homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

SONDAJ-Varsta potrivita pt casatorie si copil

#1 2009-08-12 11:22:51

4art
Full member
Inregistrat: 2009-05-14

SONDAJ-Varsta potrivita pt casatorie si copil

Helloo girls
long time no see

Sunt intr-o relatie de aproape 3 ani  momentan am 22 ani

BUN!!!
Nu vreau sa grabesc lucrurile foarte tare dar pana intr-un pc  big_smile adica:
eu vad varsta potrivita pt casatorie de la 25 pana la 27...de ce? pt ca nu mi-ar place sa fiu o mamica batrana cred ca un copil trebuie facut pana in 30 m-am interesat si se spune ca dupa 30de ani femeia nu mai este atat de fertila si concepe un copil mult mai greu fiind nevoie de cezariana daca reuseste,apoi cred ca toate ne dorim sa fim subtirele si frumoase in rochia de mieasa si in poze

Acum...eu am mai discutat cu prietenul meu acum ceva timp si am cazut de comun deacord ca pe la 25-26 nunta iar pe la 27 bebele dupa ce am primit si un inel frumos de aur sa zicem de lgodna,insa ieri am avut surpriza neplacuta sa imi spuna ca el tine enorm la mine si vrea o relatie serioasa cu mine insa el nu vrea sa se casatoreasca pana in 30...ce sa insemne asta se joaca cu mine? 11ani stati asa...? Nu shtiu dak pot ave aputere sa astept atat!

Ce parere aveti despre situatia mea?
Care e varsta potrivita pt casatorie si pt un bebe?

Multumesc anticipat!

Ultima oara a fost editat de 4art (2009-08-12 11:25:33)

,, ... iubeste sa fi iubit...iarta sa fii fericit..."

#2 2009-08-12 11:29:13

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

Re: SONDAJ-Varsta potrivita pt casatorie si copil

cand simti tu ca esti suficient de matura si responsabila pentru a face acest pas. de asta depinde totul.
sunt cu acelasi barbat de la 20 ani. daca insa m-as fi maritat cu el acum 5 ani in loc de acum un an, eram deja divortati in momentul asta, pt ca nu am fi fost capabili sa gestionam o astfel de situatie, care presupune multe responsabilitati, multe compromisuri de orice natura din partea amandurora, cheltuieli diferite fata de cele de pana acum, casa de tinut, etc

lasa relatia sa se coaca, voi la fel si cand va veni ziua aia a maturizarii complete, pasul se va face de la sine, nu neaparat la 30 ani, poate mai devreme, poate mai tarziu.
pt ca o casnicie si un copil nu inseamna doar romantism si roz peste tot, ci multe responsabilitati si multe sacrificii (mai ales pt copil). nu-ti imagina ca minunatia de nunta va fi apogeul vietii tale si ca un copil va va uni mai tare. da, se vor intampla si astea, dar trebuie mai ales sa fii pregatita pt tot ce vine dupa, sa depasesti momentul cu rochia alba si privirea lui fascinata si tabloul cu voi doi la spital zambind fericiti si tinand rodul dragostei voastre in brate

#3 2009-08-12 11:34:56

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

nu cred ca exista o varsta potrivita ptr casatorie atata timp cat e in limita bunului simt. varsta potrivita e atunci cand simte fiecare ca e bine ptr el. asta ptr casatorie, acuma cu varsta ptr facut copil mie mi se pare o chestiune mai delicata. in principiu, ar trebui sa luam in considerare acelasi criteriu-fiecare simte cand e momentul potrivit-dar totusi, din pct meu de vedere ar trebui sa fie cumva nici prea devreme, nici prea tarziu ( vb ta, dupa 30 de ani e un pic mai dificil), dar in acelasi timp ar trebui ca un copil sa vina in momentul in care suntem pregatiti psihic,si cand avem ce sa-i oferim material. si iar dificil mi se pare sa imbini cariera cu un copil.ptr mine, cel putin, ar fi greu.eu de ex ma casatoresc la anu ( o sa am 24 de ani), dar daca as face imediat si un copil, sau chiar in urmatorii 2-3 ani, as reduce sansele sa ma implinesc profesional.so, optiune dificila.

