Suedeza o fi greu de invatat....?-3
- BratzG
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-02-12
Re: Suedeza o fi greu de invatat....?
hai no shine,taranii nu o sa traiasca 4ever,nu vezi ca majoritatea se muta la oras:))
eu,tu si restul lumii...
- lala20
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-07
ShineOfBlood a scris:da,sunt romani de treaba... culti... interesanti. dar majoritatea? asta e chestia... de asta am renuntat la ideea de romania la nivel european. mare parte din tara noastra traieste in mediu rural... mai pe romaneste,avem multi tarani. crede-ma ca astia nu se vor transforma peste noapte in oameni culti. tara noastra e la un nivel foarte scazut comparativ cu altele,si o mana de oameni nu o sa schimbe prea multe...si oamenii aia chiar nu ar trebui sa piarda timpul,cum spuneam,luptand cu morile de vant. poate romania se va schimba,si va evolua ca tara,dar nu se va intampla dintr-o data. noi poate nu vom apuca asta... va costa timp si resurse... si merita sa te sacrifici pentru asta?
Shine, nu este vina lor ca sunt inculti. Crede-ma ca daca ar avea resursele necesare, mai toti ar trage sa ajunga cineva si sa nu isi ingroape viata la radacina porumbului pe care il prasesc an de an. Dar fiindca celor sus-pusi prea putin le pasa de asta, taranii nu au cum sa isi auto-depaseasca acea conditie sociala impusa din vremurile de demult, cand taranul trebuia sa stea la coasa si la cultivat legume. Eu tot mai sper ca noi, cei tineri, vom reusi sa schimbam ceva in tara asta. Call me stupid, dar chiar sper din toata inima .
Ultima oara a fost editat de lala20 (2009-08-24 19:10:23)
The wise man said just find your place In the eye of the storm Seek the roses along the way Just beware of the thorns.
- ada2910
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-07-13
shine iti respect in primul rand vointa si determinarea cu care vrei sa inveti o limba straina oricare ar fi ea.
ceea ce nu imi place si nu vreau sub nicio forma sa te jignesc, este atitudinea ta...un pic exagerata pentru varsta de 15 ani. Sincer nu cred ca ai trecut cu adevarat prin viata ca sa afirmi cu asemenea tarie ca in alte tari este sigur mai bine, ca se respecta unii pe altii ca exista notiunea de familie, etc....
te intreb sincer, ai stat intr-o tara straina mai mult decat cateva luni, te-ai confruntat cu problemele de acolo? cu rautatea (pentru ca rautate exista oriunde)....ai macar habar ce inseamna rasism in suedia sau franta??? Da, exista!!! Isi protejeaza in primul rand cetatenii si dupa, daca mai e loc si de restul....
apropo de note si de suedia, verisoara mea locuieste de 6 ani in suedia, a plecat de la 8 ani din Romania (si a stat si in Spania), dar nicaieri nu se simte mai bine decat in Romania. Are numai note foarte bune, stie 5 limbi straine, si totusi este privita ca un outsider...si asa va fi mereu...chiar daca a intrat la facultate cu medie mare, chiar daca...chiar daca...
nu stiu popor mai "familist" decat romanii....ti se pare putin ca in fiecare an mii de oameni se intorc din toate colturile lumii pentru a fi aproape de familie???
in tarile "civilizate" copii sunt lasati sa se descurce singuri de la 16 ani de exemplu....pe motivul ca trebuie sa invete cum e viata, nici asa nu mi se pare normal.
anyway, ar fi inca foarte multe lucruri de spus dar mai bine ma opresc aici.
fetele nu au facut decat sa isi expuna punctul de vedere, nu trebuie sa te superi sau sa fi taioasa. si sa sti ca atitudinea, in unele situatii face mai multe decat 10 limbi stiute la perfectie sau nu stiu ce firma internationala a rudelor...
prin atitudine si diplomatie poti ajunge in varf dar poti sa si cazi in abis....
bafta in continuare si sper sa iti realizezi visul de a invata suedeza cat mai bine
Ultima oara a fost editat de ada2910 (2009-08-24 19:55:59)
Infrange-ti deci durerea Fii vesel de se poate Caci tot la zi ajunge Si cea mai lunga noapte!
- lala20
- Hero member
ShineOfBlood a scris:multumesc,dar totusi tin sa precizez ceva... nu degeaba vreau altundeva. da,am fost in strainatate. nu pentru perioade lungi de timp,dar m-am simtit ca in rai. hai sa-ti spun altceva: romanii ma injura,se crucesc la mine,isi spun rugaciuni si ma iau la bataie,fara sa le fac/spun nimic. in strainatate,nimeni nu se uita ciudat la mine,nimeni nu ma trateaza cu sictir. acum sa gandim logic,tu care varianta crezi ca o aleg?
