homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Amenoree - o parere, va rog

#1 2009-08-15 12:09:31

elle_24
Full member
Inregistrat: 2008-05-05

Amenoree - o parere, va rog

:Buna fetelor, am fost la medic saptamana trecuta din cauza faptului ca mentstruatia imi intarziase si aveam niste dureri de spate puternice.
Mi-a spus ca durerile nu sunt provocate de vreo afectiune din zona genitala ci ca este o lombosciatica. In ceea ce piveste intarzierea menstei mi-a zis ca nu se vede vreun semn de sarcina insa niciun seemn insa nici ca menstruatia ar veni prea curand. Mi-a zis ca ovarul stang este usor micropolichistic si sa astep venirea menstruatiei inca o saptamana si daca testul de sarcina iese tot negativ sa iau duphasten 5 zile si o sa imi vina.

Ideea este ca eu sunt in a noua zi de intarziere, trebuia sa imi vina pe 6 august, pana acum 0 luna am avut ciclu regulat la 28 de zile, fara probleme in trecut. Ma tot intreb sa ma duc sa iau acele fiole? pentru ca ultimul test l-am facut joi si era clar negativ....

Sa fie acel ovar cauza? si daca e el de ce nu am avut probleme si acum 2-3 -4-5 luni..???iar via-vis de acele pastile cum le iau ca medicul nu a zis nimic.

Mi-a mai zis ca sa ma gandesc daca vreau bebe acum sa imi fac stimulare ovariana....de unde si pana unde ma intreb eu acum sa fac stimulari..daca pana acum am fost ok c u ovulatii...menstre si cicluri regulate,..de unde pana unde sa am probleme de ovulatie acum la 27 de ani...

va rog sa mi dati orice sfat ca nu mai am stare.. curat2

Poate ajuta si ecografie transvaginala:

uert Av/65/33.8/49.9 mm, scostructura normala
cavitate uterina libera
endometru 8 mm, ecostructura normala
ovar drept:- dimensiuni 33.4 / 17 mm - ecostructura normala
stang dimenstiuni 30.5/25.6 mm, usor micropolichistic

fara lama de lichid in douglas

eco facuta in a 5 zi de inatarziere signof10

Am mai facut un test sure check si e negativ . Am fost la farmacie si am luat si patilele de Duphaston si am inceput sa le iau.

Cred ca este vina acelui ovar...deci dupa menstruatie merg sa imi dea ceva pentru aceasta problema.

Ultima oara a fost editat de elle_24 (2009-08-15 17:00:37)

un sufletel e cu mine din noiembrie 2011

#2 2009-08-15 12:21:51

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Amenoree - o parere, va rog

ii las link doctoressei

#3 2009-08-18 09:56:30

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

eu nu cred ca e vina nici unui ovar...usor polichistic inseamna cel mai adesea cu mai multi foliculi vizibili...
eu cred ca e o pura intimplare, nicidecum un motiv de panica si stres...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2009-08-18 12:44:07

elle_24
Full member

Multumesc mult de raspus.
Am inceput sa iau de sambata duphaston, insa de ieri am senzatie de greta si voma pe tot parcursul zilei.
Este unul din efectele adverse al acestui medicament?

#5 2009-08-18 13:32:24

alexa123
Hero member
De la: underground
Inregistrat: 2008-12-08

Aceeasi problema o am si eu, ultimele menstre au fost pe 23 mai si 4 iulie..astazi suntem in 18 aug si nimic roll  am o vaga senzatie ca-mi vine, mici dureri de ovare de cateva zile, dar..nimic. La echo mi-a descoperit ovare micropolichistice (mi-a dat Siofor-10 zile/luna si Diane), si de 7 zile am inceput tratamentul cu Siofor...insa Dianele inca nu le-am inceput daca nu mi-a venit menstra. Sa le incep?..poate asa mi se regleaza si menstra? roll
Of..un sfat, va rog sad

when the pomp lights up,you shoot.

Publicitate

loading...

#6 2009-08-18 16:49:52

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Mai asteapta un pic menstra. Daca nu apare si nu apare, si esti sigura ca nu esti insarcinata poti sa incepi diane. Insa, menstra va veni abia dupa ce termini folia in cazul asta.

Fericita mamica de Aida Maria!

#7 2009-08-18 19:49:36

alexa123
Hero member

mai astept pana duminca, daca nu vine, incep dianele. bietul organism, ce-o fi pe el lol

#8 2009-08-19 20:46:08

Al Pacino
Administrator

elle_24 a scris:

Multumesc mult de raspus.
Am inceput sa iau de sambata duphaston, insa de ieri am senzatie de greta si voma pe tot parcursul zilei.
Este unul din efectele adverse al acestui medicament?

da, pot fi efecte adverse ale duphaston

#9 2009-08-20 12:31:47

alexa123
Hero member

doctoressa, imi poti da si mie un sfat..referitor la intrebarea de mai sus? , te rog angel

#10 2009-08-20 22:14:28

Al Pacino
Administrator

alexa123 a scris:

