Ce parere aveti despre religia pagana?-18
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-03-22
Re: ce parere aveti despre religia pagana?
... daca reusesc sa fac asta,vor disparea si problemele mele cu tensiunea... (stiu ca suna ciudat,dar da,la cei 15 ani ai mei,am probleme cu tensiunea)
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
da acupunctorii stiu, asa e... eu m-as hazarda sa zic ca ai si pb cu maselele...
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
vad ca discutia a deviat mult, asa ca sper sa mi se permita si mie un post . ShineOfBlood, nu stiu daca am inteles bine, dar pare sa te preocupe totusi atitudinea celor din jur fata de tine si, chiar daca nu recunosti, rautatea lor te afecteaza. Cum ti-a spus si katami, reactia celor din jur este imaginea oglindita a ceea ce emani tu fata de ei. Daca tu te imbraci "nu conform standardelor celor so-called-normal", atunci fie ca vrei sau nu, ei vor fi socati, se vor uita dupa tine, unii vor si comenta. Atitudinea asta miserupista a adolescentilor rockeri rebeli, ii intriga pe restul. Fie ca vor sau nu, ei lasa impresia ca ii desconsidera pe toti cei ce nu fac parte din acelasi curent. Tu zici ca nu esti agresiva, ca pe tramvai esti adormita sau citesti o carte. In sinea ta, zici ca nu agresezi cu nimic. Dar daca pe fata ta se citeste o sila totala fata de ce-i in jurul tau si un aer de superioritate, atunci nu te mira daca o sa primesti fete acre sau comentarii de la cei din jur.
Lumea si-a creat niste norme; orice iese din ele e privit ca ceva aparte, e criticat de societate. Oamenii sunt facuti sa comunice, sa interactioneze. Daca tu stai serioasa cu nasul in carte, nu te uiti in jur, nu zambesti, e de inteles de ce se uita lumea urat la tine. Nu iti zic asta ca sa te schimbi (desi mare dreptate are irinn cu "teribilismul adolescentin" si cu faptul ca "va trece"), ci ca sa vezi si tu de ce te priveste lumea asa cum te priveste.
N-as vrea sa te iei si de mine, sa ma intrebi cum imi permit sa fac atatea afirmatii cand nici nu te cunosc, pt ca eu nu merg mai departe decat de atitudinea pe care ai emanat-o pe forum. Cred ca la 3 posturi nu ti-a scapat unul in care sa nu te falesti cu inteligenta/IQ-ul, iar post de-al tau fara replici intregi in engleza, rar cred ca gasesti. Laudandu-te constant cu inteligenta, ii iriti pe cei din jur. Mai pe ocolite, ii faci prosti (fata de tine), emani aer de superioritate. Englezismele mi se par deranjante. Asa cum va deranjeaza pe voi citatele lui extra (pe care eu de exemplu le sar, ca sunt usor de identificat ), asa ma deranjeaza pe mine sa citesc 5 cuvinte in romana, 7 in engleza, iar 3 in romana, apoi 10 in engleza. Ai sa spui: "Nu-mi mai citi fata posturile, daca nu-ti convine!". Gandeste-te insa putin si spune-mi de nu-ti seamana englezismele astea cu frantuzismele din perioada descrisa de piesele lui Caragiale? Cat de ridicole sunt personajele acelea care se falesc ca vorbesc o limba straina, ca sunt in ton cu trend-ul! Diferenta ar fi ca tu scrii corect . Poate ti se pare mai expresiva limba, dar din punctul meu de vedere e o provocare pt o persoana inteligenta sa construiasca replici interesante, intr-o limba ce pare limitata. Chiar sunt curioasa ce pareri au si alti user-i despre inserarea asta de pasaje in engleza printre cuvinte romanesti...
