Rog din suflet ajutor interpretare Pap...-2
- Lavinia_tia
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-12-30
Re: rog din suflet ajutor interpretare Pap...
este f exagerat sa faci conizatie. o faci doar daca ti se recomanda. aceasta operatie o fac persoanele care au modificari cat de cat importante la nivelul colului.
iar virusul este la nivelul mucoasei sau al pielii din ce stiu eu, d'asta se si face analiza asa si din cauza asta se ia si prin atingerea unei zone infectate (adica zona genitala infectata)
PS: si eu am avut ganduri de scoatere a tot ce ar putea fi afectat vreodata. o sa realizezi ca sunt doar niste ganduri disperate. iar fetele care si-au scos tesutul mamar au facut asta pentru ca au avut cazuri de cancere mamare de generatii ntregi. auzisem de un caz in care si un barbat murise la ele in familie tot din aceeasi cauza (?? m-a cam surprins). in familia ta sunt cazuri de cancer de col?
Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2009-10-16 18:25:08)
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
si conizatie inseamna inlaturarea unei portiuni din col, nu a colului in intregime...
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
deci cele cu conizatie mai au inca portiuni in care pot fi atacate???
- september
- New member
- Inregistrat: 2009-10-14
Adalberta te distrugi cu atitudinea asta; tu nici n-ai facut tratament sa vezi cum evolueaza si te gandesti la conizatie; ai rabdare sa vezi ce zice medicul si daca ai probleme lupta cu ele nu ceda in fata lor fara macar sa incerci sa faci ceva; pune si tu de la tine si ai incredere ca o sa fie bine, mai cere pareri si de la alti medici; incearca sa alungi gandurile astea negre; sanatate
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
da, Adalberta, tu n-ai facut nici macar tipajul... in cel mai rau caz, in care ai avea HPV si el ti-ar provoca leziuni pe col, ar trebui sa stai cu leziunile netratate multi ani ca ele sa degenereze in cancer, ceea ce cu siguranta nu vei face... linisteste-te, ca-ti faci rau degeaba
- Adalberta
- Full member
da? chiar daca am ascus si in paranteza in obs pt lsil? am citit despre o fata care a ramas gravida si careia din cauza sarcinii i-a inflorit rapid... si a murit
o sa revin cand imi fac tipajul. acum fac tratament cu antibiotic si polyginax dupa care o sa las 10 zile si fac tipajul.
va multumesc mult
- Adalberta
- Full member
Am revenit cu tipajul... rezultat: nu s-a depistat nici o tulpina din cele 37 testate... Chiar ma gandeam in drum spre laborator cum asteptam eu numerele la loto si ma rugam sa iasa ale mele castigatoare iar acum ma rugam sa nu vad pe hartia aia nici un numar...
ok, deci am scos si kestia asta de pe lista... desi paranoia inca imi plimba koilocitele si diskariozele de la pap prin creier...
huh...
am gasit undeva asta:
The management of ASCUS detected on a Pap smear may include simply repeating the test at four to six months. Other options include HPV testing, colposcopy and cervicography.
Exista si la noi cervicografie? se face asa ceva undeva?
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-11-04 12:16:31)
- Lavinia_tia
- Sr. member
Eu nu am auzit si am tot frunzarit lista de preturi si servicii a unor clinici particulare din capitala.
- Adalberta
- Full member
Azi am fost sa refac analizele la Victor Babes. Secretie col, secretie vag, mycoplasme. O sa le refac si la Geneticlab prin PCR ca sa ma edific odata pt. totdeauna. Apoi, dupa ciclu, repet pap + genotipare.
Stie cineva, pt streptococ B trebuie analiza separata sau iese in secretia col + secretia vag?
- Adalberta
- Full member
Am primit azi primele analize:
Urocultura : negativ
Examen secretie col si vagin:
Moderat frecvente PMN, frecvente celule epiteliale, moderat frecventi bacili Gram pozitivi grosi, cu capete drepte , rari coci Gram pozitivi rotunzi in diplo
Examen bacteriologic - culturi:
Flora fara semnificatie patogena
Examen micologic:
Levuri necrescute la 5 zile
Trichomonas - absent
stie cineva ce sunt bacilii aceia cu capul drept??? Pot bacilii aceia si cocii aceia in diplo sa-mi dea metroanexita???
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
adalberta nu vreau sa te zapacesc si mai tare te intreb , analizele le-ai facut la victor babes ramura aceea privata ? de langa spital , amplasata la intrare ? eu mi-am facut acolo analize , si nu am fost deloc multumita de ele , nu mi-a iesit nimic corect , ba mai mult mi-a dat rezultatul de la chlamydia echivoc , nu mi-au zis sa il refac , ba din contra , mi-a zis o doc de acolo ca sa nu imi fac griji , daca e sa fie chlamydia o sa o tratam cand o sa vreau sa raman gravida ......cum poti sa zici asa ceva ?
