|
Nu esti logat.
Pilula uitata#1 2009-05-01 20:13:16
pilula uitatabuna ,am si eu o nelamurire ,iau anticonceptionale de aprox 8 luni ,acum vreo 2 saptamani am uitat sa iau una din pilule ,si am luat-o abia dupa 13 ore ,nu am facut niciun test dar am continuat apoi sa le iau in mod normal si nu am folosit masuri contraceptive suplimentare. Ar fi fost vreun risc sa raman? Offline #2 2009-05-01 20:15:28
Re: pilula uitataDa, exista un risc, ar fi trebuit sa te protejezi suplimentar pana mai luai 7 pastile... Offline #3 2009-05-01 22:49:01
Re: pilula uitatabuna. postez aici deoarece e aceeasi tema: pastila uitata. am si eu o mica/mare problema. in seara asta cand sa iau pastilutele(yasmin) am observat ca am omis intr-o zi o pastiluta(cel mai probabil miercuri seara) si joia am luat pastiluta de miercuri. iar vineri, adica astazi am luat pastiluta ce trebuia sa o iau ieri si pe cea de azi. am avut contact neprotejat(cu ejaculare - iau ac si de aceea) miercuri si joi. sunt intr-o mare furtuna psihica acum. mai am si altele pe cap si vreau sa ma calmez macar cu asta. Ultima oara a fost editat de star0kitty (2009-05-01 23:03:08) "Sunt lucruri pe care le stiti, dar nu stiti ca le stiti; cand veti sti ceea ce nu stiti ca stiti, va veti schimba! "(M. Erikson) Offline #4 2009-05-01 23:56:20
Re: pilula uitatadin cate stiu in prospecul de la yasmin scrie ca daca uiti o pastila in a 2-a saptamana nu e nveoie de protectie suplimentara, dar asta am vazut scris doar la yasmin, in rest aplicandu-se regula cu 7 zile Offline #5 2009-05-02 10:00:56
Re: pilula uitatapana la urma am luat postinor2 ca sa fiu mai sigura. "Sunt lucruri pe care le stiti, dar nu stiti ca le stiti; cand veti sti ceea ce nu stiti ca stiti, va veti schimba! "(M. Erikson) Offline Publicitateloading...
#6 2009-05-02 10:01:25
Re: pilula uitataLa 12 ore de prima o iei si cu yasmin continui normal #7 2009-05-02 10:16:24
Re: pilula uitataoky. multumesc mult "Sunt lucruri pe care le stiti, dar nu stiti ca le stiti; cand veti sti ceea ce nu stiti ca stiti, va veti schimba! "(M. Erikson) Offline #8 2009-05-27 23:21:52
Re: pilula uitatabuna. Am si eu o nelamurire: iau ac yasmine de aprox 1 an. Am uitat sa iau a 5a pastiluta de pe blister (cea de vineri seara)...dar am luat-o sambata dimineata (la aprox 12 ore de la ora la care ar fi trebuit sa o iau)... tinand cont ca joi seara am avut un contact sexual neprotejat. Am citit cu atentie prospectul pe care este specificat faptul ca:"Daca ati avut contact sexual in saptamana dinaintea omiterii administrarii comprimatului fimat, exista posibilitatea sa ramaneti insarcinata". Mentionez faptul ca acest lucru a fost specificat numai la omiterea pilulei in saptamana 1. Bineinteles ca am intrat in panica, am sunat la Medicover la hotline, unde mi s-a explicat faptul ca probabil ca aceste ac au o doza redusa de hormoni si cei de acolo m-au sfatuit sa iau pastila de a 2a zi (trecusera 48 de ore de la contactul sexual). Apoi, mi-au spus ca ar fi bine sa intrerup ac deoarece ar fi o doza prea mare de hormoni in organism si sa le reiau dupa menstruatie. Am luat Prostinor 2...la 48 de ore de la contactul sexual... apoi la 12 ore de la prima pastiluta... si am intrerupt ac. Au trecut 4 zile. Problema este ca inca nu mi-a aparut nicio sangerare...ce ma sfatuiti sa fac? nu trebuia sa imi vina menstruatia daca am intrerupt anticonceptionalele? mai astept? Va multumesc! Ultima oara a fost editat de Alexutsa (2009-05-27 23:28:04) Offline #9 2009-05-28 00:03:11
