homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale 2-93

#1749 2010-06-18 12:24:43

floriguritaa
Membru
Inregistrat: 2010-06-18

Re: Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale 2

buna fetelor!Am si eu o intrebare ,daca puteti sa imi da-ti un sfat.De cateva luni,mai exact din februarie iau yasmin,tin sa mentionez ca eu am vrut sa iau AC,nu in urma unui tratament,dar la recomandarea medicului.Problema e ca din feb. pana acum(iunie) m-am ingrasat 6 kg,si nu mananc mult,daca mananc o data pe zi,si mai mult fructe,de aceea as vrea sa renunt  la ele,insa nu stiu daca e bine,o sa am probleme in urma renuntarii la AC?Chiar nu mai vreau sa le iau,vreau sa slabesc la loc,e posibil?Multumesc!

#1750 2010-06-18 12:38:59

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Ideea e ca anticonceptionalele in sine nu ingrasa, eventual provoaca pofta de mancare si astfel, indirect, te ingrasi, nu stiu cum s-a intamplat ca ai pus atatea kg pe tine daca zici ca mananci relativ putin ... Oricum, daca vrei sa nu mai iei, e ok, doar sa ai grija sa termini folia curenta, nu sa te opresti asa, la mijlocul ei. S-ar putea sa ai ciclul mai neregulat, la inceput, din cauza ca organismul trebuie sa se obisnuiasca fara pastile, dar in rest nu e problema.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#1751 2010-06-18 19:11:41

Chamomile
Full member
Inregistrat: 2010-05-19

Help! Daca nu am inceput sa iau pastilele din prima zi de ciclu menstrual, prima zi de sangerare... Le-am inceput dupa, 2 saptamani, totul a decurs normal, nu am avut nici o sangerare. Acum sunt in pauza de 7 zile, sunt protejata si in pauza chiar daca nu am inceput folia odata cu ciclul menstrual?     (Stiu ca de obicei este asigurata si in pauza protectia, dar nu stiu daca si in cazul in care nu incepi sa iei pastilele in prima zi de sangerare.)

"Sex relieves tension - love causes it."  ~Woody Allen

#1752 2010-06-18 19:43:39

A|3
Full member
Inregistrat: 2008-10-02

A|3 a scris:

la o emisiune de sanatate, o doctorita a zis k dupa intreruperea tuturor anticonceptionalelor se poate incerca sa ramai gravida imediat, nu are nici un efect negativ, mai putin in cazul unui contraceptiv. despre care e vorba si dc?

nu stie nimeni?

Te sun sa iti spun k ai uitat parfumul tau in pat
Si-ncerc sa il imbrac, sa ii tina sufletului de cald... hjarta

#1753 2010-06-19 11:59:13

Chamomile
Full member

Chamomile a scris:

Help! Daca nu am inceput sa iau pastilele din prima zi de ciclu menstrual, prima zi de sangerare... Le-am inceput dupa, 2 saptamani, totul a decurs normal, nu am avut nici o sangerare. Acum sunt in pauza de 7 zile, sunt protejata si in pauza chiar daca nu am inceput folia odata cu ciclul menstrual?     (Stiu ca de obicei este asigurata si in pauza protectia, dar nu stiu daca si in cazul in care nu incepi sa iei pastilele in prima zi de sangerare.)

Imi raspunde cineva, va rog mult...

Publicitate

loading...

#1754 2010-06-19 12:34:24

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

A|3 a scris:

A|3 a scris:

la o emisiune de sanatate, o doctorita a zis k dupa intreruperea tuturor anticonceptionalelor se poate incerca sa ramai gravida imediat, nu are nici un efect negativ, mai putin in cazul unui contraceptiv. despre care e vorba si dc?

nu stie nimeni?

nu am auzit sa existe vreun contraceptiv dupa care sa trebuiasca sa faci pauza inainte sa ramai insarcinata...

Chamomile a scris:

esti protejata si in pauza

#1755 2010-06-19 12:38:32

Chamomile
Full member

Multumesc mult Camysh! Nu stiu de ce ma luase panica... Defapt sunt foarte panicata de cand am inceput folia.. Daca au fost luate corect, menstruatia trebuie obligatoriu sa apara in zilele de pauza, nu?

#1756 2010-06-19 13:25:21

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

da

#1757 2010-06-19 13:45:45

Chamomile
Full member

Mersi, sper sa fie totul in regula la mine neutral Astept sa vina...

#1758 2010-06-19 17:01:24

mayana
New member
Inregistrat: 2010-06-12

buna fetelor!

va rog lamuriti-ma intr-o problema.

am inceput sa iau mercilon pe 1 iunie in prima zi de menstra pt tratarea unui chist la ovarul stang. desi sunt total impotriva anticonceptionalor am zis totusi ca 3 luni cat va tine tratamentul sa rezist ca poate se va retrage chistul. mentionez ca am ovare polichistice si cateodata durerile ovarelor erau insuportabile din cauza chistului.

acum insa de atunci de pe 1 iunie tot am spotting, care nu e maroniu e de culoare deschisa, cantitate ceva mai redusa decat atunci cand sunt la CM.

e f enervant acest spotting si mai ales ca am observat ca nici nu ma mai lubrifiez asa bine. de dorinta de sex nu mai zic, e egala cu 0.

ginecoloaga mi-a spus ca daca va continua si in a 2-a luna imi da altele. dar totusi cat e de normal acest lucru? cele care ati mai luat mercilon ati patit tot asa?

