homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-119

#2243 2010-01-13 01:02:23

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3

lucky777 a scris:

lucia05 a scris:

ally_na a scris:

offtopic   lucia...inteleg ca esti dr veterinar...."moasa" ajuta-ma te rog si pe mine cu o intrebare...noi avem catel...avem si 2 camere decomandate..cand si cum are voie bebe sa interactioneze cu catelul?...adica....de exemplu are voie catelul sa treaca si el prin camera unde e bebe...sau eusa stau cu bebe in sufragerie cand e si cainele...? nu vreau sa il traumatizez pe catel...sad....

cu exceptia deparazitatii interne si externe..mai tre s afacem ceva?

ally, sa o luam sistematic:
1. presupun ca e un caine care si pana acum a avut deparazitarile facute.mergeti in continuare cu deparazitarile, atat interne cat si externe, si nu are ce probleme sa fie. din punctul asta de vedere, trebuie doar sa aveti grija ca timp de 2-3 zile dupa ce aplicati deparazitarea externa sa nu ii puneti mana pe blanita si apoi pe copil sau, cand bebe va fi marisor, sa puna el manuta pe catel. preventiv, cat e micutz, ar fii bine ca primele doua zile dupa deparazitarea externa sa nu stea in aceiasi camera cu bebele. smile

2. la modul general, catelul nu are de ce sa fie izolat de bebe. cautand pe net diverse chestii despre caini chiar am dat de un studiu in care se spunea ca (,) copii care cresc impreuna cu un caine au un risc alergic mai scazut ( asta in conditiile in care, genetic, bebe nu este predispus sa mosteneasca un teren alergic. pe de alta parte, ca sa fiti voi cat mai linistiti cu putinta, ii puteti face catelului si cate o baita o data la 5-6 saptamani.
acum, este bine sa ii acordati si cainelui atentie in continuare si astfel veti inlatura riscul de a aparea conflicte intre el si bebe. il puteti lasa sa stea cu bebe in aceiasi camera tinand insa cont de programul lui bebe ca sa nu fie deranjat. important este ca animalul sa nu se simta marginalizat pentru ca altfel ori veti fi nevoit sa il dati, ori va aparea un comportament nedorit din partea lui.

am incercat sa fiu scurta  smile insa daca mai ai intrebari, sunt pe aici  smile

pupicei dulci puss

Foarte util. smile Multumesc mult. Si eu am un caine pe care-l ador si intentionez ca viitorul bebelus sa creasca bucurandu-se si el de acest patruped.
Toata copilaria am tanjit dupa un catel pe care nu l-am avut pana acum. De ce sa-mi privez copilul de o astfel de bucurie?

Multumim pentru info, Lucky smile
si eu am un labrador pe care nici nu ma gandesc sa-l dau, e foarte prietenos si iubitor cu copiii si deja il vad pe bebe jucandu-se cu el si trangandu-l de urechi lol sunt oricum pe aceeasi minte!!!

Ultima oara a fost editat de indie (2010-01-13 01:02:50)

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#2244 2010-01-13 09:09:20

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

Daniela, rozika are dreptate: poate imbatrani placenta. Sunt cazuri in care copiii au venit si la 42 de saptamani dar cu monitorizarea medicului (teste de stres, verificarea IR-urilor). Cel mai bine e sa vb cu medicul tau pt ca daca bebe e doar lenes... e bine sa-i dati trezirea  chicot

Criss 78, nu stiu sa-ti spun mai multe. Din valori e bine sa vb cu medicul pt ca el stie cel mai bine. Multa bafta  kram

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2010-01-13 09:11:19)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2245 2010-01-13 09:16:35

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Daniela, ce doctorita mai e si asta a ta ? nustiu Ta lasa asa in ceata ...
Sigur ca placenta intra in imbatranire, dar nu numai placenta, ci si fatul, ceea ce e mai grav.
Si de ce nu vrei provocata ? De la 38 de saptamani bebe e gata sa iasa oricand ...
Mie, una, mi  se pare o descoperire geniala nasterea provocata. Auzi, sa stau eu cu frica in san sa vad pica dopu', nu pica, se rupe apa, nu se rupe ... si atunci, tzushti la spital ca s-ar putea sa iasa bebe si pe drum ! Doamne fereste ...

