Rog din suflet ajutor interpretare Pap...
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
rog din suflet ajutor interpretare Pap...
Va roc mult de tot, cine poate sa-mi spuna si mie cum stau...
Celule epiteliale pavimentoase:
- Superficiale : frecvente, izolate, placarde mici, koilocite rare - Intermediare: relativ frecvente, izolate, placarde mici, Diskarioze usoare
Celule epiteliale cilindrice (endocervicale)
- relativ frecvente, izolate, placarde mici, celule metaplaziate pavimentoase rare
Polinucleare neutrofile: relativ frecvente Hematii: frecvente; difuz Flora microbiana: moderata, tip bacili
Frotiu clasa II-III B-Pap (inflamator - ASCUS - Bethesda System
Rec: Repetarea investigatiei dupa tratament (in obs. LSIL)
CII/5
Va rooog ....
- Rose
- Hero member
- Inregistrat: 2007-08-30
Re: rog din suflet ajutor interpretare Pap...
Singura problema o constituie koilocitele alea si diskariozele usoare. Koilocitele in general denota infectie cu HPV, iar diskariozele sunt celule modificate, de obicei tot din cauza HPV-ului. Din cate stiu, tie parca iti iesise HPV si la analize. Asta este...Partea buna este ca celulele astea sunt rare, asa ca situatia nu-i asa tragica...sunt sanse mari sa scapi fara alte complicatii. Care este time-line-ul infectiei tale, ca si asta e important? Daca te situezi cam intr-un an de la posibila infectare, situatia este incurajatoare.
21.04.2013 - Bebe Chitaila www.pisicamov.ro
- Littlebitchme
- New member
- Inregistrat: 2009-09-22
de ce este incurajatoare?? se face un tratament cu care se poate scapa de inaintarea acestor atipii??
Ultima oara a fost editat de Littlebitchme (2009-10-14 21:35:02)
- Adalberta
- Full member
Merci Rose... Nu, eu nu am facut niciodata testul HPV iar ultimul pap, din decembrie este curat, fara modificari. Deci timeline-ul... s-ar situa cred din luna iunie pana acum, ca de atunci am probleme... :-(
Atat de repede isi face HPV-ul prezenta? in 2-3 luni modifica tesutul????
Colposcopia facuta azi arata asa:
1.Examinare col fara preparare: inflamatie, colpita, secundara
2. Test cu acid acetic : JSC vizibila, colpita, difuza
3. Test cu Lugol: Zona iod-negativa abesnta.
Recomandare Pap dupa trat, la 6 luni...
Ce sa cred?
- Rose
- Hero member
Si colposcopia este destul de buna. Nu arata rana, ci numai o inflamatie. Da, HPV-ul isi arata efectele atat de repede, in 2-3 luni. Ce probleme zici ca au inceput in iunie? Cum s-au manifestat? Consideri ca ar fi oare posibil sa te fi infectat? Nu stiu ce sa zic, nu bag mana in foc ca ai HPV, si nici nu vreau sa te sperii inutil. Dar koilocitele si diskariozele cam de asta sunt provocate ( da o cautare pe google). Eu as face si un test HPV. Doctorul ce ti-a zis despre pap?
- Adalberta
- Full member
In iunie am am avut prima oara usturime la pipi care a trecut intr-o zi. apoi a inceput sa am dureri pelvine : cateodata ca la ciclu, cateodata menghina pe uter, cateodata intepaturi in ovar. in plus, inflamatie anala (asta chiar nu stiu de ce si cum pt ca este o zona pe care o las in pace). M-am dus sa fac real-time Chlamydia si cineva de-acolo mi-a dat sa fac si Ureaplasma. Mi-a iesit Ureaplasma pozitiva. Am facut tratament dupa care, am mai facut vreo 5 examene Ureaplasma , toate negative. Totusi, eu am aceleasi dureri si jena anala. De aceea am facut si pap... si iata-ma aici... :-(
de ce ai intrebat de cand cred ca am? daca-i de putin timp se poate face ceva cu folos?
as vrea sa stiu... tulpinile low-risk pot si ele cauza koilocite si diskarioze dintr-alea?
celelalte formulare de pap, de la alte clinici nu mentioneaza koilocitele si diskariozele. au alt sistem de interpretare?
