homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Topic pt nunti - organizarea de la a la z 3 :D-154

#2908 2011-01-12 18:30:24

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: topic pt nunti - organizarea de la a la z 3 :D

La asta ma gandeam si eu lol mai ales dupa ce a zis Pokemon de faza cu cardurile cu plic incluse...
Cred totusi ca se mai uita si ei sa vada cum fac ceilalti, sau daca vad casuta se prind singuri. Nici eu nu am fost niciodata la o nunta, iar daca nu ar exista casuta aia sau un loc explicit eventual cu neoane mari deasupra care sa urle "dar de nunta" nici eu nu as sti ce sa fac.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#2909 2011-01-12 19:35:05

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Monica999 a scris:

Voi daca ati avea invitati care nu stiu obiceiurile de nunta romanesti... le-ati spune ce se face cu plicurile, sau cu casuta? ma gandesc ca daca le spui te pui pe tine intr-o situatie ciudata, si daca nu le spui, ii pui pe ei intr-o situatie ciudata. cum credeti ca e mai bine?

Eu inteleg ca te referi la straini, ca doar aia ar putea sa nu stie ca la nuntile romanesti se dau in principal bani (nu cadouri, ca la ei). Asa ca ori te intreaba la ce magazin ti-ai deschis lista de nunta  lol  , la care le spui ca la noi nu prea se practica asa ceva (decat poate pe la Bucuresti, in high life) ori se prezinta direct la locul faptei cu un cadou. Sau se pot interesa si ei si afla ca la noi se dau bani.
Da, probabil ca se pot simti aiurea la un moment dat in timpul nuntii cand afla de la miri sau de la invitati ca in Ro se dau bani la nunta, iar ei au venit cu setul de ceai chinzesc, dar intr-un fel e si vina lor ca nu s-au interesat dinainte ce si cum se procedeaza.
Voi, daca ati merge la o nunta in strainatate, ati face "ca la noi sau ati incerca sa aflati cum se face "la ei"?

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#2910 2011-01-12 19:40:51

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

kathry..se poarta si in afaradatul plicului cu bani,stai linistita..nu este un obicei,insa de ex,eu cu W am dat nepotului lui la nunta 400 de eu in plic.
iar la alt nepot,la nunta i-a facut W tortul miresei drept cadou plus un plic cu ceva bani..

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#2911 2011-01-12 19:53:51

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

annabel a scris:

lasa ca plicurile le primeste sotul ;wink si ai scapat de grija

exact lol

hjarta

#2912 2011-01-12 20:00:49

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

Monica999 a scris:

Voi daca ati avea invitati care nu stiu obiceiurile de nunta romanesti... le-ati spune ce se face cu plicurile, sau cu casuta? ma gandesc ca daca le spui te pui pe tine intr-o situatie ciudata, si daca nu le spui, ii pui pe ei intr-o situatie ciudata. cum credeti ca e mai bine?

pui pe altcineva sa le spuna lol

hjarta

Publicitate

loading...

#2913 2011-01-12 20:34:20

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

da ...  delegati pe cineva care sa dea de stire ca la romani banul conteaza lol

#2914 2011-01-12 23:04:36

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Hmmm.. nu prea avem pe cine, dar tinand cont ca e familie, presupun ca poate sa le spuna el. Dupa ce stiu pot decide ce vor sa ne dea cadou -daca urmeaza metoda romaneasca sau nu lol Mie mi-e si nu stiu cum, ca nici cadou nu vreau., ca de la nunta plecam in luna de miere, si dupa trebuie trimis cadoul la noi acasa, si asa o sa se plimbe lucrurile dintr-o parte in alta lol

Loveble, chiar imi place idea cu delegatul, acum stau sa ma gandesc daca avem pe cine, si nu imi vine nimeni in minte, dra poate gasim rotfl

#2915 2011-01-13 10:55:33

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

pokemon a scris:

mie mi se pare mai nasoala treaba cu cutia de sub masa.
si...daca invitatii nu au plicuri la ei, cum rezolvi?
pt ca acum, la majoritatea nuntilor sunt casute cu plicuri alaturi si omul poate nu vine pregatit.
mai elegante mi se par place-cardurile care sunt si plicuri. in felul asta, omul are plicul asigurat, numele scris ca sa nu stea sa se caute de pixuri si alte alea si eviti si teancul de plicuri de langa casuta.

