homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize secretie- rog un sfat

#1 2009-10-01 17:22:21

Bebemeu
New member
Inregistrat: 2009-03-11

Analize secretie- rog un sfat

Buna ziua!
Mi-am facut si eu examenul de secretie acum o saptamana. Trebuie sa-l astept si pe cel de la papanicolau ca sa pot sa fac programare la dr. meu, numai ca ultimul dureaza 3 sapt  bang (e dr.care se ocupa in concediu). Puteti sa ma ajutati cu o interpretare, ca sincer stau ca pe ace pana la sfarsitul lui octombrie.
Pe fisa de analiza scrie asa:
-celule epiteliale pavimentoase superficiale -- frecvente izolate si in placarde mici
-celule epiteliale pavimentoase intermediare-- rare izolate si in placarde mici
-celule epiteliale pavimentoase parabazale -- absente
-celule epiteliale pavimentoase bazale -- absente
-leucocite -- relativ frecvente
-hematii -- absente
-flora microbiana-cantitate -- bogata
-flora microbiana- tip -- bacili gram pozitivi(doderlein) -frecventi
                               -- coci gram pozitivi in diplo - rari
-levuri - absente
- filamente miceliene-- rare

Va rog din suflet, un mic ajutor buga ....sa nu ma urc pe pereti pana pe 23(cand iau rezultatul de la papanicolau si ma duc la medicul meu) disperat  disperat  disperat

#2 2009-10-01 17:43:53

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Analize secretie- rog un sfat

ai o infectie. sfatul (tratamentul) ti-l va da tot medicul tau. desi peste 3 sapt s-ar putea sa nu mai fie valabil rezultatul asta. oricum, o femeie activa sexual mai rar sa aiba un rezultat perfect curat. iar al tau e bunicel, nu cred ca ai de ce sa-ti faci pb.

#3 2009-10-01 19:11:04

Bebemeu
New member

Infectie? Ce fel de infectie??

#4 2009-10-01 21:21:58

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

unde ti-ai facut analiza?

#5 2009-10-01 23:38:37

Gily
Full member
Inregistrat: 2007-10-20

Dupa ce ii raspundeti ei va rog sa imi ziceti si la analiza mea:

Celule epiteliale poligonale--------relativ frecvente
Celule epiteliale rotunde: ----------- rare
Celule cu aspect de clue cell ------------- absente
Leucocite-----------relativ frecvente
hematii -------absente
Trichomonas vaginalis ------------absent
Levuri ---------relativ frecvente
Inmugurite---------prezente
Hife, pseudohife----------prezente.

Vreau sa va mai intreb daca Candidoza se poate face pe fond hormonal, sau nu are legatura?

Publicitate

loading...

#6 2009-10-02 01:28:36

skumpi
Vizitator

Gily, analiza ta sugereaza ca ai candidia

#7 2009-10-02 11:40:20

Bebemeu
New member

Adalberta analizele le-am facut la Medsana...Are vreo relevanta??? Speram doar sa aflu daca e ceva ingrijorator pentru ca abia pe 23 am programare la dr....si sincer...stau cu stress...

#8 2009-10-02 19:08:13

Bebemeu
New member

Deci?? Ma ajuta cineva??? huh

#9 2009-10-02 20:30:50

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Bebemeu a scris:

Buna ziua!
Mi-am facut si eu examenul de secretie acum o saptamana. Trebuie sa-l astept si pe cel de la papanicolau ca sa pot sa fac programare la dr. meu, numai ca ultimul dureaza 3 sapt  bang (e dr.care se ocupa in concediu). Puteti sa ma ajutati cu o interpretare, ca sincer stau ca pe ace pana la sfarsitul lui octombrie.
Pe fisa de analiza scrie asa:
-celule epiteliale pavimentoase superficiale -- frecvente izolate si in placarde mici
-celule epiteliale pavimentoase intermediare-- rare izolate si in placarde mici
-celule epiteliale pavimentoase parabazale -- absente
-celule epiteliale pavimentoase bazale -- absente
-leucocite -- relativ frecvente
-hematii -- absente
-flora microbiana-cantitate -- bogata
-flora microbiana- tip -- bacili gram pozitivi(doderlein) -frecventi
                               -- coci gram pozitivi in diplo - rari
-levuri - absente
- filamente miceliene-- rare

Va rog din suflet, un mic ajutor buga ....sa nu ma urc pe pereti pana pe 23(cand iau rezultatul de la papanicolau si ma duc la medicul meu) disperat  disperat  disperat

Analiza ta este relativ ok. Parerea mea este sa astepti si pap-ul pentru ca acele leucocite evidentiaza existenta unei inflamatii.

Fericita mamica de Aida Maria!

