homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce parere aveti despre religia pagana?

#1 2009-07-06 08:37:17

Apopii
New member
Inregistrat: 2009-07-06

ce parere aveti despre religia pagana?

buna, majoreta  hjarta
ce parere aveti despre religia pagana? credeti ca o religie in armonie cu natura si universul, poate fi un lucru bun pentru noi in zilele de azi, cand totul pare sa o fi luat razna?
link de referinta: www.paganism.ro

Ultima oara a fost editat de Apopii (2009-07-06 20:28:07)

#2 2009-07-06 12:40:22

puffball
Sr. member
De la: wonderland
Inregistrat: 2009-04-23

Re: ce parere aveti despre religia pagana?

este o religie ca oricare alta, ma rog...mai mult sau mai putin diferita lol, fiecare are libertatea si dreptul de a crede in ce sau in cine vrea, asadar mie mi se pare ca este o religie realista daca pot sa zic asa, adeptii acestei religii cred in realitate, nu in fantezie. Si bravo lor!

#3 2009-07-06 12:53:12

Apopii
New member

Da, asa este si nu e putin lucru in ziua de azi sa crezi in lucruri reale, mai ales ca majoritatea oamenilor simt o nevoie acuta de supranatural!

#4 2009-07-06 13:03:41

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

poate ca ma regasesc mai bine in aceasta religie decat in oricare alta. pt ca mereu am trait libera de constrangeri, dar corect si demn fara sa fiu nevoita sa cred ca exista cineva sus care ma va pedepsi daca fac ceva rau. am trait corect si nu am facut rau nu de frica divinitatii, ci pt a nu-mi incalca mie principiile si altora libertatile.

a vazut cineva documentarul Zeitgeist?
cautati-l pe net. va dau aici doar un scurt citat: "Cand vine vorba de abureala, cea mai mare abureala a timpurilor, trebuie sa aveti in vedere campionul promisiunilor false si al pretentiilor exagerate din toate timpurile. Religia. Ganditi-va numai! Religia a convins, realmente, oamenii ca exista un om invizibil, traind in cer, care vede tot ce faci, in fiecare minut al fiecarei zile. Iar omul invizibil are si o lista speciala cu 10 lucruri pe care nu vrea ca tu sa le faci.

Si daca faci unul din aceste zece lucruri, el are un loc special, plin de foc si fum, un loc al torturii si spaimei unde te va trimite sa traiesti si sa suferi, sa arzi, sa te sufoci, sa tipi si sa plangi vesnic pana la sfarsitul timpurilor? Dar el te iubeste!"

#5 2009-07-06 13:09:44

Fiametta
Full member
Inregistrat: 2008-12-29

offtopic sa nimereasca extra pe-aici, ca vedem noi atunci religie pagana smile)

Publicitate

loading...

#6 2009-07-06 13:11:57

anabella_n
Hero member

pai in curand isi va face simtita prezenta si aici cu zecile de citate din biblie, apocalipsa, etc

si da, primul lucru combatut va fi citatul meu din Zeitgeist!!!! lol

Ultima oara a fost editat de anabella_n (2009-07-06 13:12:26)

#7 2009-07-06 13:21:16

puffball
Sr. member

neutral

anabella_n a scris:

poate ca ma regasesc mai bine in aceasta religie decat in oricare alta. pt ca mereu am trait libera de constrangeri, dar corect si demn fara sa fiu nevoita sa cred ca exista cineva sus care ma va pedepsi daca fac ceva rau. am trait corect si nu am facut rau nu de frica divinitatii, ci pt a nu-mi incalca mie principiile si altora libertatile.

a vazut cineva documentarul Zeitgeist?
cautati-l pe net. va dau aici doar un scurt citat: "Cand vine vorba de abureala, cea mai mare abureala a timpurilor, trebuie sa aveti in vedere campionul promisiunilor false si al pretentiilor exagerate din toate timpurile. Religia. Ganditi-va numai! Religia a convins, realmente, oamenii ca exista un om invizibil, traind in cer, care vede tot ce faci, in fiecare minut al fiecarei zile. Iar omul invizibil are si o lista speciala cu 10 lucruri pe care nu vrea ca tu sa le faci.

