunteti alaturi de mine,mai vorbim..plec sa mananc.. Offline #90 2006-10-31 20:16:04
Re: Despre sarcinastiu pe cineva care o tot amana de 8 ani... dar ea nici o s-o mai dea Nobody home Offline #91 2006-10-31 22:06:05Re: Despre sarcinam-am uitat pe prospectsi am vazut cA Ultragestan estew pentru fixarea sarcinii in cazul uniui posibil avort ..deja sunt speriata foarte tare..inseamna ca o sa pierd sarcina?nu mai sunt buna de nimik,ma simt groaznic,pur si simplu nu pot sa accept inca o asemenea realitaTE sau macar in cosmarul meu cel mai urat...deja am tot felul de ganduri si ma invinovatesc oare am gresit eu undeva?sau de ce tocmai eu tre sa iau chestia aia ciudata?daca nu are nici un rost tratamentul si o sa pierd sarcina pina la urma?cred ca o sa mor de durere si de plans,nu dramatizez dar nu vreau sa trec printr-o deceptie...stiu sunt si alte lucruri frumoase in viata dar pentru mine sarcina asta e cel mai frumos lucru....scuze de insistente...nu imi gasesc lokul,daca se intampla ceva,o sa imi dau seama ca atunci nu meritam sa fiu mama desi mi-am dorit...va pup si mai vorbim.... Offline #92 2006-10-31 22:43:18
Re: Despre sarcinariona, urmeaza tratamentul si spera spre mai bine Offline #93 2006-10-31 22:57:57
Re: Despre sarcinaRiona, stai linistita, de la risc pana la a pierde sarcina e drum lung. Eu, la prima sarcina am avut risc de avort, am sangerat foarte mult intr-o zi, apoi cate putin inca vre-o 2 luni (era placenta inserata jos si se tot rupea vase mici de sange). Am facut tratament pentru a favoriza dezvoltarea placentei. Apoi, in timp placenta, s-a dezvoltat in sus si totul a fost ok, copilul a venit la timp si a fost sanatos. Offline #94 2006-11-01 12:02:59
Re: Despre sarcinaRiona, stresul asta si nenumaratele probleme pe care ti le faci nu fac bine sarcinii. Termina cu ele, grija ta acum e sa fii vesela si fericita....sa nu te necajesti si gata. Pastilele prenatale sunt foarte bune, la fel si acidul folic. Nici faptul ca trebuie sa iei Utrogestan nu mi se pare o tragedie. Respecta indicatiile medicului ginecolog, si mergi la fiecare control la care te chiama, riguros. Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #95 2006-11-01 15:11:17Re: Despre sarcinasalut...va pupicesc..am fost si m-am interesat astazi si mi-au spus cu ignoranta ca nu am decit sa le spun la copii sa stea in burta pina dupa licenta si abia atunci o sa imi dea banii de indemnizatie..ce ipocrizie..eu nu am vrut decit sa obtin o informatie..cum sa le spun la copii sa stea pina la sfarsitul lui iulie in burta..ca unde s-a mai pomenit sarcina de zece luni la om..?iar despre lucru ..au zis ca nu am decit sa lucrez ca nu se ia in calcul..ce sa mai inteleg ca mau derutat complet..atitea informatii confuze..incep sa iimi pierd curajul si sa ma simt o ratata dar stiu ca nu trebuie sa fie asa...trebuie sa fiu fericita pentru ca o sa fiu mamica...asa-i?va multumesc...stiu ca nu tre sa ma sperie tratamentul..dar imi fac ganduri negre nu pot sa nu fiu nelinistita putin..e prima sarcina...e bine ca voi ma intelegeti...intr-un final,vreau sa stiu merita sa merg sa lucrez sau sa merg la cursuri la faculta?astept parerile voastre oricare ar fi ele?!merg sa ma odihnesc putin Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|