homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Iubire interzuisa... ce trb sa fac???-9

#153 2009-10-07 17:08:11

Dienuk
Full member
Inregistrat: 2007-08-31

Re: iubire interzuisa... ce trb sa fac???

extra a scris:

De ce as spune eu ca painea alba imi place mai mult decat ce-a neagra, cand de fapt nu e asa?

1) daca tot vorbim de educatie, propozitia ta s-ar putea inscrie la concursul gasiti greseala, dar ar fi mult prea simplu pentru 80% din populatie. (ca tot cam ala era procentul celor fara moralitate, sau p-acolo)
2)aici nu vorbim de paine, vorbim de oameni. da, inteleg metafora, dar mi se pare putin nepotrivita
3) imi pare rau ca nu mi-am respectat cuvantul si nu am ignorat post-ul tau, curiozitatea bat-o vina tongue
4)te rog sa ma crezi ca nu am nimic personal cu tine, sunt de acord cu faptul ca moralitatea in general lasa de dorit dar vezi tu, mi se pare ca esti putin prea indarjit si chiar daca ai intentii bune, nu vei convinge pe nimeni cu acest stil. poate exagerez, nu pe nimeni, dar mult mai putini decat daca nu ne-ai mai critica atat stilul de viata. te intreba o fata ce cauti pe un site de anticonceptionale si ai zis ca si Iisus sta cu cei pacatosi...daca ai fost vreodata sa te spovedesti, un preot cu har se exprima putin diferit fata de tine

#154 2009-10-07 17:09:22

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Si Hitler credea ca evreii au ceva rau. A fost doar parerea lui, asta nu inseamna ca trebuia oamenii sa il lase sa spuna ce vrea. Cat despre cei ca tine, parerea mea este ca 80% sunt niste nefutu*i penibili, care fac afirmatii misogine, culmea , pe forum plin de femei. Le recomand persoanelor de genul sa se duca sa se masturbeze putin, sa elimine presiunea, si sa ne mai lase pe noi in pace cu frustrarile lor. A, si nu am cum sa primesc ban, pentru ca evident ca nu ma refeream la extra, ci la acei 80% de oameni care seamana cu el. Poate el este in restul de 20%.

Na, ca m-am enervat.

#155 2009-10-07 17:37:00

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

extra, e problema ta ce gandesti, pe mine una nu ma deranjaza, sincer, tu o sa suporti consecintele unei asemenea gandiri, de fapt cred ca deja se intampla, nu pe noi ne afecteaza...
Daca tu ai ales sa iti traiesti asa viata, ceilalti au ales altceva, si e dreptul fiecaruia sa faca ce vrea cu viata lui.
Nu mai traim in evul mediu, si nici in triburi.
Acum suntem oarecum liberi, si asa cum nici tie nu iti spune nimeni cum sa traiesti, nici tu nu ar trebuii sa o faci.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#156 2009-10-07 17:38:31

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Dienuk, referitor la:
-punctul 1: nu exista nici o greseala in fraza respectiva.
-punctul 4: nu vreau sa conving pe nimeni. Lucrarea de convingere nu este a mea. Eu fac cunoscut ceea ce mi s-a facut cunoscut. Eu spun lucrurilor pe nume. Si in privinta asta il apreciez pe Ioan Botezatorul pentru curajul care l-a avut sa faca asta.
"un preot cu har se exprima putin diferit fata de tine" -de ce iti cauti tu exemple dintre oameni despre care aud numai lucruri mai putin placute? Preotii sunt si ei slabi, supusi greselii ca oricare dintre noi. De ce ar fi unul dintre aceia mai credincios decat oricare dintre noi? Doar pentru ca are barba si se imbraca intr-un vesmant special preotilor? Daca e sa fac o socoteala, in cativa ani as putea sa ajung chiar mai "sfant" decat multi dintre ei.

Pai te-ai intrebat daca vreunul are puterea sa spuna pacatului pe nume? Ce auzi de la ei sunt doar cuvintele: "nu e bine sa faci asa, nu e bine sa traiesti asa..."
"Nu, copii, ce aud spunandu-se despre voi, nu este bine; voi faceti pe poporul Domnului sa pacatuiasca."(1Samuel 2:24) Acestea sunt cuvintele lui Eli, un preot -catre cei doi fii ai lui care erau si ei preoti. Dumnezeu i-a pedepsit cu moartea atat pe fii lui Eli, dar si pe el pentru ca nu a luat o hotarare dreapta in privinta fiilor lui. Mai concret, preotul Eli nu a spus lucrurilor pe nume. Cuvintele "nu este bine sa faceti asa" nu denota decat o lipsa de putere de a face o judecata dreapta, de a spune pacatului pe nume. Astazi, preoti ca Eli se numesc "preoti cu har"...