Si daca faci unul din aceste zece lucruri, el are un loc special, plin de foc si fum, un loc al torturii si spaimei unde te va trimite sa traiesti si sa suferi, sa arzi, sa te sufoci, sa tipi si sa plangi vesnic pana la sfarsitul timpurilor? Dar el te iubeste!"

vezi? tocmai asta mi se pare absolut absurd sa crezi ca exista o putere suprema evident sfanta. Pai cum sfanta daca iti interzice sa faci anumite lucruri, iar daca le faci te pedepseste lol ....cum vine asta? e absurd. Poate suna aiurea "pagan", dar prefer sa fiu asa, realista. signof10 si stai ca Dumnezeu cica nici nu e om... pai cum sa fie om daca nu se vede, nu se simte, nu se arata etc?  Si parca era vorba ca daca cineva ne face rau sa nu ne razbunam...pai atunci Dumnezeu de ce ne trimite in focurile iadului daca facem ceva gresit? aia nu e razbunare?  butter  nici nu mai stii ce sa crezi sau ce sa zici in ziua de azi. Oricum eu prefer sa fiu realista si sa scred in ceea ce vad nu in ceea ce este scris, sau in vreo putere invizibila...

Ultima oara a fost editat de puffball (2009-07-06 13:26:04)

#8 2009-07-06 14:00:45

Apopii
New member

Asa este si in plus am cunoscut cativa oameni formidabili, adepti ai acestei religii. Probabil ca religia isi pune amprenta asupra caracterului oamenilor. Eu m-am regasit in aceasta religie si in special in forma de paganism de pe site-ul pe care l-am adaugat. Am inteles ca sunt un grup...?

#9 2009-07-06 14:14:29

anabella_n
Hero member

puffball a scris:

Pai cum sfanta daca iti interzice sa faci anumite lucruri, iar daca le faci te pedepseste lol ....cum vine asta?

si nu te pedepseste bland, ca sa poti invata ceva din asta, nu, te trimite in focuri si chin etern, mai crunt decat tot ce ti-ar putea face un om al torturii in numele domnului, din evul mediu. mai crunt decat cretinii care ardeau "vrajitoare" pe rug tot in numele domnului.
e ceva sfant in asta?

#10 2009-07-06 14:44:14

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

mi se pare mie sau suna a.... racolare? a.... reclama?

cat despre ideologia crestina... e muult prea superifical discutata aici... judecati pe Dumnezeu si legila Sale dupa logica noastra umana. chestie care... e din start o eroare de rationament wink

iar daca vreti sa INTELEGETI (cu logica asta umana... care uneori ne face mai mult rau decat bine) sisstemul asta cu "pedeapsa" si de ce "te rogi si nu primesti" (alta tampenie)... cititi cartile lui LAZAREV. care n-a fost nici popa, nimic de genul asta... ci terapeut cu bioenergie... el explica asa frumos sistemul pedeapsa-recompensa... mai mare dragul (doar ca si pt a suporta cartile lui iti trebuie.. un minim de incredere... de... credinta).

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#11 2009-07-06 14:55:11

Apopii
New member

E simplu sa inventezi un dumnezeu si sa-i pui in carca toate argumentele pe care nu esti in stare sa le aduci tu!