Re: pilula uitataIntre timp, am baut seara ceai verde antiadipos. Este posibil ca Prostinorul sa nu isi faca efectul din cauza ceaiului? Multumesc! Offline #10 2009-05-28 00:18:47
Re: pilula uitatava rog frums ajutati-ma sunt disperata nu sambata asta sambata trecuta am avut contact sexual cu partenerul, iar la 5 zile dupa aceea adica joi am uitat sa iau pilula mentionez ca nu am mai avut contact sexual de atunci! este posibil sa fiu insarcinata? Offline #11 2009-05-28 00:31:24
Re: pilula uitataNu e nicio problema daca ai uitat pastila dupa ce-ai avut contactele, atata timp cat n-ai mai avut altele ulterior fara protectie suplimentara. Grav era daca uitai o pastila inainte de un contact sexual caci protectia era compromisa. Trebuie sa te protejezi suplimentar 7 zile dupa pastila omisa Offline #12 2009-05-28 00:34:04
Re: pilula uitata
multumesc mult ! nu are importanta ca era pastila din saptamana a 3a si ca am facut pauza normal nu ? adik am terminat blisterul ieri si astept menstra sambata Offline #13 2009-05-28 00:35:13
Re: pilula uitataNu, e totul in regula Offline #14 2009-05-28 00:36:30
Re: pilula uitataeste posibil sa nu am sangerari mentruale? Offline #15 2009-05-28 00:48:37
Re: pilula uitataEste posibil ca pastila uitata sa-ti produca unele dereglari, nu te ingrijora. Daca n-ai mai avut contacte neprotejate dupa ce-ai uitat-o, n-ai de ce sa-ti faci griji in privinta vreunei sarcini Offline #16 2009-05-28 00:56:43
Re: pilula uitatamultumesc mult! m-ai linistit oricum vineri am luat ambele pastile sa speram ca nu vor fi dereglari Offline #17 2009-05-28 01:35:03
Re: pilula uitatacamy, daca dupa pastila uitata nu au trecut inca 7 zile de pastile pana la pauza.. atunci trebuie sa te protejezi si in pauza si 7 zile dupa. Offline #18 2009-05-28 08:02:53
Re: pilula uitataBuna. Am si eu o dilema mare. Iau logest de un an. Mereu l-am luat la aceeasi ora, totusi Marti am uitat sa iau pastila respectiva la ora 20.30, iar miercuri dimineata am avut contact sexual neprotejat (dupa cele 12 ore de protectie). Miercuri seara la ora 20.30 cand m-am dus sa-mi iau pastila (teoretic de miercuri) am observat ca am uitat-o pe cea de Marti. Am luat-o pe cea de Marti si am luat-o si pe cea de Miercuri. Problema este daca sunt sanse sa raman insarcinata? Mai este o observatie de facut: mai raman 3 pastile pana la terminarea foliei-cea de Joi(azi) Vineri si Sambata. Ce as fi cel mai bine sa fac in conditiile in care nu as dori sa ma trezesc cu bebe? Sa iau poastinor sau nu?Va rog...ca sa stiu daca fug sau nu la farmacie... Nici un om nu este numit om mare daca si-a pierdut sufletul de copil! Offline #19 2009-05-28 09:17:13
Re: pilula uitataIn cazul tau, eu as lua postinor. Protectia a fost afectata. Trebuie sa te protejezi suplimentar pana inghiti corect sapte pastilute consecutiv, adica ori te protejezi suplimentar astea trei zile, toata pauza si primele sapte zile din folia urmatoare, ori mai iei 3-4 pastilute de pe o folie de rezerva ca sa reinstaleze protectia si apoi faci pauza. Fericita mamica de Aida Maria! Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|