homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Infectie urinara

#1 2009-09-30 22:30:53

deyutza00
Full member
Inregistrat: 2007-12-17

infectie urinara

e normal la invectie urinara sa ai urina rosie?

Ultima oara a fost editat de deyutza00 (2009-09-30 22:55:20)

#2 2009-09-30 23:16:32

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

Re: infectie urinara

da, o forma mai grava a infectiei urinare inseamna si sange in urina. Fa cat mai repede o urocultura, eventual pana e gata antibiograma discuta si cu un urolog, poate iti da tratament (desi ar trebui sa iei unul din antibioticele care apar in antibiograma, la care e sensibila infectia)

#3 2010-03-21 17:30:54

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

De 5 zile ma ustura cand urinez si nu numai. Chiar si cand stau simt o senzatie de usturime, arsura si o usoara mancarime. Candida stiu ca am demult, fac tratament acum. Insa nu stiu daca aceste usturimi au aparut de la candidoza sau din cauza ca poate am racit. Urinez si mai des, uneori mirosul urinei e schimbat.
Sa fie vreo infectie urinara sau candidoza poate da asemenea simptome? As face o urocultura, insa azi noapte mi-am pus un ovul si nu stiu daca e indicat sa faci urocultura atata timp cat am pus ovulul ala acolo. Stiu ca trebuie sa ma spal foarte bine inainte de recoltare si sa tamponez labiile cu un tampon de vata cu spirt. Asa e?

#4 2010-03-21 19:35:31

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Spalatul cu apa si sapun neutru ajunge. Mie asa mi s-a spus de la clinica. Cat despre tratamentul cu ovule, nu stiu ce sa spun.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#5 2010-03-21 20:56:18

persifona
Vizitator

Andru, mergi sa faci o urocultura, da, acum ca s-o scurge un pic de ovul nu cred sa fie pb. Nu prea are de ce sa fie de la candida, ca aia e in vagin. Si nu da cu spirt pe labii!

Publicitate

loading...

#6 2010-03-21 21:12:31

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

la synevo pe site scrie instructiunile de recoltare pt urocultura:
Instrucţiuni de recoltare adult:

* se face toaleta riguroasă a zonei genito-urinare cu apă şi săpun; la femei, ?n cazul ?n care este prezentă o secreţie genitală abundentă, alături de toaleta riguroasă se va introduce ?n vagin un tampon steril;
* se usucă zona spalată anterior cu ajutorul unei comprese sterile;
* se urinează o cantitate mică ?n toaletă (urina contaminată de bacteriile care există ?n mod obişnuit ?n segmentul inferior al uretrei) şi fără să se oprească urinarea se colectează ?n recipientul primit de la laborator restul de urină (recoltare din jetul urinar mijlociu);
* pentru a preveni contaminarea probei se evită să se atingă recipientul de zona genitală; de asemenea nu se atinge dopul urocultorului de nici un obiect din jur.

deci, ma gandesc ca nu e tocmai ok sa ajunga ceva din vagin in proba de urina, cu atat mai putin substantele dintr-un ovul
sunt deacord cu persi la faza cu spirtul!

#7 2010-03-21 21:44:30

persifona
Vizitator

Eu ma gandeam ca e clar ca nu e ceva ce ar putea fi din urina, asa ca ar putea avea oricum un rezultat relevant. Adica asa mi s-ar parea mie logic smile

#8 2010-03-21 22:18:48

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

eu as face cum recomanda laboratorul ca sa fiu sigura. andru poate face cum doreste smile

#9 2010-03-22 14:20:15

andrulina
Addicted member

ms fetelor pt raspunsuri. o sa merg azi la urolog sa vad ce spune. intrebam de candida daca da infectii urinare ca citisem pe internet asta si nu stiu ce sa cred.

#10 2010-03-22 19:07:17

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

Nu candida da infectii urinare. Exista infectie urinara cu e-coli si cu klebsiella .Cu e-coli am avut eu --- sunt bacterii care traiesc in anus ...e normal sa fie acolo . Despre klebsiella nu stiu , poti cauta pe google . Sub nici o forma nu faci infectie urinara datorita candidei
Fa o urocultura si daca e cazul antibiograma si abia apoi mergi la urolog puss

#11 2010-03-22 19:08:27

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Nici eu n-am auzit de infectie urinara data de candida... oricum trebuie sa faci o urocultura sa vezi ce e exact

#12 2010-03-22 23:20:56

andrulina
Addicted member

mi-a zis medicul ca nu e nevoie de urocultura. mi-a dat niste antibiotic.

