Iinterpretare analize
- 1GaBy2
- Membru
- De la: BUCURESTI
- Inregistrat: 2009-06-05
Iinterpretare analize
Buna doctoressa,
Am hotarat sa va cer sfatul deoarece sunt speriata si nu stiu la ce sa ma astept.
Acum o luna si jumatate am inceput sa am dureri abdominale de intensitate suportabila. M-am gandit ca este apendicul, deoarece sunt o mare fana de seminte, dar cand m-am prezentat la medicul de familie pentru trimitere mi-a spus ca este de natura ginecologica problema. Am fost la doctor, mi-a facut un control, mi-a spus ca am colul inflamat, si mi-a recomdat o serie de analize. Ieri am fost sa imi iau analizele si mi-au spus ca mai dureaza la Papanicolau. Asa ca sunt cu analizele in brate si astept sa iasa papanicolau ca sa ma prezint la medic cu setul complet de analize.
Pana atunci insa as dori daca se poate sa imi cititi si mie rezultatul analizelor, din care a rezultat asa : Epitelii - prezente ; Leucocite - prezente ; Flora grad 4 ; Trichomonas vaginalis - prezent ; test chlamydia - prezent ; Culturi secretii vaginale ech. coli sensibil la : ciprofloxacin , nitrofurantoin ; norfloxacin ; gentamicina ; cefuroxim ; kanamicina. Sunt ingrijorata si as dori sa stiu cat de grava este situatia si ce inseamna acesti termeni medicali(nu am gasit mare lucru pe net despre primele 3).
Tin sa precizez ca am partener de viata stabil de 1 an de zile, si nu avem o relatie intima foarte intensa(o data pe luna). Pana acum nu am mai avut niciodata probleme de acest gen, si nu imi explic de unde peste noapte toate aceste "boli".
Pe langa asta, tin sa mentionez ca mai am o problema... mai delicata... de 3 saptamani prezint durere la nivelul anusului. Cam tot in acea perioada am facut sex anal cu partenerul meu, si tin sa precizez ca nu a fost "brutal", insa am ramas cu o sensibilitate. M-am gandit ca este normal sa fie asa, si ca in timp va trece. Insa de cateva zile situatia sa inrautatit incat cu greutate imi gasesc locul. Tind sa cred ca sunt fisuri anale, deoarece prezint sintomele (din ce m-am documentat pe internet). Parca m-i s-a ingustat orificiul, insa nu sangerez cand fac treaba mare. Aceasta problema trebuie sa o discut tot cu medicul ginecolog?
Va rog din suflet sa ma ajutati, sa ma lamuriti si sa imi spuneti ce as putea sa fac ca sa imi treaca mai repede sau macar sa ameliorez situatia. Acum sunt mai ingrijorata de problema a 2 decat de prima, pentru ca din cate am citit trece foarte greu (tratamentul este destul de laborios) si devine din ce in ce mai dureros. (Nici pe scaun nu pot sa stau fara sa simt usturimi si intepaturi).
Va multumesc anticipat!
Ultima oara a fost editat de 1GaBy2 (2009-06-05 02:28:47)
"Niciodata nu e prea tarziu!"
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
Re: Iinterpretare analize
din analizele alea reiese ca ai avea trichomonas si chlamidya, care sunt infectii si trebuie tratate.
ii las link doctoressei pt restul.
- 1GaBy2
- Membru
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
1GaBy2 a scris:Buna doctoressa,
Am hotarat sa va cer sfatul deoarece sunt speriata si nu stiu la ce sa ma astept.
Acum o luna si jumatate am inceput sa am dureri abdominale de intensitate suportabila. M-am gandit ca este apendicul, deoarece sunt o mare fana de seminte, dar cand m-am prezentat la medicul de familie pentru trimitere mi-a spus ca este de natura ginecologica problema. Am fost la doctor, mi-a facut un control, mi-a spus ca am colul inflamat, si mi-a recomdat o serie de analize. Ieri am fost sa imi iau analizele si mi-au spus ca mai dureaza la Papanicolau. Asa ca sunt cu analizele in brate si astept sa iasa papanicolau ca sa ma prezint la medic cu setul complet de analize.
Pana atunci insa as dori daca se poate sa imi cititi si mie rezultatul analizelor, din care a rezultat asa : Epitelii - prezente ; Leucocite - prezente ; Flora grad 4 ; Trichomonas vaginalis - prezent ; test chlamydia - prezent ; Culturi secretii vaginale ech. coli sensibil la : ciprofloxacin , nitrofurantoin ; norfloxacin ; gentamicina ; cefuroxim ; kanamicina. Sunt ingrijorata si as dori sa stiu cat de grava este situatia si ce inseamna acesti termeni medicali(nu am gasit mare lucru pe net despre primele 3).
