homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Relatiile cu mamele

#1 2009-07-22 10:34:42

carlita
Full member
Inregistrat: 2006-08-27

relatiile cu mamele

buna.am deschis acest subiect deoarece eu sunt intr-o situatie cam nasoala.de la o vreme ma inteleg ft prost cu mama.am aproape 20 de ani.problema sta asa:am un prieten de cativa ani buni insa mamei nui convine asa tare de el...mereu zice ca tine la el si etc dar mereu are si ceva de comentat la adresa lui.e un baiat serios el e atasat de parintii mei insa si-a dat si el seama in ultimul timp ca mamei nui convine ceva la el.in fine....mama se considera moderna insa uneori chiar se comporta incredibil...de exmplu ii zic odata"mami vreau sa raman sa dorm la prietenul meu ca si colegele mele raman la iubiti si nu se intampla nimic etc" ea raspunde:dar ce o sa zica vecinii?deci pe ea o intereseaza parerea vecinilor sau invoca alte motive...uneori cred ca e nebuna pt ca de exemplu daca stam acasa toata ziua cu prietenul meu si ne uitam la tv e bai...daca toata ziua nus acasa e bai...ce sa fac sa fie bine?uneori pot vb cu ea normal alteori o ia razna si urla intruna la mine:( ce e mai rau e ca i baga in cap si lui tati tot felul de chestii iar el le crede pt ca mai mult e la lucru decat acasa

#2 2009-07-22 10:42:06

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: relatiile cu mamele

eu pe mama o iubesc, dar... suntem firi prea asemanatoare, amandoua ne aprindem  repede asa ca.. mai mereu iese cu scantei. si daca are ceva ce efectiv nu suport... e ca insista... si eu nu sufar persoanele la care am zis o data "nu" si ele continua sa ma intrebe: "da' siguuur nu vrei aia sau ailalta?" da, intentiile sunt bune... dar mereu iese cu nervi din fazele astea...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#3 2009-07-22 10:51:44

ioana88
Full member
Inregistrat: 2007-12-09

carlita, asa eram si eu cand eram intr-a 12-a. Parca zici k ce as face noapte n-as putea sa fac si ziua... astea sunt conceptiile lor. Si ai mei gandesc la fel... dar s-au mai linistit acum . Nu prea mai am probleme cu ei.... Insa de cateva zile m-am desp de pr meu..cu care eram de aproape 2 ani, aveau incredere in el si ma lasau pe unde le ziceam, sa vedem cum v-a fi si de aici inainte bang

#4 2009-07-22 10:52:25

carlita
Full member
Inregistrat: 2006-08-27

si noi ne aprindem repede dar mai ales ea care si cand ma suna incepe prin a urla la mine.aseara m-a sunat la 11jumate seara sa trec acasa ca ii tarziu...da a facut faza asta ca stia ca sunt acasa la iubitul meu.uneori cred ca e si nebuna pt ca iubi meu sta peste drum de mine si cand am ajuns acasa mia zs ca a vazut lumina...deci clar ma urmareste...ii nebuna.plus de aia pe cand am ajuns ea se imbracase sa vina dupa mine ca dupa un copil de 5 ani...nui normala nu stiu cum sa mai vb cu ea k nu intelege

#5 2009-07-22 11:30:42

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

Carlia cred k avem aceeasi mama. Jur ca exact aceleasi lucruri le zice si face si mama.

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

Publicitate

loading...

#6 2009-07-22 11:37:56

dulcinika007
Sr. member
De la: strada viselor
Inregistrat: 2007-12-22

si mama mea face aceleasi lucruri,parca as fi citit povestea mea...nici eu nu stiu ce e de facut,am incercat toate posibilitatile am vorbit frumos,i'am explicat ce imi doresc,si multe alte lucruri dar nu intelege

Tu nu vezi...paradisul meu e acelasi cu al tau
            .....dar tu te joci de'a Dumnezeu...
Tu nu vezi...ca mergem toti pe un drum inchis
            .....si vise mor pe asfalt incins...