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#157 2009-10-07 17:48:22

Dienuk
Full member
Inregistrat: 2007-08-31

esti tu sigur, sigur ca nu e nicio greseala in propozitia aia? hai, te rog, recunoaste ca pana si TU gresesti. nu de alta, dar lectia cu cratimele era prin clasa a 2-a si poate de atunci ai mai uitat. I rest my case ca mai am si alte chestii de facut.

Publicitate

loading...

#158 2009-10-07 19:40:31

parvaneh
New member
Inregistrat: 2009-10-04

anne85 sunt constienta ca nu am facut nici un bine prin comp meu. e si mai greu pt mine pt faptul ca nu mi explic de ce am facut o. e o multime de sentimente pe care nu am rabdare acum sa le explic sau ma rog sa vb despre ele. nu consider ca am fost agresiva si mai degraba am raspuns la ce mi ai scris u.
  cred ca disc ar fi alta daca am discuta face u face. nu am rabdare sa scriu tot ce am de zis.

#159 2009-10-07 19:59:31

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

parvaneh a scris:

iar faptul ca sotul meu a reactionat asa nu inseamna ca e naiv ci ca  ma iubeste si stie pentru ce lupta.

da tu sti pentru ce lupti? Tu lupti pentru familia ta, sau te lasi cucerita? Tu tragi intr-adevar la acelasi "jug"?

sa te consideri fericita ca te-a iertat asa de usor.........normal ca te iubeste ca altfel te-ar fi pus de urgenta in strada. Sper ca vei sti sa-l pretuiesti de acum inainte.

Ultima oara a fost editat de baciu (2009-10-07 20:00:50)

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#160 2009-10-07 20:48:15

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

extra a scris:

. O femeie pentru mine este total lipsita de moralitate daca isi incepe viata sexuala inainte de casatorie. P

extra, ma faci sa rad... desi nitel cam cu nervi.

tu crezi ca Lui Dumnezeu Ii pasa de moralitate? smile poti sa reciti Biblia verset cu verset, dar degeaba.... n-ai inteles nimic din ea. de cate ori a aparat Iisus pe cei mai pacatosi dintre pacatosi? nu El a spus  desre femeia pacatoasa "care crede ca nu are niciun pacat, sa arune primul cu piatra in ea?" smile sunt cuvintele Lui... ori tu asta faci, arunci cu piatra. nu a trecut Iisus peste moralitate de atatea ori? nu a vindecat El in zi de sarbatoare, incalcand, aparent, ordinea si moralitatea umana? nu a luat langa El pe petru, asupritorul crestinilor? pe Maria Magdalena... si pe multi altii pe care fariseii, "credinciosii" si MORALII timpurilor, ii judecau?

asta e esenta invataurii Lui Iisus, extra.... sa nu dam 2 bani pe moralitate... caci Dumnezeu este Iubire... ceea ce e mai presus de orice moralitate.

ASA CA NU TE MAI GRABI SA JUDECI.

acelasi lucru l-as spune si celor care se grabesc sa o judece pe parvaneh...ca e usor sa arunci cu pietre, dar... nu se stie cand vei fi TU cel care,pur si simplu si... omenesc... GRESESTE.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#161 2009-10-07 21:57:31

extra
Banat

Ai perfecta dreptate katami; si adevarul este ca atunci cand ma gandesc la harul lui Dumnezeu, langa mine se face o tacere foarte mare...
Eu am tinut cu tarie la ceea ce v-am facut cunoscut pana acum, tocmai ca sa va spun ca nu aveti dreptate; ca teoria si intelegerea voastra este total gresita. Si inca o sustin, deoarece nivelul credintei unei persoane se testeaza numai cu Biblia, si nu printr-o parere de sine sau prin parerile altora. Si cand mai auzi cuvinte ca acestea: "eu am credinta mea", "cred in Dumnezeu" si ca nu se citeste Biblia... iti vine sa te iei cu mainile de par! Oameni buni, Dumnezeu ni s-a descoperit prin natura, prin Iisus Hristos, prin Duhul Sfant, dar si prin Cuvantul scris! Si acesta de pe urma este Biblia. Voi nu credeti ca cititul este darul lui Dumnezeu dat noua oamenilor?  Ce facem noi cu darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu? Ce credeti, vom fi judecati de felul cum le-am folosit?...
Nu-i judec pe oameni; dar ei nu trebuiesc treziti la realitate?  Eu imi fac doar datoria; si v-am spus lucruri care nu le-ati cunoscut. Ucenicii, atunci cand au fost trimis doi cate doi in diferite cetati, nu li s-a spus ca vor fi primiti in fiecare casa; ci unde nu vor fi primiti sa-si scuture praful de pe picioare... si ca pentru Sodoma si Gomora va fi mai usor in ziua judecatii decat de aceia care nu i-au primit. Dar inca mai exista oameni in cetate...