Tin sa precizez ca am partener de viata stabil de 1 an de zile, si nu avem o relatie intima foarte intensa(o data pe luna). Pana acum nu am mai avut niciodata probleme de acest gen, si nu imi explic de unde peste noapte toate aceste "boli".
Pe langa asta, tin sa mentionez ca mai am o problema... mai delicata... de 3 saptamani prezint durere la nivelul anusului. Cam tot in acea perioada am facut sex anal cu partenerul meu, si tin sa precizez ca nu a fost "brutal", insa am ramas cu o sensibilitate. M-am gandit ca este normal sa fie asa, si ca in timp va trece. Insa de cateva zile situatia sa inrautatit incat cu greutate imi gasesc locul. Tind sa cred ca sunt fisuri anale, deoarece prezint sintomele (din ce m-am documentat pe internet). Parca m-i s-a ingustat orificiul, insa nu sangerez cand fac treaba mare. Aceasta problema trebuie sa o discut tot cu medicul ginecolog?
Va rog din suflet sa ma ajutati, sa ma lamuriti si sa imi spuneti ce as putea sa fac ca sa imi treaca mai repede sau macar sa ameliorez situatia. Acum sunt mai ingrijorata de problema a 2 decat de prima, pentru ca din cate am citit trece foarte greu (tratamentul este destul de laborios) si devine din ce in ce mai dureros. (Nici pe scaun nu pot sa stau fara sa simt usturimi si intepaturi).
Va multumesc anticipat!
pai ai infectiile cu pricina(sexul anal poate fi vinovat pentru infectia vaginala cu e.coli)...in rest, trichomonas e boala cu transmitere sexuala, chlamidya, la fel....nu cred ca le-ai luat acum, le ai de mai de mult, acum probabil ca au ajuns pina la ovare.... De problemele cu anusul se ocupa un proctolog...vorbeste cu medicul de familie
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- cryss_21
- New member
- Inregistrat: 2009-05-25
buna seara! am si eu rezultatul secretiei si as vrea o interpretare va rog mult... epitelii-frecvente; leucocite-frecvente; flora-grad 4(coci gram pozitiv); trichomonas vaginalis-absent; candida-prezenta; diplococ neisser-absent; gardnerella vaginalis-absent. si mai am o rigaminte: in urma rezultatului e nevoie sa ia tratament si prietenul meu?
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
se pare ca ai candida, care se transmite prin contact sexual. deci pt candida ar trebui sa se trateze si partenerul
- cryss_21
- New member
- Inregistrat: 2009-05-25
iti multumesc mult camysh
- nyko
- New member
- Inregistrat: 2006-11-23
si mie tot flora grad 4 mi-a iesit la analiza de secretie...ce inseamna asta?
- 1GaBy2
- Membru
Buna fetelor! Imi pare rau k nu am raspuns mai devreme... Am rezolvat problemele...!!! Yeee... Inre timp mi-a iesit si Papanicolau.. arata ca am o infectie in organism, am fost la doctor si mi-a dat 3 antibiotice (luate la 12 ore - ciprofloxacin, nitrofurantoin si flagil) 2 ovule (unul seara -viviflor si unul dimineata - poligynax) spalaturi cu niste prafuri (femingin B) ... si cam atat! Am urmat tratamentul ca la carte... si inca din timpul tratamentului ma simteam mult mai bine (in total a durat 7 zile). Dupa ce am terminat mi-a mai dat sa mai fac spalaturi ink o sptamana in fiecare seara si apoi 1 la 3-4 zile. Am fost si mi-am refacut testele si nu mi-a mai iesit nimic din ce aveam... insa m-am procopsit cu o candida (probabil de la cele 3 antibiotice... nu stiu exact) si acum urmez un tratement cu un ovul (fluomizin) seara dupa spalaturi simple (fara prafuri sau altceva doar apa calda). Sper sa imi treaca tot atat de repede! Sper sa va ajute si pe voi!