Si, in plus, treaba asta cu sexu' in pragul nasterii mi se pare cam ... nah, ma abtin. Oricum nu e vreo metoda stiintifica de provocare a nasterii. lol
La Kata nimic nu e anormal, de la ea ne asteptam la orice ... lol  Si ma indoiesc ca a folosit-o ca tehnica de provocare a nasterii ... rotfl2

Ultima oara a fost editat de anne85 (2010-01-13 09:20:25)

gravida 35+ babyboy happydance

#2246 2010-01-13 09:21:58

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

Neata.

Camy sa iti traisca grasunelul. ce frumos se vede. a crescut.

Zana bine ai venit la noi. sarcina usoara incontinuare.

indie sa iti traiasca baietelul majoreta

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-01-13 09:22:51)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#2247 2010-01-13 09:36:09

xenona
Full member
Inregistrat: 2008-07-17

Buna dimineata burticilor smile

Am ajuns in saptamana 11 si am o nelamurire. Saptamana viitoare ma duc sa fac o ecografie de 12 sapt, iar doctorita mea nu mi-a zis nimik de dublu test....
Ca si eu parca sunt ametita cand intru in cabinet ..... si nu stiu de ce n-am intrebat-o de asta.
Dar nu e normal sa-mi zica ea?
Voi cand ati facut dublu test?

Multam smile

Victor Stefan a dat binete la toata lumea 29 iulie 2010

Publicitate

loading...

#2248 2010-01-13 09:54:53

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Eu l-am facut dupa ce am facut eco de 12 saptamani, la vreo 3 zile diferenta.
Dar nu este obligatoriu sa-l faci, oricum rezultatul este probablistic.

#2249 2010-01-13 10:00:47

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

eu l-am facut pe la 10 si ceva, 11 si rezultatul mi-a iesit prost.
triplu mi-a iesit bine, dar medicii zic ca iau in considerare rezultatul cel prost.
in fine, la eco de 19 sapt totul pare in regula si doctorita mi-a diminuat riscul.
deci, daca nu-l faceam stateam si eu mai linistita, cam asta pot sa spun.
puss  par  kram

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#2250 2010-01-13 10:15:59

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Camy, felicitari pentru grasunel, da-i un pupic de la mine.

Eu nu am facut triplu test, eu mai rau, am ajuns direct la amniocenteza. probabil ca daca nu as fi avut pb astea, atunci cu siguranta il faceam si eu.

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#2251 2010-01-13 10:20:25

xenona
Full member

Multumesc pentru raspunsuri.
Dar stiu ca dublu test se face in 24 de ore de la ecografie.
Ufff....o sa o sun sa o intreb daca nu cumva a uitat sa-mi zica de test smile)
sau poate considera ca nu-mi trebe ca sa stau si eu linistita smile

Va pup.

#2252 2010-01-13 10:34:03

zana.noni
Full member
Inregistrat: 2010-01-04

Fetelor sunt terminata, am fost la medic (11 saptamana) si din pacate tb sa merg acuma la spital sa imi scoata bebe-ul pt. ca nu e dezvoltat. Sotul meu este plecat in delegatie si cred ca l-am distrus cu aceasta veste.
O sa revin cat de curand posibil cu amanunte. Acuma tb sa plec la spital.

Doamne fa o minune si timite un copilas bebe in viata noastra!

#2253 2010-01-13 10:40:26

xenona
Full member

zana.noni a scris:

Fetelor sunt terminata, am fost la medic (11 saptamana) si din pacate tb sa merg acuma la spital sa imi scoata bebe-ul pt. ca nu e dezvoltat. Sotul meu este plecat in delegatie si cred ca l-am distrus cu aceasta veste.
O sa revin cat de curand posibil cu amanunte. Acuma tb sa plec la spital.

zana.noni, imi pare tare rau sad
nici nu stiu ce sa-ti spun........

Ultima oara a fost editat de xenona (2010-01-13 10:41:12)

#2254 2010-01-13 10:45:29

rruxxy
Platinum member

Zana, imi pare tare rau dar de ce nu mai ceri si parerea altui medic? Poate ca bebe tau s-a dezvoltat mai greu.

Xenona, eu special am intrebat doi medici daa trebuie facut imediat dupa eco si mi-au zis ca nu. Mie mi-a iesit rezultaul foarte bun.