#4 2009-08-12 11:44:26

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

nu cred ca exista o varsta potrivita pentru asa ceva! unii fac pasul asta la 20 de ani, altii la 40! cred in schimb ca un mariaj si un copil implica multa maturitate si multa responsabilitate, iar aceste doua conditii unii le indeplinesc mai devreme, altii mai tarziu, in functie de cum au fost educati, cum sunt construiti, experientele prin care au trecut sau pur si simplu propria dorinta etc etc etc
pentru mine personal e important sa ajung mai intai pe picioarele mele, sa am un venit stabil, sa ma pot intretine singura....si apoi daca e sa vreau sa ma marit si sa fac copil...ok! smile

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#5 2009-08-12 12:22:24

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

el tot 22 de ani are?
oricum sa nu faci greseala sa il grabesti. poate zice acum ca nu vrea decat la 30 dar lucrurile se schimba, poate isi doreste sa aiba o familie mai devreme. sau daca nu poate vrea doar sa fie pregatit si el. nu e o idee buna sa complicati lucrurile si sa faceti o nunta cand unul din voi nu e pregatit.
al meu are 25, eu aproape 24 si ne-am casatorit dar pt ca asta simteam noi si pt ca doream o familie, eram pregatiti. anul asta am facut doar civila, petrecerea la anul pt ca deja era prea tarziu de restaurantul dorit anul asta.plus ca vrem sa o facem noi, nu parintii sa ne faca nunta.
de copil insa..nu se pune problema acum ci abia peste 2 ani. pt ca voi urma doctoratul si timpul nu imi permite plus ca vrem sa avem o baza, o casuta a noastra si sa il crestem noi nu vreo bona. pana atunci incercam sa ne facem o nunta de vis si sa ne realizam cat mai bine profesional pt a avea cat de cat un viitor bun pt noi si bebel.

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

Publicitate

loading...

#6 2009-08-12 12:28:53

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

nu exista, intr-adevar, varsta perfecta, fiecare simte nevoia mai devreme sau mai tarziu. DAR, in cazul tau, daca nu reusiti sa ajungeti al un compromis acceptabil... e semn ca ii cam lipseste maturitatea... si ca tine la tine mai putin decat se lauda (hai s-o dam naibii de treaba, de unde ideea asta ca daca te-ai insurat "nu mai ai libertate"? neutral ).

eu te inteleg perfect, am trecut si eu prin asta, intre mine si sotul meu e diferenta de 8 ani... si el tot ar mai fi vrut "sa-i fie bine asa cum e, adica fara acte si fara responsabilitatea unui copil". in final, dupa cateva discutii, a inteles punctul meu de vedere, a inteles ca nu vad casatoria ca pe un "lat" si ca e la fel de liber sa plece daca nu-i mai convine ceva... si ne-am casatorit, dupa vreo 3 ani de relatie. acum am 24 de ani, el 32... si bebe pe vine big_smile a venit cand a vrut Doamne Doamne, nu cand am decis noi, caci El stie cel mai bine cand e varsta potrivita pt... tot smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#7 2009-08-12 12:34:08

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

cred ca 24-25 pt casatorie si 27-28 bebe
adica mie cam asa mi-ar placea, cu toate ca as sta si mai mult pana sa ma apuc de copil.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#8 2009-08-12 12:36:49

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

la noi in planuri asa e carmen. om vedea ce va fi pana atunci

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#9 2009-08-12 12:39:45

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

si u as vrea un bebe pe la 26-27! dar sigur nu o sa am cum sa-l fac mai devreme de 30.sau cine stie, vb lui katami, cand o vrea doamne-doamne!

#10 2009-08-12 12:40:07

kat_utza
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-13

eu vroiam sa fiu casatorita pe la 21-22 si sa am si bebe apoi da` nu vad nici o casatorie din punctul meu de vedere asa ca... stau linistita
pentru barbati crek pe la 25 de ani... sau nuj
cand va simtiti pregatiti luati-va! tongue

