homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Efecte adverse Postinor-2

#20 2006-03-29 14:16:37

zuzu
Membru
Inregistrat: 2006-03-29

Re: efecte adverse Postinor

deci am intzeles ce e si cu sangerarea ... din prospect mi'am dat seama ca asha isi face efectul ... am facut un test de sarcina azi ... din fericire negativ daca tot nu imi vine o sa apelez cat mai rpd la ginecolog neutral

#21 2006-03-30 10:42:52

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

daca testul de sarcina e negativ si daca toate contactele sexuale de dupa postinor au fost eficient protejate cu prezervativ atunci nu-s motive de panica....menstruatia va veni.Intirzierea se explica prin mecanismul pe care l-am povestit mai sus

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#22 2006-03-31 21:32:42

Infinity
Hero member
Inregistrat: 2006-01-02

Mai am si eu o intrebare referitoare la "faimosul Postinor", poate el avea efect asupra cantitatii menstruatiei? Va intrebam zilele trecute daca intarzierea menstruatiei ( prietenei mele ) se poate datora faptului ca a luat contraceptivul de urgenta....ei bine acum e iar in dubii, nu stie ce sa mai creada...pentru ca menstruatia a tinut-o 2 zile din 4 care erau de obicei. E posibil sa fie de vina tot Postinorul sau Doamne fereste sa se astepte la "alte belele"?

Ultima oara a fost editat de Infinity (2006-04-01 15:04:53)

#23 2006-04-02 12:50:17

Infinity
Hero member

Nu poate sa ma ajute si pe mine nimeni cu o parere ?sad

#24 2006-04-02 12:54:33

cristina_i
Full member
Inregistrat: 2005-12-26

ai rabdare ca o sa-ti raspunda doctoressa.....eu nu stiu ce sa-ti spun ca nu cunosc..

Liber Profesionist

http://cuvinte-nespuse.blogspot.com
www.euripedia.ro Dexul tau Alimentar!!!

Publicitate

loading...

#25 2006-04-02 12:55:56

Infinity
Hero member

Bine cristina_i, merci..o astept pe doctoressa atunci

#26 2006-04-03 11:57:58

Al Pacino
Administrator

Infinity,daca dupa postinora protejat cu prezervativ eficient toate contactele sexuale atunci nu prea are de ce sa se astepte la alte belele.

#27 2006-04-19 21:47:07

^swif
New member
Inregistrat: 2006-04-19

am si eu o intrebare...eu si prietenul meu am avut un contact sexual astazi,neprotejat dar el nu a ejaculat in mine.este foarte sigur ca nu s-a intamplat nimic.totusi,pentru siguranta am apelat la postinor 2. Am urinat si cred ca am avut si o sangerare usoara.nu stiu ce sa cred...ma poate ajuta cineva???

#28 2006-04-20 10:35:13

Al Pacino
Administrator

Te-am ajuta daca am intelege cu ce anume....Insa eu una nu reusesc sa-mi dau seama care e intrebarea

#29 2006-04-20 11:31:05

Diana
Sr. member
Inregistrat: 2006-03-23

Cred ca se intreaba daca sangerarea se datoreaza Postinorului sau daca a sangerat fiindca e un avort datorat Postinorului...si eu am patit acelasi lucru, numai ca pe mine la momentul respectiv nu m-a lamurit nimeni...si nici eu nu stiu sa o lamuresc pe ea. Cred ca sangerarea e datorata Postinorului, dar ... cam atat pot spune. Tot doctoressa e salvarea...smile

Razboiul sexelor este singura conflagratie mondiala in care combatantii celor doua tabere dorm noapte de noapte in acelasi pat - Quentin Crisp

#30 2006-04-20 11:38:59

Al Pacino
Administrator

Diana, eu inteleg din mesajul ei ca a singerat dupa contact, si a urinat tot atunci...asadar nu are cum sa fie singerarea de la postinor si daca la aceasta singerare se refera intrebarea, ma tem ca necesita o discutie mai lunga(in care sa aflam printre altele daca a fost primul contact sexual din viata ei). Daca se refera, la utilitatea postinor....tot o discutie mai lunga necesita(si ar fi fost nimerit sa fie facuta inainte) ca ne-ar interesa cind a fost ultima menstruatie, in a cita zi de ciclu a avut loc contactul sexual protejat prin coit intrerupt....De aceea nu prea stiu ce sa raspund, pentru ca am prea multe necunoscute

#31 2006-04-20 12:08:29

Diana
Sr. member
Inregistrat: 2006-03-23

Mda...se pare ca nimic nu e atat de simplu pe cat pare si ca intotdeauna medicul e singurul care poate elucida o problema...dar e posibil ca Postinorul sa provoace un avort, daca a fost fecundat ovulul pana la administrarea lui?

Razboiul sexelor este singura conflagratie mondiala in care combatantii celor doua tabere dorm noapte de noapte in acelasi pat - Quentin Crisp

#32 2006-04-20 12:20:15

Al Pacino
Administrator

mda....oarecum. Practic, daca ovulatia s-a produs deja, Postinorul are ca efect imbatrinirea prematura a endometrului si eliminarea lui....ceea ce daca te stradui nitel poti sa zici ca este avort

#33 2006-04-20 12:29:03

^swif
New member

deci urinarea a fost dupa contact,dar la 2ore,cam asa,dupa ce am luat postinorul...intrebarea era : cam care ar fi sansele unei sarcini?acum m-am sculat si ma simt cam slabita,sunt efectele postinorului?

#34 2006-04-20 12:36:13

Al Pacino
Administrator

Poti fi slabita de la postinor sau de la oboseala pur si simplu.
Cu sansele de sarcina....raman intrebarile:cind a fost ultima menstruatie, in a cita zi de ciclu menstrual a fost contactul...
In principiu riscul de sarcina e minim....dat fiind si coitul intrerupt care e si el metoda de protectie impotriva sarcinii

#35 2006-04-20 12:44:53

^swif
New member

pai eu menstruatia am avut-o de pe 7 luna aceasta pana pe 14.pastila am luat-o la 1ora jumatate dupa contact si v-am mai zis el este foarte sigur ca nu a ejaculat in mine...

#36 2006-04-20 12:54:06

Al Pacino
Administrator

Avind in vedere faptul ca contactul sexual in discutie a avut loc in plina perioada fertila(presupunind eu ca tu ai un ciclu menstrual regulat de 28-29 zile) eficienta postinor e ceva mai redusa. Asa ca ne bazam pe coitul intrerupt(despre care am inteles de la inceput ce mi-ai zis, intrebarea mea era alta insa).
E mic riscul de sarcina, insa e foarte important ca pina la prima menstruatie normala sa nu ai si alte contacte sexuale neprotejate. Si mai vreau sa tii minte ca macar urmatoarele 6 luni nu mai poti folosi postinor

#37 2006-04-20 13:03:55

^swif
New member

da,stiu...asta mi s-a spus si la farmacie.oricum nu o sa mai am nici un contact neprotejat,asta cu siguranta!ma interesa cat de mare e riscul de sarcina.nu am prea inteles cum e cu coitul intrerupt....

#38 2006-04-20 13:13:03

Al Pacino
Administrator

doctoressa a scris:

E mic riscul de sarcina,

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.