Te-ai gandit vreodata de ce simti nevoia sa spui in stanga si indreapta ca esti inteligenta, ca ai IQ ft ridicat, sa vb adesea in engleza, sa te imbraci "nu conform standardelor celor so-called-normal", sa fii rocker-ita? Spui ca gandesti precum un adult, insa atata timp cat simti nevoia sa te inchizi intr-un grup de rocker-i (si sa crezi ca nu ai ce discuta cu altii), sa faci din rock mai mult decat o pasiune pentru un gen de muzica, sa il faci stil de viata, esti inca o adolescenta. Uita-te mai bine si ai sa vezi ca doar adolescentii de liceu simt nevoia sa se imparta in rocker-i/emo si sa duca un stil de viata specific gruparii din care le place sa creada ca fac parte. Dupa 20 si ceva de ani le trece... unora mai devreme, altora mai tarziu. Spui ca ai trecut prin multe in viata si ca te-ai maturizat. Lasa-ma sa iti spun ca in adolescenta simtim orice traire la superlativ, exageram si avem tendinta de a face din tantar armasar. Si eu in perioada aceea aveam impresia ca sunt tare oropsita, ca sufar cumplit si ca sunt mai matura decat cei din jurul meu (ma simteam exact ca o baba de 75 de ani). Asa functioneaza creierul la varsta asta. Avem tendinta de a exagera si a dramatiza ceea ce se intampla in jurul nostru.
Sper sa nu te simti atacata de ce am scris mai sus, am scris in speranta ca te voi ajuta sa incerci sa privesti si din alt unghi.
Si referitor la subiect: nu cred in religie, dar cred in Dumnezeu. Consider ca religia a fost facuta de preoti, pt a tine lumea in frau, pt a exista cat de cat o civilizatie, nu haos. Doar ca din dorinta de putere, au mers cam departe cu regulile. Nu cred in biblie. Cred insa intr-un creator, o forta suprema. Nu sunt nici adepta religiei pagane, pentru ca afirmatia ei "universul a existat dintotdeauna, nu l-a creat nimeni", iarasi mi se pare un "crede si nu cerceta", deci ne intoarcem iarasi la notiunea de religie - practic asta si este. Si religia pagana are sarbatori (pt evenimente poate chiar mai carghioase decat cele din religia crestina), are notiunea de venerare, care iarasi mi se pare ceva aburd, ridicol. Poti sa iti respecti planeta prin activitati cu adevarat utile, nu aprinzand o faclie in ziua X
Eu nu pot accepta ideea ca universul a existat fara a fi creat, pt ca iata, tot ce exista pe planeta asta, a fost creat de ceva. Deci am mintea setata pe ideea ca orice entitate are un creator. Atata timp cat stiinta nu e capabila sa explice tot ce exista in universul asta si inca mai foloseste notiunea de "infinit", eu o sa cred in Dumnezeu ca o forta suprema, care controleaza tot . Pt mine animatia "Horton hears a Who" a fost o mare revelatie: daca universul nostru este ca o particula de praf pt alt Univers? Daca nu suntem decat un experiment, sau un fel de acvariu pt amuzamentul unei forte superioare? Un fel de Big Big Brother, la care se uita ceea ce numim noi Dumnezeu?