#12 2009-07-06 14:56:11

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

Eu sunt credincioasa, cred in Dumnezeu si in toate lucrurile pe care le-am invatat la ora de religie.
Nu stiu cum sa-mi spun parerea fara sa iasa iarasi altercatii ...
Anabella a dat un citat mai sus din Zeitgeist, am vazut si eu filmul. citatul acela si partea acceea din film sincer mi-a lasat un gust amar. Pentru ca se face misto de Dumnezeu si de sistemul de credinte (reguli) ortodoxe, catolice samd.
Ma dezgusta gandirea  omului modern vizavi de existenta lui D-zeu. Oamenii sau unii oameni au ajuns asa de "destepti" si de trufasi incat sa cred atata de buni si au inceput sa conteste credinta.
Cred ca adevarata inteligenta si adevaratele valori vin de la oameni care cred cu inima , nu cu mintea.
Desi poate nu sunteti de acord cu acest lucru dar adevarata inteligenta este sa crezi in ceva ce nu exista. Oricine crede in lucruruile fizice prezente in jurul nostru, palpabile. Dar trebuie sa ai niste calitati rare ca sa poti crede in ceva ce nu ai mai avzut pana acum, in ceea ce crezi.
Pubctele voastre de vedere sunt cat se poate de adevarate si fondate: cum sa crezi in ce nu vezi, de ce sa respect lucruri care nu exista etc In lumea moderna si in secolul 21 tot mai multi oameni au ajuns prea trufasi sa se lase condusi de ceva inexistent. Mandria isi spune cuvantul.
Si pe mine ma pun pe ganduri toate intrebarile astea, tot ce ati spus voi mai sus , recunosc. Dar vreau sa merg in continuare pe sistemul meu: crede si nu cerceta.
Asa vreau eu, asa simt eu.
Poate in viziunea voastra o sa par o proasta care crede in Mos Craciun. Dar nimic nu imi va distruge credinta. Este f usor sa-l faci pe om sa se indoiasca si e f usor sa te lepezi de ceva dar adevarata putere sta in " sa continui sa crezi chiar si cand altii incearca sa te "corupa"
Nush eu cand mi-am spus parerea asta colegei mele de fac ( si ea tot asa nu crede in Dumnezeu si ia totul in deradere) mi-a zis ca vorbesc ca o baba din Biserica lol

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#13 2009-07-06 14:57:25

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

katami a scris:

cat despre ideologia crestina... e muult prea superifical discutata aici... judecati pe Dumnezeu si legila Sale dupa logica noastra umana. chestie care... e din start o eroare de rationament wink

iar daca vreti sa INTELEGETI (cu logica asta umana... care uneori ne face mai mult rau decat bine) sisstemul asta cu "pedeapsa" si de ce "te rogi si nu primesti" (alta tampenie)... cititi cartile lui LAZAREV. care n-a fost nici popa, nimic de genul asta... ci terapeut cu bioenergie... el explica asa frumos sistemul pedeapsa-recompensa... mai mare dragul (doar ca si pt a suporta cartile lui iti trebuie.. un minim de incredere... de... credinta).

Intotdeauna vorbesti si pentru mine, katami par

Nu zic mai multe ca na ... or sa iasa poate conflicte aici. Religia crestina vs. ... paganism. Ori asta ... nu merita.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#14 2009-07-06 15:01:38

Apopii
New member

Intrebare pentru crestine

Puteti demonstra ca Dumnezeu a existat inaintea lui Moise? Puteti face asta fara citate si argumente din Biblie? pentru ca altfel nu veti demonstra decat ca religia voastra se bazeaza doar pe ceea ce scrie intr-o carte, fara nici un fundament real. In afara de cuvinte mai puteti arata ceva din religia voastra care sa fie si palpabil?

Poate ca facem si reclama, dar ce e rau in a face reclama la ceea ce-ti place?

#15 2009-07-06 15:04:22

Apopii
New member

kdeea a scris:

katami a scris:

Nu zic mai multe ca na ... or sa iasa poate conflicte aici. Religia crestina vs. ... paganism. Ori asta ... nu merita.