mai, eu de cutie sub masa n-am auzit hmm. si noi am considerat la fel, ca e mai bine cu plicuri sub forma de card-uri de bun venit si multumire (varianta cu plicuri langa casuta nici nu ne-a trecut prin minte si acum ca aud de ea mi se pare ca ar da destul de urat). noi (de fapt parintii) am pus casuta pe masa la tort, cand s-a stins lumina chicot. cum in centrul atentiei a fost tortul, nu cred ca si-a dat cineva seama cand a aparut casuta pe masa. plicurile au fost pe mese de la inceput, sub forma de carduri cu un text dragut, iar in centrul meselor, discret, cateva pixuri. dar si asa s-au trezit unii sa vina cu plicul de acasa si sa ni-l dea pe ala lol

#2916 2011-01-13 10:59:59

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

Pe unde am fost pe la nunti, la sfarsit aduceau cate un cosulet de plicuri......si tu il luai si puneai banutii, mie nu-mi place cu casuta...e naspa umbli cu aia in mana :s

Ultima oara a fost editat de Jacqui (2011-01-13 11:03:16)

#2917 2011-01-13 11:06:03

anca90
Platinum member

cate un cosulet la fiecare masa, sau cum? asta poate fi interpretat ca "hai, dati banii si plecati", eu nu as face asa cesafac.

#2918 2011-01-13 14:43:47

kathrynn
Hero member

Anca, de faza cu cutia sub masa nu prea ai cum sa afli, daca nu se vede, am auzit si eu de la o mireasa, dar nu cred ca se practica prea des, ca la toate nuntile la care am fost, am vazut casuta aia plasata undeva strategic + teancul de plicuri langa ea. La unii n-au aparut plicurile decat atunci cand au inceput invitatii sa se pregateasca de plecare si sa le ceara. Dar ideea ta e buna, de a aduce casuta discret la un moment dat cand lumea e atenta la altceva.
Cat despre "dar si asa s-au trezit unii sa vina cu plicul de acasa si sa ni-l dea pe ala" eu la toate nuntile "m-am trezit" sa iau plicul de acasa.
Dar nu pricep o chestie. Atunci cand mergi la o aniversare si iei un cadou, automat iei si o plasuta sau il ambalezi, nu-i dai omului cadoul asa cum l-ai luat. Si atunci de ce cand mergi la o nunta unde cadoul e sun forma de bani, nu te poti gandi dinainte sa ii "ambalezi" in ceva, in plic in cazul asta?
Altfel spus, daca eu la nunta nu o sa am casuta (ca nu vreau) si nici plicuri, n-o sa mai imi dea bani decat cei care au avut plic de acasa? Si ceilalti care au banii in buzunarul de la sacou or sa zica: "Apai, daca nu-mi dau astia plic, nu le mai dau nici eu banii?" lol
Intreb si eu, just in case...

#2919 2011-01-13 14:54:40

anca90
Platinum member

probabil vor da o fuga la prima librarie sa cumpere plicuri smile. e intr-adevar delicata situatia, de aceea e bine sa fii pregatit cu plic de acasa. eu ziceam asa, ca daca tot am oferit noi plicuri speciale pt dar, de ce nu au pus in ele banii? oricum, doar m-a amuzat chestia asta, sa nu se inteleaga ca-i critic pe cei care mi-au dat plicul lor de acasa.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-01-13 14:55:14)

#2920 2011-01-13 15:01:13

bubutadana
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-03

kathryn, exista posibilitatea mare ca majoritatea sa nu vina cu plicuri pt ca se practica deja destul de mult datul de plicuri de catre miri
si atunci de la o anumita ora o sa incepeti sa fiti intrebati discret daca aveti plicuri sau o sa-i vezi intrebandu-se intre ei la masa daca nu are cineva un plic in plus smile

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#2921 2011-01-13 15:21:21

alexi
Full member
Inregistrat: 2007-03-13
Site

cum a fost la noi: am avut o casuta de bani pusa chiar langa masa noastra. Pe mesele mesenilor erau place carduri cu numele lor sa stie unde se aseaza iar acestea erau si plicurile de bani. noi am preferat sa le scriem direct numele lor la pc k stim ce aiurea e cand stai sa ceri cate un pix. au fost cativa care ne-au dat banii in plicul de la invitatie dar acela era sigilat. le-o fi fost teama sa nu le fie furati bani smile 
la sfarsit ori ne dadeau plicurile in mana,ori le puneau in casuta singuri. era aiurea cand deja aveai f multe plicuri in mana si mai tragea cineva de tine in drum spre casuta dar asta este. toata lumea stie cum se procedeaza smile