#7 2009-07-22 13:06:42

Elie
Full member
Inregistrat: 2009-03-07

katami a scris:

eu pe mama o iubesc, dar... suntem firi prea asemanatoare, amandoua ne aprindem  repede asa ca.. mai mereu iese cu scantei. si daca are ceva ce efectiv nu suport... e ca insista... si eu nu sufar persoanele la care am zis o data "nu" si ele continua sa ma intrebe: "da' siguuur nu vrei aia sau ailalta?" da, intentiile sunt bune... dar mereu iese cu nervi din fazele astea...

exact aceeasi situatie si la mine big_smile si de cate ori ii zic sa inceteze cu insistenta da degeaba lol cum se zice "numai mama sa nu fii"lol in rest..daca e fata cuminte si nu insista ne intelegem perfect big_smile

#8 2009-07-22 13:19:00

Divya
Hero member
Inregistrat: 2009-05-13

carlita a scris:

si noi ne aprindem repede dar mai ales ea care si cand ma suna incepe prin a urla la mine.aseara m-a sunat la 11jumate seara sa trec acasa ca ii tarziu...da a facut faza asta ca stia ca sunt acasa la iubitul meu.uneori cred ca e si nebuna pt ca iubi meu sta peste drum de mine si cand am ajuns acasa mia zs ca a vazut lumina...deci clar ma urmareste...ii nebuna.plus de aia pe cand am ajuns ea se imbracase sa vina dupa mine ca dupa un copil de 5 ani...nui normala nu stiu cum sa mai vb cu ea k nu intelege

si mami mai facea de astea...tare greu a fost o perioada la inceputul relatiei,pana a ajuns sa'l cunoasca pe iubitul meu,si sa vada ca e om serios(nu ca si cei cu care umblam inainte:) )
solutia?indiferenta.
daca urla la mine?o lasam sa urle si plecam in camera mea.
se calmeaza ea singura,important e sa nu'i fac jocul si sa ma bag si eu cu gura lol
cand a vazut ca n'are cu cine se certa ...a incetat cu astea smile  si azi ne intelegem relativ bine

#9 2009-07-22 14:34:17

kat_utza
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-13

carlita a scris:

e obsedata!!! inca n-a inteles ca fetitza ei a crescut ??

#10 2009-07-22 15:28:50

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

eiii... si eu intru in categoria asta
totusi, carlita, mi se pare ca exagerezi prin a o face nebuna si anormala. e mama ta, si daca se comporta asa e pt ca tine la tine...
eu am 19 ani si... , sunt cu iubi de 3 ani si tot crede ca sunt virgina, abia ma lasa sa ma duc ziua la el, o data la 100 de ani, cand e vreun eveniment...
nu vrea pur si simplu sa accepte ca am crescut... dar m am obisnuit lol
in rest, avem o relatie ok... toate ca toate, da pana la sex hmm
zi ca ea si fa ca tine... si cu asta basta...
de schimbat, slabe sanse... o sa si dea ea seama treptat

Ultima oara a fost editat de carmen_21 (2009-07-22 16:09:32)

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#11 2009-07-22 16:04:48

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Mda, cam asa, zi ca ea si fa ca tine ...
E aiurea, te cred, intr-un fel ... si mama e asa, dar oricum ... sunt detul de permisivi ai mei ... nu prea am ce sa comentez. Eventual asa, din cand in cand lol

Nu exista vreo posibilitate sa te muti, de exemplu ? O garsoniera, ceva, cu chirie, poate chiar cu prietenul tau ... ? Asa, ca sa te mai detasezi de atmosfera asta apasatoare si de " inchisoare " ...

