homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-14

#248 2009-11-24 17:55:38

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3

Mamicilor, daca bebe papa din trei in trei ore, ii sterilizez biberon, tetina, etc, etc, de fiecare data?

Si inainte de a le baga la sterilizat, cu ce le spal?

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#249 2009-11-24 18:02:18

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Crssy85 a scris:

Mamicilor, daca bebe papa din trei in trei ore, ii sterilizez biberon, tetina, etc, etc, de fiecare data?

Cum stii sa pui intrebarile care ma macina si pe mine? smile. Si ar mai fi una legata de nasuc...cum desfund eu nasul copilului daca nu am "batista bebelusului"?.

Fetelor, eu locuiesc in Canada, provincia Ontario si nasc la spitalul North York Hospital, care este in Toronto. Sa stiti ca inafara de jacuzzi camera arata cam la fel cu cea postata de Crissy de la spitalul Filantropia. Spitalul este de stat ca aici nu sunt clinici particulare. Camera costa 240 dolari pe zi dar este acoperita de asigurarea de sanatate. Daca vroiam camera singura mai punem eu 40 de dolari ceea ce nu este mult/ In rest nu dau nici un ban (spaga sau cadouri pe la medici). Nu va zic ca atunci cand citesc cum trebuie sa dati voi bani si sa veniti cu medicamente de acsa ma apuca disperarea grater.
Poate reusesc sa fac poze daca ne mai duce un tur sambata ce vine.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#250 2009-11-24 18:24:29

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

Crssy85 a scris:

le speli cu fairy si le clatesti bine... le fierbi sau sterilizezi cu ce ai.  Le sterilizezi de fiecare data pana pe la 6 luni.. dar nu pateste nimic daca nu o faci de  fiecare data smile
flowerpot, eu nu am folosit deloc batista bebelusului...mucii nu i-au curs...si daca i-a curs putin i-am sters normal de la nasuc.

Ultima oara a fost editat de SoareleMeu (2009-11-24 18:26:25)

#251 2009-11-24 18:34:58

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Soare, mc mult; si laptele praf dak il fac si bebe nu papa imediat, cat timp pot sa-l tin? In cat timp se altereaza? In camera am aprox 23-24 grade; mc puss

Fetele, am vz ca ati intb de mine, mc mult ! Sper sa mai am timp sa intru; bebe doarme acum, fug sa mananc majoreta

Walkiiiiiiiiiii, bafta!! Nastere usoara si curaj! Of, nu ti-am urat ieri..... eram varza cand am aj de la spital.. obosita, cu bagaje intinse-n camera.... Te asteptam cu vesti! puss puss puss

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#252 2009-11-24 18:57:53

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta   majoreta
Scoatem niste pompoane si pentru Walki. Sper sa aiba nastere usoara!

Soare iti multumesc pentru raspuns; ma tot gandesc cum sa fac daca i se infunda nasucul ca si cum ar fi racit. Aici am vazut un fel de pompite, ca o para (erau si in tara, culoarea roz parca). Dar eu nu ma vad in stare sa le folosesc. Mi-e mila rau sad

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

Publicitate

loading...

#253 2009-11-24 19:03:22

M_M
Full member
Inregistrat: 2006-10-10

buna fetele. nu am mai scris de mult mai ales la aceasta rubrica nicioadata. acum sunt insarcinata, am intrat in a 14 saptamana. saptamana trecuta am facut translucenta necala si bitest. azi m-a sunat docrita si mi-a zis ca este un risc foarte mic de sindrom down pt ca analiza la sange mi-a iesi nustiucum. nu am inteles foarte foarte bine ca sunt in italia si sunt incepatoare cu limba. mi-a zis sa nu ma sperii ca dpdv ecografic copilul este bine. imi vor trimite rezultatele analizelor prin posta apoi sa ma consult cu doctorul meu daca fac testul de amniocenteza. mi s-a spus ca este o analiza riscanta care poate duce la pierderea sarcinii. ingrijorata foarte tare nu sunt, dar recunosc ca m-a pus putin pe ganduri. am hotarat sa postez aici sa aud niste pareri si sa ma mai linistesc putin pana ajunge rezultatul. va multumesc mult.

bebe 22.05.2010 a venit pe lume minunea noastra Radu Stefan. multumim Domnului rugaciune pt copilul sanatos pe care ni l-a dat.

