Retete in imagini - 4-128
- denizette
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-20
- Mesaje: 101
Re: Retete in imagini - 4
- uffff
- Insomniac member
- De la: mii de km departare
- Inregistrat: 2008-02-29
- Mesaje: 7508
Re: Retete in imagini - 4
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- Mesaje: 37788
Re: Retete in imagini - 4
ce fain arata toate fetelor!
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
- Mesaje: 15319
Re: Retete in imagini - 4
Fetele, ma omorati Mi-a iesit si mie salata de boeuf, e delicioasa!
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- Mesaje: 37788
Re: Retete in imagini - 4
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- Mesaje: 37788
Re: Retete in imagini - 4
Biscuiti cu ciocolata si portocale, aromati (culinar. ro)
Ingrediente:
- 250g faina - 1 l.c. praf de copt - 125g unt - 125 g zahar - 1 ou - 2 l.s. marmelada de portocale - 1.l.s. lichior de portocale - 50g ciocolata amaruie - 1 l.s. lapte
* 1 l.c. - 1 lingura de ceai (lingurita) * 1 l.s. - 1 lingura supa
1. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un castron.Untul se razuieste si se presara deasupra, se adauga zaharul si oul si se framanta totul pana la obtinerea unui aluat omogen. Se injumatateste aluatul.
O jumatate se framanta cu marmelada de portocale si lingura de lichior, se inveleste in folie de aluminiu, si se da la rece (1/2 ora)
Ciocolata se topeste cu lingura de lapte (din nou m-am folosit de microunde), se lasa sa se raceasca , apoi se framanta cu jumatatea de aluat ramasa, se inveleste in folie de aluminiu si se da la rece pentru 1/2 ora.
2. Suprafata de lucru se presara cu putina faina. Se intinde aluatul de ciocolata pana ajunge la 1/2 cm grosime. Din aluatul de portocale se formeaza un rol, care se inveleste in aluatul de ciocolata. Totul se pune la rece pentru inca 1/2 ora.
3. Cuptorul se infierbanta la 175 grade. Rolul de aluat ciocolata-portocale se taie cu un cutit ascutit in felii groase de 1/2 cm, care se vor pune intr-o tava captusita in prealabil cu hartie de copt si se vor da la cuptor pentru 15-20 min (se va auri putin partea alba a biscuitelui).
Rezultatul:
Pofta buna!
Observatii: - eu am tinut aluatul la congelator pana am facut briosele - trebuie lucrat f repede cu el ca se dezgheata untul si se inmoaie, se deformeaza rulada - in aluatul alb am pus in loc de lichior de portocale, esenta de portocale. si am pus i coaja rasa de la o portocala.
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
- Mesaje: 28737
Re: Retete in imagini - 4
- annabel
- Diamond member
- Inregistrat: 2007-01-15
- Mesaje: 36351
Re: Retete in imagini - 4
iammy gargarita iammy camish..acu 2 zile cautam si eu reteta(ziceai ca faci praji asta)si am zis sa vad cum arata.ti-a iesit ff bine
- baciu
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-02-25
- Mesaje: 6315
Re: Retete in imagini - 4
Sachertorte- tort vienez - reteta originala
140 g unt (la temperatura camerei) 110 g zahar pudra 1/2 pastaie vanilie (original) 6 galbenusuri 6 albusuri 130 g ciocolata de menaj 110 zahar 140 g faina cernuta ca. 200 g dulceata de caise unt si faina pentru forma ---------------------------------------------------- Untul, zaharul pudra si vanilia se amesteca pana devin o crema. Se adauga galbenusurile unul dupa altul mestecandu-se pana se obtine o masa groasa, spumoasa. Se topeste ciocolata in baie de abur si se amesteca in masa obtinuta din unt, oua, zahar si vanilie. Se bat separat ablusurile cu zaharul farin pana devin o spuma tare care se poate taia cu cutitul. Se adauga spuma la masa de aluat si se cerne incetul cu incetul faina peste, amestecandu-se cu grija. Se imbraca fundul formei cu hartie de copt iar marginile se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade. In primele 10-15 minute de coacere se lasa usa cuptorului usor intredeschisa. Dupa coacere se lasa sa se raceasca in forma. Dupa ca. 20 minute se intoarce forma si se desprinde hartia si se lasa in continuare sa se raceasca in forma. Dupa racire se taie in trei felii (sa rezulte trei blaturi). Se unge cu dulceata de caise usor incalzita si se pun blaturile unul peste altul. Se unge de jur imprejur cu marmelada. Glazura:
200 g zahar 125 ml apa 150 g ciocolata ----------------------- Se fierbe apa impreuna cu zaharul ca. 5 minute si se lasa sa se raceasca. Ciocolata se topeste in baie de aburi si se amesteca cu siropul de zahar. Glazura rezultata, calduta ( nu fierbinte) se unge pe tort si se lasa sa se intareasca. Tortul se serveste cu frisca batuta.
