homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale 2-94

#1768 2010-06-23 15:08:50

mayana
New member
Inregistrat: 2010-06-12

Re: Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale 2

mayana a scris:

buna fetelor!

va rog lamuriti-ma intr-o problema.

am inceput sa iau mercilon pe 1 iunie in prima zi de menstra pt tratarea unui chist la ovarul stang. desi sunt total impotriva anticonceptionalor am zis totusi ca 3 luni cat va tine tratamentul sa rezist ca poate se va retrage chistul. mentionez ca am ovare polichistice si cateodata durerile ovarelor erau insuportabile din cauza chistului.

acum insa de atunci de pe 1 iunie tot am spotting, care nu e maroniu e de culoare deschisa, cantitate ceva mai redusa decat atunci cand sunt la CM.

e f enervant acest spotting si mai ales ca am observat ca nici nu ma mai lubrifiez asa bine. de dorinta de sex nu mai zic, e egala cu 0.

ginecoloaga mi-a spus ca daca va continua si in a 2-a luna imi da altele. dar totusi cat e de normal acest lucru? cele care ati mai luat mercilon ati patit tot asa?

buna din noui! stie cineva sa mi raspunda la framantarile de mai sus? sad

si inca o intrebare daca eu am luat anti din prima zi de menstra sunt protejata in prima luna si in zilele de pauza?

multumesc!

#1769 2010-06-23 15:47:38

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Da, esti protejata, daca ai luat din prima zi. Si esti protejata si in pauza, cu conditia sa iei pastilele corect.
Cat despre spotting, e normal in primele 3 luni .. nu stiu ce sa iti zic .. Eventual schimba-le - la sfatul medicului, bineinteles.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#1770 2010-06-23 15:53:43

daenarys
Vizitator

eu iau mercilon si nu am avut probleme dar asta depinde de la organism la organism.spottingul poate sa te tina si toata lumea.trebuie s aai ceva rabdare.

#1771 2010-06-23 15:55:22

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

dupa cum descri suferintele tale mayana, nici vorba de ovare polichistice...chistul ala pe care il ai se va retrage(foarte probabil e un chist functional) insa dupa ce nu vei mai lua contraceptive, foarte probabil vor aparea altele
daca experimentezi scadere de libidou mergi la planning sa schimbi pastilele inca de acum, nu mai astepta.
spottingul e doar deranjant, deloc periculos, si poate aparea la debutul tratamentului(scrie si in prospect)
esti protejata si in pauza, da

D4lid4 atit pot sa iti zic:ma indoiesc sincer ca si-a dat vreun american cu parerea asa cum zici
sigur nu de la contraceptive ai hipertiroidism iar dereglarea(de ritm probabil) de la inima se datoreaza hipertiroidismului....in toata lumea asta mare toti medicii care citesc contraceptie stiu ca nici una din aceste 2 lucrusoare nu contraindica contraceptivele, asadar sincer nu cred ca ti-au fost interzise pe veci, mai ales in America unde medicii sunt mai mult decit atenti cu datul de verdicte.

daca ai ciclu neregulat nu poti calcula perioada fertila

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#1772 2010-06-23 16:13:58

mayana
New member
Inregistrat: 2010-06-12

va multumesc pentru raspunsuri! pai si atunci ce sa fac doctoressa? ideea e ca am facut ecografie vaginala si am chisturi la ambele ovare mai micute si unul pe ovarul stang ceva mai mare. sa mai continui cu anti sau nu? sad

plus ca acest spotting de care imi spuneti nu e nici maroniu, si nici in cantitate f mica, adica e redusa cantitatea, nu e ca la menstra, insa nu e maroniu, e rosu neutral

Ultima oara a fost editat de mayana (2010-06-23 16:25:53)

Publicitate

loading...

#1773 2010-06-23 16:40:14

daenarys
Vizitator

culoarea nu este relevanta.poate sa fie si maro si rosu,rozaliu....

#1774 2010-06-25 13:01:54

onyca
Sr. member
De la: N-E
Inregistrat: 2007-07-10

vrreau si eu sa fiu miresica big_smile

#1775 2010-06-25 15:08:31

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

mayana a scris:

va multumesc pentru raspunsuri! pai si atunci ce sa fac doctoressa? ideea e ca am facut ecografie vaginala si am chisturi la ambele ovare mai micute si unul pe ovarul stang ceva mai mare. sa mai continui cu anti sau nu? sad

plus ca acest spotting de care imi spuneti nu e nici maroniu, si nici in cantitate f mica, adica e redusa cantitatea, nu e ca la menstra, insa nu e maroniu, e rosu neutral

zau ca cea mai buna idee e sa mergi la un cabinet de planning si sa vorbesti cu medicul
pina atunci ia in continuare contraceptivele
nu prea mi-e clar de ce esti tu total impotriva lor insa asta e mai putin important

