homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

SONDAJ-Varsta potrivita pt casatorie si copil-4

#58 2009-08-13 14:03:07

OneOnly
Insomniac member
Inregistrat: 2008-07-14

Re: SONDAJ-Varsta potrivita pt casatorie si copil

peste 30 ani,in viziunea mea tongue

They can because they think they can.

#59 2009-08-13 14:05:56

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Soleil a scris:

Si mai mult sau mai putin offtopic...ati auzit de fenomenul de "downshifting"? smile
http://salesman.wordpress.com/2007/05/08/downshifting/
.

nu stiam ca aceasta chestiune are si un nume lol sotzul meu a facut mult si bine aprte din aceasta categorie (cu toate amanuntele, cerut mariri, concedii din nimic, dat demisii cu scandal etc big_smile). acum... e la faza in care, dupa ani de lupa cu sistemul, are ce si-a dorit... afacerea proprie, adica serviciu acasa si fara sefi smile pasrtea proasta e ca... pana aici i-a fost. daca pana acum, faptul ca a fost angajat la altul i-a permis bagarea de picioare, acum, de cand cu afacerea lui.... numai asta stie si viseaza... si exact acest minunat fenomen, care ar trebui sa fie in apogeul sau acum... e sub pamant (la modul in care daca isi ia 3 zile libere sa plece cu mine undeva, il streseaza gandul ca poate l-au cautat clientii si el avea tel inchis  skitarg ) deci "solutia" e cam cu 2 taisuri... eu una stiu ca prefer uneori sa-mi injur seful sau colegii sau clientii, dar cand am venit acasa sa stiu ca m-am rupt total de serviciu......

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#60 2009-08-13 14:19:44

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

katami a scris:

eu una stiu ca prefer uneori sa-mi injur seful sau colegii sau clientii, dar cand am venit acasa sa stiu ca m-am rupt total de serviciu......

depinde de job... eu uneori nici acasa sau in concediu nu ma pot desprinde.. sad

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#61 2009-08-13 14:36:30

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

de ce? salariul tau nu e tot atata, indiferent cat pui la suflet pb firmei si cat nu?

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#62 2009-08-13 14:46:39

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

nu e vorba doar de salariu... e vorba si de natura muncii si cand e nevoie o mai faci si pe asta. In nici un caz nu am genul de munca la care sa inchid telefonul o saptamana fara nici o problema. Si gata ca suntem offtopic lol

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

Publicitate

loading...

#63 2009-08-13 14:48:25

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

OneOnly a scris:

bine ca vad si pareri mai extreme, ca ma speriasem smile
eu personal casatorie - never, copil - cand si daca o suna ceasul biologic

#64 2009-08-13 15:04:36

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08

personal nu ma simt pregatita pt un angajament serios desi am o rel stabila de cativa ani(si iubitul m a cerut),iar de un copil nici atat nu poate fi vb... big_smile
mereu cand eram intrebata cand vr sa ma marit ziceam 30 lol

Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2009-08-13 15:12:37)

#65 2009-08-13 15:17:15

daria_25
Full member
Inregistrat: 2008-03-08

Eu am 26 ani si copil de 3 ani jumate....si va spun cu mana pe inima ca a fost super greu: 1. cu licenta cand eram gravida...2. am un copil destul de sensibil, nu mananca etc...nici acum nu sunt pe picioarele mele, sunt tot acasa...daca ar fi sa o i-au de la capat as astepta sa-mi termin facultatea, m-am angaja si abia apoi as face copil...eu l-am facut mai mult la insistentele sotului, parca vroia sa ma 'prinda"...