Ultima oara a fost editat de baciu (2010-01-01 15:26:22)
Unde dragoste nu e, nimic nu e.
- Scarlet_Autumn
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-09-04
- Mesaje: 1329
Re: Retete in imagini - 4
Tort cu fructe:
un pachet cu 3 blaturi de tort 2 plicuri crema de prajituri - 1 plic cu aroma de vanilie, celalalt cu cioc. trufe si rom 2 plicuri de zahar vanilat si zahar tos pt creme (eu am respectat ce scria pe spatele plicurilor) 500 ml lapte- pt creme esenta de vanilie, esenta de rom, un pic de Angelli Cherry si Stalinskaya (pt insiropat blaturile) frisca la cutie- 500 ml 4 portocale, 3 banane, 3 bucati de kiwi, rodii o tableta de ciocolata
Se ia un blat, se insiropeaza. Peste el se pune crema de vanilie (nu chiar toata). Apoi un strat de fructe taiate bucati.Al doilea strat se insiropeaza, se adauga crema de ciocolata(din care se pastreaza iar ceva) , apoi alt strat de fructe. Al treilea strat, insiropat + amestec din ce a ramas din cele 2 creme+un strat de fructe si tableta de ciocolata (in loc de gelatina). Se acopera cu frisca si eu am pus rodii pe deasupra.
Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.
- camyelenbebe
- Hero member
- De la: Bucurestiul minune
- Inregistrat: 2009-01-11
- Mesaje: 4931
Re: Retete in imagini - 4
tortul diplomat.....
Ultima oara a fost editat de camyelenbebe (2010-01-01 19:02:30)
Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. .... Tudor ....11/03/2010 si Matei 21/6/2012 http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- Mesaje: 37788
Re: Retete in imagini - 4
ce torturi apetisante!
- annabel
- Diamond member
- Inregistrat: 2007-01-15
- Mesaje: 36351
Re: Retete in imagini - 4
arata bine cameye.ce fructe sunt bobitele alea mici si rosii?
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
- Mesaje: 28737
Re: Retete in imagini - 4
super arata camy dupa ce reteta l-ai facut?
- liliana83
- Hero member
- Inregistrat: 2008-04-17
- Mesaje: 2785
Re: Retete in imagini - 4
am si eu un tort si o reteta care nu stiu dak se aseamana cu a fetelor;o s-o pun,dar sa vad dak pot pune poza
Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010 Mara,a doua minune,23.07.2012 Iti multumim,Doamne!
- sushi
- Hero member
- Inregistrat: 2009-05-11
- Mesaje: 2611
Re: Retete in imagini - 4
Vai Scarlet, tortul tau e maxim fratioru meu, de doar 7 ani cand a vazut jeleu ala de cola a zis ca e 'foarte tare'
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini - 4
Masa noastra de revelion
Rulada de porc.
