Gripa porcina-25
- December
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-09-09
- Site
Re: Gripa porcina
Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
saracul de el, ma intreb cum si l-o fi administrat singur totusi....
cel mai probabil - si sunt doar banuieli, nu stiu informatii precise - e vorba de reactii alergice, care in mod statistic cu cat se vaccineaza mai multi cu atat o sa apara mai multe.
este asa, usor contraindicat sa zic asa, sau se banuieste ca face rau la bolnavii cu boli auto-imune, la cei cu leucemii si la cei cu boli neurologice grave.
- December
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-09-09
- Site
moksha a scris:este asa, usor contraindicat sa zic asa, sau se banuieste ca face rau la bolnavii cu boli auto-imune, la cei cu leucemii si la cei cu boli neurologice grave.
Ce inseamna boli auto-imune? (scuze pt ignoranta)
Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)
- moksha
- Hero member
December a scris:moksha a scris:este asa, usor contraindicat sa zic asa, sau se banuieste ca face rau la bolnavii cu boli auto-imune, la cei cu leucemii si la cei cu boli neurologice grave.
Ce inseamna boli auto-imune? (scuze pt ignoranta)
Scuze eu ca nu am fost mai clara, bolile auto-imune sunt cele in care organismul se ataca singur, secreta anticorpi si incearca sa distruga ceva ce el crede ca e strain, dar de fapt nu e. Isi ataca propriile structuri si evident ca lucrurile astea conduc la complicatii. Sunt cu sutele, exista si hepatita auto-imuna, boli de rinichi, poate mai cunoscut e lupusul, sau poliatrita reumatoida...sunt multe de tot
- lucia05
- Insomniac member
- De la: tara lui Papura Voda
- Inregistrat: 2008-09-13
moksha, in poliartrita reumatoida, exista ca factor de risc si ereditatea?
I am who I am and I choose to be me!He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!
- moksha
- Hero member
lucia05 a scris: moksha, in poliartrita reumatoida, exista ca factor de risc si ereditatea?
Desi intrebarea ta este foarte simpla, am sa iti dau un raspuns mai lung, probabil ca s-a observat ca imi place sa scriu mult glumesc, dar ideea e asa:
Despre bolile acestea auto-imune, desi se stiu pana acum multe lucruri - ma refer la date de biologie celulara, cromozomi, mutatii etc sunt foarte complicate si ciudate. In sensul in care nimeni nu poate sti cine o sa faca si cine nu. Exista factori predispozanti, dar mecanismul lor nu e chiar perfect cunoscut. De fapt as spune ca e departe de a fi cunoscut. De aceea nu o sa te sperii cand o sa iti zic ca exista o predispozitie genetica, subliniez predispozitie. Adica nu e ceva sigur. Unele studii arata ca daca ai o ruda de gradul 1 cu poliatrita reumatoida ai un risc de 4 ori mai mare ca media sa faci si tu boala. Pe de alta parte, pe studiile pe gemeni identici, majoritatea nu au coincis - adica nu au facut amandoi boala. Sunt niste gene care predispun, ma rog, asta e deja gargara, dar s-a dovedit ca nu sunt de ajuns factorii acestia genetici, ci sunt importanti si anumiti factori de mediu.
Cam asta ar fi, dar nu trebuie sa traiesti cu spaima, de multe multe ori aceste boli apar spontan.
Ps. Ceea ce e mai interesant e ca aceste boli apar de departe mult mai frecvent la femei, cu foarte mici exceptii, astfel ca eu am facut deductia simpla ca noi avem un instinct de aparare mai puternic, dar exagerat
- lucia05
- Insomniac member
- De la: tara lui Papura Voda
- Inregistrat: 2008-09-13
I am who I am and I choose to be me!He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!
- moksha
- Hero member
hmmm..cred ca cel putin de poliatrita bunicului tau nu trebuie sa iti faci griji, nu cred ca e vorba despre forma autoimuna a bolii, deci poti sa stai linistita. cred ca mai degraba e vorba de o poliartroza.
imi pare rau ca ai trecut si treci prin asta, iti doresc multa putere si mai ales sanatate!
- blackberry
- Insomniac member
- De la: Bucureşti
- Inregistrat: 2009-06-23
zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor
- moksha
- Hero member
nu exista nici un risc, stai linistita. mai ales daca au trecut 2 zile (maxim) de cand l-a facut si nu a dezvoltat nici o reactie alergica sau ceva asemanator, poti nu te mai gandesti la asta.