Ultima oara a fost editat de kdeea (2009-07-22 16:05:02)

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#12 2009-07-22 16:12:26

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

carlita eu am 22 de ani si sa nu auda mama ca vreau sa dorm la el.Asa ca nici nu mai insist...decat sa ma cert degeaba

#13 2009-07-22 16:14:07

pink_martini
Hero member
Inregistrat: 2006-08-08
Site

A mea nici acum nu intelege si am 22 de ani. Bine, a lasat-o mai moale cat de cat acum, dar cand aveam 19-20 de ani vaaai de capu meu cate lacrimi am varsat.
Acum nu-i convine k "incet incet ma mut la iubi" zice ea. Nu-i convine si=mi zice ca se supara taica-su daca dorm la el sau vezi domne se gandste taica-su k sunt scapata de sub control.   disperat
Crazy people  bang

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#14 2009-07-22 16:50:18

ada2910
Full member
Inregistrat: 2008-07-13

eu am super noroc cu ai mei, chiar ei mi-au propus sa ne mutam impreuna acum 4 ani (deci aveam 21 de ani)... au zis ca e cazul sa iau viata in piept si sa ma obisnuiesc cu viata "reala" - intretinere, cheltuieli...mancare...gatit...   etc

plus ca avem intimitatea noastra, vin prieteni la noi si stam pana dimineata...acasa la ai mei nu putem sa fac asa.
dar e si greu pe de o parte...nu mai am asa de multi bani de cheltuit pe prostioare lol

mai bine discutati cu mamele voastre si explicati-le ca nu conteaza ce zis toti barfitorii de vecini ca nu mai suntem in secolul 15 si ca atata vreme cat sunteti fericite asta ar trebui sa conteze...plus ac deja aveti o varsta si nu pot sa va tina o viata langa ele...chiar daca si-ar dori asta...

Infrange-ti deci durerea
Fii vesel de se poate
Caci tot la zi ajunge
Si cea mai lunga noapte!

#15 2009-07-22 22:52:22

dulcinika007
Sr. member
De la: strada viselor
Inregistrat: 2007-12-22

de ar fi asa usor ada

Tu nu vezi...paradisul meu e acelasi cu al tau
            .....dar tu te joci de'a Dumnezeu...
Tu nu vezi...ca mergem toti pe un drum inchis
            .....si vise mor pe asfalt incins...

#16 2009-07-22 23:00:59

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

eu am app 25 si mama inca nu accepta...iubi a venit pe la mine de multe ori fiind in orase diferite dar mereu am dormit in camere separate si a avut grija mama sa ramanem asa peste noapte...mereu il plasau in camera de langa ei ca sa inlature orice urma de suspiciune ca peste noapte ar parasi camera....
asa ca decat sa te certi de aiurea cu mama ta mai bine mai inghite un pic caci nu se va schimba

#17 2009-07-22 23:10:05

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

mie mama mi-a dat libertate absoluta sa fac ce vreau.. si asta nu de acum ci de pe la 17 ani cand mergeam si dormeam la prietenul meu sau venea el si statea la noi.. nu am avut niciodata ora de intrat in casa, a zis ca i se pare cea mai mare prostie sa ii impui asta copilului ca ce face de la 11 incolo seara poate sa afca f bine si de la 8 si tot asa... si a ales cel mai bine pt ca nu am mintit-o decat f rar, nu am facut prostii, am stiut sa aleg intre bine si rau si ii multumesc pt asta!

