homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sfaturi vizavi de inselatul prietenului

#1 2009-05-05 20:47:13

Skydiving
New member
Inregistrat: 2009-05-05

sfaturi vizavi de inselatul prietenului

Buna fetelor! Sunt noua pe acest forum insa am citit mult si mi-am dat seama ca e lume deschisa  smile O sa va povestesc sper pe scurt care e problema mea.

Am un prieten de mai bine de 3 ani. Ma inteleg minunat cu el, a fost tot timpul alaturi de mine si pot sa spun ca e perfect insa abia acum, dupa ce s-a intamplat o "gresala" mi-am dat seama ca nu am fost niciodata atrasa de el din punct de vedere sexual.

Nu credeam sa fiu vreodata in stare sa fac dragoste cu alt barbat dar s-a intamplat cand am fost plecata in vacanta de pasti cu fostii prieteni din liceu. Am un prieten pe care il cunosc din adolescenta si pentru care tot timpul am simtit o atractie dar abia acum mi-am dat seama de chimie cu adevarat. Ne-am inteles tot timpul foarte bine si comunicam la un nivel pe care cu greu as putea sa il descriu... practic e ceva minunat. Noaptea aceea nu a fost planificata... s-a intamplat pur si simplu fara sa ma pot abtine asta dupa ce timp de o saptamana am iesit si am discutat ore intregi despre viata noastra separata eu fiind la facultate in bucuresti si el in timisoara...

Din pacate nu ma simt vinovata deloc si problema e distanta prea mare, faptul ca si el are prietena tot de 3 ani... ma intreb daca nu cumva o sa suferim amandoi prea mult... Deocamdata nici eu si nici el nu vrem sa renuntam la partenerii nostrii insa vad ca el se tot cearta cu prietena lui si n-as vrea apoi sa imi dau seama ca de fapt nu vreau asta si sa ne ranim toti 4. Totusi vorbim cate 2 ore la telefon si deja simt nevoia sa il vad iar... precizez ca sambata ne-am vazut la mare  hmm deci n-ar trebuii sa imi fie dor...

Ce parere aveti? Sa incercam sa facem din asta o poveste de dragoste deocamdata cam imposibila... sau sa o inabus acum cat inca simt ca mai pot face asta?

#2 2009-05-05 20:53:16

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

Re: sfaturi vizavi de inselatul prietenului

pai fa o paralela, dc prietenul tau ar fi facut asa u cum ai fi vrut sa fii tratata ? sa fii mintita sau sa'ti spuna adevarul ?? ti'ar placea sa stai cu o persoana care nu e/n'a fost atrasa de tine dpv sexual ?? stii vb aia "ce tie nu'ti place, altuia nu'i face"

Ultima oara a fost editat de capcaun (2009-05-05 20:54:18)

#3 2009-05-05 21:03:08

Skydiving
New member

Normal ca mai devreme sau mai tarziu trebuie sa port discutia asta cu prietenul meu insa pana acum nu mi-am gasit cuvintele... tin mult la el si nu as vrea sa ii cauzez vreo deprimare intensa mai ales ca trebuie sa dea licenta. Nu stiu daca esti de acord, dar prefer sa ii spun dupa terminarea scolii... asta imi e clar.

Problema mea e daca se merita sa pun energie in o relatie care a inceput cam urat privita din afara... si totusi se simte perfect din interior... ma gandesc ca poate sunt eu o romantica incurabila si asa relatii de fapt nu au viitor...

#4 2009-05-05 21:06:31

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

eu una n-as putea sa l mint pe iubi... adica, daca as fi in locul tau si as alege sa ramanem impreuna la un moment dat i-as marturisi.
Skydiving, daca nu esti multumita, nu mai continua... sufera si el, suferi si tu. daca tipul ala e pe placul tau, pai atunci discuta cu el... sa se desparta si el de prietena lui si sa gasiti o cale sa va vedeti mai des....
poate ca e greu, dar decat sa traiesti toata viata "in minciuna" si cu gandul la tipul ala, mai bine iei acum masuri

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#5 2009-05-05 21:10:04

princesss
Banat
De la: plaja
Inregistrat: 2008-08-11

neaparat trebuie sa'i spui adevarul.daca alegi sa ramai cu el oricum o sa te macine constiinta si nu o sa iasa nimic din relatie,se va incheia la un moment dat,iar atunci vei regreta timpul pierdut.
in momentu;l in care ii vei spune adevarul prietenului tau...greu de crezut k te va ierta.
fara suparare mi se p[are un lucru de neiertat neutral

Publicitate

loading...