Parerea mea e ca atata timp cat avem intrebari fara raspuns, nu suntem fiinta cea mai elevata din Univers, ci exista cel putin o forta cu un grad de superioritate cel putin cu o unitate mai mare . De asta imi place mie sa cred ca exista Dumnezeu. Si nu numai. Imi place sa cred ca l-am si cunoscut, ca m-a ajutat atunci cand am avut nevoie si ca are grija de mine.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2009-08-26 15:10:54)
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Scuze daca te deranjaza romano-engleza mea. Am invatat engleza inainte de romana,si ma descurc mult mai bine cu ea,desi nu cred ca mi s-ar permite sa scriu numai in engleza. Nu ma laud cu iq-ul meu,pur si simplu spun ca nu-s tampita sa nu pot purta o conversatie cu un adult (s-a sugerat ca nu m-ar lua in serios.... ba pana acum toti m-au luat foarte in serios). Cat despre "stai la cartea ta,nu zambesti,nu te uiti"... da,in general asa se citeste o carte. Nu exista pasaje unde scrie "pauza de uitat in jur si zambit la ceilalti". Imi place sa citesc,nu vad de ce m-as intrerupe. Nu vad de ce i-ar deranja pe altii faptul ca sunt atrasa de o carte... eu nu ma simt indignata cand cineva NU se uita la mine,nu ma consider atat de interesanta pentru altii ca sa fiu un magnet de priviri. Cat despre 'grupul meu de rockeri'... nu exista am prieteni normali,diferiti de mine,ca varsta,ca mentalitate,ca personalitate. Sunt vreo 5 rockeri,si restul...altfel. Clar nu ma inchid in grupul lor,si orice persoana noua e binevenita. Cat despre problemele mele la superlativ... nu,crede-ma ca nu sunt fleacuri... sunt probleme serioase care ar deranja la bibilica si un adult,nu numai 'un adolescent hiper-sensibil'. dar problemele mele sunt ale mele,si nu datorez explicatii in legatura cu ele. Si acum chiar ma intreb de ce ma trezesc dand explicatii... raman eu cu fanaticii din jurul meu,ii tratez asa cum ma trateaza si ei pe mine,si se rezolva problema. Cat timp nu ma cunoasteti,simtiti-va libere sa ma considerati cum doriti. Oricum asta faceti,si nu sunt prima tinta... cred ca am vazut cel putin 3 incercari de parasire a forumului de catre diversi membri,pentru ca ceilalti vorbeau aiurea si in necunostinta de cauza,asa ca de ce ma mai mir...? P.s: anca,uite,pentru tine am facut efortul sa scriu numai in romana. Sper ca esti multumita.
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-07 15:34:52)
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
imi retrag cuvintele. scopul era de a-ti deschide ochii, ca sa intelegi de ce lumea se poarta cu tine asa cum o face si eventual sa decizi daca vrei sa schimbi ceva, nu de a aduna inca o critica si a pica din nou de "tinta". dar daca n-a mers, asta e. p.s.: la faza cu cartea nu ma refeream sa zambesti la altii in timp ce citesti , ci sa socializezi atunci cand esti in public, in loc sa citesti carti, sa stai retrasa. dar asta numai daca ai vrea sa schimbi ceva din atitudinea celorlalti fata de tine... ceea ce nu prea pare. daca tu te simti bine asa, nu ai de ce sa schimbi ceva. dar atunci nici nu te lasa afectata de reactiile celor din jur. eu am terminat cu -ul.
- uffff
- Insomniac member
- De la: mii de km departare
- Inregistrat: 2008-02-29
ca mi-am adus aminte....pe 1 august a fost SABATUL CRONOS.....cum l-ati sarbatorit?
- Serpent
- New member
- Inregistrat: 2009-07-07
- Site
uffff a scris:ca mi-am adus aminte....pe 1 august a fost SABATUL CRONOS.....cum l-ati sarbatorit?
In mijlocul naturii, a fost frumos...
Geea este mama noastra.
- uffff
- Insomniac member
- De la: mii de km departare
- Inregistrat: 2008-02-29
mai multe detalii.....vreun ritual?
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
... eu nu l-am sarbatorit deloc. fu o zi cand am dormit... mult.. bine...
- star.child
- Full member
- Inregistrat: 2009-06-29
uffff a scris:ca mi-am adus aminte....pe 1 august a fost SABATUL CRONOS.....cum l-ati sarbatorit?
sabatul, nu se sarbatoreste la adventisti?
Am invatat sa am rabdare, ca totul iti iese atunci cand nimeni nu te crede in stare!
