homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionalele si sarcina

#1 2009-08-26 15:35:07

anadrin
Banat
Inregistrat: 2009-08-26

Anticonceptionalele si sarcina

Buna,

Am o nelamurire. Iau anticonceptionale de aproximativ 10 luni. Pe parcursul acestor 10 luni nu am uitat decat rareori sa iau, iar daca s-a intamplat sa depasesc cele 12 ore, am urmat instructiunile. In concluzie nu am avut niciun fel de problema. Menstruatia imi venea cam in a doua sau a treia zi de pauza, totul bine. Acelasi lucru si luna aceasta, am luat pastilele cand trebuia, nu am intarziat cu nicio pastila peste cele 12 ore. Menstruatia trebuia sa imi vina pe 5-6 august (cu aproximatie). Nu a venit. Azi mi-am facut un test de sarcina si a iesit pozitiv (nu doresc sa pastrez sarcina). Mentionez ca nu am reusit sa fac testul mai devreme sau sa ma duc la doctor pentru ca am fost plecata din tara si abia ieri m-am intors. Mi-am facut programare, dar intrebarea mea este daca a mai trecut cineva prin asa ceva. Am luat toate pastilele, nu am luat antibiotice in perioada asta, nu inteleg ce s-a intamplat. Si inca o mentiune, cand am fost la doctor ultima data mi-a spus ca am uterul retrovers si din aceasta cauza este posibil sa raman mai greu insarcinata. Adunand toate aceste lucruri, nu imi explic cum testul a iesit pozitiv. I s-a mai intamplat cuiva? Cunoasteti cazuri?

Multumesc, orice raspuns e binevenit.

#2 2009-08-26 16:44:35

your.dream
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-06
Site

Re: Anticonceptionalele si sarcina

Teste fals pozitive nu exista...
Cu siguranta ai gresit cu o pastiluta.Luate corect, anticonceptionalele te feresc 100% de sarcina...
Daca tot nu esti sigura ca esti insarcinata poti face o analiza din sange pt a depista prezenta sau nu a unei sarcini.

Iubesc si sunt iubita

#3 2009-08-26 18:32:20

swan_
Full member
Inregistrat: 2009-07-03

eu nu am mai auzit asa ceva.ma sperii.ce ac iei?cand o sa stii sigur daca esti sau nu te rog spune mi si mie.

#4 2009-08-26 18:35:49

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

huh

#5 2009-08-26 18:48:20

anadrin
Banat

@minatgv : da, nici nu am spus ca ar exista, dar incerc sa imi dau seama ce s-a putut intampla pentru ca dupa parerea mea le-am luat bine. aparent, nu atat de bine ca altfel nu ajungeam aici. sau nu stiu, poate influenta acupunctura cu ceva? am facut 3 sedinte doar, iar acel doctor mi-a spus ca o sa imi faca si pentru durerile menstruale (unul dintre motivele pt care am inceput sa iau ac au fost durerile mari pe care le aveam). altceva nu vad, incerc sa ma gandesc la toate posibilitatile. nu cred totusi ca are vreo legatura acupunctura cu sarcina, dar na... de frica ma gandesc la tot ce am facut in ultima luna.

@dely : scuze, nu am vrut sa sperii pe nimeni, sunt si eu destul de speriata, mai bine spus disperata, desi incerc sa ma controlez cat de cat. yasmin, iar pana acum nu am avut nicio problema. o sa te anunt, desi la medic ma duc abia peste 2 saptamani.

Publicitate

loading...

#6 2009-08-26 19:03:27

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

anadrin, imi pare rau, chiar nu stiu ce sa-ti spun... mai fa totusi un test, unul din sange mai bine
ai facut vreun tratament medicamentos, ai avut probleme digestive, ai baut ceai de sunatoare, suc de grapefruit ? incerc si eu sa gasesc o explicatie...

#7 2009-08-26 19:04:09

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Am mai auzit de un caz acum cativa ani tot pe un forum in care a ramas cineva si luase pastilele corect.
Acupunctura nu cred ca ca ar fi influentat cu ceva eficienta pastilelor.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#8 2009-08-26 19:08:04

swan_
Full member
Inregistrat: 2009-07-03

nu stiu ce sa zic anadrin,si eu iau tot yasmine...mai fa inca  un test de sarcina peste cateva zile cu prima urina din zi,poate nu a fost bun testul asta.mi se pare ciudat sa ramai daca iei ac(pastilele erau in termenul de valabilitate?).bafta puss

#9 2009-08-26 19:47:51

anadrin
Banat

nu, nu am facut niciun tratament, nu am baut suc de grapefruit, ceai nici atat. pastile nici nu prea iau, decat un antinevralgic daca ma doare capul foarte rau, dar de interactionat stiu ca nu interactioneaza, deci nu are legatura. si nici nu cred ca am luat in ultimele luni.

da, mai vreau sa fac maine de dimineata sau peste doua zile un test. eu am cumparat 2 teste azi si scria pe ele ca pot fi facute in orice moment al zilei si nu l-am facut la prima urina (sa fi gresit aici cu toate ca scria clar ca pot fi facute oricand?). a zis farmacista ca sunt ele putin mai scumpe, dar mai precise. acum nu stiu.. daca si celalalt iese pozitiv, cred ca nu mai exista dubii..

