homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Gripa porcina-26

#476 2010-01-21 12:37:08

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

Re: Gripa porcina

grater  Mi-am sunat prietena care si-a vaccinat ambi copii ieri si mi-a spus ca a avut cea mai cumplita noapte din viata ei ...... au avut varsaturi non stop, febra, dispozitie proasta, etc. Fetita este de aceeasi varsta cu baiatul meu grater Acum chiar ca nu il mai duc sa il faca. cesafac

#477 2010-01-21 12:53:08

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Eu am auzit de la o prietena ( ea sigur nu inventeaza, dar nu stiu daca sursa de la care stie si ea - banuiesc ca tv, sau, oricum, net - e credibila ) ca virusul ar fi suferit deja o mutatie. Ce credeti / stiti ? moksha ? smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#478 2010-01-21 13:58:42

alina_l
New member
Inregistrat: 2009-11-25

Da, si Streinu Cercel a zis de mutatie, dar spunea ca vaccinul ramane eficient. Eu am hotarat sa mai astept, daca mai apar cazuri la noi, in Arad, atunci il fac.

#479 2010-01-21 15:31:18

blue_ellf
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-03

pai pana acum stiu ca nu aveau cum sa fie vaccinati si copii, tocmai ca trebuia testat. adica daca  a suferitdeja o mutatie vaccinul acela facut este egal cu 0?

13.04.2011  deja mamica de Natalia Ana-Maria
relax,take it easy smile
Cel mai important lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii lui este să o iubească pe mama acestora.
http://lmtf.lilypie.com/kA8zp2.png

#480 2010-01-21 20:11:19

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

kdeea a scris:

Eu am auzit de la o prietena ( ea sigur nu inventeaza, dar nu stiu daca sursa de la care stie si ea - banuiesc ca tv, sau, oricum, net - e credibila ) ca virusul ar fi suferit deja o mutatie. Ce credeti / stiti ? moksha ? smile

Nu stiu sa fi suferit o mutatie documentata. Vom sti ca a suferit o mutatie cand va incepe sa se transmita mai usor si cand va determina cazuri mai grave, cu mortalitate mai mare. Deocamdata, desi se banuieste mutatia datorita faptului ca numarul infectarilor a crescut, ea nu este stabilita cert, nu e inca motiv de panica.

Si da, daca o sa sufere o mutatie majora, vaccinul va fi devenit ineficient. Dar daca e vorba de o mutatie simpla, cum probabil va fi cazul, vaccinul isi mentine capacitatea de protectie.

Mutatii poate sa sufere oricand. In sinea lui e un virus "prost", care nu stie sa isi corecteze anumite defecte, dar din pacate prostia lui il face mai periculos.

ps. cand vorbesc de virus, ma refer la virusul gripal in general, nu neaparat la tulpina h1n1.

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-01-21 20:11:59)

Publicitate

loading...

#481 2010-01-21 21:38:47

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Mersi alina si moksha smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#482 2010-01-22 10:41:47

kat_utza
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-13

Salutare fetelor, am si eu o intrebare legata de gripa sezoniera....
Am o tuse seaca si mai ca imi pierd vocea... am fost la farmacie si mi-a dat bioflu plus... farmacista, care era mai tanara, cred ca abia iesita de pe bancile facultatii, mi-a spus sa iau 3 pastile pe zi, insa pe prospect scrie ca tb sa iau 1 inainte de culcare... acum intrebarea este cum sa le iau?? va mai spun ca pe prospect mai scrie ca nu tb sa depasesc 5 zile de tratament...

va multumesc! puss

Ultima oara a fost editat de kat_utza (2010-01-22 10:42:23)

#483 2010-01-22 13:10:31

blue_ellf
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-03

de ce nu te duci la medic cel mai bine? decat sa ma iau dupa farmacisti mai bine ma lipsesc. sa nu stai asa.

13.04.2011  deja mamica de Natalia Ana-Maria
relax,take it easy smile
Cel mai important lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii lui este să o iubească pe mama acestora.
http://lmtf.lilypie.com/kA8zp2.png

#484 2010-01-22 13:40:42

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08

kat_utza a scris:

Am o tuse seaca si mai ca imi pierd vocea... am fost la farmacie si mi-a dat bioflu plus... farmacista, care era mai tanara, cred ca abia iesita de pe bancile facultatii, mi-a spus sa iau 3 pastile pe zi, insa pe prospect scrie ca tb sa iau 1 inainte de culcare... acum intrebarea este cum sa le iau?? va mai spun ca pe prospect mai scrie ca nu tb sa depasesc 5 zile de tratament...

va multumesc! puss

offtopic  puss  nu te`am mai "vazut" demult pe forum!
on-topic: eu zic sa intrebi la alta farmacie,asta in caz ca nu ajungi la medic...insanatosire grabnica! smile

#485 2010-01-22 14:55:27

alina_l
New member
Inregistrat: 2009-11-25

kat_utza a scris:

va multumesc! puss

Si eu am luat Bioflu plus cand am avut viroza, mi s-a parut foarte bun. Am luat exact cum scrie pe prospect, o pastila seara, si in 3 zile n-am mai avut nimic. Mai exista si Bioflu simplu (adica fara plus) care-i pt. tratamentul din timpul zilei, ala se ia cate 3 pastile pe zi.

#486 2010-01-22 19:14:35

kat_utza
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-13

ms fetelor de raspuns! sunt farmacisti si foarte buni... insa asta era tanara si mi-a dat o lipsa de incredere.... am sa iau 1  seara  plus tantum verde...

ryanna nu prea am mai intrat caci am inceput facultatea si e cam nebuneala... acum intru in sesiune pt probele orale si eu nu am voce de aseara rotfl

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.