Fumatul ar trebui interzis?
- absolutep0wer
- New member
- Inregistrat: 2009-04-21
- Site
Fumatul ar trebui interzis?
Pro Fumatul afecteaza sanatatea Fumatul este neplacut pentru nefumatori Interzicerea fumatului ar contribui la micsorarea numarului de tigari fumate de catre o persoana.
Contra Fumatul este alegerea libera a oricarei persoane Fumatul in locuri special amenajate nu afecteaza nefumatorii Interzicerea fumatului ar duce la agravarea dependentei fumatorilor
- pink_martini
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-08-08
- Site
Re: Fumatul ar trebui interzis?
Eu cred ca fumatul ar trebuie interzis. Este daunator din toate punctele de vedere iar cei care au ales sa fumeze ar trebuie sa suporte singuri consecintele si sa fumeze acolo unde le este permis, adica la ei in casa, pe proprietatea lor personala. Asta e parerea mea si nu vreau sa isc discutii cu alte persoane. Nu am nimic cu fumatorii, ci doar cu fumatul.
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare
- Fiametta
- Full member
- Inregistrat: 2008-12-29
Mi se pare o prostie..fara vicii am fi doar niste roboti.
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-03-22
eu vreau sa fie interzis. o data pentru ca nu fumez,si sunt alergica la fum de tigara..si hardly gasesc un loc unde sa nu fie fum de tigara,si atunci ma apuca o tuse de simt ca mor. in al 2lea rand,afecteaza sanatatea si duce la enspe feluri de cancer.in al 3lea rand,polueaza mediul. si in al 4lea rand,suntem femei,ce naiba... ne fac respiratie urata,ne ingalbenesc dintii,ne fac pielea cenusie si determina ridurile sa apara mult mai devreme,de chestiile astea chiar nu ne pasa?
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-16 00:25:04)
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Eu m-am lasat de fumat, nu ca as fi fumat mult dar nu mi se pare normal sa se interzica. Nu iti convine barul, nu te duci la el. Ar trebui ca fiecare bar sa aiba politica lui, sau locuri pt nefumatori.
- Jacqui
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-09-18
ShineOfBlood a scris:eu vreau sa fie interzis. o data pentru ca nu fumez,si sunt alergica la fum de tigara..si hardly gasesc un loc unde sa nu fie fum de tigara,si atunci ma apuca o tuse de simt ca mor. in al 2lea rand,afecteaza sanatatea si duce la enspe feluri de cancer.in al 3lea rand,polueaza mediul. si in al 4lea rand,suntem femei,ce naiba... ne fac respiratie urata,ne ingalbenesc dintii,ne fac pielea cenusie si determina ridurile sa apara mult mai devreme,de chestiile astea chiar nu ne pasa?
daca tu nu fumezi nu ar trebui sa te intereseze ce fac fumatori sau ca vrei tu sa se interzica hai ca nu.... pur si simplu cauta un bar care ca nu aiba camera de fumat si gata...
- ani88
- Full member
- Inregistrat: 2008-06-17
Pai deja e interzis...in institutii, in locuri amenajate. etc Eu nu fumez undeva unde vad ca nu incepe unul mai smecher sau mai cu spate decat mine sa fumeze si e outdoor sau ceva de genul. In rest tine de bunul simt al fiecaruia. Nu fumezi in spatiu stramt, neaerisit sau ventilat sau unde vezi ca cineva se simte rau daca tu ai face asta. In rest e sanatatea mea, sunt dintii mei galbeni, e barbatul meu ala pe care tot il bat la cap sa iasa pe balcon*nu-mi place nici mie fumatul in cantitati industriale si tot timpul). Est modus in rebus.
