homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

SONDAJ-Varsta potrivita pt casatorie si copil-3

#39 2009-08-12 17:22:10

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: SONDAJ-Varsta potrivita pt casatorie si copil

katami, fiecare cu parerile lui dar mie personal mi se pare foarte greu sa cresti 4 copii.da, noi am avut fiecare camera noastra si imi doresc acelasi lucru si ptr copiii mei. daca cineva poate material si psihic sa faca si sa creasca 4 copii repectul meu ptr acea persoana.eu una nu as putea ptr ca stiu ca nu as avea rabdarea necesara si ptr ca stiu ca nu as avea ce sa le ofer. asa ca m-as limita la 1, maxim 2 carora sa stiu ca nu o sa le lipseasca mare lucru si pe care sa-i pot ajuta sa-si formeze un viitor.

#40 2009-08-12 17:48:08

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

katami a scris:

eu niciodata n-am priceput ce legatura are independenta financiara cu casatoria... serios...

Are legatura, cel putin pentru mine, nu de alta', dar nu as suporta sa nu am banii mei, pe care sa ii cheltuiesc cum vreau eu, sa depind de cineva. Sa fiu la casa mea si sa-i cer lu' mami bani ca-mi trebuie o pereche de pantofi, sau sa ii cer voie sotului sa imi iau o bluza.
Plus ca esti altfel privit de catre celalat cand esti independent, decat ai fii daca ai depinde de el... Dragostea nu tine de foame, parerea mea.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#41 2009-08-12 17:53:39

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

daca tot ii cer mamei bani, macar sa stau si unde imi place, cu cine imi place lol ca aceiasi bani ii cer doar smile

chestia asta cu "cum esti privit de celalalt"... yikes mi e pare ca tine doar de orgoliu, chestie care n-ar trebui sa aiba ce cauta intr-o relatie!!!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#42 2009-08-12 18:12:12

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

smile Da, asa este, nu ar trebuii sa aibe ce cauta intr-o relatie, dar din ce am observat eu din propria experienta, si nu numai, in majoritatea cazurile lucrurile nu stau chiar asa.
Si nu pot merge pe ideea asta dupa lectiile pe care mi le-a dat viata.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#43 2009-08-12 20:04:57

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

katami a scris:

casatoria este RECUNOASTEREA IUBIRII VOASTRE IN FATA LEGII SI A LUI DUMNEZEU... chiar daca amandoi stam la camin sau in cea mai nenorocita gazda... una e casatoria si alta situatia financiara a familiei. cu maturitatea, ce zicea annabella, e altceva, am presupus ca maturitatea aia deja exista in momentul in care s-a luat decizia...
de ce 4 copii ar trerbui sa aiba fiecare camera lui? voi ati avut fiecare camera lui? nush..... mi se pare ca a te lega de chestii dintr-astea e doar ceva de pretext... da, unui copil trebuie sa ai ce-i oferi, dar nici de acu sa ne cramponam in chestii dintr-astea...

subscriu
eu oricum n-am de cand sa ma marit acum pt ca inca ma simt copil si am altele in cap, dar abia astept sa vina momentul big_smile
poate e un simplu act, dar pt mine e f important sa fii sotia lui "oficial" in fata tuturor si mai ales in fata lui Dumnezeu.
si cred ca daca cineva isi doreste 4-5-10 copii dar nu are 100 de camere, copiii aia vor fi oricum fericiti pt ca au fost doriti si iubiti. si nu ma refer la o cei care fac copii multi "din greseala", ci la oamenii care iubesc copiii si isi doresc o familie mare in ciuda faptului ca n au f multi bani.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

Publicitate

loading...

#44 2009-08-12 22:31:41

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Eu cu al meu stam impreuna si implinesc 20 de ani de-abia in cateva zile. Facem nunta imediat ce o sa am si eu un serviciu si o sa fiu pe picioarele mele (deci probabil dupa ce termin faculta), iar copilul, din momentul ala cand o vrea Dumnezeu. Oricum eu una vreau sa fiu mama tanara, iar atata timp cat avem bani sa ne intretinem pe noi, si pe un copil, orice moment este potrivit.