#1759 2010-06-19 17:37:11

daria_88
New member
Inregistrat: 2008-10-14

Buna ziua,
Aseara la ora 22 trebuia sa iau pastila yasmine, dar am uitat-o...am avut banchetul de sf de facultate, si am uitat complet de ea.mi-am amintit abia azi la ora 16, si am luat-o atunci.ultimul raport sexual a fost joi dupa-masa.menstruatia mi s-a terminat vinerea trecuta, deci am uitat sa iau fix pastila de peste o saptamana.va rog sa-mi spuneti ce altceva pot face...chiar daca am o relatie stabila, nu e timpul potrivit pentru un copil grater

#1760 2010-06-19 19:01:11

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

te protejezi suplimentar 7 zile si cam atat...

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#1761 2010-06-19 20:43:13

daria_88
New member

x_ynna a scris:

te protejezi suplimentar 7 zile si cam atat...

Si cat de mari sunt sansele sa raman insarcinata de la ora 22 pana la ora 16 a doua zi? in timpul in care nu am fost protejata?

Ultima oara a fost editat de daria_88 (2010-06-20 00:33:40)

#1762 2010-06-20 09:06:50

persifona
Vizitator

Pai ultimul contact a fost inainte sa uiti pastila, asa ca nu e cu risc. Doar sa ai grija ca de acum sa te protejezi suplimentar pana inghiti 7 pastile.

#1763 2010-06-20 09:43:52

daria_88
New member

persifona a scris:

Pai ultimul contact a fost inainte sa uiti pastila, asa ca nu e cu risc. Doar sa ai grija ca de acum sa te protejezi suplimentar pana inghiti 7 pastile.

Multumesc frumos pentru raspuns, m-am speriat foarte tare.

#1764 2010-06-22 16:11:28

D4lid4
New member
Inregistrat: 2010-06-21

Buna fetelor. Am si eu o nelamurire. In Romania majoritatea medicilor ginecologi mi-au recomandat anticonceptionale. Le-am luat timp de 2 ani. Anul asta am fost plecata un timp in America si am fost la o clinica de specialitate pt un control. Mi-au facut o gramada de investigatii si in urma lor mi s-a recomandat sa renunt de urgenta la orice tip de anticonceptionale. Au zis ca nu recomanda femeilor in mod expres aceste pastile si cele care vor neaparat le iau pe riscul lor... mi s-a descoperit hipertiroidism cauzat de aceste pastile anti plus o dereglare a inimii. Aici in tara am fost la o groaza de medici si la cabinete de planning si toti mi-au recomandat cu caldura anticonceptionale. Vi se pare normal lucrul asta? Americanii zic ca in Romania exista o industrie a acestor pastile care au un anumit interes material si nu le pasa de consecintele grave asupra organismului feminin. Voi ce spuneti? Sunt destul de speriata pt ca eu am pb de sanatate cam de 2 ani si ma straduiesc din greu sa imi revin acum .

Unele imprejurari sau persoane te pot impiedica temporar. Tu esti singurul care iti poti pune piedici definitiv. Oricat de mult ai fi mers pe un drum gresit, intoarce-te.

#1765 2010-06-22 16:14:01

daenarys
Vizitator

ce bine sunt informatii americanii de ce se intampla la noi lol

acum serios vb.e alegerea ta daca vrei sa iei sau nu.au si medicii aia dreptate intr-o privinta nu sunt bonboane si trebuiesc luate cu grija.

#1766 2010-06-22 17:12:35

D4lid4
New member
Inregistrat: 2010-06-21

daenarys a scris:

ce bine sunt informatii americanii de ce se intampla la noi lol

acum serios vb.e alegerea ta daca vrei sa iei sau nu.au si medicii aia dreptate intr-o privinta nu sunt bonboane si trebuiesc luate cu grija.

chiar si eu am ramas uimita. in clinica aia sunt si cativa romani, medici de exceptie, si nici ei nu recomanda sa sari direct la pastile. m-am speriat ca aici nu mi-au facut investigatii, si acolo mi-au pus o groaza de intrebari despre istoricul meu medical + analize + ecografe. Abia apoi s-au pronuntat. Mi-au recomandat sa iau ovule contraceptive, dat fiind ca fac iritatii urate de la prezervative. Sunt mai panicoasa de felul meu si acum ca nu pot lua AC veci, prezervativ nu prea pot folosi, nu stiu ce sa fac.

Si inca ceva. Daca dupa ce am intrerupt anticonceptionalele ciclul meu e neregulat, cum imi calculez perioada fertila? Am neregulat de 2 luni doar, inainte imi venea ceas. Am citit pe net ca trebuie sa il monitorizez timp de 6 luni etc etc. Exista alta metoda ca sa stabilesc perioada fertila?

Unele imprejurari sau persoane te pot impiedica temporar. Tu esti singurul care iti poti pune piedici definitiv. Oricat de mult ai fi mers pe un drum gresit, intoarce-te.

#1767 2010-06-22 22:26:34

daenarys
Vizitator

nu exista o alta metoda s aiti determini perioada fertila si da trebuie monitorizata menstra 6 luni.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.