I love you. Remember. They cannot take it
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
am fost de curand cu ai mei si iubi in viena si ne-am dus la o terasa sa manacam si la masa de alaturi 4 barbati toti fumatori care, nu exagerez, aprindeau tigara de la tigara si culmea e ca unul din ei care statea cu spatele la mine tinea si mana in sus sprijinita de spatarul scaunului de venea tot fumul la noi...am mancat cu ghionturi atunci si culmea e ca nu aveam ce sa le spunem k eram afara la terasa.
nu cred ca ar trebui interzis fumatul dar delimitarea fumatori-nefumatori ar trebui sa fie mult mai clara pentru ca eu k nefumator nu deranjez cu nimic pe un fumator, dar un fumator poate deranja un nefumator.
cel mai tare ma enervez atunci cand sunt la o petrecere (nunta, botez etc) si toata lumea mananca si se gaseste unu mai breaz sa isi aprinda tigara
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
"Fumatul ar trebui interzis?" -e cam greu sa se ia o decizie. De ce spun asta? Pentru ca eu vad lucrurile din perpectiva Bibliei. Iar voi le vedeti ..altfel. Eu unul, sunt impotriva fumatului. Si eram chiar si inainte de a cunoaste Biblia. Eram cat pe ce sa fiu stapanit de acest viciu, chiar daca nu am fumat decat un singur an(cel mult 10 pachete), si asta cat sa nu ma vada cineva. Eram copil pe atunci, 14-15 ani sa fi avut... Uitati cum vad eu lucrurile. Nici un fumator nu trebuie sa fie obligat sa se lase de acest viciu. El singur trebuie sa ajunga sa spuna: "Din momentul de fata nu voi mai fuma"; dar sa nu zica: "Dupa tigara aceasta o sa ma las". Caci daca a zis asa, atunci.. hotararea aceea pe care a luat-o deja este slaba. Deja 'a plecat cu stangul' -cum se zice. Hotararea aceasta de a renunta trebuie sa fie ferma. Ea nu va fi stabila daca va fi luata imediat, dar nici prea puternica daca ea va fi amanata. Trebuie un timp de meditatie, pentru ca persoana in cauza sa se gandeasca la avantajele si dezavantajele acestui obicei -atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Astfel, in minte vor fi descoperite numai dezavantaje. Dar totusi, chiar daca s-au gasit numai dezavantaje, exista placere. O placere care intrece peste masura de mult dezavantajele. Ati ghicit: este vorba de placerea firii pamantesti de care nu poti sa scapi orice ai face! Deci oricum am face, tot la Dumnezeul nostru ajungem. Pentru ca nimic nu se poate fara El. Exista persoane care intr-adevar, s-au lasat de fumat prin propriul lor efort, fara sa ceara ajutorul lui Dumnezeu. Nu comentez aceste cazuri, pentru ca nu vreau sa intru prea adanc in discutie. (Pentru ca sunt multi, care din punct de vedere religios sunt pagani, si care au mai multa putere de a-si stapani poftele decat multi crestini. Dar asta nu inseamna ca acesti pagani vor fi mantuiti. Stiti despre ce vorbesc; pentru ca ei nu au credinta.) Ce vreau sa spun este ca numai Dumnezeu ne poate da adevarata putere de a invinge placerile, pe care ratiunea(constiinta=vocea lui Dumnezeu) ne spune ca nu este bine ceea ce facem. Intr-un cuvant, -din punctul meu de vedere, si cred ca si al Bibliei- pentru ca cineva sa se lase de fumat -sau orice alt viciu- trebuie ca mai intai sa-L cunoasca pe Dumnezeu, si mai apoi "toate celelalte lucruri i se vor da pe deasupra"(ma refer aici si la puterea de a invinge cu adevarat viciul). Dupa cum vedeti, Dumnezeu nu poate fi exclus din viata unui om -nici din interiorul lui cel mai profund, si nici din exterior. Caci daca El ne-a crest, atunci El ne si cunoaste, si stie de ce avem nevoie. Si daca stie de ce avem nevoie, atunci El ne si poate da. "Cereti si veti capata." In plus de asta, eu nu am auzit pe nimeni care sa se plece pe genunchi si sa spuna: "Doamne, am nevoie de un pachet de tigari".