#11 2009-08-12 12:46:12

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Cred ca varsta ideala pentru casatorie este pe undeva in jur de 25 tongue
Cand esti pe picioarele tale, cand esti suficient de matur incat sa-ti dai seama de implicatiile pe care le prevede casatoria, cand iti cunosti partenerul suficient de bine incat sa poti aprecia cat de cat cum va fi viata alaturi de el, dupa ce-l testezi bine, trebuie sa ai in vedere cum se comporta in diferite situatii, sociale, de stres, ce relatii are cu familia lui, caracterul, pentru ca multi sunt de parere ca astea nu conteaza, ca important e sa se inteleaga bine, nu-i chiar asa, la inceput intotdeauna o sa fie totul roz, mai tarziu se mai schimba lucrurile, si multi ajung sa divorteze, sau sa isi chinuie viata, pentru ca nu au vrut sa vada realitatea de la inceput.
Deci parerea mea, este ca atunci cand esti independent pe toate planurile e momentul.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#12 2009-08-12 13:03:33

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

eu niciodata n-am priceput ce legatura are independenta financiara cu casatoria... serios...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#13 2009-08-12 13:05:41

kat_utza
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-13

daca n-ai parte de sprijin din partea alor tai, e necesar sa fii pe picioarele tale si sa te descurci cu banii pentru a nu avea de suferit bebele...

#14 2009-08-12 13:39:41

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

eu am aproape 24 ani si vreau sa ma marit big_smile ... deci 24-25-26 mi se par varstele ok pt maritis ... cat despre copil, peste 30 ani smile

#15 2009-08-12 13:40:06

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

katami a scris:

eu niciodata n-am priceput ce legatura are independenta financiara cu casatoria... serios...

nu neaparat independenta financiara, cat faptul ca prin acest lucru te maturizezi putin, inveti sa-ti gestionezi prioritatile si vezi cum e sa cheltui banul muncit de tine, fapt care pana la urma e f important intr-o casnicie.

#16 2009-08-12 13:44:47

Finesse
Banat
Inregistrat: 2009-01-16

al meu a cam ajuns la v?rsta ?nsuratului da mai aşteaptă puţin. nu de alta da mă consideră cam necoaptă, şi nu prea ?l ?nc?ntă ideea de a divorţa peste un an că eu mai am chef de cunoscut şi pe alţii lol
el: odată ce m-am căsătorit eu nu mai divortez. si doamne fereste sa te uiti dupa altu ca te strang de gat lol
amu asteapta să vadă ce'a fi cu mine smile

Goodnight moon

#17 2009-08-12 13:47:35

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Daca esti alaturi de persoana potrivita si simti ca el e cel cu care vri sa traiesti toata viata si el simte acelasi lucru pt tine pe la 25 de ani mi se pare ok pt casatorie. Bebe mai incolo dupa cativa ani de casnicie ca sa mai ramana timp pt libertate sa nu intre cei doi direct in paine smile
Asa-s unii barbati care sunt mai rebeli din fire daca aud cuvantul casatorie se comporta precum aricii....au impresia ca daca se casatoresc cu cea pe care o iubesc gata sunt condamnati smile cred ca nu mai au parte de un fotbal cu baietii de o iesire undeva aiurea mentalitate barbateasca ce sa mai....si culmea ca am observat in jur ca cei care stau in relatii lungi se hotarasc mult mai greu decat barbatii care au relatii mai scurte ca ani....si am intalnit cazuri in care dupa ani buni de relatie ala a parasit-o si se temea de casatorie si a inceput la ceva timp o relatie cu alta si brusc si-a schimbat mentalitatea si s-a casatorit cu aia in 2 timpi si 3 miscari....iar cu cea de dinainte vroia s-o mai lalaie....mai depinde si de femeie cum il ia pe barbat si in primul rand depinde de iubire si maturitate....barbatii in general se maturizeaza greu sau raman imaturi pana la adanci batraneti

#18 2009-08-12 14:00:51

skumpi
Vizitator

4art ? chiar conteaza atat de mult un act ??? important e sa mearga totul okey intre voi , sa va iubiti si sa va bucurati de viata !
dupa cum vezi lucrurile se pot schimba de pe o zi pe alta...azi zice 30 peste un an o sa zica ca la anu tongue
eu zic sa nu te stresezi pt asta`
sunteti tineri, traiti`va viata, nu va obositi cu gandul casatoriei... daca e o sa vina si momentu ala..

#19 2009-08-12 14:01:48

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

nu cred ca exista o varsta potrivita pt casatorie si copil...
varsta potrivita e alta pt fiecare, e atunci cand tu te simti pregatit pt o astfel de responsabilitate

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.