#18 2009-07-22 23:46:42

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

carlita f nasol ca nu te intelege mama ta imi pare rau....din pacate f multi parinti in ziua de azi nu-si inteleg copiii asa cum ar trebui si multi sunt impotriva partenerului copilului lor...sa nu mai zic ca f multi vor sa-i determine pe copii lor sa se insoare cu cine vor ei....fac un intreg complot din asta f aiurea cunosc atatea cazuri din astea. si mai rau cand barbatii ajunsi la o anumita varsta se multumesc cu oricine si pana la urma fac compromisul de a lua de nevasta pe cine zice mamica lor smile
poate intr-un viitor o sa te inteleaga si ei pe tine mai ales mama ta ca de ea te plangi mai mult...dar slabe sanse daca asa e s-ar putea sa ramana cu chestiile astea poate doar f tarziu sa-si dea seama ca nu procedeaza cum trebuie.
eu cu ai mei ma inteleg de minune si niciodata nu au vb nimic de rau despre prietenul meu sau despre relatia noastra....ne-am dus de f multe ori la tara la bunicii mei cu totii am stat si o luna impreuna la tara....am fost la munte cu totii impreuna, prietenul meu de la tata a invatat sa faca gratar si mereu zice ca tata ii ramane maestru si bucatar sef smile a stat la masa de atatea ori la mine a dormit la mine.....adica e o relatie fff apropiata. de la inceput a fost asa si e important ca el mi-a spus ca se simte f bine si mai rar asa parinti...chiar mi-a zis de multe ori ca si el si-ar dori sa aiba parinti ca ai mei.
eu sunt o fericita din punctul asta de vedere niciodata n-am primit restrictii de la ai mei, iar cu mama sunt cea mai buna prietena....ma intelege, sfaturi ca ale ei nu primesc de la nimeni si cred ca asa ar trebui sa fie orice fata cu mama ei cele mai bune prietene pt ca mama intotdeauna da sfaturi bune fara sa aiba vreun interes sau sa profite....dar din pacate nu sunt multe mame asa....
si nu trebuie sa pui la suflet daca mama ta nu il place sau vezi ca nu e de acord....in viata nu trebuie sa-ti pese de ce zic altii ca lumea e rea...si sa stii ca in vremurile astea nici in membrii familiei nu mai poti avea incredere....nu merita sa-ti consumi energia ca nu il vrea ea....important e sa va iubiti voi si sa va intelegeti si restul prea putin conteaza.

#19 2009-08-24 08:57:03

space
Hero member
Inregistrat: 2008-03-14

Of fetelor, chiar nu mai stiu ce sa fac! Am aproape 20 de ani si mama ( tata e ok, n-are treaba) imi cere sa vin tot timpul acasa pe la 10 seara, maxim 11 (in cazuri exceptionale). Pentru ca nu mai functioneaza sa imi chiar impuna ora asta, incearca cu santaj emotional de genul:
- " Atata te-am rugat si eu pe tine. In rest orice vrei iti dau si iti fac, dar nu imi place cand umbli noaptea " - asta e textul ei, desi eu nu " umblu" noaptea, de obicei sunt intr-un loc sigur, la prietenul meu sau la altcineva acasa sau cel mult intr-un bar. Niciodata n-am dormit la el acasa sau la altcineva, tot timpul vin acasa oricat de tarziu ar fi.
- " Nu pot sa adorm daca tu nu esti acasa " - acest argument stupid sfideaza orice logica deoarece eu sunt plecata 9 luni pe ani din tara si e clar ca pot sa fac ce vreau acolo. Imi spune ca acolo macar nu stie ce fac, aici stie si ii e frica.

Am o prietena in anturajul meu ai carei parinti sunt prieteni buni cu parintii mei. Si i-am spus mamei: " cum se face ca pe x o lasa tot timpul ? " Si mi-a raspuns ca ea o fi avand restrictii in alte domenii. Si i-am spus ca nu, nu e adevarat.Stie bine ca parintii ei o lasa si ii dau bani ori de cate ori are nevoie.

Mama are nopti cand nu doarme acasa, ci la bunica , dar in acelasi bloc. Si atunci ma suna pe la 10-11 noaptea si ma cheama acasa. Ii zic ca mai stau si ma suna iarasi pe la 11.30-12. Daca ii spun ca " acuma vin" in speranta ca in sfarsit o sa se culce imi spune ca sta in geam sa ma astepte pana ajung acasa. Si asa face.

Prietenii meu deja s-au saturat de situatia asta si pe buna dreptate. Adica nu-si bat joc de mine sau ceva, dar se mira si ei de fiecare data cum poate sa fie asa!

Ati avut careva probleme de genul asta? Ce e de facut? La mama nu merge cu argumente rationale, gen am o varsta ok, la care pot veni noaptea acasa, sau ca intotdeauna vin cu taxi sau cu prietenul meu acasa. Ce mai pot sa spun? Nici acum nu vorbeste cu mine ca de ce am venit la 1:20 acasa? NU mi se pare corect ca sa ma acuze pe mine de lipsa odihnei ei. Si nu mi se pare corect nici sa renunt la iesirile cu prietenii cand peste 3 saptamani eu iarasi voi pleca de acasa si nu ii voi mai vedea pana la Craciun, doar ca sa-i fac ei pe plec.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.