De fapt, nimeni nu obliga pe fata ca fumatorul sa se lase de viciul lui. Dar societatea il constrange prin majorarea preturilor, a accizelor, pentru ca ea isi protejeaza tara. Ce s-ar intampla daca absolut toti locuitorii unei tari ar fi fumatori? Poate ca generatia aceea nu ar avea prea mult de suferit, dar generatia urmatoare, copii lor, cu siguranta da. Si daca copii se nasc cu probleme, atunci si genele se transmit mai departe... Media de viata ar scade cu 10 -20 de ani, si astfel, din vina ta, copii si nepotii tai vor trai poate mai putin, vor fi predispusi mult mai usor la unele boli, poate vor aparea si unele boli care nu se pot vindeca niciodata, -asta in caz ca nu s-au nascut cu ele. Si nu trebuie o tara intreaga sa faca asta; fumatori sau nefumatori, noi ne transmitem genele mai departe...
Ultima oara a fost editat de extra (2009-08-16 14:57:13)
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
Chestia asta cu fumatul in timp ce altii mananca... este lipsa de bun simt, dar sa nu ii bagam pe toti in aceeasi oala.
Este alegerea fiecaruia si cred ca toti stiu ca nu e sanatos sa fumezi... Soacra mea fumeaza... de multi ani de zile... i-am spus cand eram insarcinata in luna a 4-a ca eu nu vreau sa imi atinga copilul daca fumeaza... si ea a ales sa nu renunte... asa ca doar se uita la nepoata, nu o tine in brate
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
Faza e ca ... Let's face it ... Vrem, nu vrem, fumatul tot n-o sa se interzica Cel putin nu prea curand ...
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
akisandra a scris:ShineOfBlood a scris:eu vreau sa fie interzis. o data pentru ca nu fumez,si sunt alergica la fum de tigara..si hardly gasesc un loc unde sa nu fie fum de tigara,si atunci ma apuca o tuse de simt ca mor. in al 2lea rand,afecteaza sanatatea si duce la enspe feluri de cancer.in al 3lea rand,polueaza mediul. si in al 4lea rand,suntem femei,ce naiba... ne fac respiratie urata,ne ingalbenesc dintii,ne fac pielea cenusie si determina ridurile sa apara mult mai devreme,de chestiile astea chiar nu ne pasa?
daca tu nu fumezi nu ar trebui sa te intereseze ce fac fumatori sau ca vrei tu sa se interzica hai ca nu.... pur si simplu cauta un bar care ca nu aiba camera de fumat si gata...
mai greu. una la mana pentru ca metal-barurile din bucuresti nu sunt la tot pasul. numarul lor e mai degraba restrans. si nu o sa ma chinui eu la o terasa oarecare unde muzica si lumea nu imi plac doar ca sa ma tin departe de fum. a2a la mana,metal-barurile de obicei sunt micute,si in beciuri/spatii inchise...si sunt aglomerate,pentru ca - cum spuneam - sunt putine si metalistii sunt multi. intr-un spatiu de 10x5 dintr-un beci nu cred ca ai cum sa delimitezi spatiul,nu-i asa? si cum mai spunea cineva,eu nu deranjez cu nimic un fumator,dar el imi declanseaza mie toate alergiile doar pentru ca nu se poate abtine din respect pentru altii.
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-16 15:23:40)
- uffff
- Insomniac member
- De la: mii de km departare
- Inregistrat: 2008-02-29
ShineOfBlood a scris:akisandra a scris:ShineOfBlood a scris:eu vreau sa fie interzis. o data pentru ca nu fumez,si sunt alergica la fum de tigara..si hardly gasesc un loc unde sa nu fie fum de tigara,si atunci ma apuca o tuse de simt ca mor. in al 2lea rand,afecteaza sanatatea si duce la enspe feluri de cancer.in al 3lea rand,polueaza mediul. si in al 4lea rand,suntem femei,ce naiba... ne fac respiratie urata,ne ingalbenesc dintii,ne fac pielea cenusie si determina ridurile sa apara mult mai devreme,de chestiile astea chiar nu ne pasa?