O bucata pulpa de porc fara os 2 cuburi de unt jumatate ceapa taiata marunt 2 linguri de mustar 1 mana de patrunjel 4 felii mari de sunca presata o bucatica branza Graviera Kritis 4-5 cartofi supa de pui ( un cub knorr il dizolvati intr-o olicica mica, cu apa.) un pahar vin alb sare piper
Pulpa se desface astfel incat sa o puteti umple si rula. Se bate putin cu ciocanul de carne. Intr-o tigaie se pune untul si ceapa. Cand se inmoaie putin ceapa, adaugam sunca presata, taiata cubulete. Lasam putin pe fos sa se rumeneasca si apoi dam tigaia la o parte, adaugam mustarul si patrunjelul taiat marunt. Amestecam. Intindem pe toata suprafata pulpei, acest amestec, apoi asezam branza taiata bastonase. Rulam si infasuram cu sfoara. In tava aragazului ( cea adanca ) punem supa, apoi punem ruloul si cartofii taiati cuburisi vinul. Presaram sare peste cartofi si bagam la cuptor, la aer, la 190 de grade pt aprox 2 ore. Din cand in cand, stropim ruloul cu sosul din tava si il intoarcem. La fel facem si cu cartofii.
Sos de ceapa.
2 cepe un cub de unt sare piper nucsoara 2 linguri de faina un pahar de lapte 2 linguri de smatana lichida
Cepele se feliaza subtire si se pun la fiert pana se inmoaie. Le-am lasat mai mult de jumatate de ora... Intr-o tigaie se pune untul sa se topeasca, se adauga cele 2 linguri de faina si laptele cald. Se amesteca, se adauga sare, piper, nucsoara si smantana lichida. Se adauga si ceapa ( pe care am strecurat-o ) si toate se baga in blender. Se serveste rece.
Scoici in sos picant
1 pachet scoici ( 500 de grame ) 4-5 rosii potrivite 2 ardei iuti ( mici, da? lol ) 250 de grame branza feta sare, piper oregano
Pentru inceput, punem uleiul in tigaie, impreuna cu ardeiul iute. Cand se rumenesc putin, punem rosiile ( facute pasta la blender ) si lasam sa fiarba pana se leaga sosul. Adaugam scoicile, sarea, piperul oregano si lasam pt numai 3 minute, la foc foarte mare. Inchidem aragazul si adaugam branza feta ( pe care o sfaraman cu mainile ) Pofta buna!
Atentie la timpul de gatire a scoicilor. Cu cat le gatiti mai mult, cu atat se intaresc.
Observatii!
Puneti f putina sare deoarece branza feta este sarata. Ardeii se scot din sos odata ce acesta este gata.
Sarmale
Kourabiedes
500 de grame de unt nesarat 1 praf de vanilie ( nu zahar vanilat ) 1 galbenus de ou 1 lingurita de praf de copt jumatate de pahar coniac jumatate de cana cu zahar pudra 250 de grame migdale 850 de grame faina
si muuult zahar pudra pt ornat.
Batem untul cu mixerul pt jumatate de ora, adaugam jumatatea de cana cu zahar pudra, coniacul, galbenusul de ou, vanilia, faina, praful de copt si migdalele ( maruntite la blender ) si amestecam.
In tava pt copt, punem hartie de copt si din compozitia obtinuta formam bilute mici ( ceva mai mici decat nucile ) le dam la cuptor, la 180 de grade, pt aprox 35 de minute. Le scoatem, le lasam 10 minute sa se raceasca si le tavalim prin zahar pudra. Le asezam pe un platou si presaram iar zahar pudra.
Sunt foarte fragede si bune.
Pandispan
Si pt mai tarziu mai am un pandispan cu cocos si cateva bombonele umplute cu crema de Cointreau.
Pe astea nu am mai apucat sa le pozez. Si scuzati dar nu am avut timp sa aranjez masa asa cum fac de obicei
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|