Da, intr-adevar nu merita, realitate vs....Iluzie

#16 2009-07-06 15:11:57

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

Apopii a scris:

kdeea a scris:

katami a scris:

Da, intr-adevar nu merita, realitate vs....Iluzie

Asta nu mi se pare deloc in regula, ce faci tu adica. Asta se numeste indoctrinare. Daca nu crezi in Dumnzeu si totul ti se pare o mare prostie , atunci crede si fii adeptul paganismului. Nu-ti baga nimeni pe gat credinta crestina.
Fiecare crede in ce se ragaseste, k de-aia ii zice credinta.
Dar nu veni aici sa comentezi si sa etichetezi crestinimul "realitate vs....Iluzie"
Bun ai postat link-ul , lumea vede si cine vrea se alatuta acestei credinte, da nu veni tu sa faci anti-campanie crestinismului si sa ne convingi sa renuntam la aceasta religie "prosteasca"
Eu spre deosebire de tine, sunt adepta mai multor religii, adica le inteleg pe toate in parte si inteleg si oamenii care au ales acea religie. Unu crede in Budhe, altul in Allah, altul in Geea sau in paganism, f bine, fiecare crede in ce vrea.
Eu daca cred in Dumnezeu nu vin la tine sa=ti iau in deradere credinta, cum ai facut tu cu noi astia care credem in Dumnezeu.
Asa ca mai termina cu anti-campania asta.

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#17 2009-07-06 15:19:21

Apopii
New member

Nu fac campanie si nici indoctrinare, vreau doar sa discut despre paganism cu cele care au o parere despre paganism din punct de vedere al valorilor umane. Consider ca este o lipsa de intelegere sau de consideratie sa discuti despre o religie prin prisma valorilor altei religii, deci nu are sens sa-mi spuneti parerea lui Dumnezeu despre religia pagana, o stiu!

#18 2009-07-06 15:20:10

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

e la fel de usor sa gasesti semne si simboluri in tot ce exista, apopii (de curiozitate...e numele tau sau un nick... pt ca daca e un nick mi se pare cam la... misto big_smile)

eu pot aduce ce argumente vreti... nu sunt deloc adepta lui "crede si nu cerceta"... doar al lui "crede" smile dar n-am vrut sa scriu pagini intregi pe care, oricum, nu le citeste nimeni smile daca sunteti curiosi.. repet... cartile lui lazarev asta fac... aduc argumente...

si pt ca acum am avut si eu curiozitatea de a deschide linkul... mda, fumata chestie. am si eu cunoscuti masoni si chestiile astea le citeam prin liceu. nu spune nimneni ca parte din ele nu-s reale, dar.... lipseste esenta de DINCOLO de ele. asta e doar o explicare a lumii inconjuratoare... logica, structurata, dar... careia ii lipseste ESENTIALUL.

iar faza cu arsul vrajitoarelor pe rug... faceti CONFUZIE, oameni buni... ala nu e crestinism... e nebunia unor minti UMANE fanatice, dornice doar de putere, care au inteles prost (sau, in cazul mai marilor timpului: care au VRUT sa inteleaga prost) cuvantul Lui Dumnezeu si au rastalmacit totul in... interes personal. confundati actele unor minti bolnave cu ideologia unei credinte... ceea ce e fundamental gresit... ca si cum am zice ca esenta religiei musulmane e sa te arunci in aer in locuri publice... asta pt ca in istoria UMANA au fost astfel de cazuri triste de... fanatici nebuni. acolo nu e Dumnezeu... acolo e doar omul si nebunia lui.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#19 2009-07-06 15:20:25

puffball
Sr. member

doamne dar nu are rost sa va certati pt asa ceva, la urma urmei fiecare crede in cine si in ce vrea. Aici ar trebui doar sa ne dam cu parerile. Fiecare religie in parte trebuie respecatata, astfel ii respecti si pe adeptii acelei religii. Si eu sunt ortodoxa, dar pur si simplu nu pot sa cred in ceea ce nu vad, dar asta nu inseamna ca toti trebuie sa gandeasca ca mine. Chiar ii respect pe cei ce cred ca El exista, deoarece vad si simt lucrurile itnr-un anumit fel, eu nu pot sa fiu asa desi as vrea cu toata inima sa cred, pur si simplu nu pot. Asta nu inseamna ca ii judec pe cei care nu gandesc ca mine. Va rog, putin respect din partea tuturor! mad

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.