homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sindrom astenic (depresiv)-19

#343 2009-07-13 10:03:23

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Sindrom astenic (depresiv)

1. nu... atacul de panica propriu-zis dureaza in jur de 20-30 minute
2. e posibil
3. da
4. poate, in sensul in care persoanei respective ii e teama sa mai iasa din casa, ii e teama de o noua criza, se simte neputincios, izolat... si toate lucrurile astea pot duce la depresie

#344 2009-07-13 10:10:04

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

Multumesc mult, heim.

A avut V. iar niste crize din acestea, criza propriu zisa a durat cam vreo 15 - 20 min dar dupa aceea zicea ca tot ii este rau si mai ales ca ii este somn. Intr-adevar, se gandeste mereu ca daca i se face rau la serv, daca... daca... daca...

Apropo, i-a dat o doc Ansilan (nu doc psiholog, culmea) si nu i-a facut mai nimic in afara faptului ca a dormit f mult dupa ce a luat.

Ultima oara a fost editat de Jessie (2009-07-13 10:11:34)

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#345 2009-07-13 10:13:35

heimdall
Diamond member

da, si mie gastroenterologul mi-a dat Ansilan... dar la mine a functionat miraculos, in plus n-am avut deloc stari de somnolenta de la el...

#346 2009-07-13 10:19:31

Jessie
Platinum member

Poate i-o trebui altceva lui, nu stiu ce sa spun. Ieri cel putin a facut o criza urata de tot dar pana la urma s-a mai calmat un pic.
Cred ca face crizele acestea si din cauza esofagitei, cum simte ca il doare un pic gata incepe.

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#347 2009-07-13 10:23:22

heimdall
Diamond member

Pai da, cand simte un pic de durere intra in panica si de aici totul...
Sa mearga si la un psiholog totusi

Publicitate

loading...

#348 2009-07-13 10:27:25

Jessie
Platinum member

Da, numai ca trebuie sa ma interesez de un psiholog bun. Am mai cautat asa pe net cat de cat, sa vad la care ma decid si sper sa fie bine.

Multumesc mult pt raspunsuri.  puss

#349 2009-07-13 10:28:32

heimdall
Diamond member

N-ai pt. ce, sper sa se faca bine repede  puss

#350 2009-07-13 10:28:57

adina15
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-01-09

tocmai d asta incepe panica pt k se gandeste iar ma doare iar imi este rau........ durerea in sine declanseaza o panica iar o sa.mi fie rau iar o sa ma doara si iar nu pot face nimik ..............in general daca te doare ceva si se tot repeta apare acea panica ulterior instalanduu.se atacul d panica sad  .......

4. Poate genera depresie?

in unele cazuri atacul de panica se poate transform ausor in depresie asta pt k: aparand mereu atacurile d panica devii usor depresiv si te descurajezi pt k ele apar oricand si oricum desii mai sunt si atacurile d panica p care ti le provoci gen aoleuuu mi.e rau sigur apar atacurile si uite asa creierul prelucreaza informatia si apare
tocami d aceea se merge la terapie cognitiv comportamentala

Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere
Si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......

#351 2009-07-13 10:34:08

Jessie
Platinum member

Si eu sper la fel, heim, pt ca am obs ca eu nu mai pot sa il ajut cu mare lucru, ci are nev de cineva specializat.

adina, exact asa face, se gandeste mereu ca i se va face rau, ca ce face in momentele acelea, ce face daca ramane singur etc.
Multumesc pt raspuns.

#352 2009-07-13 10:44:42

adina15
Hero member

Jessie a scris:

Si eu sper la fel, heim, pt ca am obs ca eu nu mai pot sa il ajut cu mare lucru, ci are nev de cineva specializat.

adina, exact asa face, se gandeste mereu ca i se va face rau, ca ce face in momentele acelea, ce face daca ramane singur etc.
Multumesc pt raspuns.

Se poate spune ca persoanele anxioase sufera de o reglare un pic prea sensibila a "sistemului lor de alarma": gandurile lor anxioase, tensiunea fizica si comportamentul lor de control se declanseaza mult prea des si cu prea mare intensitate in raport cu evenimentul.Persoana anxioasa se framanta din orice, se gandeste totdeauna la riscuri si la pericole, se gandeste la tot ce poate fi mai rau.

Cum sa ne purtam cu astfel de persoane?

A) Recomandabil:
- sa le inspirati incredere (va ingrijiti de detalii, veniti la ora stabilita, raspundeti mesajelor lui);
- sa ii ajutati sa relativizeze, sa ii faceti sa se concentreze asupra consecintelor reale ale situatiilor;
- sa practicati un umor binevoitor;
- sa ii determinati sa se trateze.