#6 2009-05-05 21:11:08

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

sky, sfatul meu cel mai prietenesc din lume este sa ALEGI. asta nu inseamna sa-ti inabusi iubirea fata de noul barbat, dar, daca ea se dovedeste a avea intaietate fata de fosta relatie, atunci ai CURAJUL SI DEMNITATEA sa termini cu primul. licenta si altele sunt prostii sunt pretexte, nu te ascunde dupa ele, daca ai ceva de zis, mai bine mai devreme decat mai tarziu! si oricum va suferi, asa ca de ce sa lungesti inevitabilul?

in concluzie, parerea mea: daca ceea ce spui tu ca simit fata de barbatul asta e real, lasa-l pe fostul, scoate-ti din cap "inselatul" (pai ii pui intr-o postura nasoala pe amandoi... pe unul il inseli, pe celalalt il faci amant...) si ia-ti viata de la capat. daca, intr-adevar, esti sugura ca MERITA.

succes!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#7 2009-05-05 21:17:57

Skydiving
New member

Oricum nici nu imi trecea prin gand sa se mai intample ceva cu el  pana nu luam o decizie in privinta prietenului meu. Si da... probabil ca si convobirle la telefon  se pun... mi-e frica... o sa fie o discutie tare penibila... si sincer nu stiu ce as putea sa ii spun. Nu imi vine sa cred k nu m-am putut abtine... nu ma recunosc... nu stiu cum sa ii explic ca nu am fost in stare sa spun stop si sa termin in mod normal relatia cu el... si apoi sa fac ceva in privinta celuilalt.

#8 2009-05-05 21:19:05

katami
Platinum member

penibil sau nu, asta e realitatea, nu? asa ca trebuie sa ii faci fata... iar el, daca tine la tine, ar trebui sa inteleaga si sa te lase.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#9 2009-05-05 21:21:54

Skydiving
New member

da... tot ce sper e sa nu se ajunga la lucruri urate... dar asta e... tre sa suport consecintele

#10 2009-05-05 21:26:42

katami
Platinum member

oricum... o chestie e clara.... daca e vorba de iubire, nu merge cu logica si cu autosugesatia. daca iubesti pe al doilea, degeaba incerci sa-ti inabusi asta... nu faci decat sa acumulezi tensiune. dar e o chestie umana sa nu-ti bati joc de primul.

bineinteles, asta inseamna si un risc asumat pt tine... daca nu merge cu al doilea, sa nu-ti para rau dupa primul.... dar asta nu e un motiv sa-l tii "de rezerva" in timp ce verifici daca merge sau nu. e grele... smile

#11 2009-05-05 21:31:49

Skydiving
New member

ah da nu mi-am pus problema sa il tin de backup pe prietenul meu... oricum nu as putea sa il respect daca chiar ar mai vrea relatia asta dupa ce o sa ii spun...  cert e ca simteam ca nu asa trebuie sa fie o relatie... si uite ca s-a intamplat ce s-a intamplat... probabil ca nu o sa gasesc pe cineva la fel de atent ca el ... dar incep sa cred ca nu asta e cel mai important. De prietenul meu oricine se poate indragostii pentru ca e pur si simplu minunat si cred ca din cauza asta multa vreme nici nu mi-am dat seama ca ceva lipseste.

#12 2009-05-05 21:34:34

katami
Platinum member

yikes de ce nu ai mai putea sa-l RESPECTI? mie mi s-ar parea o chestie foarte de respectat...

oricum, tu stii mai bine ce si cum smile asa ca multa...  inspiratie in a lua decizia corecta smile

#13 2009-05-05 21:39:18

Skydiving
New member

consider ca daca ar putea trece peste asta inseamna ca nu tine la mine cu adevarat... pentru ca el inainte de oricine stie ca nu as fi putut sa fac asa ceva fara sa fi simtit ceva cu adevarat puternic pt persoana respectiva....

cu cat ma gandesc mai mult cu atat imi dau seama ca situatia este foarte complicata... si presimt ca nu o sa stiu sa o managerizez ca sa spun asa... oricum de tinut secret nu pot ca eu nu as putea sa mai fac ceva cu prietenul meu de acum in colo deci oricum discutia se apropie si de mintit iar nu cred ca pot sa fac fata... si presupun ca ceri explicatii atunci cand prietena ta se eschiveaza cand vine vb de sex....