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-10-14 22:55:37)
- Adalberta
- Full member
PS. daca am ASCUS, colul e ok, si voi decoperi ca am HPV ce am de facut? banuiesc ca ERAD si/sau biopsie trebuie sa fac doar daca am rana-leziune, nu?
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
eu vad lucrurile asa : esti la inceput , cum ai zis si tu nu e rana , eu cred ca se rezolva si cu tratament( e doar o parere neavizata )
Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-10-15 15:30:03)
- Rose
- Hero member
Tulpinile low risk pot da si ele koilocite si diskarioze. Depinde unde ai facut celelalte pap-uri, si cand. Pap-ul este ceva subiectiv, depinde de calitatea microscopului, de corectitudinea prelevarii si de atentia biologului. In plus , daca le-ai facut mai demult nu are relevanta...Simptomele tale eu nu am auzit sa fie asociate cu HPV...Eu zic ca este doar o coincidenta...Daca aceste modificari apar la inceput, probabilitatea sa scapi de infectie este maxima...Adica: daca le descoperi la cateva luni de la posibila infectare, poti spera ca in cateva luni-1 an sa scapi. Daca le descoperi insa la 3 ani de cand esti cu un partener, e mai rau, pt ca daca era sa scapi, scapai pana atunci, deci sansele sa fie ceva persistent sunt mai mari. In principiu, daca descoperi ca esti infectata nu prea ai ce face, doar sa iti intaresti sistemul imunitar cu echinaceea si altele de genul asta. Unii doctori dau Isoprinosine tot pt asta. Intr-adevar, ERAD si altele se fac doar daca ai rana, si la tine nu este cazul.
- Adalberta
- Full member
Multumesc Rose, superinformatii! am vazut pe undeva cineva facea recomandare sa faci si genotiparea si tipajul... Pai ce diferenta este intre astea???
si inca ceva... unii spun sa se trateze si partenerul ca sa nu te reinfectezi... Pai cu ce sa se trateze????
cum este treaba? te reinfectezi sau nu???
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
genotiparea sau tipajul sunt unul si acelasi lucru partenerul nu are cum sa se trateze... ideea e sa-ti fortifici tu imunitatea ca virusul sa nu mai provoace pagube, ca de disparut nu dispare definitiv decat in cazuri rarissime deci : tratezi daca ai rana (cauterizare daca e cazul) si apoi faci tratament pentru imunitate ca sa nu faci alta rana... asta ar fi de facut dupa mintea mea
- Rose
- Hero member
Heimdall are dreptate. Cat despre reinfectare: ideea este ca asta-i un virus cantonat la nivelul pielii, care nu da imunitate, asa ca te reinfectezi, pana cand in cele din urma scapa amandoi. Asa ca exista studii care spun ca folosirea prezervativului scurteaza durata infectiei pt ca rupe acest ciclu.
- Adalberta
- Full member
Multumesc mult... as mai vrea sa stiu, daca ai un partener nou (presupunem) ii dai si lui virusul poti sa speri ca se linisteste situatia si poti avea copii?