Shine, ar trebui sa te gandesti si la faptul ca alte tari nu au trecut prin perioada comunismului si nici nu s-au confruntat cu mentalitatile, greutatile si prejudecatile impuse de acesta. Cei de acolo nu au fost niciodata indoctrinati cu idei preconcepute si altele asemenea, pe cand noi...
The wise man said just find your place In the eye of the storm Seek the roses along the way Just beware of the thorns.
- alexa123
- Hero member
- De la: underground
- Inregistrat: 2008-12-08
shine, sunt tare curioasa sa te vad..de zici ca se cruceste lumea la tine si te injura wtf?
when the pomp lights up,you shoot.
- lala20
- Hero member
alexa123 a scris: shine, sunt tare curioasa sa te vad..de zici ca se cruceste lumea la tine si te injura wtf?
Eu sunt sigura ca persoanele care se crucesc la Shine sunt de cele mai multe ori persoane in varsta cu niste conceptii vechi, sau manelisti fara niciun fel de conceptii, dar dotati cu multa prostie omeneasca si incultura . P.S: e rockerita si nu se teme s-o arate.
- alexa123
- Hero member
total de acord
- lala20
- Hero member
Pai nici nu trebuie sa te schimbi. Spuneam asta tocmai pt ca nu incerci sa pari altcineva, chiar daca ai fost judecata gresit si agresata.
- lala20
- Hero member
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
shine, tu esti de apreciat... clar nu esti ca toti pustii de 15 ani, esti mult mai matura si mai desteapta. dar chiar daca ai impresia ca acum stii ce vrei si esti suficient de matura o sa vezi ca de la an la an o sa gandesti altfel. nu in sensul ca o sa renunti la visul tau, ca o sa ti schimbi preferintele muzicale sau stilul, desi n ai de unde sa stii, dar lucrurile se mai schimba si nu le poti opri mereu si indiferent cat de multa engleza sau gramatica stii acum intotdeauna e loc de "mai mult"... cu cat stii mai multe, cu atat iti dai seama ca nu stii nimic... doar a recunoscut socrate
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- blackberry
- Insomniac member
- De la: Bucureşti
- Inregistrat: 2009-06-23
zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor
- alexa123
- Hero member
Esti o frumoasa
- alexa123
- Hero member
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
ShineOfBlood a scris:in strainatate,nimeni nu se uita ciudat la mine,nimeni nu ma trateaza cu sictir. acum sa gandim logic,tu care varianta crezi ca o aleg?
Aici e adevarat. In general nu se uita de nici un fel la tine, si daca afla ca esti roman o iau la goana. Inca nu e asa si in tarile nordice ca nu au venit inca tiganii, dar apar, te asigur, ca deja ii vad pe strada cersind si ma apuca plansul. Pana ajungi tu in Suedia romanii o sa fie tratati cu mare " dragoste".
Si eu la 15 ani vroiam sa plec din tara ca o fi si ca o pati. Acum ca am plecat mi-am dat seama ca pentru arata ce caracter puternic am ar fi trebuit sa raman in tara si sa lupt cu sistemul, sa incerc sa schimb ceva. Acum m-as intoarce dar m-am indragostit peste hotare. Oricum, daca doamne fereste se intampla ceva cu prietenul meu si ne despartim, ma intorc si imi fac viata la mine in tara.
SIncer, nu am vrut sa te superi, ti-am spus doar impresia pe care mi-.ai lasat-o, poate in viitor o sa vrei sa nu lasi impresia asta. O singura chestie o sa iti mai spun. Nordicii sunt nationalisti. Sunt mandri de ei pana peste cap si sunt modesti. In momentul in care mergi in Suedia sa spunem si tu nu esti mandra ca esti romanca, nu ai ce sa le spui cu mandrie de radacinile tale deja te cam pierzi ca om? Daca te lauzi pe tine esti increzuta, daca iti lauzi familia esti increzuta, si nu poti sa fii mandra de tara lor ca ar fi penibil. Omul trebuie sa isi accepte radacinile. Faptul ca provii dintr-o tara in care manelele sunt la putere, si oamenii sunt inculti, dar tu ai reusit sa fii asa cum esti, desteapta etc. dovedeste ceva despre tine. Te-a facut mai puternica. Sper sa se inteleaga ce am vrut sa zic.
Aaaa, si inca o chestie, majoritatea din afara sunt la fel de inculti ca majoritatea romanilor. Sungura diferenta e ca au cei 7 ani de-acasa.