#66 2009-08-13 15:42:18

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

din punctul meu de vedere nu exista o varsta potrivita, ci un MOMENT potrivit, iar acel moment poate fi la orice varsta, si la 20 de ani si la 35....
momentul ala e determinat, in viziunea mea, de o oarecare independenta si stabilitate financiara a ambilor parteneri. ideal ar fi sa-si fi terminat studiile amandoi, sa aiba (cel putin unul dintre ei) un loc de munca, sa aiba o locuinta... nu militez aici pentru amanarea momentului casatoriei pana la primul milion de euro in cont sau pana la achizitionarea celei de-a treia vile, insa casniciile incepute "din nimic" nu prea au mari sanse de supravietuire pe termen lung. lipsa constanta a banilor duce la nemultumire, stres si poate duce la un moment dat la destramarea relatiei; fiecare fuge incotro vede cu ochii, satul de frustrari si griji...
in consecinta, eu nu vad neaparat ca fiind de durata casniciile incropite la 19-20 de ani, pe banii parintilor, cu oale de mancare carate prin oras...
in ceea ce priveste copiii, aici situatia e mai complexa; un copil reprezinta un angajament pe viata. trebuie sa fii in stare sa-i cumperi cele necesare, sa-i asiguri mancarea de care are nevoie, o camera a lui. cheltuielile cresc, pe masura ce creste si copilul, iar eu n-as fi in stare sa ma culc pe-o ureche in ideea ca odata si odata oi avea bani...

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#67 2009-08-13 15:44:06

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

daria si verisoara mea s-a casatorit la 22 ani si in acelasi an a si nascut smile 8 ani a stat la parinti impreuna cu sotul si copilul, a reusit sa-si faca pana la urma casuta ei si trage din greu k sa le fie cat de cat bine ... a mai facut ea niste cursuri de contab, dar de facultate s-a apucat cand l-a dat pe cel mic la gradinita smile ... fiecare face cum crede k e de cuviinta smile

alinda applause applause de acord intru totul cu tine smile

Ultima oara a fost editat de capcaun (2009-08-13 15:46:43)

#68 2009-08-13 15:58:09

kadiha
Full member
Inregistrat: 2009-08-07

stiti vorba aia boala lunga moarte sigura? eu sunt de parere ca o relatie cu cat se lungeste mai mult cu atat are mai multe sanse de a se destrama.
multi barbati nu inteleg ca femeile prin casatorie se simt mai in siguranta si prind parca mai multa incredere. eu cred ca atunci cand se ajunge la casatorie relatia se schimba in bine. un barbat care tot amana momentul inseamna ca nu vrea sa-si asume responsabilitati inca sau nu-si iubeste partenera atat de mult incat sa faca pasul. o casatorie intre 2 persoane care se iubesc aduce mai multa stabilitate mai buna intelege intre cei doi. daca te casatoresti nu inseamna ca nu mai ai dreptul la distractii in general de multi barbati casatoria e perceputa foarte gresit si cred ca e privita astfel dinc auza educatiei pe care au primit-o in familie si din cauza anturajului. multi barbati se iau dupa gura anturajului si daca vad ca ceilalti din gasca nu s-au casatorit el de ce ar face-o? sunt foarte influentati multi barbati si nu se gandesc ca asa pot sa-si piarda partenera pt ca orice fata ar intra la banuieli daca ea ar vrea sa faca pasul si el nu vrea pt ca i se pare ca e prea devreme. prin atitudinea asta ii da neincredere in relatie si in el.
referitor la ce au spus unele fete ca ele vor mai devreme iar partenerii lor mai tarziu eu cred ca in timp asta va fi o problema pt cuplul respetiv pt ca femeia aceea o sa aiba dubii si dorindu-si sa faca si pasul asta cu barbatul iubit simte ca el nu-i ia in considerare dorinta, sa nu ma intelegeti gresit nu trebuie acum fortat barbatul daca nu e pregatit dar trebuie discutat si trebuie sa spuneti ce va doriti daca ia in calcul ce vreti voi si ajunge si el la concluzia ca ar fi cazul sa faca pasul e ok dar daca oscileaza si nu stie ce vrea eu cred ca ar trebui sa va puneti un semn de intrebare.
niciodata n-am inteles mentalitatea asta el o iubeste ea il iubeste dar el nu vrea sa faca pasul decat tarziu, atata timp cat exista iubire situatie materiala se gandeste ce sa faca inca. am o prietena care e in situatia asta si mi-e tare mila de ea ca isi face fel si fel de ganduri.

gravida 16+
bebe mami si tati te asteapta cu nerabdare hjarta

#69 2009-08-13 16:34:58

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

kadiha a scris:

o casatorie intre 2 persoane care se iubesc aduce mai multa stabilitate mai buna intelege intre cei doi.