am vazut ca virusul poate fi intretinut de diverse bacterii, infectii colaterale, etc... sunt pe aici fete care au scapat de hpv? ati trait normal de cand ati aflat ca il aveti? mie imi este frica sa nu se duca celulele alea repede... imi vine sa fac pap in fiecare saptamana. m-am stresat si deprimat enorm, nici nu mai pot manca
- september
- New member
- Inregistrat: 2009-10-14
Draga Adalberta, incearca sa nu te gandesti la ce e mai rau, si sa-ti faci o gramada de idei pana ce nu ai rezultatul de la medic; eu am aflat in urma cu 2 seri ca am HPV, tulpini cu HR; mi s-a derulat prin minte toata viata mea de pana acum si toate planurile de viitor; am 25 ani, imi doresc o viata normala si copii; mi-am facut o gramada de ganduri negre pana am ajuns la medic (am stat treaza toata noaptea asteptand sa se faca dimineata sa o pot cauta in spital); iata ce mi-a zis mie medicul: poti avea viata normala in conditiile in care ai grija de tine si faci pap periodic; poti avea copii sanatosi; intra pe site-ul recomandat de michidoo la subiecul HPV, pe mine m-a ajutat; fac tratament cu isoprinosine si eu so prietenul meu, tratament pe care il vom repeta peste 6 luni; medicul meu mi-a spus ca a avut paciente la care virusul a disparut; colul meu e ok; am avut o rana pe care o intretinea ureaplasma pe care am tratat-o si odata cu ea si rana; am citit ca 80% din populatia activa sexual face la un mom dat HPV; medicul mi-a spus ca in majoritatea cazurilor ranile pe col sunt intretinute de infectii iar infectiile repetate pot fi si ele intretinute de HPV iar genotiparea este o analiza pe care nu f multe femei si-o permit; sunt de parere ca prea s-a bagat spaima in femei cu HPV ul asta, ceea ce nu face tocmai bine; doctorita mi-a zambit cu mila cand a aflat pt ce sunt eu umflata de plans la prima ora a diminetii si ca prea speriata si disperata sunt dintr-atat; putem invinge virusul asta; oricum fruntea sus si fa-ti genotiparea daca nu ai liniste altfel sanatate
- Lavinia_tia
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-12-30
psihic pe mine m-a daramat numai gandul ca as putea avea. si am ramas cu sechele desi nu am hpv. inca merg cu teama si imi fac o mie de ganduri inate de o vizita la medic. vei trece si tu peste, vei ajunge sa te obisnuiesti, dar in timp. probabil (dupa cum spui ca te-a afectat in prezent) vei ramane cu ceva temeri, dar vei depasi aceste stari grele din prezent. eu imi amintesc cand m-a suspectat de hpv am plans de dimineata pana noaptea tarziu continuu (imi amintesc ca m-a opri cineva cand am coborat din metrou si m-a intrebat daca ma poate ajuta cu ceva). si nu reuseam sa ma opresc. pur si simplu eram distrusa... in viata mea nu am avut asemenea cadere. de vorbit cu lumea din jurul meu abia am reusit sa vorbesc dupa 2 zile si nici atunci nu dadeam prea multe detalii. aaa, apropo, sa stii ca te ajuta sa vorbesti cu cei din jurul tau. vei observa ca sunt mii de cazuri in jurul nostru de oameni care au trecut prin ce treci tu acum. si asta te ajuta. multa bafta iti doresc!
- Adalberta
- Full member
CE OPERATIE AR TREBUI SA FAC - CHIAR DACA NU AM RANA -CA SA NU MAI STAU STRESATA, CONIZATIA ESTE SUFICIENTA?? scuze am apasat pe caps din greseala; deci... existq operqtie de inlaturare a colului sau ceva? mai ales ca am auzit capoate recidiva pe la menopauza...
adica... sunt persoane care au renuntat la sani stiindu-se cu risc.
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-10-16 18:13:09)
- heimdall
- Diamond member
Ce sa-ti opereze, daca nu ai rana ? virusul e in sange, nu ai ce sa-ti scoti ca sa scapi de el...
- Adalberta
- Full member
pai da, dar stau stresata sa nu_mi atace colul. atunci scot colul, nu? virusul asta e in sange, la nivelul pielii, mucoaselor sau unde??
multumesc pt incurajari fetelor. september, si eu am ureaplasma... sau am avut, ca nu-mi mai iese la analize desi am simptome oribile dureri de burta grele, ca la ciclu, in fiecare zi, dureri si inflamatie anala, intepaturi in nas si pe limba... nu stiu ce am ca este a 4-a luna care trece ca eu sa nu_mi revin si acum si acest pap modificat... sunt terminata. parca sunt calcata de tren... nici nu mai am reactii. oare imi voi recapata vreodata viata mea normala de acum 4 luni????
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-10-16 18:22:01)
- heimdall
- Diamond member
linisteste-te, ca nu ai ce sa scoti... daca faci Pap regulat si tratament pentru imunitate o sa fie ok
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|