Tu crezi ca Domnul Iisus a desfiintat legea Sa atunci cand a iertat-o pe femeia prinsa in precurvie?(caci despre ea e vorba). Nu, El nu a desfiintat-o; caci daca ar fi facut asta, atunci nu mai avea dupa ce criteriu sa o judece -si astfel femeia nu ar mai fi fost osandita.
" I-am tras cu legaturi omenesti, cu funii de dragoste, am fost pentru ei ca cel ce le ridica jugul de langă gura. M-am plecat spre ei si le-am dat de mancare."(Osea4:11) Harul lui Dumnezeu este funia de dragoste cu care Dumnezeu ne atrage spre El. "Caci prin har sunteti mantuiti, prin credinta. Si acesta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu." Mantuirea trebuie luata in serios. O alta viata ca aceasta nu ni se va mai da. V-a spus cineva lucrul acesta pana acum? Doctrinele gresite facute de mai marii pastori spirituali ii duc pe oameni la pierzare. Credeti oare ca pomenile care va vor fi facute va ajuta la salvarea sufletului? Sau o simpla cunoastere a lui Dumnezeu (asa cum a spus wild_wind ca Il vede ea pe Dumnezeu) ne va mantui?
Mantuitorul a spus: "Ce vă spun Eu la ?ntuneric, voi să spuneţi la lumină; şi ce auziţi şoptindu-se la ureche, să propovăduiţi de pe acoperişul caselor."(Matei 10:27) Voi ati face altfel atunci cand in joc e viata oamenilor - mantuirea lor?

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#162 2009-10-07 22:45:41

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

extra a scris:

Tu crezi ca Domnul Iisus a desfiintat legea Sa atunci cand a iertat-o pe femeia prinsa in precurvie?(caci despre ea e vorba). Nu, El nu a desfiintat-o; caci daca ar fi facut asta, atunci nu mai avea dupa ce criteriu sa o judece -si astfel femeia nu ar mai fi fost osandita.

pai n-a mai fost osandita...

si nu, n-a desfiintat legea SA... ci, cu legea Sa, a desfiintat LEGEA MORALA a vremii. iubirea pt femeia aceea a fost mai puternica decat "dreptatea morala" care ar fi osandit-o....

dar de exemplu celalalt ce zici? smile tu ai lucra duminica? sau crezi ca e "imoral"? ei bine, uite ca Iisus vindeca in zi de sabat... adica INCALCA MORALITATEA vremii. si toti se scandalizeaza... dar pt El, iubirea fata de cel pe care l-a vindecat e mai puternica si mai importanta decat o adunatura de legi morale, create de oameni....

IISUS A FOST RASTIGNIT PT CA A CALCAT PE MORALITATE PRIN TOATA INVATATURA SA... iar fariseii, stiind ca prin moralitate controleaza poporul, s-au temut de LIBERTATEA pe care o aduce invatatura Lui Iisus... si au actionat in consecinta, ca sa Il inlature.

pt ca degeaba te enervezi tu cand auzi exprimari de tipul "cred in felul meu"... pt ca, pana la un punct, asa este. si tu crezi in felul tau. si eu si toata lumea... da, religia de care apartinem ne da niste COORDONATE GENERALE, dar nu ne poate invata, pe fiecare individ in parte, cum sa Il simitm pe Dumnezeu.

