Analize secretie- rog un sfat-2
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
Re: Analize secretie- rog un sfat
exact!
cat despre analiza ta, cred ca poti sta linistita, ca e ok. Perfect ok... Doderlein sunt bine unde sunt iar cocii aia in dipo sunt rari.
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-10-06 15:16:21)
- Bebemeu
- New member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Adalberta
- Full member
- Bebemeu
- New member
Nu..tocmai asta e "durerea"...ca abia pe 23 il primesc...E dr. care se ocupa de analize in concediu....Si n-am de ce sa fac programare la medicul meu pana n-am si pap`ul nu?
- Adalberta
- Full member
pai ie relevant sa le ai p-amandoua... dar ce porcarie sa stai dupa concediul unuia cu o analiza.... pai daca la tine ie urgent si tre' sa faci tratamentul cat mai repede??? nu vorbesc despre tine ca tu n-ai nimic decat o mica inflamatie pe care-o au majoritatea fetelor. Dar in cazul unei BIP... daca astepti 20 de zile o analiza, in 20 de zile faci piosalpinx sau hidrosalpinx sau mai stiou eu ce acumulari de puroi... m-apuca nerviiiii cand vad chestiile astea
- Bebemeu
- New member
Haha...Si pe mine m-au apucat...mai ales ca mi-au spus dupa ce au prelevat...Puteau sa-mi zica in momentul programarii(pentru ca intreaba pentru ce faci programare) sau inainte de prelevare....dar...au mers pe burta....asta e! Pacat de medic, ca e bun!!!
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Bebemeu a scris:Gargarita....nu e normal ca eu sa cer!!!...pentru ca teoretic eu n-am de unde sa stiu ca iese ceva in neregula care necesita o analiza suplimentara...Asta ei trebuiau sa-mi aduca la cunostinta...E ca si cum eu te-as intreba pe tine de coeficient de transfer termic la un profil de PVC(lucrez in domeniul asta si nu ma astept ca un potential client sa cunoasca sau sa ceara aceste informatii, ci eu le aduc la cunostiinta acest detaliu). E foarte simplu....doctorii stiu medicina, avocatii legea, etc....Chiar si asa, daca eu as fi uitat(desi repet...n-am avut de unde sa stiu ca trebuie sa cer separat) nu era logic si normal sa fiu informata de lucru acesta?Pana la urma, si acea cultura costa, deci un venit in plus pentru ei....Aveau nr. meu de telefon, aveau date de contact...era ff simplu....Si cum spunea si Adalberta mai sus si tu.... la alte laboratoare....analizele detaliate se fac automat...daca platesti le ei....daca nu, nu(desi nu cred ca vreo persoana intreaga la minte nu le-ar dorii)...So, i rest my case... Poate primesc totusi informatii cu privire la acea infectie/inflamatie...pentru ca asta e scopul post`ului...
draga mea...te agiti inutil si te stresezi fara rost... trebuie sa intelegi, si nu doar tu, ca rezultatul ala e o comunicare a laboratorului catre medicul tau, nicidecum catre tine...medic care, sigur, stie sa interpreteze fara stres ce citeste si poate decide si deci poate sa si ceara analize suplimentare daca considera.... asadar, nu trebuia sa ceri tu nimic tu doar trebuie sa mergi cu rezultatul la medic si acela va decide conduita de urmat...atita tot oricum ar fi, da-i incolo de coci, nu inseamna nimic grav, foarte probabil fac parte din flora vaginala normala...si mai mult decit atit, rezultatele astea ale analizelor de laborator completeaza/confirma diagnostice clinice....adica, ca sa fiu mai clara, nu le interpretam de sine statator, ci in contextul prezentei.absentei unei simptomatologii clinice asa ca repet...nu te mai agita atita, ca nu ai de ce
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Bebemeu
- New member
- Adalberta
- Full member
analize sarcina:
A: Generale (care se pot face de regula o data pe an): HLG+VSH, Glicemie, Calcemie, Transaminaze, Creatinina+Ureea Sanguina, Colesterolemie, Trigliceride, Coagulograma, Grupa Sanguina+RH, serologia hepatitelor B+C (HBsAg+HCV) , serologia sifilisului + anticorpi (VDRL+ TPHA), HIV, sumar-urina, urocultura-antibiograma. Aceste analize se fac de catre ambii viitori parinti.
B: Dozari anticorpi pentru: zoonoze (toxoplasmoza, riketsii, listeria, brucella), CMV (citomegalovirus), Rubeola Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma.
Aceste analize, efectuate doar de viitoarea mamica, se pot face si in primele trei luni de sarcina, dar daca unul din rezultate indica un risc pentru sarcina, din pacate, se indica o intrerupere a sarcinii, deci este mai bine sa avem rezultatele analizelor inainte de a ramane insarcinata, pentru a prevenii un eveniment atat de neplacut, cum ar fi o intrerupere de sarcina.