- blackberry
- Insomniac member
- De la: Bucureşti
- Inregistrat: 2009-06-23
sper sa ai dreptate...
zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor
- milana
- Sr. member
- De la: orasul de pe deal
- Inregistrat: 2006-09-14
moksha a scris:milana a scris:Salut
am o intrebare: daca de curand am facut vaccinul AH1N1, si mi-am propus sa raman insarcinata, ar fi mai bine sa mai astept cateva saptamani/luni, sau nu are nici o influenta?
Nu exista un consens, dar pe prospect scrie ca daca ai de gand sa ramai insarcinata, sa iti anunti medicul, ceea ce inseamna ca nu ar fi chiar ok. teoretic nu are ce sa fie rau, din contra, dar eu zic sa mai astepti totusi pentru siguranta ta psihica mai ales. Plus, cum s-a mai zis, vaccinul nu iti scade la zero sansele sa faci boala. Se preconizeaza un val de imbolnaviri mai mare in curand si nu e deloc bine sa te imbolnavesti in timpul sarcinii. Dar vaccinul nu stiu sa aiba un efect pe bebe.
Am sa mai intreb maine - sper sa nu uit - si iti zic daca aflu ceva, dar parerea mea este ca ar fi bine sa mai astepti un pic, macar pana trece perioada asta cu multe cazuri.
mersi de raspuns ... cel mai probabil am sa mai astept vreo 2-3 luni; la inceput si eu am fost sceptica la a ma vaccina, dar mi-am zis ca daca ascult de ambele tabere "pro/contra vaccin" nu am sa ma hotarasc in veci daca sa il fac sau nu; asa ca m-am decis sa ascult de "virusologi"; l-am facut, a trecut doar o saptamana de atunci dar nu am avut nici un fel de reactie; cateva secunde dupa vaccin am simtit o durere usoara in brat, atat ... si daca am ghinionul (dar sper sa nu il am )sa ma imbolnavesc peste nuj cati ani de vreo boala din cauza acestui vaccin, sper sa se inventeze si remediul pana atunci, ca doar practica medicala progreseaza. Numai bine
Ultima oara a fost editat de milana (2010-01-17 09:45:48)
- Madalina85
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-09-27
fratele meu a facut vaccinul si aseara s-a simtit fosrte rau ...il durea in capul pieputului , era alb ca varul la fata si nu mai putea nici sa vb...nu se stie daca e din cauza vaccinului.a fost la spital si i-a facut doar un calmant...voi ce credeti?
- moksha
- Hero member
MissO girl a scris:fratele meu a facut vaccinul si aseara s-a simtit fosrte rau ...il durea in capul pieputului , era alb ca varul la fata si nu mai putea nici sa vb...nu se stie daca e din cauza vaccinului.a fost la spital si i-a facut doar un calmant...voi ce credeti?
cand a facut vaccinul?
- Madalina85
- Addicted member
intre cea cand a facut vaccinul si incidentul acesta sunt 4-5 zile
- daria_25
- Full member
- Inregistrat: 2008-03-08
La mine in familie au facut socrul si soacra vaccinul acum 2 saptamani + majoritatea angajatilor din firma (cred ca 6)...toti sunt bine, nu au avut reactii dupa administrare. Eu inca nu l-am facut...imi este frica sa-l fac.
- moksha
- Hero member
MissO girl a scris:intre cea cand a facut vaccinul si incidentul acesta sunt 4-5 zile
exista sanse extrem de mici sa fie din cauza vaccinului, stai linistita din punctul acesta de vedere.
pe de alta parte, daca l-a durut in piept, ar trebui sa isi faca un control mai amanuntit, ca sa fie sigur sigur sigur ca nu e nimic mai rau. presupun ca i-a fost facut un control si la camera de garda, dar mai ales daca se repeta o asemenea situatie ar trebui sa faca un ekg si analizele generale, macar.
despre vaccin, chiar nu vad o legatura, poate doar daca s-a speriat el singur cand s-a gandit mai bine la vaccin si a facut un atac de panica, dar ma indoiesc. tot ce e posibil insa, atacurile de panica se manifesta chiar cum ai descris tu, dar parca nu vad un motiv pentru un barbat in toata firea sa faca un astfel de atac.
ps. ce calmant? cu "calmantul" s-a simtit mai bine? ps1. daca vrei sa iti dau o parere despre acest episod, acum ca am lamurit ca nu e din cauza vaccinului, va trebui sa imi dai mai multe date. dar eu cred ca a fost doar o situatie neplacuta, care s-a rezolvat. totusi, in general sa te doara in piept nu e o gluma, adica mai bine te cauti mai mult si exagerezi decat sa ignori.
iti doresc multa sanatate pentru fratele tau!