#13 2010-03-23 00:05:54

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

andrulina a scris:

mi-a zis medicul ca nu e nevoie de urocultura. mi-a dat niste antibiotic.

vai nu pot sa cred asta!! ori nu ti-am citit eu bine toate postarile, e drept ca nu am facut asta si stiai deja ce infectie ai, ori ceva e foarte gresit. NU se da antibiotic dupa ureche si este mereu nevoie de urocultura. nu e prea ok ce a facut medicul tau, desi exista posibilitatea sa fi nimerit antibioticul corect, dar in general e o idee destul de neinspirata sa se procedeze asa.

#14 2010-03-23 12:59:12

andrulina
Addicted member

mi s-a dat fortum intravenos si mi-a fost teama sa fac, dupa care medicul de familie mi-a dat zanocin. daca fac tratament cu antibiotic pot sa fac urocultura? as vrea sa merg maine, dar nu stiu daca e relevant rezultatul in timp ce iau antibiotic.
dupa ce ca ma lupt cu candidoza, asta imi mai trebuia sa ajung la antibiotice. apropo iau si flucovim de 100 mg, una pe zi timp de 2 sapt. e ok? e prea mult oare ca am observat de azi dim ca am stari de greata si ameteli, nu stiu daca de la flucovim sau de la zanocin. eu flucovim am mai luat si sapt trecuta 2 pastile de 150 mg la 3 zile si de ieri am inceput cu 100 mg pe zi, ma gandesc sa nu fie prea mult pt organism, cu toate ca medicul urolog nu a zis nimic...a zis ca asa se da ca sa imi treaca.

Ultima oara a fost editat de andrulina (2010-03-23 15:48:15)

#15 2010-03-23 17:48:39

georgi30
Membru
Inregistrat: 2010-03-22

Buna! Am si eu o problema de ceva vreme, mai exact de o luna, se pare ca am o infectie urinara, am fost la ginecolog pentru un Papa-Nicolau si o secretie, pt ca am o rana pe col mai veche de gr II...asa a iesit si acum, astazi am luat rezultatele, iar secretia un pic modificata, indicand prezenta unei infectii urinare si pentru asta va trebui sa fac o urocultura. Intre timp medicul mi-a dat ciprinol, iau de 5 zile..insa nici o imbunatatire, am dureri, usturimi, pipi des si mai mult decat atat, astazi am avut contact sexual dupa o saptamana si ceva...am avut sangerare, destul de abundenta, ca la menstruatie, insa ar trebui sa imi vina pe data de 3 aprilie. Oare as mai putea face maine urocultura? Sa imi fi venit ciclul mai devreme de la stres, sau de la aceasta infectie? Multumesc mult!

#16 2010-03-23 18:41:04

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

in primul rand, urocultura nu o poti face atat timp cat iei antibiotic si nici cateva zile dupa deoarece antibioticul influenteaza rezultatul

in al doilea rand, infectiile vaginale si cele urinare nu sunt una si acelasi lucru, trateaza-le pe fiecare in parte
sangerarea poate fi din mai multe motive:
- o rana pe col (ar trebui sa faci o colposcopie sa vezi despre ce e vb)
- un contact mai dur
- un inceput de menstra
etc
numai medicul iti poate spune exact care e cauza

asadar, vorbeste cu medicul (eu as merge la altul) si vezi ce e de facut

#17 2010-03-23 19:16:24

georgi30
Membru

Multumesc mult pentru raspuns...o sa mai astept cu urocultura atunci, maine oricum ma duc din nou la medic...colposcopie am facut acum 3 luni ( la alt medic decat cel de azi) si a iesit rana simpla suprainfectata, iar rezultatul pap-ului de astazi a iesit ok, cat poate fi de ok o rana de gradul II...in ceea ce priveste sangerarea, ma gandesc ca poate fi de fapt menstruatia care poate a venit mai devreme si din cauza emotiilor pe care le-am avut astazi pana la primirea rezultatului...in ceea ce priveste contactul sexual, am avut dureri vaginale, mai exact m-au durut peretii vaginului destul de rau.., nu pot spune ca a fost un contact puternic, oricum nu mi se pare deloc ok sangerarea asta..care de altfel nu are o culoare inchisa, ci pare a fi un sange normal, nu maroniu...

#18 2010-03-23 19:42:18

georgi30
Membru

...ar trebui oare sa repet colposcopia, chiar daca pap-ul a iesit bine? mai am si o anexita pe partea dreapta care m-a tot chinuit in ultima perioada  grater , cred ca s-au adunat toate si aproape ca nu cred ca le voi mai da de cap...pana acum am avut un ciclu destul de regulat, insa in ultima perioada de la atatea...chiar nu mai stiu...deja sunt foarte descurajata si speriata

#19 2010-03-23 20:12:00

georgi30
Membru

...sper ca nu am facut ceva gresit, sau sa fi scris unde nu trebuia...imi pare rau, e prima data cand intru si scriu aici, imi cer scuze daca am incalcat vreuna din reguli sad

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.