#14 2009-05-05 21:43:51

katami
Platinum member

tare departe de adevar esti la faza asta neutral .... iubirea tine de CAT POTI TU DARUI si nu de cat primesti.... ori daca presupunem ca el ar putea trece peste faptul ca NU mai priemste de la tine, sa fie constient ca altul primeste..... si sa treaca peste, sa TE IUBEASCA IN CONTINUARE.... atunci ABIOA AIA ar fi iubire adevarata neutral

#15 2009-05-05 21:55:02

Skydiving
New member

pai da... de acord ... dar asta ar insemna sa ma lase sa ies din relatia asta... pentru ca eu oricum orice as continua de aici inainte e clar ca o sa o fac doar constransa de faptul ca am facut eu o mare gresala....

nu stiu daca ma intelegi... sper sa spuna el ca nu mai vrea relatia asta... pentru ca eu nu stiu daca voi putea sa o rup dat fiind faptul ca am senzatia ca pentru ce am facut ar trebuii sa nu am dreptul nici macar la a spune ca vreau out...

#16 2009-05-05 22:02:17

katami
Platinum member

da, sunt de acord ca ar trebui sa te lase... dar ce precizam  eu e ca, desi te cred ca ti-ar fi mai usor ca el sa se enerveze si sa-ti zica "pa", ar fi, totusi, mult mai de APRECIAT daca ar fi dispus sa treaca peste....

#17 2009-05-05 22:06:51

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

ce bine ca ai avut langa tine un barbat minunat si cu care ai fi putut trai o viata intreaga si ai ales sa "arunci" totul pe o chestie care din punctul meu de vedere se va dovedi un foc de paie. ati fost amici, erati atrasi, nu s-a intamplat atunci, a fost acum dar eu am senzatia ca nu va fi ceva serios!
deh! omului i se mai uraste cu binele, d-asta te-ai plictist si tu de prietenul tau si ti-a trecut si atractie si tot. si acum, in loc sa ai demnitatea sa te duci in fata lui si sa ii spui ce greseala ai facut, astepti sa te ia el la intrebari si ai fel de fel de pretexte care tin de mila... sper sa nu te iubeasca atat de mult incat sa vrea sa ramana cu tine si dupa si sa isi gaseasca o fata care sa nu se plictiseasca de cat de minunat e el.
daca te superi, asta e! aici spunem ce gandim...

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#18 2009-05-05 22:08:07

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

mi se pare destul de complicat totul....si tu si celalalt tip aveti relatii, amandoi nu vreti inca sa renuntati la aprtenerii vostri si asta e o problema...sa zicem ca tu renunti, dar esti sigura ca el o sa renunte?
faptul ca se cearta cu partenera nu e o mare pb pt ca in fiecare cuplu sunt certuri....
din punctul meu de vedere ar tb sa afli mai intai ce crede respectivul si ce vrea pt ca tu deja esti indragostita de el dupa cate ai scris....sa nu faci greseala sa te agati de o persoana pana nu afli ce intentii are, mai ales in cazul asta cand el are pe cineva....
tu stii mai bine daca-ti iubesti iubitul, dar daca nu ai fost atrasa de el si simti ceva pt colegul tau se poate sa nu fie iubire.
oricum daca nu il iubesti nu vad dc ai mai sta intr-o relatie cu el...deci logic ar fi sa nu-ti para rau pt ce-ai facut si daca nu va iesi nimic cu colegul tau n-ar tb sa ai regrete daca nu-ti iubesti partenerul.
dar cum am zis tb sa te gandesti bine si eventual sa ai o discutie f serioasa cu colegul tau sa vezi ce vrea si el...pt ca daca vei continua sa te intalnesti cu el doar asa ocazional si el sa continue relatia cu iubita lui si tu cu al tau n-ar fi tocmai ok.

#19 2009-05-05 22:23:26

life
Hero member
Inregistrat: 2008-05-23

Vorba aia:nu lasa porumbelul din mana pt cioara de pe gard.
Actualului ar trebui sa'i spui adevarul pt ca nu este corect fata de el iar in legatura cu celalalt nu spera ca va iesi ceva ca e destul de intortochiata treaba.Oricum orice s'ar intampla,din pacate,nu ai cum sa te plangi ca ti ai cam facut'o cu mana ta.
Nu te judeca nimeni ca ai facut ce ai facut ca e decizia ta si u stii ce simti,ce vrei si ce nu vrei numai sa fii corecta si sa'i spui baiatului dar cat mai discret.
Incearca sa vb cu celalalt ca sa vezi care ii sunt intentiile dar fara sa'l conditionezi sa fie cu tine.

We Have To Be Strong !!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.