"Fericirea nu este ceva gata facut. Ea vine din faptele tale." - Dalai Lama

#254 2009-11-24 19:16:59

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Vad ca burticile sunt tare ocupate cu mutatul/renovatul. Cate pregatiri pt bebelusii nostri!

Cryss, ma bucur ca ai revenit pe la noi. Referitor la intrebarea ta eu u pt sa-ti spun decat ce am auzit/citit: sterilizarea se face dupa fiecare masa.
Poate celalalte fete stiu mai bine din experienta lor.

Sa-ti triasca minunea si asteptam poze

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#255 2009-11-24 19:31:42

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

Criss cum te simti? cum te desurci cu bebe? bine ai revenit la noi smile !

witty, la triplutest ce se face de fapt? Analiza sange, eco si eco endovaginala?

inca o intrebare: niciodata nu am fost asa de nehotarata ca in perioada asta, ba vreu, ba nu vreau, ba imi trebuie, ba nu imi trebuie... asa vrea dar parca nuuuu lol e firesc sau se manifesta doar la mine? afecteaza bebele?

iubesc+Camelia+Matei

#256 2009-11-24 19:44:13

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Tomina, azi eu am fost extrem de nervoasa, nimic nu mi-a convenit si m-am certat cu toata lumea rotfl2

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#257 2009-11-24 19:54:01

tomina
Hero member

Andreed lol ca niste copii. mie saptamana trecuta mi-a venit sa plang vreo 2 zile. uite, asa, din senin. si ce am mai plans... a fost bine  chicot

iubesc+Camelia+Matei

#258 2009-11-24 19:58:30

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

M_M a scris:

buna fetele. nu am mai scris de mult mai ales la aceasta rubrica nicioadata. acum sunt insarcinata, am intrat in a 14 saptamana. saptamana trecuta am facut translucenta necala si bitest. azi m-a sunat docrita si mi-a zis ca este un risc foarte mic de sindrom down pt ca analiza la sange mi-a iesi nustiucum. nu am inteles foarte foarte bine ca sunt in italia si sunt incepatoare cu limba. mi-a zis sa nu ma sperii ca dpdv ecografic copilul este bine. imi vor trimite rezultatele analizelor prin posta apoi sa ma consult cu doctorul meu daca fac testul de amniocenteza. mi s-a spus ca este o analiza riscanta care poate duce la pierderea sarcinii. ingrijorata foarte tare nu sunt, dar recunosc ca m-a pus putin pe ganduri. am hotarat sa postez aici sa aud niste pareri si sa ma mai linistesc putin pana ajunge rezultatul. va multumesc mult.

Multor fete li s-a intamplat sa iasa bitestul cu risc de sindrom down si bebele sa fie foarte bine. Astea sunt niste teste statistice care dupa parerea mea nu ar trebui recomandate.
Sarcina usoara, bucura-te de ea ca bebe e bine smile

#259 2009-11-24 20:02:31

tomina
Hero member

Ruxy tu nu ai facut dublu test? sau triplu?

iubesc+Camelia+Matei

#260 2009-11-24 20:05:53

M_M
Full member
Inregistrat: 2006-10-10

multumesc din suflet pt raspuns. astept rezultatul si apoi am sa ma consult si cu medicul. multumesc inca o data.

bebe 22.05.2010 a venit pe lume minunea noastra Radu Stefan. multumim Domnului rugaciune pt copilul sanatos pe care ni l-a dat.

"Fericirea nu este ceva gata facut. Ea vine din faptele tale." - Dalai Lama

#261 2009-11-24 20:06:52

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Ba da, am facut dubu test la 12 saptamani la insistentele doctoritei mele, nu am vrut dar mi-a fost jena sa zic nu.
Mi-a iesit un rezultat foarte bun de risc de 1 la 10 000.

Cu placere, M...sa ne spui cum decurg lucrurile.