B) Nerecomandabil:
- sa va lasati subjugati;
- sa le luati prin surprindere;
- sa le impartasiti propriile voastre nelinisti;
- sa abordati subiecte de conversatie negative (sa le vorbiti despre SIDA, tumoti cancerigene, razboaie, catastrofe naturale).

#353 2009-07-13 10:52:04

Jessie
Platinum member

Asa am si facut, adina, dar cateodata nu functioneaza si de aceea cred ca ajutorul meu nu prea ii mai este de folos, ci ii tb un psiholog care ii poate da si un tratament adecvat.

#354 2009-07-13 11:16:32

adina15
Hero member

Jessie a scris:

Asa am si facut, adina, dar cateodata nu functioneaza si de aceea cred ca ajutorul meu nu prea ii mai este de folos, ci ii tb un psiholog care ii poate da si un tratament adecvat.

tratam medicamentos se da d catre un psihiatru care lucreaza cu un psiholog ...adik intai este evaluat d psiholog  dupa care vb cu psihiatru si i se recomanda tratam usor  si daca el este d acord si terapie cognitiv comportamentala

#355 2009-07-13 11:18:12

Jessie
Platinum member

Si practic in ce consta acest gen de terapie?

#356 2009-07-13 11:32:20

adina15
Hero member

pai intai d toate sta d vb cu el cauta prob si incearca sa o indeparteze ii explica k nu are dc sa ii mai fie frica si k atacul d panica este doar o stare prosta care trece ... il invata cum sa treaca peste ele ....de multe ori k=in cabinete  se  practica chestia k psihologul sa ii provoace un atac d panica k sa ii dem k nu se intampla nimik cu el ..... dar in mare masura terapie consta in ai rezolva temerile si nu in ultimul rand sa il ajute sa treaca peste ele cu ajutorul relaxarii.......... se mai face si un exercitiu de relaxare p un fond muzical p care el il varepeta ori d cae ori simte primejdia unui atac ................daca vrei iti pot scrie cam cum decurge un exercitiu d relaxare

#357 2009-07-13 11:36:38

Jessie
Platinum member

Da, as vrea asta. Multumesc inca o data!

#358 2009-07-13 11:48:44

adina15
Hero member

Jessie a scris:

Da, as vrea asta. Multumesc inca o data!

eu iti scriu cuvintele dar repet se face p un fond muzical  acest exerciti d relaxare se numeste pilonul central el se gaseste si p net p un cd  sau p odc http://www.new.almeea.com/meditatie-cu-lumina/
aici gasesti cuv si cred k si d aici iti poti comanda cd iar p odc il gasesti cu dem:exercitiu de relaxare fizica&mentala-pilonul central 1  sper sa iti  fi fost d ajutor si ii doresc multa sanatate .....   iar pana ajungeti l aun medic ii poti da calmante din plante sedocalm  sau ceai d tei   si sa evite stresul sa iasa kt mai mult din casa si sa fie inconjurat mereu d buna dispozitie sa nu i se mai vb d atacurile d panica k o boala ..... iar daca ii va fi rau sa te uiti la ceas kt dureaza pt k durata unui atac trebuie sa fie spusa medicului el vor vrea sa stie acest lucru ....... el dureaza in 20 -35 d min max  iar in timpul asta tu nu ii vei spune decat k e o criza si k trece in 20 min   sanatate   puss

#359 2009-07-13 12:25:32

Jessie
Platinum member

Multumesc mult, adina!  puss

Eu as vrea sa il scot mai mult din casa dar nu prea vrea, spune ca ii e rau si ca nu poate sa mearga pe nicaieri. Dar depinde de zi, in unele zile se simte destul de bine iar altele destul de rau.

#360 2009-07-13 12:28:02

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

Jess eu ti-am mai spus...parerea mea este ca un psiholog ar rezolva problema lui fara sa faca neaparat tratament medicamentos..si exercitiile de relaxare il vor ajuta, fara indoiala ...dar asta dupa ce va deveni constient de starile si problema lui si cred ca asta se va rezolva ...odata cu terapia

baby Dragos hjarta rugaciune

#361 2009-07-13 12:28:44

adina15
Hero member

Jessie a scris:

Multumesc mult, adina!  puss

Eu as vrea sa il scot mai mult din casa dar nu prea vrea, spune ca ii e rau si ca nu poate sa mearga pe nicaieri. Dar depinde de zi, in unele zile se simte destul de bine iar altele destul de rau.

eu  stiu cum e  sad   dar iti zic si psihologul ii va cere sa iasa din casa  sa faca plimbari in aer liber .....iar psihiatrul va zice acelasi lucru + sa renunte la cafele f dese alcool si energizante cola si cam atat in schimb ii se va cere sa bea f multe  lichide si fructe

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.