Ina, cum te mai simti? Mai faci perfuzii?

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2010-01-13 10:45:56)

#2255 2010-01-13 10:58:12

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

zana  grater
tinem pumnii macar tu sa fi bine.
puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#2256 2010-01-13 11:28:47

witty_ina
Sr. member

Zana. noni, de ce nu vezi ce zic si alti medici? Nu cred ca e corect sa iei o asemenea decizie doar pt ca un medicii ti-au recomandata asta. Mai sunt fete care au trecut prin momente f grele si nu au renuntat: au mers la mai multi medici si au trecut prin diferite proceduri si acum.... bebeii lor sunt f bine.

Iti tin pumnii sa iasa totul bine  puss

Rux, nu mai fac perfuzii. Stau acasa si ma las rasfatata. Nu am scapat de dureri dar macar nu sunt contrcatii...asa ca socotesc zilele pana fac 36 saptamani (mai am 8 zile). E cea mai grea etapa de pana acum in care ma dor toate, sunt ametita, mi-e f greu... dar pt bebe fac orice. Tu cum esti?

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2010-01-13 11:29:33)

#2257 2010-01-13 11:34:46

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

De ce 36, Witty ? Ce iti face la 36 ?

gravida 35+ babyboy happydance

#2258 2010-01-13 11:51:16

rruxxy
Platinum member

Ina, nu mai ai mult, stai cat de linistita poti.

Eu am scapat de dureri, mai am cate o contractie nedureroasa dar mai rar. De vreo doua nopti ma dor gleznele si soldurile, cand vin de la scoala ma asez in pat cu picioarele ridicate. In rest sunt ok, nu ma plang smile

#2259 2010-01-13 12:26:11

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

Ina stai linistita, ca mai ai putin. trec repede 8 zile.

Ruxx asa e. incep sa te doara picioarele. eu stau mai mult pe scaun la scoala. si acasa in picioare cat fac papa si curat. apoi iar in pat.

Azi am facut o tura de shoping pt bebe. o sa fac poze dar acnd ajung acas. am cumparat o paturica, badiute, costumase cu totul, o caciulita etc. o sa le pozez.

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-01-13 12:26:29)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#2260 2010-01-13 12:34:07

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11

buna

multumim pentru felicitari dragelor.....isi poate da cineva cu parerea despre IR ala?

andreea l-ampupat pe bebe din partea ta..te-a pupat si el....oricum o sa iasa gagicar la cat e de frumos asa ca sigur nu se supara ca pup fetele din partea lui de pe acum

zana n-am cuvinte.....asa cum ti-au zis deja fetele mai intreaba si alti dr.....nu zic ca nu e bun dr tau dar o parere in plus nu strica...bafta

eu sunt tare mahnita ca " esti la limita sa poti naste natural" ...asa mi-a zis dr de la eco....offff sper sa se intoarca ...nu mai vreau taieturi....mai am trei deja

lili inca nu am fost la peteu...sapt viitoare vreau sa ma programez ca inca nu am facut analizele ce mi le-a dat ( secretie, cultura col ,urea si myco)

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

#2261 2010-01-13 12:39:09

witty_ina
Sr. member

Anne, nu pot sa nasc decat dupa 36 de saptamani ... asa mi-a indicat medicul. Inainte de 36 e considerat prematuri si ea nu vrea asta. Trag de timp cat pot, lenevesc, suport durerile, suport si injectiil cu dexamatazona... totul pt bebe

Deja la mine in casa sunt miscari de trupe: e mama aici care face ordine, spala, calca, pregateste hainele bebeluslui, iar dupa ce pleaca vine soacra care e medic si sta cu mine in spital. Evident, pleaca soacra si iar vine mama... ca trebuie sa fie cineva pe aici sa ne mediteze  big_smile

Rux, ma bucur ca esti ok. Evita contractiile cat poti  kram Pt spate si picioare, roaga-l pe sot sa-ti faca un masaj ... te ajuta f mult  wink  (vezi sa fie masaj decent nu ca la Katami  chicot )

Alina_Elene, te invidiez catu ai cumparat pt bebe. Eu nu am avut ocazia pt ca exact cand ne pregateam de "marele shopping", au venit contractiile. Noroc ca nasii, sotul si mama s-au ocupa de toate... dar parca...vroiam eu  sad

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.