din punctul meu de vedere casatoria nu aduce nimic in plus fata de ce ai deja in relatia aia
m-am maritat tarziu, fix in ziua in care am implinit 6 ani de relatie. acum facem anul, peste 3 zile.
nimic nu s-a schimbat, nici in rau, nici in bine. suntem aceiasi, ne iubim la fel de mult si de profund si suntem la fel de prieteni ca si inainte
iar pt faptul ca el n-a vrut sa ma ia de nevasta mai devreme nu m-am crizat si nici n-am cautat motive, nu mi-am pus vreodata intrebarea daca ma iubeste sau nu. un barbat te poate iubi la fel de mult si fara sa te ia vreodata de nevasta.
pt noi actele nu inseamna nimic mai mult decat faptul ca am vrut si un copil si am vrut pur si simplu sa-i oferim o familie cu acelasi nume, atunci cand se va naste (o sa sune un pic sarcastic, dar si legislatia e mai dificila daca cei doi parinti nu sunt casatoriti in momentul nasterii). si am mai vrut si o casa, o masina impreuna, plus alte bunuri pe care ne-am ferit sa le achizitionam inainte de casatorie ca sa nu ne trezim apoi ca ne despartim si nu stim cum sa le impartim, cum au patit atatia altii.

a, si inca ceva: casatoria nu-ti aduce garantia ca acel barbat va fi cu tine toata viata. despartirea se produce mai greu, dar nu e imposibila. asa ca pana la urma, e doar un act si atat, aduce doar iluzia stabilitatii pentru cei care au nevoie sa creada in minuni

Ultima oara a fost editat de anabella_n (2009-08-13 16:39:48)

#70 2009-08-13 16:42:25

heimdall
Diamond member

annabella  applause de acord cu tine in privinta casatoriei
cat despre copil, desi sunt de acord cu ce zice toata lumea despre stabilitatea financiara, as zice ca are nevoie chiar mai mult de stabilitate emotionala... un factor care nu exista in multe cupluri care se decid sa faca un copil

#71 2009-08-13 16:57:41

anabella_n
Hero member

heimdall a scris:

annabella  applause de acord cu tine in privinta casatoriei
cat despre copil, desi sunt de acord cu ce zice toata lumea despre stabilitatea financiara, as zice ca are nevoie chiar mai mult de stabilitate emotionala... un factor care nu exista in multe cupluri care se decid sa faca un copil

aici sunt total de acord. un copil creste la fel de frumos si daca nu are numai hainute zara sau z, ori pantofi sport de la nike si adidas, ori tot felul de piure-uri scumpe si inutile uneori, ca noi am crescut in tarana si cu mar cu biscuite si n-am murit. suntem poate mai sanatosi decat vor fi astia mici de acum, crescuti in eprubeta. daca parintii lui nu se iubesc si nu sunt capabili sa-i transmita starea aia de bine si lui, poate sa fie cel mai bogat din lume, nu va fi niciodata fericit
iar pt mine aceasta stabilitate emotionala a primat in fata oricarui alt argument. m-am casatorit in primul rand pt copil (care sper din suflet sa vrea sa vina o data), ca el sa nu ma intrebe cand va fi mare de ce pe certificat mami si tati au nume diferite si de ce-l intreaba copiii la scoala de ce parintii lui nu sunt o familie ca a lor (ma rog, poate e un argument aberant, dar pt mine a fost si este important)

#72 2009-08-13 17:03:41

heimdall
Diamond member

bine, putin offtopic acum, niste oameni suficient de maturi ca sa faca un copil ar trebui sa fie suficient de maturi ca sa-i asigure, pe cat posibil, stabilitatea asta emotionala chiar si in cazul in care se despart... am vazut cupluri in care parintii, odata despartiti, se denigrau si invinovateau reciproc in fata copilului, ceea ce normal ca e traumatizant...
si am vazut cupluri care, chiar daca s-au despartit, au facut tot posibilul sa-si petreaca timp cu copilul, sa nu se certe in fata lui si sa-i spuna numai lucruri bune despre celalalt... oricat de dureros ar fi, astfel de lucruri se intampla si trebuie sa ne gandim si cum sa trecem prin asa ceva asumandu-ne responsabilitatea pana la capat
din cauza asta eu una ma gandesc ca, pentru a face un copil, trebuie sa fiu sigura ca-l pot intretine si singura... fiindca nu se stie niciodata

Ultima oara a fost editat de heimdall (2009-08-13 17:04:46)

#73 2009-08-13 17:06:43

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Apropo de momentul in care vine un copil. Mie una mi'e mila de copiii care stau 12, 12, 14 ore cu o bona, si ma tot intreb de ce l-au mai facut daca il lasa toata ziua cu bona? Ma crucesc cand aud. Eu nu as face copil daca as avea de gand sa lucrez mai mult de 8 ore pe zi, dar as face tot posibilul sa am o zi cat mai scurta de munca.