#10 2009-10-03 13:17:20

Adalberta
Full member

da nu-i ciudat ca nu scrie ce coci si ce bacili au gasit???  La Cantacuzino iti spun si-ti fac si antibiograma pt orice eventual enterococ, stafilococ, ecoli, etc....

Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-10-03 13:17:39)

#11 2009-10-03 22:21:34

Bebemeu
New member

Adalberta a scris:

da nu-i ciudat ca nu scrie ce coci si ce bacili au gasit???  La Cantacuzino iti spun si-ti fac si antibiograma pt orice eventual enterococ, stafilococ, ecoli, etc....

Sincer si mie mi s-a parut ciudat ca nu au detaliat....dar sincer nu mai scrie nimic pe fisa de analize....

Andreea_andy2 Ce fel de inflamatie?Poti sa detaliezi te rog supa ?? Citisem(ce-i drept pe net...deci nu e relevant 100%) ca absenta leucocitelor ar fi o problema, nu si prezenta lor .... Nu te contrazic, dar crede-ma ca pana pe 23 am timp sa fac tot felul de scenarii... va
Raman datoare daca ma ajuti cu mai multe informatii.... kram

#12 2009-10-03 22:47:25

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

trebuiau facute si culturi ca sa detalieze, la ex. simplu nu se poate sti.
la cantacuzino fac ei automat si culturi daca gasesc ceva la examenul pe frotiu si le platesti separat cand vii sa iei rezultatele

#13 2009-10-03 23:07:07

Bebemeu
New member

Pai si acum pot sa cer sa faca? Sau trebuie refacuta analiza? Sau exista varianta sa fi omis sa-mi dea si acea detaliere? Daca stau bine sa ma gandesc, foaia pe care am primit-o avea la baza o numerotare "pag.1/2", dar am banuit ca a doua pagina e cea de pe verso....Trebuia sa cer eu examenul detaliat? Sau se subintelegea ca il doresc si pe acela??? Zau daca stiu ce sa fac....aveam o impresie tare buna despre clinica respectiva....Poate cand ma duc sa ridic pap`ul isi aduc aminte si de a doua pagina...daca n-or fi facut-o ciorna deja     skitarg

Andreea_Andy2 sa nu ma uiti pls cu informatiile....wave  angel

#14 2009-10-04 01:09:57

gargarita
Moderator

trebuia ceruta de la inceput...
acum n-ai decat sa o refaci, clinica nu are nici o vina. ceri examen de secretie, aia iti face. ceri si culturi, iti face si culturi.

#15 2009-10-05 11:52:31

Bebemeu
New member

Gargarita....nu e normal ca eu sa cer!!!...pentru ca teoretic eu n-am de unde sa stiu ca iese ceva in neregula care necesita o analiza suplimentara...Asta ei trebuiau sa-mi aduca la cunostinta...E ca si cum eu te-as intreba pe tine de coeficient de transfer termic la un profil de PVC(lucrez in domeniul asta si nu ma astept ca un potential client sa cunoasca sau sa ceara aceste informatii, ci eu le aduc la cunostiinta acest detaliu). E foarte simplu....doctorii stiu medicina, avocatii legea, etc....Chiar si asa, daca eu as fi uitat(desi repet...n-am avut de unde sa stiu ca trebuie sa cer separat) nu era logic si normal sa fiu informata de lucru acesta?Pana la urma, si acea cultura costa, deci un venit in plus pentru ei....Aveau nr. meu de telefon, aveau date de contact...era ff simplu....Si cum spunea si Adalberta mai sus si tu.... la alte laboratoare....analizele detaliate se fac automat...daca platesti le ei....daca nu, nu(desi nu cred ca vreo persoana intreaga la minte nu le-ar dorii)...So, i rest my case... Poate primesc totusi informatii cu privire la acea infectie/inflamatie...pentru ca asta e scopul post`ului... wink

#16 2009-10-05 22:04:21

gargarita
Moderator

teoretic, te duci la un laborator cu o trimitere de la un doctor care se presupune ca stie ce analize este nevoie sa faci. daca te duci la laborator fara trimitere, pe cont propriu, iarasi se presupune ca stii ce analize sa ceri.
si in general doar examenul de secretie se cere din pacate. si ,pe baza lui, doctorii dau un tratament "la noroc".
cati doctori crezi ca prescriu culturi sau antifungigrama? nu prea multi  sad
ca sa nu mai spun ca unii dau tratament si abia apoi asteapta analizele la secretie, sau nu mai fac deloc analize, ca stiu ei ca e infectia X dupa cum arata secretia  roll

cu bacilii e clar, sunt doderline, ceea ce e de bine. cocii or fi de la vreun streptococ... apropo, stii ca sunt laboratoare care la culturi nu fac si  pt streptococul de grup B ? trebuie sa ceri expre Culturi din secretie vaginala pentru streptococul de grup B altfel te trezesti cu culturile negative chiar daca ai streptococul. o spun pentru ca mi s-a intamplat.