- Madalina85
- Addicted member
moksha a scris:MissO girl a scris:intre cea cand a facut vaccinul si incidentul acesta sunt 4-5 zile
exista sanse extrem de mici sa fie din cauza vaccinului, stai linistita din punctul acesta de vedere.
pe de alta parte, daca l-a durut in piept, ar trebui sa isi faca un control mai amanuntit, ca sa fie sigur sigur sigur ca nu e nimic mai rau. presupun ca i-a fost facut un control si la camera de garda, dar mai ales daca se repeta o asemenea situatie ar trebui sa faca un ekg si analizele generale, macar.
despre vaccin, chiar nu vad o legatura, poate doar daca s-a speriat el singur cand s-a gandit mai bine la vaccin si a facut un atac de panica, dar ma indoiesc. tot ce e posibil insa, atacurile de panica se manifesta chiar cum ai descris tu, dar parca nu vad un motiv pentru un barbat in toata firea sa faca un astfel de atac.
ps. ce calmant? cu "calmantul" s-a simtit mai bine? ps1. daca vrei sa iti dau o parere despre acest episod, acum ca am lamurit ca nu e din cauza vaccinului, va trebui sa imi dai mai multe date. dar eu cred ca a fost doar o situatie neplacuta, care s-a rezolvat. totusi, in general sa te doara in piept nu e o gluma, adica mai bine te cauti mai mult si exagerezi decat sa ignori.
iti doresc multa sanatate pentru fratele tau!
vai esti o scumpa mereu raspunzi sa inteleaga tot neamul...
fratele meu are 25 ani, totusi e ca un copil...in mom in care noi i-am spus toti..eu cumnata-mea, ai mei...de ce a facut vaccinul el s-a ssperiat foarte tare..era suparat rau de tot ...e ca un copil cum spuneam..se uita la stiri sa vada cine cum daca a murit careva...
el lucreaza intr-un mediu mai dur...munceste mult si seara fusese schimbul 3 ...pe langa toate acestea era f obosit si mai dormise ziua si mai aiurea pt ca si-au schimbat o saltea de la cpat si nu i-au adus-o...ink un motiv de suparare... el zice ca atunci ziua a mancat niste sarmale din porc si el nu mananca decat pui ca asa ne-a invatat mami si ar putea fi si de la astea ca le-a mancat cu pofta ...apoi zice ca l-a luat o stare de moleseala si tremnmura...era foarte alb...au mers ei la spital si nu i-a facut cine stie ce control...tensiunea era buna...si i-a dat un no spa pentru burta...atat..acum zicea ca il mai doare asa un pic in piept...dar nush cat...
ideea cu barbatul in toata firea pica pt ca el s-a speriat mai rau ca un copil...alte detalii nu stiu...
si multumesc mult de tot:*
- moksha
- Hero member
Din ceea ce imi spui, nu pare a fi nimic grav, ci mai degraba legat cu panica, stresul si oboseala.
Totusi, daca lucrurile astea persista sau se repeta prea des, ar fi bine inainte sa dam vina pe stres sa faca un control general la medicul de familie sau la un internist. Dar deocamdata nu vad motive de ingrijorare, probabil a fost doar un mini-atac de panica, pentru care nu trebuie sa se ingrijoreze, si nici voi. Si cu atat mai putin pentru vaccin E bine ca l-a facut, desi din ce mi-ai zis nu am identificat factori de risc pentru el, dar asta nu inseamna ca nu e expus oricum.
Ps. Daca stiti si voi ca e mai sensibil, nu ii mai tot ziceti ca e rau ca a facut vaccinul, acum oricum faptul e consumat si mai mult il stresati, plus ca nu o sa pateasca nimic de la vaccin. Nimic rau vreau sa zic Daca si eu, care sunt asa convinsa ca vaccinul e o idee foarte buna, ma mai simt uneori sub presiune cand multe multe persoane sunt de parere ca nu e chiar asa, imi inchipui ca o persoana mai sensibila e mult mai usor de stresat.
Repet totusi, mie nu imi plac doctorii carora le e usor sa zica - aa, e tanar si e de la stres. Nu, intai ne gandim ca poate e ceva mai grav si pe urma zicem ca e de la stres. Asta nu se aplica la situatia actuala, dar daca vezi ca se repeta, te rog du-l la medic, e cel mai bine. Deocamdata insa nu e motiv de ingrijorare, cu tot contextul pe care mi l-ai povestit.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|