- lucreziadan
- New member
- Inregistrat: 2009-07-09
Buna ziua , am 38 ani si am nascut acum 7 ani. Am facut un test Papa Nicolau SUNT DISPERATA CA NU INTELEG NIMIC!! Rezultatul suna cam asa: Satisfacator pentru evaluare Organisme: infectie cu GARDNERELLA Anomalii ale celulelor epiteliale: ASCUS Recomandari: citologic+tratament Descrierea citologica: Celule metaplazice cu atipii intense Repeta dupa tratament ASCUS Dupa tratamentul prescris pe care trebuie sa-l urmez timp de 3 luni cu CERVUGID va trebui sa repet testul.Insa a trecut doar o luna si sunt disperata ca nu reusesc sa inteleg cat de grav este . Am citit nenumarate ore de pe internet diferite pareri dar in loc sa ma lamureasca m-au facut sa devin si mai disperata. Eu sunt unicul parinte a fetitei mele si ma ingrozeste gandul ca poate sa ramana singurica pe lmea aceasta.Va rog din suflet sa ma ajutati sa inteleg. Multmesc din suflet.
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Gardnerella se trateaza, nu e grav ASCUS din cate stiu eu poate indica suspiciunea de HPV, poate ar trebui sa faci si o colposcopie si un tipaj HPV Nu trebuie sa fii disperata, doar sa mergi sa investighezi si sa vezi despre ce e vorba exact...
- lucreziadan
- New member
I-mi curg lacrimile siroaie! Nu inteleg de ce nu mi-a spus nimic de aceste teste Doctorul meu ginecologic la care am fost chiar azi tocmai pt a ma lamuri .testul l-am facut in 28.05.09 inssa.... nu mai stiu ce sa cred.Tocmai ca aveam o banuiala chiar am intrebat-o daca sunt sau nu infectata cu HPV dar .... raspunsul a fost doar sa fac 3 luni tratament cu Cervugid si sa ma reintorc .Groaznic.Nu am crezut vreodata ca voi trece prin asa ceva.Parca totul s-a naruit in jurul meu , n mai are sens nimik.
- heimdall
- Diamond member
stai putin, ca nu e nimic de speriat, ASCUS inseamna o modificare incipienta la nivelul celulelor colului, daca era ceva grav iti spunea medicul... doar ca nu trebuie neglijat el a ales sa-ti dea tratamentul asta si sa vezi apoi dupa 3 luni daca e mai bine... in 3 luni nu se poate intampla ceva rau eu ti-am zis sa faci investigatiile astea pentru linistea ta... nu stiu de ce ai inteles tu ca e foarte grav
- lucreziadan
- New member
Nu-mi ramane decat sa gandesc pozitiv,sa urmez tratamentul,sa repet testul si sa ma bucur de PRINTESA MEA pe care foarte greu am reusit s-o am .Multumesc pt sprijin si sfaturi.Suntem toti puternici la suprafata dar .... numai noi stim ce e'in sufletul nostru.
- heimdall
- Diamond member
Asa zic si eu, fa tratamentul si vezi apoi ce-ti spune medicul, intreaba-l si pe el de colposcopie si de testul HPV si vezi ce parere are... eu ti-am zis ca sa stii ce ai de facut in viitor
- leonora
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-01-24
buna
va rog mult sa mi spuneti daca e ceva in neregula. ( sub tratament cu Diane)
ecografie transvaginala:
Uter in AVF
diametrul longitudinal 5.25 cm diam anteroposterior 4 cm diam transversal 5.5 cm
Endometru linar 1 mm
Contur uterin regulat,miometru omogen.
Col uterin 2.8cm
fara lichid in fundul de sac Douglas.
Ovar drept 4.2/2.3/2.5 cm ce contine o formatiune anecogena, omogena cu dimenisuni 3.9/2.2/2.4 cm Ovar stang 1.5/3.3/1.4 cm cu multipli foliculi de 4-6 mm, dispusi in sirag la periferie.
Concluzii chist ovarian drept/ ovar stang micropolichistic.
Va rog mult Dna doctor sa mi spuneti daca este grav si ce tratament ar trebui sa urmez pt vindecare.
Multumesc!
...HAPPY IN LOVE...
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
...se pare ca singura pb e cea data de chisturi...astea ar trebui sa treaca cu tratament...hormoni=AC...daca nu se vindeca exista calea chirurgicala...
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
leonora eu stiam ca Diane au ca principal scop tratarea unor boli...o sa iti schimbe tratamentul...nu te ingrijora...de cele mai multe ori trece cu pastile...ai grija la ce iti spune medicul...ma gandesc ca ar fi trebuit sa iti spuna cat sa iei Diane...daca nu te conving indicatiile schimba-l...
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|