homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pilula uitata-5

#77 2009-07-30 18:52:55

GHEORGHE ALINA
Membru
Inregistrat: 2009-07-30

Re: pilula uitata

Buna seara. Am marea rugaminte sa ma ajute cineva cat se poate de urgent cu un raspuns. NU stiu ce sa fac si sunt disperata. Iau desorelle de mai bine de 2ani. Luna aceasta am uitat intr-una din zile sa iau o pastila si nu stiu in care din cele 3 saptamani. Am constat ca am uitat sa iau o pastila saptamana aceasta marti, care era penultima zi normal. Lunar incep blisterul joia si-l termin miercurea. Deci marti am observat ca mai am 3 pastilute in loc de 2 cum trebuia. Problema este asa cum am mai spus ca nu stiu in care din saptamani sau zile am uitat o pastila. Contact sexual neprotejat am avut doar in zilele de sambata, zile in care mi-am adus aminte cu siguranta ca am luat pastilele, clar este faptul ca am uitat-o in alte zile decat sambata. Vreau sa mai spun faptul ca marti dimineata m-am trezit cu o durere ingrozitoare de ovare- am racit, la toaleta m-am dus foarte des- cu usturimi, dar ciudat este ca dimineata am avut cateva scurgeri de sange-mai mult firisoare de sange sa zic asa. Am fost la farmacie si mi-a fost recomandat Urinex. Acum nu mai am nimik. Foarte putin ce-i drept am avut scurgerile, mai mult picaturi, dar vreau sa spun asta pentru ca am inteles din alte discutii: daca se uita o pastila este posibil sa apara menstra. Oare mi s-a intamplat asta? si eu am uitata pastila zilele trecute-duminica sau luni? Marti cand am observat ca am o pastila in plus am luat-o impreuna cu cea normal de marti iar miercuri am luat-o pe ultima.Acm nu stiu ce sa fac, sa continui cu un nou blister fara sa mai fac pauza? sau este totul in zadar si sunt insarcinata? Ma gandesc ca totusi iau pastilele de mai bine de 2 ani, este posibil sa ma ajute lucrul acesta? Astept un raspuns cat se poate de urgent. Sunt disperata.
Va multumesc frumos.

#78 2009-07-30 19:01:14

GHEORGHE ALINA
Membru

va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.
astazi este joi, ziua in care incep de obicei un nou blister. Vreau sa stiu daca trebuie sa continui sau sa fac pauza.
multumesc

#79 2009-07-30 20:01:31

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

daca nu ai avut contact sexual dupa ce ai uitat pastila nu ai cum sa fii insarcinata! ideea e ca trebuie sa te protejezi suplimentar 7 zile (7 pastilute luate corect)...ai inghitit deja marti si miercuri, mai ai 5 zile! poti sa faci pauza, dar nu vei fi protejata decat dupa ce vei fi luat 5 pastile din noua folie! sfatul meu este fie sa unesti doua folii, adica sa nu mai faci pauza, fie sa iei cele 5 pastilute pe care le mai ai de luat 5 zile de azi inainte pana esti din nou protejata dintr-o folie de rezerva, apoi sa faci pauza, apoi sa incepi o noua folie....asa vei fi protejata si in pauza si dupa...sper ca ai inteles!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#80 2009-07-31 08:43:17

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

GHEORGHE ALINA ai warn pt mesaje consecutive. citeste te rog regulamentul.

#81 2009-07-31 11:17:21

GHEORGHE ALINA
Membru

Multumesc pentru rapuns. Din pacate am citit raspunsul astazi, aseara am avut probleme cu net-ul asta.
Dar ce parere ai, este posibil sa fi ramas insarcinata atat de repede? Tot intreb, nimeni nu mi-a dat un raspuns din care sa reusesc sa inteleg asta. Daca fac acum un test nu cred ca va fi sigur, ma gandesc ca este prea devreme si nu mai pot sta cu gandul asta.
Multumesc

Publicitate

loading...

#82 2009-07-31 11:56:11

camysh
Moderator

depinde cand ai uitat pastila...
eu zic sa faci pauza si apoi sa incepi o noua folie si sa te protejezi suplimentar in pauza si pana inghiti 7 pastile de pe folia noua.
de sansele de sarcina nu stiu ce sa zic, daca nu stiu cand ai uitat pastila...
asteapta menstruatia.
testul de sarcina e concludent la 3 saptamani de la contact sau la 7 zile de intarziere a menstruatiei.

#83 2009-08-15 17:31:09

Taty
Membru
Inregistrat: 2009-07-19

Buna!

Va multumesc frumos pt raspuns. Am venit din concediu, totul este OK. A aparut si menstra, intre timp a si trecut. O dupa-amiaza placuta tuturor!