- alexa123
- Hero member
- mussette
- New member
- Inregistrat: 2008-11-30
draga shine! decat sa iti fie rusine ca esti romanca sau ca traiesti in Romania , ceea ce este cam acelasi lucru, mai bine ai cauta sa accepti asta, pt. ca nu ai cum sa schimbi faptul ca te-ai nascut aici, poti doar sa Ii multumesti Lui Dumnezeu ca nu te-ai nascut in Congo sau in Zimbabwe, si sa vezi acolo ce preocupari aveai ( in orice caz nu aceea de a invata suedeza, cand stomacul iti era gol). Daca tara noastra este asa cum este , si EU si TU suntem de vina!!!!!!!!! un ex e tocmai faptul ca ai alte preocupari decat aceea de a invata pt BAC ( ce daca ai 15-16 ani, pe vremuri un asemenea ex se pregatea din timp) dar probabil te gandesti si tu ca 99% dintre elevi:" las' ca dam bani si luam bacul " sa nu-mi spui ca nu gandesti asa ca nu te cred! Nu te mai lauda cu tot clanul lui ally mcbeal din familie si cu cele 4 lb straine stiute, sunt atatia oameni care stiu 5,6,7 si vb fluent aproape zi de zi cu vorbitori nativi si nu mai scriu asta pe forumuri ... Modestia e o virtute! aaaaaa si apropo engleza e considerata obligatorie, asa ca nu o ma lua in calcul, asa ca stii 3 lb straine ......
- sophie
- Addicted member
- De la: Atlantis
- Inregistrat: 2008-02-19
draga mussette ... nu imi place sa intru in polemici aiurea, insa unele aspecte din postul tau sunt complet aiurea nu stiu de cate ori ai discutat tu cu shine, insa mi se pare ca deloc ... shine, la cei 15 ani ai sai e mult mai matura ca trei sferturi din fetele astea care posteaza pe aici (mai inaintate in varsta, evident) s`o luam treptat: 1. si mie mi`e rusine ca traiesc in ro si abia astept sa plec ... si ti`o zic in calitate de masteranda (sa nu crezi ca`s o pustioaica de liceu care are alte preocupari decat aceea de a invata pt BAC ) am ajuns la concluzia ca in tara asta nu ai niciun viitor -si`ti pot da o gramada de exeple pe tema asta 2. eu pt bac am invatat propriu-zis vreo 2 saptamani inainte de problele orale ... si am luat o nota mult mai mare decat toate tocilarele din clasa n`o zic sa ma laud, ideea e ca poti sa inveti de la 15 ani cum zici tu, dar daca nu ai nimic in cap inveti degeaba 3. eu nu stiu decat engleza - teoretic, dupa spusele tale e ca si obligatorie ... de ce sa o mai trecem in cv in cazul asta? aaa... stiu si franceza, dar mi`am pierdut fluenta, ca n`am mai folosit`o de cand am terminat liceul 4. bravo ei ca vrea sa invete suedeza sincer, eu la varsta ei nu ma gandeam la viitor, acum imi dau seama cate lacune am de recuperat cam asta e tot ...
- mussette
- New member
- Inregistrat: 2008-11-30
Sa iti fie rusine ca esti roman............. e ca si cum ti-ar fi rusine ca ai parintii pe care ii ai. De ce sa ne barfim semenii, astia sunt! Astia suntem de fapt! Parintii si locul de nastere nu ti le alegi, ti-i da Dumnezeu. Si de ce sa radem de romanii nostrii, mai bine interesati-va de suedezi si alte popoare pe care le ridicati in slavi. Ar trebuii sa ne fie rusine ca radem unii de altii, ca ne barfim in loc sa ne ajutam si sa ne iubim!
Eu nu am zis nimic de faptul ca vrea sa invete si nici nu as fi postat daca nu ar fi strambat din nas la limba noastra si la faptul ca suntem romani!!!!
Ultima oara a fost editat de mussette (2009-08-25 23:18:53)
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
mussette , cu prima parte in mare sunt si eu de acord nu neaparat ca a zis shine, pt ca multi zic asa... fara sa realizeze ce inseamna de fapt o tara saraca, fara posibilitati...
dar cu bacu... si cu faza "dam bani sa l luam" mi se pare aberant... n ai de unde sa stii cat invata ea. de ce sa se pregateasca cu 100 de ani inainte de un examen despre care INCA nu se stie cum va fi dat anul asta, dar in anii viitori... sincer, nu i as recomanda nimanui sa se apuce de invatat pt bac, daca nu e macar in clasa a 10-a... astea le inveti "din mers" daca viseaza la facultate in finlanda, sau ma rog.. la alte studii, inseamna ca ia sigur bacu`.
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|