Brrrr... imi si imaginez ce fel de copiii ies daca nu isi vad parintii decat in weekend.

#74 2009-08-13 17:10:05

anabella_n
Hero member

tot off-topic: ai mei nu s-au despartit, dar in tinerete tata a mai calcat si in strachini (si-a spalat pacatele cu varf si indesat mai tarziu), dar mie nu mi-a fost prea bine cand mama, crezand ca-i face lui rau, imi povestea mie la 8 ani toate astea si ma monta impotriva lui. singura fiinta din triunghiul familial care a avut cel mai mult de suferit am fost, evident, eu!
a trecut, ranile s-au vindecat, dar nu pot uita ca timp de 4 ani am fost un fel de minge de ping pong in rafuielile lor
asadar...de acord cu tine, heim!

Ultima oara a fost editat de anabella_n (2009-08-13 17:10:36)

#75 2009-08-13 17:33:43

OneOnly
Insomniac member
Inregistrat: 2008-07-14

heimdall a scris:

OneOnly a scris:

bine ca vad si pareri mai extreme, ca ma speriasem smile
eu personal casatorie - never, copil - cand si daca o suna ceasul biologic

lasand la o parte conceptia de poveste cum k o casatorie leaga pe oameni,k isi unesc destinele,k dak ne iubim f mult ne casatorim etc,etc...casatoria e doar un act,o hartie la urma urmei,mai ales in ziua de azi,asa k nu-i prea vad sensul.lipsita de aura traditionala,de basm sau cum vreti sa ii spuneti,casatoria nu face acum absolut nici o diferenta in relatie.
iar in ceea ce priveste copiii...
eu una nu-mi doresc copii deoarece nu am ceea ce se numeste 'instinct matern',nu imi plac copiii,nu-mi provoaca nici un fel de sentiment.pur si simplu nu imi doresc aceasta etapa in viata mea.dar aceasta este optiunea mea personala.
insa,un copil trebuie adus pe lume atunci si doar atunci cand parintii(ambii) sunt complet siguri ca sunt in stare sa ii ofere absolut tot.atat pe plan material cat si pe plan emotional.vb aia"decat sa faci un copil sa-l chinui,mai bine nu-l faci".si cred k oricine nu  e sigur ca ii poate oferi copilului pe care vrea sa il aiba orice ar putea avea nevoie,ar trebui sa astepte pana cand nu ii va lipsi nimic atat financiar cat si spiritual,deoarece orice nevoie neindeplinita afecteaza puternic copilul si se stie cat de mult conteaza copilaria in viata unui om.

Ultima oara a fost editat de OneOnly (2009-08-13 17:36:49)

They can because they think they can.

#76 2009-08-13 21:12:16

kadiha
Full member
Inregistrat: 2009-08-07

Eu ma refeream mai mult la femiei aici si la cazul prezentat de fata care a deschis topicul, iar din punct de vedere psihologic lucrurile se schimba in bine dupa casatorie in cazul femeilor pt ca ele prin "hartia" aia au impresia de o mai buna stabilitate in relatia lor. S-au efectuat studii care arata ca cei care traiesc in concubinaj multi ani la rand sunt mai predispusi despartirii decat cei casatoriti. Eu vorbeam strict de cazul in care femia e pregatita pentru pasul asta si barbatul nu. Bineinteles ca daca ambii au aceleasi pareri si le este indiferent daca traiesc in concubinaj sau se casatoresc atunci probleme in cuplu nu vor interveni, dar stabilitatea unui cuplu se zdruncina atunci cand unul dintre parteneri vrea ceva si celalalt cu totul altceva se ivesc discutii vrand nevrand.

gravida 16+
bebe mami si tati te asteapta cu nerabdare hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.