- oricine25
- Full member
- Inregistrat: 2009-05-26
anca90 a scris:Si referitor la subiect: nu cred in religie, dar cred in Dumnezeu. Consider ca religia a fost facuta de preoti, pt a tine lumea in frau, pt a exista cat de cat o civilizatie, nu haos. Doar ca din dorinta de putere, au mers cam departe cu regulile. Nu cred in biblie. Cred insa intr-un creator, o forta suprema. Nu sunt nici adepta religiei pagane, pentru ca afirmatia ei "universul a existat dintotdeauna, nu l-a creat nimeni", iarasi mi se pare un "crede si nu cerceta", deci ne intoarcem iarasi la notiunea de religie - practic asta si este.
[...]
Eu nu pot accepta ideea ca universul a existat fara a fi creat, pt ca iata, tot ce exista pe planeta asta, a fost creat de ceva. Deci am mintea setata pe ideea ca orice entitate are un creator. Atata timp cat stiinta nu e capabila sa explice tot ce exista in universul asta si inca mai foloseste notiunea de "infinit", eu o sa cred in Dumnezeu ca o forta suprema, care controleaza tot .
La chestia asta subscriu şi eu! Sunt de părere că există un Dumnezeu, dar că tot ce scrie ?n biblie a fost scris de nişte oameni cu cap care s-au g?ndit cum să controleze prostimea. Pentru mine religia (creştină, nu mă bag la islam, hindu, etc. că nu mă pricep) a fost cel mai mare instrument de control al maselor, cu ritualurile şi regulile lor şi tot. De-aia şi evul ăla mediu plin de arderi pe rug şi-alte crime... pe principiul că cine nu-i cu noi e ?mpotriva noastră...
Şi offtopic... nu prea sunt de acord cu sintagma "rocker rebel". Sunt, ?ntr-adevăr, mulţi care-şi trag pe ei un tricou pe care scrie Slipknot şi-şi leagă un lanţ de blugi ca să se simtă mai speciali, dar nu cred că ei formează majoritatea ascultătorilor de rock. Cel puţin toţi rockerii pe care-i ştiu, incluz?ndu-mă pe mine, nu sunt genul "rebel".... mă rog, la unii merge tembel mai bine
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
Nu exista niciun rocker 'rebel'... nonomformisti,da. eu sunt una dintre ei. dar rebeli sunt doar acei wannabe care vor sa impresioneze...de cate ori nu m-au abortat d-astia ca "uau,asculti trupa x... si eu... esti super tare... wanna hang out?" ... asta e alt grup de oameni...alta chestie...
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
oricine25 a scris:Şi offtopic... nu prea sunt de acord cu sintagma "rocker rebel". Sunt, ?ntr-adevăr, mulţi care-şi trag pe ei un tricou pe care scrie Slipknot şi-şi leagă un lanţ de blugi ca să se simtă mai speciali, dar nu cred că ei formează majoritatea ascultătorilor de rock. Cel puţin toţi rockerii pe care-i ştiu, incluz?ndu-mă pe mine, nu sunt genul "rebel".... mă rog, la unii merge tembel mai bine
Ei bine, aici asa e. Ca si eu ascult rock in proportie de 98 % ( sa nu zic 100 %, ca na, poate mai scapa si ceva Pop uneori, de exemplu ) si nu, nu ma imbrac in tricouri inscriptionate cu Megadeth ( desi ascult ), nu port bratari specifice si lanturi atarnate de blugi si oh ... rebela si teribilista ... ultimele mele caracteristici Inchei
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- oricine25
- Full member
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
...rock-ul le cuprinde pe toate,dar si in cazul meu e mai mult vorba de metal. chiar ne-ar trebui un topic. cine se ofera?
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
Ba ... este un topic mai vechi. Stati asa sa caut.
Et voila: http://www.anticonceptionale.ro/forum/t … ution.html
Ok wait ... E inchis, or what ?
Ultima oara a fost editat de kdeea (2009-08-09 17:23:13)
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- oricine25
- Full member
mda, pare ?nchis... care face unul nou?
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
- Serpent
- New member
- Inregistrat: 2009-07-07
- Site
Sabat fericit, cu prilejul echinoctiului de toamna, pentru toti paganii de pe acest forum!
Geea este mama noastra.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|