mai greu. una la mana pentru ca metal-barurile din bucuresti nu sunt la tot pasul. numarul lor e mai degraba restrans. si nu o sa ma chinui eu la o terasa oarecare unde muzica si lumea nu imi plac doar ca sa ma tin departe de fum. a2a la mana,metal-barurile de obicei sunt micute,si in beciuri/spatii inchise...si sunt aglomerate,pentru ca - cum spuneam - sunt putine si metalistii sunt multi. intr-un spatiu de 10x5 dintr-un beci nu cred ca ai cum sa delimitezi spatiul,nu-i asa? si cum mai spunea cineva,eu nu deranjez cu nimic un fumator,dar el imi declanseaza mie toate alergiile doar pentru ca nu se poate abtine din respect pentru altii.
sincer la faza asta..nu-ti convine pleci...adik de ce cei 90% din fumatori s-ar abtine pentru cei 10% nefumatori...faceti petitie ca unul din baruri sa fie pentru nefumatori si gata......
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
kdeea a scris:Faza e ca ... Let's face it ... Vrem, nu vrem, fumatul tot n-o sa se interzica Cel putin nu prea curand ...
Am zis mai sus ca statul nu obliga, ci doar constrange. De ce nu obliga? Din 2 motive: 1. e libertate 2. statul are si niste beneficii de pe urma fabricarii, comercializari, consumului.. ba poate sunt si lucruri ascunse in toata afacerea asta, in care cei de la putere au beneficii, si nu numai statul in sine.
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
extra a scris:kdeea a scris:Faza e ca ... Let's face it ... Vrem, nu vrem, fumatul tot n-o sa se interzica Cel putin nu prea curand ...
Am zis mai sus ca statul nu obliga, ci doar constrange. De ce nu obliga? Din 2 motive: 1. e libertate 2. statul are si niste beneficii de pe urma fabricarii, comercializari, consumului.. ba poate sunt si lucruri ascunse in toata afacerea asta, in care cei de la putere au beneficii, si nu numai statul in sine.
Da, adevarat si asta.
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
uffff a scris:ShineOfBlood a scris:akisandra a scris: daca tu nu fumezi nu ar trebui sa te intereseze ce fac fumatori sau ca vrei tu sa se interzica hai ca nu.... pur si simplu cauta un bar care ca nu aiba camera de fumat si gata...
sincer la faza asta..nu-ti convine pleci...adik de ce cei 90% din fumatori s-ar abtine pentru cei 10% nefumatori...faceti petitie ca unul din baruri sa fie pentru nefumatori si gata......
pe unde umblu eu,suntem cam jumi-juma... jumate' fumatori,cealalta jumate' nefumatori. in situatia in care 'taberele' sunt egale,cine tre' sa renunte,cei care ii afecteaza pe ceilalti,sau cei care nu?
- uffff
- Insomniac member
ShineOfBlood a scris:pe unde umblu eu,suntem cam jumi-juma... jumate' fumatori,cealalta jumate' nefumatori. in situatia in care 'taberele' sunt egale,cine tre' sa renunte,cei care ii afecteaza pe ceilalti,sau cei care nu?
nu voi alegeti...barul isi alege politica de functionare....si cu siguranta nu vor renunta la fumatori pentru ei fac consumatie mai mare...fumand consuma si mai mult...
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
pe bune? p-asta n-o stiam. de ce? adica,prin 'consuma mai mult' eu inteleg ca au pofta de mancat/baut mai mare. si nu inteleg de ce. ca pana acum chiar n-am vazut sa vanda tigari pe unde merg eu,deci aia nu s-ar pune drept consumatie
Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-16 15:38:51)
- uffff
- Insomniac member
fumand,simti o senzatie de uscaciune in gat si trebuie sa consumi....sa bei lichid
Ultima oara a fost editat de uffff (2009-08-16 15:40:54)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|