#2922 2011-01-14 11:38:12

Banana Split
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-28

eu am dat si in casuta, si am dat si in mana, se facuse coada de invitati pana la miri, pe la sfarsitul nuntii, dupa tort, si ne luam ramas bun, spuneam casa de piatra si dadeam pliculetul, si ei ne-au dat un cadouas simbolic (aia era marturia, si era o punga cu bomboane foarte faina si o sticla de bautura foarte faina) deci s-au ocupat foarte frumos

#2923 2011-01-14 14:22:27

little_bunny
Hero member
De la: pamant la cer...te iubesc!
Inregistrat: 2007-04-13

alexi a scris:

cum a fost la noi: am avut o casuta de bani pusa chiar langa masa noastra. Pe mesele mesenilor erau place carduri cu numele lor sa stie unde se aseaza iar acestea erau si plicurile de bani. noi am preferat sa le scriem direct numele lor la pc k stim ce aiurea e cand stai sa ceri cate un pix. au fost cativa care ne-au dat banii in plicul de la invitatie dar acela era sigilat. le-o fi fost teama sa nu le fie furati bani smile 
la sfarsit ori ne dadeau plicurile in mana,ori le puneau in casuta singuri. era aiurea cand deja aveai f multe plicuri in mana si mai tragea cineva de tine in drum spre casuta dar asta este. toata lumea stie cum se procedeaza smile

La fel am procedat si noi. Mi s-a parut mai elegant dacat sa pui plicuri si pixuri pe o masa. Sau sa le dai plicul in mana cum am patit la alte nunti. Era spre sfarsitul petrecerii si a venit socrul mare si ne-a dat plicuri la fiecare + pix.  spranceana

In legatura cu nuntile fara dar eu nu cred ca este cineva care sa se duca fara macar un cadou micut acolo. Si daca omul iti aduce ceva ce faci, il refuzi?! Nu prea cred.
Eu am avut la nunta cativa prieteni care nu lucreaza si care nu stau prea bine din punct de vedere financiar. Nu as fi indraznit niciodata sa le zic: veniti fara dar, pentru ca i-as fi jignit. Plus ca daca faci nunta fara dar tot se gaseste cineva care sa iti aduca ceva si astfel ii pui pe ceilalti intr-o situatie proasta.

#2924 2011-01-14 14:26:26

kathrynn
Hero member

Eu nu mai stiu ce-am facut cu plicul pentru ca intotdeauna l-a tinut prietenul meu si nu mai stiu daca l-a pus in casuta sau l-a dat mirilor in mana ...
M-am gandit ca poate unii nu folosesc casuta, ci il dau mirilor in mana de teama ca nu cumva acestia sa creada ca n-au dat nimic daca vin sa-i pupe si sa le ureze alea-alea fara plicul in mana.

#2925 2011-01-14 14:31:39

little_bunny
Hero member
De la: pamant la cer...te iubesc!
Inregistrat: 2007-04-13

Casuta te scapa de grija plicurilor. Mai ales ca trebuie sa ii conduci pe fiecare la iesire, sa le multumesti ...etc. Ce faci cu atatea plicuri? Asa le pui acolo si iti iei o grija.

#2926 2011-01-14 14:38:32

anca90
Platinum member

daca ai timp sa le pui in casuta. cand vin toti buluc peste tine, nu mai apuci nici sa respiri smile.

kathrynn a scris:

M-am gandit ca poate unii nu folosesc casuta, ci il dau mirilor in mana de teama ca nu cumva acestia sa creada ca n-au dat nimic daca vin sa-i pupe si sa le ureze alea-alea fara plicul in mana.

mda, si eu cred ca la asta se gandesc neutral. desi la nunta vin cei apropiati, in care se presupune ca ai incredere. nu stiu cum isi imagineaza ei ca ii suspectezi ca nu au dat dar daca nu-ti dau plicul in mana.. fiecare cu pasarelele lui smile.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.