IgM, imunoglobulina M caracterizeaza infectia in actiune, este contraindicata o sarcina in perioada de IgM pozitiv. Stati linistite, infectia la o perioada de 3-6 luni devine cronica, deci se negativeaza IgM. Este necesara o reexaminare periodica si tratament dupa caz, pana la negativarea IgM.
IgG, imunoglobuluina G sunt anticorpii ce caracterizeaza o infectie cronica, mai bine zis, raspunsul sistemului imunitar la infectie, femeia poate ramane insarcinata si poate naste un copil sanatos, care la nastere primeste un bagaj de anticorpi, atat de necesari in primele luni de viata. Alaptatul la san (in special colostrul din primele 2-3 zile dupa nastere) este de asemenea o imunizare pasiva a copilului, atat de necesara lui. C: Consult genetic: se indica daca in familiile partenerilor au fost cazuri de malformatii in cupluri unde partenerii sunt rude (grad 2,3). Se efectueaza de catre ambii parinti la departamentul de genetica medicala, Institutul PARHON SUMAMED este un antibiotic ce se poate indica si in sarcina. Nu are efecte nocive asupra produsului de conceptie. Este comod si ca administrare (doze unice). Se indica in tratamentul infectiilor cu Chlamydia, Ureaplasma, Toxoplasma.
- Bebemeu
- New member
Adalberta mersi...Unele deja le-am facut!Mai trebuie sa-si faca si "tati"...O sa dau print la ce ai scris...si o sa ma duc cu foaia in dintzi la medic....
- strumphi2004
- Membru
- Inregistrat: 2009-10-09
Buna fetelor,
am intrat si eu dupa ce m-am speriat de-a binelea cu rezultatul analzielor. L-am facut la policlinica cu plata de la batistei ca e f aproape de munca
am asa:
la secretie vaginala/papanicolau
celule epiteliale superficiale si intermediare leucocite absente prezent gardnerella vaginalis
la culturi
relativ frecvente celule epiteliale leucocite rare prezente filamente miceliene tricomonas absent culturi nu s-au dezvoltat germeni micropatogeni candida albicans prezent
n-am avut pana acum.
De 5 ani sunt impreuna cu prietenul meu si ne-am casatrit de curand. In ultima luna n-am mai folosit prezervativ ca doream sa facem un bebe si am facut si analizele sa fiu sigura ca sunt ok. Acum sunt sigura ca nu sunt insarcinata ca mi-a venit ciclul.
si na belea.
mi-a dat tratament ovule clotrimasol si polygynax si pt el unguent clotrimasol.
timp de 20 de zile ovule si iar ovule.
e chiar asa de grav?
pupici
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Ai candida si gardenerella. Nu e de speriat. Cu tratament adecvat, trec amandoua.
Fericita mamica de Aida Maria!
- lucia05
- Insomniac member
- De la: tara lui Papura Voda
- Inregistrat: 2008-09-13
vreau si eu o parere pe analiza asta Celule epiteliale poligonale relativ frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule cu aspect de "clue cell" absente Leucocite rare Hematii absent Trichomonas vaginalis absent Levuri absente Flora microbiana Flora microbiana mixta Gram pozitiva si Gram negativa. Rara flora lactobacilara.
este pentru o prietena care nu poate ajunge la doctor cu rezultatul decat peste vreo luna. cam ce e? si cam ce ar trebui sa faca? merci
I am who I am and I choose to be me!He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!
- mykutza
- Moderator
- De la: noi de acasica :X
- Inregistrat: 2008-03-28
eu zic k nu are absolut nimik..cred..mai asteapta pareri k poate nu m-am trezit bine
Sa nu te astepti sa te salut!
- Bebemeu
- New member
- Adalberta
- Full member
n-ai nimic. este un pap perfect. trateaza candida
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-10-25 13:32:06)
- Bebemeu
- New member
- emma77
- Membru
- Inregistrat: 2009-06-26
Va rog sa-mi interpretati si mie rezultatul analizelor de secretie vaginala: Frecvente celule epiteliale. Flora microbiana mixta moderata. E tot ce scrie pe buletinul de analize.
Ultima oara a fost editat de emma77 (2009-10-27 09:16:51)
- Bebemeu
- New member
Buna! De 3 zile am inceput tratamentul pentru candida recomandat de medicul meu. Mi-a prescris niste pastilute si ovule(Fluomizin). Este prima oara cand folosesc ovule, insa, am observat ca, de cand am inceput, am o jena usoara dimineata la urinat,jena care persista si la urmatoarea"usurare". Spre seara(beau multa apa si deh...ma duc des la toaleta ) dispare aceasta, hai sa-i zic durere...Poate fi de la ovule? Sau e psihicul de vina? Imi este foarte teama ca nu le administrez cum trebuie, in sensul introducerii lor in modul corect. Precizez ca nu am avut astfel de simptome inainte, de fapt, nici scurgeri "suspecte" n-am prea avut(din cate am citit si eu despre scurgerile specifice candidei). Poate ma puteti ajuta, ca tare as vrea sa fie totul in regula!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|