V-a spus cineva lucrul acesta pana acum?

fii dragut si scoate chestiile de tipul asta din mesaje... sunt CHIAR suparatoare. DA, stiam tot ce ai scris tu pana acum, n-ai venit cu nicio revelatie... nu-ti arogadreptul de "invatator" fara sa ti-l recunoasca sau ceara nimeni. asta e singura chestie care ma deranjeaza la cultele protestante (ma refer la cele care fac propaganda)... ca orice omulet crede ca e in stare sa fie mare invataor... ori nu e chiar asa, pt asta ai nevoie de multe alte calitati in afara de convingere si cunoasterea Bibliei din scoarta in scoarta (ca pe astea le ai cu varf si indesat).

Sau o simpla cunoastere a lui Dumnezeu (asa cum a spus wild_wind ca Il vede ea pe Dumnezeu) ne va mantui?

DA! cunoasterea Lui Dumnezeu mantuieste pe cel care e destul de fericit sa o obtina... doar ca asta nu e asa "simplu" cum declari tu.... cine ajunge la cunoasterea de Dumnezeu, NU MAI POATE face decat voia Sa... doar ca prea putini reusesc sa ajunga acolo smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#163 2009-10-07 23:02:05

parvaneh
New member

pentru baciu : stiu f bine pt ce lupt pt ca altfel nu m as fi agitat sa aflu de unde vine prb mea si de  a incerca sa o rezolv. probabil ca u nu ai citit tot ce s a scris sau mai bine zis ce a scris sotul meu de la bun inceput. daca nu stiam pt ce lupt acceptam situatia de al insela (lucru ce nu s a intamplat)si ne desparteam. am recun ca fac o greseala, ma luptam cu mine insami sa incetez si ii multum lui Dumnezeu ca s a intamplat ce s a intamplat.

#164 2009-10-07 23:03:25

parvaneh
New member

extra cati ani ai? esti foarte inversunat pe femei si mai ales la cum spui u ar trb sa stii ca nu toate sunt la fel.

#165 2009-10-07 23:04:37

parvaneh
New member

merci katami pt sprijin.

#166 2009-10-07 23:07:02

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

Melany1 a scris:

el e inversunat pe femeile care si-au inceput viata sexuala inainte de casatorie in general

parvaneh editateaza mesajele cand vrei sa adaugi ceva, ca vei lua warn
gasesti asta in coltul din dreapta jos

#167 2009-10-07 23:08:28

parvaneh
New member

da asta am inteles dar nu vad cu cel deranjeaza.

Ultima oara a fost editat de parvaneh (2009-10-07 23:09:10)

#168 2009-10-07 23:08:34

skumpi
Vizitator

Mel la discutii diverse nu se da warn dar intr`adevar e mai ushor de urmarit un post si nu 3 smile

#169 2009-10-08 00:08:32

extra
Banat

Cand spui duminica te referi la Sabat, la ziua de odihna, nu? Eu iti spun: pazesc porunca a 4-a. Si "este ingaduit a face bine in zilele de sabat", caci "Sabatul a fost facut pentru om, si nu omul pentru Sabat."
Cat despre credinta, da-mi voie sa-ti spun ca aceasta nu este decat una singura, chiar daca exista mai multe religii.

Ai fost de acord cu mine cand am spus ca (,) cunoasterea lui Dumnezeu duce la mantuire, caci este scris: "Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, Singurul Dumnezeu adevarat si pe Iisus Hristos pe care L-ai trimis"; dar de ce spui ca nu este usor? Fiecare cuvant al nostru va avea o influenta spre bine sau spre rau. Si un suflet care se va lupta cu indoiala va putea cadea cu usurinta in urma cuvintelor tale. Mantuiti vor fi toti aceia care vor. Dar cum sa vrea omul sa fie mantuit cand el nu a auzit de asa ceva? "Caci credinta vine in urma auzirii. Si auzirea vine prin Cuvantul lui Dumnezeu." Si tu katami iata ce cunosti: ca mantuirea este greu de obtinut! Prin ce e greu de obtinut? Oare ce trebuie sa faca omul ca sa fie mantuit?

"doar ca prea putini reusesc sa ajunga acolo". Am stat si m-am gandit care sa fie acestia: oare cei care fac lungi pelerinaje, sau cei care se inchid in cochilii ca Daniel Sihastrul, sau cei care isi mutileaza trupul si incep prin a se biciui, crezand  ca astfel vor capata favoarea lu Dumnezeu? Nu! Printre cei mantuiti vor fi oameni ca tine si ca mine... Si cand vezi ca cel de langa tine se duce de bunavoie spre pierzare, il apuci chiar si de mana si il tragi de acolo -asa cum au facut ingerii cand au vazut ca Lot ezita sa iasa din Sodoma...