Totusi, copilul cred ca e bine sa vina dupa ce termini o facultate. Eu una nu ma vad in ultimul an de faculate luptand cu licenta si cu pampersi sau cu o sarcina.

Aaa, si nici eu nu m-as casatori pana nu as fi independenta financiar. Nu as face asta pentru ca in momentul in care te casatoresti iti intemeiezi propia familie, care ar trebui sa poata functiona fara ajutorul altora. Dar asta este doar parerea mea, si stiu ca altii gandesc altfel. Cat despre copii, eu vreau 1, al meu vrea 3, asa ca sanse sunt sa avem 2 lol Si evident vreau ca fiecare sa aiba camera lui. Daca nu imi permit, nu ii fac. Nu vreau sa imi nenorocesc eu tineretile tragand de un ban doar ca sa am mai multi copii.

Ultima oara a fost editat de PillBlast (2009-08-12 22:39:03)

#45 2009-08-12 22:36:48

Finesse
Banat
Inregistrat: 2009-01-16

aveam o colegă la facultă, o trebuit sa iasa din examen ca ii curgea laptele de mama focului

Goodnight moon

#46 2009-08-12 23:33:52

oricine25
Full member
Inregistrat: 2009-05-26

Pentru băieţi, ?nsurat minim 30+, dar doar dacă s-a plictisit rău de burlăcie (ceea ce ar fi un pic anormal big_smile)... iar copii...hm.. după.

Iar pentru fete, măritat, ce contează, iar copii p?nă ?n 30 că-i mai sănătos (cică).

#47 2009-08-13 01:20:44

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

hmmm ptr casatorie probabil pe la 25...
bebe undeva pe la 27..dar daca vine mai repede asta e cred si sper sa nu fie vreo problema

#48 2009-08-13 01:33:59

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

sa ma marit .. hmm .. dupa fac smile copil nu vreau atunci, vreau mai tarziu. copii adica big_smile

Ultima oara a fost editat de guesswho1 (2009-08-13 01:34:18)

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#49 2009-08-13 09:49:03

ciresica_oky_doky
Full member
Inregistrat: 2007-06-20

eu si iubi abia asteptam momentul casatoriei dar acesta nu poate fi mai devreme de a avea un serviciu si facultatea terminata(ceea ce se va intampla peste 4 ani ca trebuie avut masterul ca sa poat ramane asistent univ) pt ca ai mei au spus clar sus si tare ca dupa ce imi termin studiile(inclusiv master) ei nu mai au treba cu intretinerea mea si deci partea asta ma priveste, iar pana atunci sa ma limitez doarla cat mi se da...banuti care pana una alta sunt putinei...deci in niciun caz nu pot trai nici macar impreuna cu iubi..asta e..

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima suflare ca sa-ti spun "Te iubesc!"-  hjarta    hjarta     hjarta    hjarta    hjarta

#50 2009-08-13 11:54:54

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

katami a scris:

cu maturitatea, ce zicea annabella, e altceva, am presupus ca maturitatea aia deja exista in momentul in care s-a luat decizia... iar asta poate fi si la 17 ani, la unii...

ehe, ar trebui sa vezi cate fete se casatoresc doar de dragul rochiei si al petrecerii din ziua aia, fara sa aiba nici cea mai mica idee despre ce le asteapta dupa si care e datoria lor de soti apoi. de consultat anumite site-uri si forumuri de specialitate pt a vedea astfel de pareri. te ia durerea de cap.