Aceeasi problema o am si eu, ultimele menstre au fost pe 23 mai si 4 iulie..astazi suntem in 18 aug si nimic roll  am o vaga senzatie ca-mi vine, mici dureri de ovare de cateva zile, dar..nimic. La echo mi-a descoperit ovare micropolichistice (mi-a dat Siofor-10 zile/luna si Diane), si de 7 zile am inceput tratamentul cu Siofor...insa Dianele inca nu le-am inceput daca nu mi-a venit menstra. Sa le incep?..poate asa mi se regleaza si menstra? roll
Of..un sfat, va rog sad

nu vad de ce Diane....de fapt nici rostul Siofor nu il vad
ovarul micropolichistic este o notiune ce descrie un ovar, examinat echografic, care prezinta o multitudine de foliculi nedezvoltati si neresorbiti. termenul corect ar fi "cu aspect (micro)polichistic",.
Trebuie facuta o  diferenta intre acest aspect si sindromul ovarelor polichistice (PCOS), care este rezultatul unei intolerante la insulina...si care da, beneficiaza de tratament cu Siofor si Diane 35...
eu personal as fi mers pe clasicul Duphaston si eventual un contraceptiv potrivit dupa aceea....sau as mai fi asteptat pentru ca 2 saptamini de intirziere nu sunt chiar un capat de tara....

#11 2009-08-20 23:48:56

alexa123
Hero member

Cred ca a optat pt diane in conditiile in care am mai luat si mi-a mers f bine (mi-a tratat acnee, mi-a reglat menstra). Medicul nu stia de intarzierea menstruatiei..fiindca in perioada aceeaa nu stiam nici eu ca-mi va intarzia atat. Intrebarea e cat sa mai astept menstrutia?...si daca as putea sa incep dianele..si eventual sa-mi vina menstra luna urmatoare...daca e ok asa

#12 2009-08-22 10:22:43

elle_24
Full member

Am terminat  duphastonul joi si astazi sambata mi-a venit menstruatia.
Va multumesc mult de sfaturi. Acum am sa merg din nou la medic ca sa tratez acel ovar micropolichistic, cu totate ca as mai astepta 2 luni ca sa vad durata ciclului menstual. Eu pun aceasta intarziere pe seama oboselii accentauate...lipsa de somn.

Multumesc mult si tuturor santate si bebei frumosi! (cine isi doreste@)

#13 2009-08-22 13:48:09

alexa123
Hero member

sa auzim de bine elle smile
eu inca mai astept pareri big_smile

#14 2009-08-22 15:40:59

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

si eu am ovare micropolichistice.. mi`a dat trat cu flagyl, cervucid,  pastile de metronidazol (park asa se numesc big_smile ), canesten gyn, viviflor + ac harmonet(menstra mea venea o data la 3-4 luni)

chiar .. din tratament mai am de luat canestenu` si vivifloru`. si restu` tratamentului l`am luat de o luna jumate sa zic. are ceva daca am facut pauza asta ? ca ba am fost la mare, ba am fost pe stop si am amanat

Ultima oara a fost editat de guesswho1 (2009-08-22 15:42:46)

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#15 2009-08-22 17:05:16

alexa123
Hero member

nobody  grater

#16 2009-08-24 17:00:17

alexa123
Hero member

fetele, si la mine o parere kapitulation  sa incep dianele chiar daca n`a venit menstra?

#17 2009-08-24 17:24:36

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

guesswho1, din tratamentul tau, doar anticonceptionalele sunt pt chisturi. restul sunt pt o infectie/inflamatie/rana cervicala/vaginala. prea bine n-a fost ca ai facut pauza. te poti duce la un control dupa ce il termini, sa vezi daca si-a facut efectul.

alexa123, de cand au inceput la tine intarzierile? de la ciclul din 23 mai sau mai demult? n-ar fi o idee prea buna sa incepi cu diane. clar s-a produs o dereglare hormonala in organism si cum ai vazut si tu: faptul ca ai luat in trecut diane, nu ti-a rezolvat problema. anticonceptionalele nu rezolva amenoreea, doar o pun pe pauza. daca ai problema asta de mult timp, iti recomand sa consulti un endocrinolog. pt situatia asta, "tratamentul" care a functionat la mine a fost sa las organismul sa-si revina de la sine. cat timp l-am indopat cu hormoni, numai bine nu a fost.

#18 2009-08-24 17:30:38

alexa123
Hero member

anca, pe 4 mai am avut ultima mentruatie. dereglarile au inceput din octombrie 2008, de cand n-am mai luat diane. am fost la endocrinolog, el mi-a dat diane si siofor, dar nu stiam atunci ca imi va intarzia atat de mult. cel mult mi-a intarziat 2 sapt. Ma gandesc ca daca incep sa iau diane, imi va veni menstra luna urmatoare.. Chestia e ca am senzatia ca imi vine, imi simt ovarele ca-n perioada premenstruala, dar..nimic. Probabil si sioforul acela a avut vreun efect..ca am luat deja 10 pastile.

#19 2009-08-25 14:55:56

alexa123
Hero member

devin insistenta  lol  pe unde esti anca? big_smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.