in alta ordine de idei, zi profilul si seria si iti zic coeficientul, ca si eu lucrez in domeniu  rotfl2
si nu te supara pe mine, pls, ca asa mi s-a parut  neutral

#17 2009-10-06 13:27:17

Bebemeu
New member

Nu m-am suparat...doar am incercat sa-ti explic ca nu aveam de unde sa stiu ca eu trebuie sa cer...Cand m-am dus la dr. meu ginecolog m-am dus pentru un control, nu ca as fi avut simptome care sa decida vizita la medic. M-am dus la control pentru mastoza pe care o am de ceva ani si in plus am spus ca nu e rau sa-mi fac o analiza de secretie si un PAP, ambele analize fiind prelevate in cabinetul dr, de catre el si asistenta lui...Deci nu doctorul m-a trimis, eu am avut initiativa. Dar repet, nu aveam de unde sa stiu ca trebuie sa cer eu analize detaliate pentru coci, din moment ce nu ma asteptam sa fie ceva in neregula(neavand motive sa cred)...Iarasi nu ar fi fost vorba de bani, din moment ce am ales o clinica privata( medicul la care m-am dus de la 18 ani lucreaza acolo) tocmai pentru a fi sigura ca se poarta altfel decat medicii dintr-un spital de stat(nu am nimic cu ei, dar la ce salarii au, nici nu-i de mirare ca se poarta asa roll )
Tot in alta ordine de idei, daca lucrezi in domeniu, atunci ai inteles f bine ce am vrut sa spun, pentru ca-s clienti care sunt pregatiti(chiar si cu informatii eronate, dar tot au ceva idei in cap) si sunt clienti care efectiv nu au de unde sa cunoasca detalii tehnice...detalii pe care nici eu nu le-as fi stiut daca n-as fi lucrat, si probabil nici tu, in aceeasi situatie. Cat despre profil, n-am cum sa dau detalii ca s-ar presupune ca fac reclama...era doar un exemplu venit aleator la mine in capshor big_smile

Si totusi poate ma ajuta cineva de aici sa aflu si eu mai multe detalii despre rezultatul analizei, asa cum e ea...huh

Ultima oara a fost editat de Bebemeu (2009-10-06 13:28:07)

#18 2009-10-06 14:39:26

Adalberta
Full member

Bebemeu a scris:

tocmai pentru a fi sigura ca se poarta altfel decat medicii dintr-un spital de stat(nu am nimic cu ei, dar la ce salarii au, nici nu-i de mirare ca se poarta asa roll )

marea schizofrenie tocmai aici este...  ca medicii din spital sunt aceiasi cu cei din policlinicile particulare. sa te porti frumos la particular si urat la spita este o scindare moral-psihica periculoasa...  Am auzit despre asa ceva si am citit si pe diverse forumuri de gravide... una il ridica in slavi pe dr X cu care nascuse la particular si alta se plangea de acelasi X ca la spital a lasat-o de izbeliste...

Pericolul si murdaria asta e... Altfel, ar fi de inteles... salariu mic--> accepti spaga... dar cand ai oricum sacu plin din ecografii la particular...  este neaparat sa-tzi schimbi masca la stat?  oribil...

#19 2009-10-06 14:53:24

Bebemeu
New member

Nu am spus ca sunt de acord...am spus doar ca asa merg lucrurile(speram noi deocamdata)! Fiind doctorul meu, m-am dus la control si la Municipal...Nu pot sa zic ca s-a comportat altfel, dar conditiile de la Municipal lasa de dorit : au intrat alti 2 doctori in cabinet cand eram calare pe situatie(daca ma intelegi) rodnar . Sunt pudica de felul meu, abia depasesc starea de nervozitate excesiva cand stiu ca trebuie sa ma " prezint" ginecologului lol. Ori sa mai intre si alti medici in timpul consultatiei, mi se pare o nesimtire curata!!! So....de-asta prefer sa dau 100 de lei/consultatie, sa stiu ca cel putin am parte de servicii pe masura. Cat despre ideea de spaga, efectiv ma sufoca gandul ca, daca nu ai bani sa dai in momentul respectiv esti mancat. Sunt de acord ca au salarii mici, dar nici sa iti conditioneze sanatatea in functie de potenta ta financiara! Sunt de acord sa le creasca salariile, sunt de acord ca nu sunt tratati corespunzatori, dar eu, ca simplu cetatean.....n-am nicio vina!tillfreds

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.