#51 2009-08-13 12:19:18

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

asta se intampla si cu destule care se marita la 30, deci n-are leg cu varsta... unii se "coc" mai devreme, altii mai tarziu... altii niciodata smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#52 2009-08-13 12:23:02

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

pai n-are legatura cu varsta, ci cu mentalitatea si cu felul in care au trait pana in momentul respectiv

#53 2009-08-13 12:26:45

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Of, pe mine m-au apucat pandaliile... Ma uit la rochii de mirese mai ceva ca in copilarie, cand eram fascinata, si abia astept ziua magica rotfl2 Dar asta se intampla asa... in mintea mea...

Casatoria as vrea sa fie pana in... 25 de ani, si copil pana in 30 lol Totul e f bine calculat, dar acum depinde doarte mult de viitor, de cum s-o aseza lucrurile...

Am o fosta colega de liceu care la cei 21 de ani pe care ii are e maritata si are gemeni... Nu, nu i-a planuit, dar asa a fost sa fie... Eu nu ma vad asa, dar stiti cum e... never say never smile

Poor is the man whose pleasure depends on another

#54 2009-08-13 12:32:57

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

Lelaina a scris:

Of, pe mine m-au apucat pandaliile... Ma uit la rochii de mirese mai ceva ca in copilarie, cand eram fascinata, si abia astept ziua magica rotfl2 Dar asta se intampla asa... in mintea mea...

idem lol

#55 2009-08-13 12:33:40

Heart
New member
Inregistrat: 2006-10-13

e bine stiut ca marea majoritate a baietilor incearca sa amane cat mai mult momentul. e adevarat ca trebuie ca ambii sa fie pregatiti pentru a face marele pas, dar ce faci atunci cand unul vrea si unul nu? cand tu simti ca e momentul dar el tot amana. daca astepti pana cand o sa considere el ca e la varsta potrivita, te trezesti ca treci de 30 de ani si tot il astepti.

o varsta potrivita pentru copil, ca toata lumea nu as vrea ca lumea sa ma creada bunica copilului atunci cand ma duc sa-l duc la gradinita. oricum, ca unul care nu are norocul de a sta cu prietenul, cred ca primul copil l-as vrea la cel putin 2 ani de la casatorie, sa pot si eu gusta din micile bucurii in doi.

To the world you may be one person, but to one person you may be the world!

The greatest happiness in life is the conviction that we are loved, loved for ourselves, or rather, loved in sipte of ourselves.

#56 2009-08-13 13:11:10

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

noi suntem genul mai cerebrali... drept dovada, am fixat data nuntii la 2 ani dupa ce ne-am hotarat "sa ne luam"...chiar daca parintii ar fi vrut mai devreme... insa eu am tinut sa fim cat de cat pe picioarele noastre, cu studiile terminate, un loc de munca si sa putem locui impreuna... si ne-a iesit, ce sa zic, chiar daca bani totusi castigam foarte putini...daca era sa asteptam si partea financiara, nici acum cred ca nu eram casatoriti lol...cu copilul inca lucram la partea de "pregatire sufleteasca"... pentru ca daca ar fi sa asteptam partea materiala pe care am dori sa i-o oferim... mi-e sa nu ne apuce pensia sau nici chiar atunci lol

Si mai mult sau mai putin offtopic...ati auzit de fenomenul de "downshifting"? smile
http://salesman.wordpress.com/2007/05/08/downshifting/

P.S. nu vreau a da de inteles ca nu conteaza partea materiala...dar conteaza pana la un punct, pe care si-l stabileste fiecare pana la urma... o nunta si un copil se pot face si cu multi bani si cu putini...depinde ce te intereseaza, evenimentul in sine sau in ce vine ambalat.

Ultima oara a fost editat de Soleil (2009-08-13 13:14:21)

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#57 2009-08-13 13:26:25

desiree22
Full member
De la: undeva departe
Inregistrat: 2008-12-11

eu m-am casatorit anul trecut, adica la 23 ani, dupa ce am terminat facultatea, iar la anul vrem sa "ne apucam" de un bebe, sper...pt ca eu sunt cea care amana mereu...

"Viata e lucrul ala care ti se intampla in timp ce esti prea ocupat sa faci diverse alte lucruri."

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.