homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Fibrom uterin

#1 2009-06-01 15:01:30

Iulia_Julie
New member
Inregistrat: 2009-04-15

Fibrom uterin

Buna ziua
Acum cateva zile medicul ginecolog mi-a spus ca am mai multe fibroame uterine de marimea unui bob de orez,un ovar plichistic si o rana pe col,aparuta in urma unei infectii cu trichomonas.Am facut tratament pt infectie si acum astept rezultatul analizei de secretie.
Mi s-a spus ca e posibil ca rana sa treaca de la sine,ca fibroamele ar trebui lasate in pace si ca o sa-mi prescrie diane35 pt ovarul polichistic.
As dori sa stiu,va rog frumos,daca intr-adevar aceasta e abordarea corecta in ceea ce priveste fibromul,adica lasat in pace si supravegheat si daca sunt sanse ca rana aceea sa se vindece de la sine dupa tratarea infectiei.Si ar fi oare indicat un tratament naturist(ceaiuri,tincturi,supozitoare) pt fibrom?
Sunt foarte speriata de fibromul uterin! Mai ales ca am 31 de ani si nu am copii inca.

#2 2009-06-01 15:04:13

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Fibrom uterin

nu stiu cat de bine se impaca diane-ul cu fibromul. e ft puternic in estrogen. face bine la chisturi, dar sa nu-ti mareasca fibromul. mai bine mai ceri o parere.

#3 2009-06-01 17:01:50

Iulia_Julie
New member

Multumesc pentru raspuns.
Oare ar putea si doctoressa sa-mi spuna parerea dansei?
Sper sa nu fiu considerata prea insistenta.Asa cum am spus sunt speriata si nu prea stiu ce sa fac.

#4 2009-06-01 17:10:24

anca90
Platinum member

nu ai de ce sa te sperii, nu-i ceva grav. si e ft bine sa ceri cat mai multe pareri. mai ales avizate. e as mai merge la inca un doctor.

#5 2009-06-01 17:26:17

Iulia_Julie
New member

Multumesc inca o data.

Publicitate

loading...

#6 2009-06-01 17:53:33

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Iulia_Julie a scris:

Buna ziua
Acum cateva zile medicul ginecolog mi-a spus ca am mai multe fibroame uterine de marimea unui bob de orez,un ovar plichistic si o rana pe col,aparuta in urma unei infectii cu trichomonas.Am facut tratament pt infectie si acum astept rezultatul analizei de secretie.
Mi s-a spus ca e posibil ca rana sa treaca de la sine,ca fibroamele ar trebui lasate in pace si ca o sa-mi prescrie diane35 pt ovarul polichistic.
As dori sa stiu,va rog frumos,daca intr-adevar aceasta e abordarea corecta in ceea ce priveste fibromul,adica lasat in pace si supravegheat si daca sunt sanse ca rana aceea sa se vindece de la sine dupa tratarea infectiei.Si ar fi oare indicat un tratament naturist(ceaiuri,tincturi,supozitoare) pt fibrom?
Sunt foarte speriata de fibromul uterin! Mai ales ca am 31 de ani si nu am copii inca.

daca ai un singur ovar polichistic(si nu pe amindoua) atunci nu ai SOPC si deci nu vad indicatia pentru Diane-35...intra insa in discutie, eventual, alte contraceptive
atitudinea fata de fibroamele acelea exact asta si e...poti sa iei cite ceaiuri/tincturi/supozitoare vrei tu, nimeni nu te poate opri, insa nu isi au indicatie medicala...atitudinea corecta e cea recomandata de medicul tau(corecta si fata de ele-de fibroame, si fata de tine, ca se putea repezi sa iti explice ca e musai sa te operezi de exemplu....)
rana intr-adevar e posibil sa treaca de la sine odata rezolvata infectia care a provocat-o

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2009-06-03 14:15:02

Iulia_Julie
New member

Va multumesc mult de tot.

#8 2009-06-11 19:34:50

Iulia_Julie
New member

Buna seara!
Am uitat sa mentionez acum o vreme ca eu am si varice.
Medicul mi-a spus sa fac niste analize, despre ale caror rezultate mi-a spus ca sunt bune si in consecinta pot lua anticonceptionale pt ovarul polichistic,insa in combinatie cu Aspenter. A iesit din discutie Diane 35 si in schimb mi-a prescris Yaz.Chiar mi-a spus ca acestea pot avea si un efect benefic asupra varicelor.
Eram foarte incantata pana astazi cand le-am cumparat si am citit prospectul.
Acolo scrie ca exista riscul formarii de cheaguri venoase.
Puteti sa-mi spuneti,va rog, daca pot lua aceste anticonceptionale fara sa existe vreun risc major? Apoi, pot ele influenta negativ fibromul uterin?
Iar in ultimul rand, as dori sa mentionez ca mama mea sufera de hipertensiune arteriala(eu nu am avut vreo manifestare majora care sa duca la concluzia ca as putea-o "mosteni" si nici nu am facut investigatii vreodata in sensul asta).Trebuie luat si lucrul acesta in seama?
Va multumesc.