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2009-11-24 20:07:47)

#262 2009-11-24 20:08:08

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Burtici, toanele sunt perfect normale la fel ca si senzatia de LENE. Se vor mai atenua dupa 20-25 saptamani. Am trecut si eu prin ce ati trecut voi dar de lene m-am vindecat cel mai greu. (imi era lene sa spal si vasele sau sa merg la baie sa-mi fac nevoile... as fi zacut in pat si cam atat.... )

Cu tripulutest, tomina, nu stiu daca te pot ajuta prea mult pt ca eu am facut dry test. Oricum am inteles ca procedura este aceeasi (difera doar numele pt ca dry testul are ceva in plus si se face inaintea triplu testului... fibroza chistica). Eu am facut dry testul la medsana pt ca e singura clinica unde se face si a implicat o ecografie facuta la sanador  (morfologie fetala cu toate masuratorile facute fatului inclusiv translucenta nucala). Dupa ce am facut eco,  am plecat cu xerox dupa buletin si pozele la medsana unde mi-au luat sange. Pe baza unor date (am completat o fisa tip de la medsana: varsta, greutate, masuratori liate din ecografie, date despre familie etc) cuplate cu ecografie dar si cu rezultatele la sange, mi-au dat statistica.

Dry testul se face inainte de triplu test, iar medicii recomanda acest al doilea test doar daca exista un mic dubiu la dry test.

Walkiria cred ca deja isi pupaceste bebelusul... O INVIDIEZ

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#263 2009-11-24 20:12:13

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

Crssy85 a scris:

Soare, mc mult; si laptele praf dak il fac si bebe nu papa imediat, cat timp pot sa-l tin? In cat timp se altereaza? In camera am aprox 23-24 grade; mc puss

Fetele, am vz ca ati intb de mine, mc mult ! Sper sa mai am timp sa intru; bebe doarme acum, fug sa mananc majoreta

Walkiiiiiiiiiii, bafta!! Nastere usoara si curaj! Of, nu ti-am urat ieri..... eram varza cand am aj de la spital.. obosita, cu bagaje intinse-n camera.... Te asteptam cu vesti! puss puss puss

poti sa il ti o ora in biberon indiferent de temperatura camerei... dupa il arunci:)
Toate intrebarile la care raspund sunt deja puse de mine la moase,asistenti,sau doctorii asa ca va raspund exact ce mi-au spus ei.
de obicei cand nu am  un raspuns nu ma bag smile

#264 2009-11-24 20:15:08

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

gracidutele am fost si eu la eco  (al doilea dupa cel de la 5 sapt si 3 zile

avem asa :

embrion de 13.7mm (1.37cm) corespunzator la 7 sapt si 5 zile , iar eu dupa ultimul cm am 7 sapt si 3 zile.
activitate cardica prezenta  ;167bpm
placebta posterior

la nivelul ovarului stang , formatiune transonica de 30.1mm si corp galben de sarcina.

sac tonic fara semne de decolare.

ce ziceti? placenta e ok posterior? doctorita a zis ca se formeaza atat posterior cat si anterior....eu stiam ca trebuie sa fie anterior.

in rest dintre analize  peste limite mi-au iesit asa:
calciu seric  :8.5  limite  8.6-10.2
siderinmie  :156 limite  37-145
VSH  : 27           limite  <25
Fibrinogen :488  limite 200-400
calciu ionic  : 3.4  limite 3.82-4.82
calciu seric :8.5    limite 8.6-10.2

o parere va rog? expertele in domeniu , cele cu multe saptamani de sarcina  big_smile

9 ani de copilarie ....

#265 2009-11-24 20:15:33

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

nu stie nimeni nimic de walkiria? smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#266 2009-11-24 20:31:04

walkiria_c
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-08

tzeapa gagici....bebe nu vrea sa iasa...am fost astazi la spital pregatita de internare, insa nu e colul deschis si nu-mi poate provoca nasterea inca...mergem vineri la un alt control....asa ca mai stam la taclale pe aici pana atunci...pupici si multumesc de urari..

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2009-11-24 20:31:16)

Perfectiune, pisc de lacrimi greu...te stie numai D-zeu.
mami de Eduard Andrei

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.