dely, intrebarea cu termenul de valabilitate m-a cam pus pe ganduri. sincer, de verificat nu am verificat, dar avand in vedere ca de obicei iau cate doua cutiute ca sa imi ajunga 2 luni nu cred ca ar fi putut expira intr-o luna... sad

multumesc mult pentru sfaturi si raspunsuri!  kram

#10 2009-08-26 20:10:08

ale_eu
Full member
Inregistrat: 2007-09-18

pai poate le-ai cumparat deja expirate.am doua prietene care si-au cumparat de la farmacie anti expirate dar din fericire au observat la imp si au mers sa schimbe folia neutral si eu verific tot timpul.repeta testul...poate poate...tinem pumnii puss

#11 2009-08-26 20:23:34

anadrin
Banat

nici nu mi-a trecut prin minte ca ar putea fi expirate. credeam ca verifica si ei termenele prin farmacii, nu trebuie sa il verific eu mereu. offf... de acum o sa stau numai cu ochii pe data. acum am doua cutii, neatinse bineinteles si sunt in termen sad
merci mult kram

#12 2009-08-27 08:37:32

November
Full member
De la: In Noiembrie
Inregistrat: 2008-10-05

anadrin
mai fa un test, tot am ramas insarcinata si am facut 1 test si am crezut ca e vreo greseala apoi am  facut al 2 si era tot pozitiv.  Si inainte de avort gindestete bine si la mine uteru e retrovers si la 1 act sexual neprotejat am ramas insarcinata, asa ca aici uteru nu are nimic. Cel putin medicu meu mi-a zis ca nu e nimic grav.

#13 2009-08-27 12:58:01

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

esti sigura ca nu ai uitat nici o pastila, nu ai avut diaree sau varsaturi?

#14 2009-08-27 14:29:08

anadrin
Banat

am uitat, dar in cele 12 ore, iar din cate stiu nu e nicio problema din punctul asta de vedere. cat despre diaree si varsaturi, nu, nu am avut. oricum azi am facut cel de-al doilea test si a iesit tot pozitiv. deci cu siguranta ceva am gresit, doar ca nu reusesc sa imi dau seama cu ce.

#15 2009-08-27 17:06:37

Darcy
Sr. member
Inregistrat: 2008-07-11

cand s-a intamplat sa uiti peste 12 ore, te-ai protejat suplimentar 7 pastile?

Cap patrat cu minte-n colturi

#16 2009-08-27 18:37:58

anadrin
Banat

nu, pur si simplu nu mai aveam relatii cateva zile. sau daca aveam, incercam sa fiu putin mai precauta. intr-un fel, m-am si culcat pe o ureche in ideea ca raman mai greu insarcinata (da, greseala mea aici). oricum, la inceput mi se intampla sa uit mai mult de 12 ore ca mai plecam de acasa si uitam sa le iau cu mine si tot asa. luna asta nu mi s-a intamplat sa uit peste cele 12 ore.

#17 2009-08-27 19:13:39

medicine-student
New member
Inregistrat: 2009-07-24

pot exista anticonceptionale expirate in farmacii?
eu iau tot Yasmin si luna trecuta am cumparat un blister din farmacia Dona
era diferit de cele pe care le cumparasem pana acum ...ma refer la scrierea zilelor
sa fi fost oare expirat?
nu mai tin minte daca m-am uitat sau nu la data, dar ciclul mi-a venit normal
m-am speriat de cand cu povestea asta
sad

#18 2009-08-27 19:22:14

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Poate totusi erau expirate, anadrin ... Jesus that's ... strange. Sau efectiv nu iti aduci tu bine aminte, dar ai omis o pastila, sau ceva de genul asta, s-a produs ovulatia ... et voila.

Pe de alta parte, ma gandesc ca totusi ... in ideea in care anticonceptionalele sunt sigure in proportie de 99,8 % ( sper ca nu gresesc, daca da, my bad, corectati-ma ), CINEVA din lumea asta ... trebuie sa se afle in acea marja de eroare de 0,2 %. Zic si eu ...

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#19 2009-08-27 20:04:18

anadrin
Banat

medicine-student, daca ti-a venit normal menstruatia nu cred ca ai de ce sa iti faci griji. eu in momentul asta am peste 3 saptamani de intarziere.. mi-e si frica sa nu fie cam tarziu sa ma duc la doctor abia peste 2 saptamani, dar atunci a putut sa ma programeze. data viitoare uita-te la termen. si inca o data, imi cer scuze ca v-am speriat... sad nu vreau sa creez panica aiurea, o explicatie sigur exista si cel mai probabil a fost ceva din vina mea, dar nu imi dau seama.

kdeea, da.. chiar nu am verificat termenul, nu am crezut ca pot da pastile expirate. nu stiu, dupa tot ce s-a zis aici incep sa cred ca intradevar am omis o pastila si am uitat. sau nu mi-am dat seama? si da, si eu stiam la fel, ca nu sunt chiar 100% sigure, dar acum nu stiu, mult prea rare cazurile.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.