#9 2009-06-12 11:59:49

Iulia_Julie
New member

Da,mi s-a masurat de vreo cateva ori tensiunea.Doar o data a fost mare, insa s-a pus pe seama fricii(eram la urgenta).
Poate imi spune si doctoressa parerea dansei.
Multumesc mult,anca9.

#10 2009-06-12 17:22:59

calleigh
Platinum member
De la: viata
Inregistrat: 2009-01-13

julie,daca medicul ti-a spus ca poti lua anticonceptionalele,ma gandesc ca le poti lua.incearca sa eviti fumatul,ortostatismul prelungit (adica statul in picioare)...
hipertensiunea arteriala se poate mosteni,dar apare daca te expui la facori de risc (alimentatie bogata in grasimi,in sodiu,sedentarism,etc.) deci nu e obligatoriu sa o ai si tu.masoara-ti o periodata tensiunea arteriala si dimineata si seara si daca valorile sunt normale nu e cazul sa iti faci griji.

Life isn't about finding yourself.Life is about creating yourself.
Perhaps our eyes need to be washed by our tears once in a while, so that we can see Life with a clearer view again.

#11 2009-06-12 21:50:35

Iulia_Julie
New member

Multumesc calleigh.

#12 2009-06-13 11:17:00

calleigh
Platinum member
De la: viata
Inregistrat: 2009-01-13

cu placere puss

Life isn't about finding yourself.Life is about creating yourself.
Perhaps our eyes need to be washed by our tears once in a while, so that we can see Life with a clearer view again.

#13 2009-06-14 15:22:20

Iulia_Julie
New member

Despre fibromul uterin, poate sa-mi spuna cineva daca poate fi influentat in mod negativ(adica sa creasca), de Yaz?
Toata chestia asta cu fibroamele,chisturile si rana pe col au fost un soc pt mine si recunosc ca inca nu m-am obisnuit cu gandul. La medic cand ajung pun intrebari, insa se pare ca nu pe toate:).

#14 2009-06-18 22:23:20

Iulia_Julie
New member

Imi poate oferi si mie cineva un raspuns,va rog?

#15 2009-06-19 10:43:57

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

ai citit prospectul de la yaz? ar trebui sa fie scris acolo daca are ceva efecte asupra fibromului..
oricum, nu lua anticonceptionale decat prescrise de medic, mai ales ca ai unele afectiuni care probabil impun un anumit tip de anticonceptionale.

#16 2009-06-19 12:39:15

Iulia_Julie
New member

Da,am citit prospectul.Acolo nu se pomeneste nimic despre influenta asupra fibroamelor uterine.Doar de riscul de a se forma cheaguri venoase,desi ginecologul care mi le-a prescris mi-a spus ca ar putea avea o influenta benefica asupra varicelor si ca ar trebuie sa iau Yaz-ul impreuna cu Aspenter.
Din cauza acestor contradictii am cerut aici lamuriri suplimentare.
Multumesc

#17 2009-06-19 12:40:30

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

daca medicul ti-a recomandat sa le iei, eu zic sa-i urmezi sfatul.

#18 2009-06-19 14:14:08

anca90
Platinum member

ginecologul nu cred ca stie prea multe despre varice. un medic de planning ar fi in masura sa iti spuna daca e bine sau nu sa le iei. tot el ar tb sa stie si daca influenteaza fibromul uterin.
tot ce stiu eu e ca AC cu concentratie marita de estrogen au efect negativ asupra fibroadenoamelor mamare. dar nu stiu daca si fibromul uterin reactioneaza la fel...

sfatul meu e sa consulti un medic bun de planning. sau daca nu stii unul, macar un medic bun (generalist sau tot ginecolog).

Ultima oara a fost editat de anca9 (2009-06-19 14:15:08)

#19 2009-08-10 11:31:01

florentina irina
Full member
Inregistrat: 2009-07-30

Tot in legatura cu un fibrom uterin va scriu si eu.Este vb de mama, are 47 de ani si i-a gasit un fibrom care am inteles eu este destul de mare singura obtiune care ia fost recomandata a fost operatia si nu prea este impacata cu asta...nu se poate trata cu ceva pastilute sau alta metoda?ar trebuii sa-si schimbe medicul gineco?va intreb aceste lucruri ca am observat ca are dureri mult mai mari(aproape insuportabile)si sangerari in timpul menst mai mari..ea a avut prima menstra la 11 ani ar putea avea legatura cu menopauza durerile si sangerarile?am uitat are perioade cand ii vine si de 2 ori pe luna.de mers la doctor a tot fost pt ca am batut-o la cap rau de tot si s-a dus in ultimul an o data la 6 luni...Nu va scriu pentru un eventual tratament (oricum mi-e frica de tratamente din auzite) va scriu in cazul in care ati avut cazuri asemanatoare sau stiti ca medicul gineco nu a procedat tocmai corect...

Ochi pentru ochi şi lumea va deveni oarbă.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.