onyca m-am saturat eu de cit bat gura si pe aici si pe peste tot ca anticonceptionalele nu sunt bomboane si ca ele trebuie luate sub supraveghere medicala... deoarece exista riscul deficitelor metabolice(cum ar fi cresterea colesterolului).
colesterolul crescut duce la depuneri de placi de aterom pe vasele de singe si asta poate duce la aparitia accidentelor vasculare cerebrale.asta e povestea reala...cum prezinta lucrurile presa din Romania, sunt de mult lamusita:pentru ei placa de aterom(ateromatoza) e un chiag de singe si nimeni nu spune daca femeia aia a mers la medic, a luat contraceptivele cu prescriptie si sub urmarire medicala sau a mers direct la farmacie de unde a luat un produs la intimplare
din nefericire, intotdeauna nerespectarea regulilor poate duce la aparitia problemelor

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#1776 2010-06-25 15:32:08

onyca
Sr. member
De la: N-E
Inregistrat: 2007-07-10

multumesc frumos

vrreau si eu sa fiu miresica big_smile

#1777 2010-06-26 10:08:54

AnnaS
New member
Inregistrat: 2009-09-21

Buna fetele.Am si eu o problema.Folia mea de anticonceptionale se termina vineri cand eu am uitat sa iau pastila...si pe care am luat-o sambata pe seara.Luni mi-a venit ciclu care a tinut mai putin ca de obicei si chiar intr-o cantitate mai mica.Vineri in ultima zi de ciclu, am avut un contact neprotejat insa nu s-a terminat in mine.Am pt ce sa imi fac probleme?

#1778 2010-06-26 10:32:33

daenarys
Vizitator

trebuia protectie pe toata durata pauzei si primele 7 pastile din folia urmatoare.cat de cat contactul ala a fost protejat dar metoda asta nu este asa de sigura.

#1779 2010-06-26 11:06:42

AnnaS
New member

Si credeti ca ar trebui sa ma ingrijorez? nu stiu ce sa fac.Pur si simplu am uitat ca nu luasem pastila atunci.Le iau de 1 an si jumatate si niciodata nu am uitat vreo pastila si acum , nu pot sa cred sad

Ultima oara a fost editat de AnnaS (2010-06-26 11:17:18)

#1780 2010-06-26 15:25:32

daenarys
Vizitator

eu zic sa te protejezi suplimentar cum am zis mai sus.motive de ingrijorare nu prea sunt dupa parerea mea.

#1781 2010-06-26 15:32:03

AnnaS
New member

daenarys a scris:

eu zic sa te protejezi suplimentar cum am zis mai sus.motive de ingrijorare nu prea sunt dupa parerea mea.

Da, acum oricum urmeaza o perioada fara.Prietenul meu a plecat din oras.Sper totusi sa fie bine. :-< Multumesc pentru raspunsuri.

#1782 2010-06-26 22:42:57

anonim_girl
New member
Inregistrat: 2010-05-10

buna am si eu o intrebare am inceput joi anticonceptionalele(desorelle) e a treia luna cand iau si in  zilele de pauza am luat antibiotic,,,,cand isi fac efectul??

Ultima oara a fost editat de anonim_girl (2010-06-26 22:44:33)

#1783 2010-06-26 23:19:11

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

Cand isi fac efectul ce?

#1784 2010-06-27 16:00:00

isabella.sweet
Full member
Inregistrat: 2010-06-27

buna! sunt noua pe forum smile. pareti foarte de treaba si de aceea m-am gandit sa ma inregistrez si eu. ca si multe dintre voi am si eu o intrebare... de 3 luni iau anticonceptionale, primele doua luni am luat Karissa, apoi am fost la un alt ginecolog si mi-a recomandat Diane 35, bineinteles in special pt ca am probleme cu acneea... mai am 6 pastilute si termin prima folie din Diane 35. intrebarea este daca sunt protejata dupa ce am schimbat pastilele? am dori sa renutam la prezervativ dar nu sunt sigura daca este safe. precizez ca am luat diane 35 in ziua in care mi-a venit menstruatia , in pauza de cele sapte zile dupa ce am terminat a doua folie de Karissa.  se poate sa-mi dea cineva un raspuns  smile ? multumesc mult

"Barbatii vor sa fie prima dragoste pentru femei, in timp ce femeile vor sa fie ultima dragoste pentru barbati."

#1785 2010-06-27 16:11:24

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Da, esti protejata smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#1786 2010-06-27 16:22:12

isabella.sweet
Full member
Inregistrat: 2010-06-27

ok , multumesc mult! smile

"Barbatii vor sa fie prima dragoste pentru femei, in timp ce femeile vor sa fie ultima dragoste pentru barbati."

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.