#84 2009-08-16 08:07:01

Lorena_deea
New member
Inregistrat: 2009-03-17

buna fetelor!am si eu o intrebare ,eu folosesc karissa de 6 luni ,iar acu cateva zile am intarziat la rand cu administrarea pilulei,intarziere ce nu a durat mai mult de jum de ora,in plus intr-o seara mi s-a facut rau la 3 ore dp ce am luat pilula si am vomat!e cazul de protectie suplimentara?multumesc mult! puss puss puss

#85 2009-08-16 10:20:45

camysh
Moderator

in legatura cu intarzierea de juma de ora nu e problema. important e sa nu intarzii mai mult de 12 ore.
in ceea ce priveste varsatul la 3 ore de la administrarea pastilei, acea pastila trebuie inlocuita pt ca nu a fost absorbita... trebuie sa te protejezi suplimentar pana inghiti corect 7 pastile. si ar fi bine sa mai iei de pe o alta folie de karissa atatea pastile cat sa faci 21 incepand cu prima de dupa cea varsata. altfel nu vei fi protejata in pauza si nici in primele 7 zile de pe folia urmatoare.

#86 2009-08-16 11:13:08

Lorena_deea
New member
Inregistrat: 2009-03-17

da dar faza e ca eu nu am inlocuit-o in ziua cand am varsat,acu nu stiu cum sa fac!sa iau in continoare pana cand le termin si dp ce termin sa mai iau una din alta folie de rezerva,eu trebuie sa le termin in mod normal duminica asta ar insemna sa mai iau una luni nu?dp care sa fac pauza de 7 zile in care ar trebui sa-mi vina problemene !oricum nu am facut nimic de cand am varsat si nici in seara respectiva!astept un sfat va rog

#87 2009-08-16 11:20:21

camysh
Moderator

tocmai de aceea ti-am scris mai sus cum sa procedezi, pt ca nu ai inlocuit pastila varsata.
ori faci cum am scris mai sus ori te protejezi pana inghiti 7 pastile dupa cea uitata, apoi te protejezi suplimentar in pauza si pana inghiti 7 pastile de pe folia urmatoare

#88 2009-08-16 20:26:21

animis
New member
Inregistrat: 2006-10-27

Si eu cu... de fapt, cu pastila incurcata; marvelon 28 (de 3 ani): miercuri am luat prima pastila din folie, doar ca ieri, sambata, am luat-o din greseala pe cea de-a 4-a de pe randul al doilea (adica a 11-a pastila din folie). in seara asta am luat-o pe a 5-a, a patra am lasat-o in folie si apoi am sesizat greseala. care pot fi consecintele? cand sa o iau pe cea de-a patra?
va multumesc anticipat!

Ultima oara a fost editat de animis (2009-08-16 20:28:31)

#89 2009-08-16 20:56:47

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

o iei ultima oara.deci parcurgi normal folia apoi cand ajungi la sf o iei pe asta ultima

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

#90 2009-08-16 21:34:22

animis
New member
Inregistrat: 2006-10-27

adica dupa cele 7 pastile placebo? sau dupa cele 21 cu hormoni? trebuie sa folosec protectie suplimentara?

#91 2009-08-16 22:14:12

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

pai ai 21 pastile cu hormoni..din cate am priceput din postul tau de mai sus tu ai incurcat intre ele pastilele cu hormoni..right?
deci la sf celor 21 hormonale..iei a21a pastila hormonala pe care ai lasat-o departe...intelegi?

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

#92 2009-08-17 10:41:19

divadeia
New member
Inregistrat: 2009-07-06

Buna ziua!!
Am si eu o intrebare... Iau Marvelon 28 de 2 luni...timp in care nu am uitat niciodata sa iau pastilutele...doar ca week-end-ul asta am fost plecata si am uitat pastilele acasa. Am plecat vineri noapte, deci nu am luat pastilele sambata si duminica. Joi, inainte de plecare am luat prima pastiluta mica (am inceput sirul cu acele 7 pastile care sunt inactive). In dimineata aceasta mi-a venit ciclul normal. Intrebarea mea este daca are rost sa iau si restul de 3 pastilute, sau pot sa nu le iau si sa incep de joi cu noua folie de pastile.

#93 2009-08-17 12:47:12

camysh
Moderator

deci nu ai mai luat pastilele inactive?
nu e nicio problema... nu le mai lua acum sa nu te incurci si incepe o noua folie in ziua in care o incepi de obicei

#94 2009-08-17 12:50:56

divadeia
New member
Inregistrat: 2009-07-06

camysh a scris:

deci nu ai mai luat pastilele inactive?
nu e nicio problema... nu le mai lua acum sa nu te incurci si incepe o noua folie in ziua in care o incepi de obicei

am luat pastilele inactive joi si vineri...sambata si duminica nu le-am luat...azi mi-a venit de dimineata.....
deci nu are nimic daca nu le mai iau si incep joi o noua folie..

#95 2009-08-17 13:16:30

camysh
Moderator

nu are nimic smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.