eu am mare incredere in institutul cantacuzino , testat pe pielea mea , se procep la bacteriologie , sincer
bacilii gram pozitivi , cred ca e vorba de bacilii doderlain , care e bine ca sunt prezenti , cocii pozitivi , si eu am avut , si cantacuzino i-a identificat , era vorba de streptococu b
in mod normal doar cocii nu dau metroanexita , parerea mea
- Adalberta
- Full member
merci mult tttt... nu mai stiu nici eu unde sa ma duc... la Cantacuzino am facut pana acum si mi-a iesit Enterococcus care nu are mare putere patogenape-acolo... si cred ca nici cocii si bacilii astia... Am mers la Babes pt ca stiu ca analizele se fac la laboratorul spitalului. Chlamydia se face prin Elisa, cu kit-uri aduse de afara. Culturile de col si vagin se fac prin metodele vechi si de aceea am preferat sa vin aici. Nu mi-a iesit cu mult diferit de Cantacuzino. Acum sunt curioasa cum ies Mycoplasmele pt ca este un test care este mai scump decat la celelalte clinici, lucru care ma face sa sper ca il realizeaza prin culturi pe bulion si nu pe kitul frantuzesc MTS pe care-l au toate clinicile. Cand i-am intrebat be laborantzi daca fac si detectie pt Ureaplasma Parvum au zis ca nu... si ATENTIE... este vorba de biologii mari din laboratoarele clinicilor de renume. Nici unul n-a stiut sa-mi spuna ca Ureaplasma Parvum este o specie de Urealyticum si ca, da, este testata in cadrul acelui kit. De ce? Pt ca este un kit pe care-l folosesc asa cum l-ai folosi si tu acasa daca l-ai avea, nu-ti trebuie carte de laborant biolog pt ca scrie acolo cand se inroseste substanta si cand nu...
Asa si cu Chlamydia... atata timp cat nu se fac culturi dupa metodele vechi , pe albus de ou si bulion, etc... nu poti da vina pe laborant... :-(... Asta-i motivul pt care am facut Chlamydia si din secretie, si din urina real time PCR si igG si igM... macar p-asta am scos-o din carti si n-o mai repet pt ca n-am avut, nu am si nici nu voi avea... :-)))
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-12-08 20:43:51)
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
foarte tare , faza cu parvum , ce sa zic adalberta , te inteleg , si eu am fost ca tine , de altfel , si acum am unele dubii
legat de chlamydia , si eu am facut-o si din secretie de 2 ori si din sange igg si igm si am facut si pcr
daca ar fi sa adun toti banii cheluiti pe analize ...,oau , eram bogata rau in momentul asta
- Adalberta
- Full member
azi am luat analize cultura col Mycoplasma si Ureaplasma de la Babes...Negative... :-(
astept si rezultatul de la PCR...
- miky07
- New member
- Inregistrat: 2009-02-04
Buna seara tuturor,
am un rezultat la PAP care arata astfel: Celule epiteliale pavimentoase Superficiale: numar-frecvente dispozitie: izolate, placarde mici ; mari
polinucleare neutrofile: relativ frecvente hematii rare; difuz flora microbiana cantitate mica tip: coci bacili CONCLUZII: FROTIU CLASA II PAP INFLAMATOR -BETHSEDA SYSTEM In rest nu mai este pe buletinul de analiza nimic incercuit sau bifat. Pana ajung la doctor saptamana viitoare, ma puteti ajuta cu o parere, va rog am ceva grav?
ANALIZA SECRETIE VAGINALA celule epiteliale -frecvente reactie inflamatorie discreta leucocite -rare PMN hematii absente flora Doderlein frecventa Levuri -nu se observa Trichomonas nu se observa
CULTURI COL UTERIN Culturi necrescute la 48 H Examen micologic-levuri absente
Ag Clamydia -negativ Ureaplasma-absent Mycoplasma absent
Am programare la doctor peste 1 saptamana, ma puteti ajuta cu o parere? trebuie tratament urgent, e ceva grav? Va multumesc , fetelor!
Ultima oara a fost editat de miky07 (2009-12-10 23:40:59)
- Adalberta
- Full member
totul este ok... nu vad nimic aiurea...
- Adalberta
- Full member
Azi am fost la ginecologul cu care am nascut si pe care-l evitasem in ultimii ani...
mi-a zis ca pap-ul e aiurea, ca nu exista II spre III ci numai II sau III, ca nu-i nevoie sa-l refac si ca nu trebuie nici macar colposcopie pt ca arata colul ok...
nu i s-a parut ca as avea infectzie... :-(( ci a gasit un chist pe ovarul stang pt care mi-a dat Duphaston si markerul tumoral C 125 ...pt un kist pe care luna trecuta nu-la aveam... :-((((
cate bordeie... atatea obiceie
- Lavinia_tia
- Sr. member
cum sa nu existe clasa II spre III? si eu am avut un astfel de papanicolau si dr. mea nu a zis ca ar fi ceva anormal sau ca nu ar exista.
vorba ta: cate bordeie....
- Adalberta
- Full member
mdah... Iar azi am fost la un renumit domn profesor care, in fatza nespecificitatzii inflamatziei mele a dat din umeri dupa care mi-a facut un tuseu atat de adanc in fundul de sac incat m-a durut, NORMAL !!!! Ei bine, daca m-a durut mi-a zis clar ca am endometrioza... Doamne Dumnezeule, dar pe oricine ar fi durut daca-i facea asa!!!!!!!!!! Si oricand mi-ar fi facut asa , chiar si anul trecut , cand nu aveam nimic, m-ar fi durut!!!!!!! Atunci, l-am intrebat, Dom' Doktor, cu toate astea pe care le vedeti aici, pap, analize, endometrioza lu' peshte, as putea sa fac un copil? Zice: cu endometrioza asta putin probabil sa ramai gravida... Imi venea sa-i zic: Pariu??? Pai eu azi daca fac neprotejat am si ramas!!! Si dintotdeauna sunt asa... Buuun... Si mi-a dat Yaz, contraceptive... Asta in conditziile in care am un Pap modificat... :-( Nu mai stiu.... Dar la altu' nu mai merg... o sa incerc sa iau naturiste, o sa merg la iridiolog, la vraci la mama ma-sii da nu mai stiu... Pana una alta ma duc sa ma inscriu la o sala sa fac niste sport ca am innebunit... O sa incerc sa traiesc cu intzepaturile, cu inflamatzia, asta e... Deja am dat in depresie nasoala... Nu-i invinuiesc... Pur si simplu am ceva nespecific, greu de gasit si de tratat... :-(
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-12-16 22:09:20)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|