Este adevarat ca cugetul nostru ne condamna; dar daca cugetul nu este bun... "daca ochiul nu este bun, atunci tot trupul este plin de intuneric"...

#170 2009-10-08 00:11:30

andrei999
Full member
Inregistrat: 2009-10-02

extra a scris: nivelul credintei unei persoane se testeaza numai cu Biblia, si nu printr-o parere de sine sau prin parerile altora. Si cand mai auzi cuvinte ca acestea: "eu am credinta mea", "cred in Dumnezeu" si ca nu se citeste Biblia...

Adica alti oameni care au alte religii nu au credinta sau am inteles eu gresit??

Oricum eu am credinta mea... "numai" cred in nici o religie, si cred ca toate religiile sunt folosite pentru interesele oamenilor care sunt la putere... si de ce?

Pentru ca eu sunt nascut si crescut intre o familie si o tara musulmana, si mai mult din jumatatea vietii mele am petrecuto intre crestini in Romania, si am fost foarte credincios in copilarie si in tinerete pentru ca asa am invatat in scoala, cu toate ca tatal meu mereu spunea ca nu crede in religii, adica ceea ce zic eu acum... la ceea ce am ajuns eu dupa multi ani... si el credea numai in Dumnezeu in felul lui...

Eu numai cred in religii si cred in Dumnezeu din foarte multe motive, care mi s-au demonstrat pe parcursul anilor... Una este ceea ce zici tu(extra):" nivelul credintei unei persoane se testeaza numai cu Biblia", biblia e totul, Isus e totul, totul se leaga de el, restul religiilor nu sunt adevarate, nu sunt bune... exact asta zic si musulmanii: ca religia musulmana e cea mai buna, totul e legat de Ghoran, totul este bine in religia musulmana si restul religiilor nu sunt bune, si asa evreii si restul religiilor...

Si oricum cine e la putere manipuleaza totul, pana si religia o schimba unde vrea... bineinteles ca asta se intampla poate in sute de ani...

Si de asta eu am ajuns sa cred ca e bine sa tii cont doar de lucrurile esentiale in viata(sa nu faci rau, sa faci bine, sa iubesti, sa fi bun, sa ajuti...) si sa nu te infunzi prea tare in religie ca la un moment dat ajungi sa fi condus de altii sau mai bine zis de vorbele altora si sa numai ai nici un cuvant/parere si sa faci anumite lucruri pt. ca asa trebuie sa faci sau asa se zice ca e bine...  va

Despre religii as putea discuta pana la anul cu oricine in amanunte, dar nu cred ca e cazul aici sa ajungem sa discutam in ce crede fiecare si cum trebuie sa faca...

Si despre parerea fiecaruia, suntem liberi fiecare sa ne spunem parerea fara sa jignim si sa judecam... Nu cred ca nimeni de aici nu are dreptul asta...

Vorbind in general, oricum orice padure din lumea asta are uscaturi si nu trebuie sa ne miram de asta... asa si femeile si barbatii sunt fel de fel... si nu e cazul sa generalizam si sa zicem 80% sau 20% din nu stiu ce sunt cum sunt!! Ca nu suntem noi de la institutia de cercetare Cutarescu din Anglia, ca numai ei fac tot felul de studii stupide pentru orice nimic... wink

PENTRU KATAMI - ai zis asa: de ce?  va mi se pare mai usor de iubit copilul sotului/sotiei decat unul complet strain!!

Intreadevar, iti dau dreptate, dar depinde acuma si de situatie, pentru ca poate de ex. tatal vitreg sa se desparta dupa ani de mama, sa se termina totul intre ei dar tatal vitreg sa iubeasca acel copil in continuare, sau altfel, adica tatal vitreg sa inceapa sa nu se inteleaga cu mama, si sa faca rau copilului, sa gandeasca ca nu e copilul lui, sau de la inceput pentru mama sa accepte copilul dar nicodata sa nu-l iubeasca, chestii de genu asta se intampla...
Depinde de situatie, dar cred ca mai devreme nu m-am exprimat cum trebuie, eu doar am zis parerea mea  cool

Ultima oara a fost editat de andrei999 (2009-10-08 00:29:44)

Atunci cand te nasti, toti rad in afara de tine, tu plangi... traiste-ti viata intre-un fel incat in ziua mortii tale in timp ce toti plang, tu sa sa fi cel care rade.

#171 2009-10-08 00:36:19

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

extra sincer esti cam offtopic

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.