homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-27

#495 2009-12-02 21:20:10

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3

Oare daca iau si acid folic pe langa elevit e ok? mi-a spus o prietena ca nu e suficienta cantitatea de acid folic din Elevit..

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#496 2009-12-02 21:23:35

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

Andreed a scris:

Oare daca iau si acid folic pe langa elevit e ok? mi-a spus o prietena ca nu e suficienta cantitatea de acidt folic din Elevit..

Eu asa am luat combinat adica elevit cu acid folic pana la 15-16 saptamani apoi am luat tardiferon folic. Eu zic ca nu are nimic, este chiar indicat dar totusi vorbeste si cu medicul tau.

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#497 2009-12-02 21:41:47

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

multumesc pentru raspunsuri. Sper sa nu mi se mai gaseasca si altceva...
Mie DR mi-a prescris doar acid folic, si mi-a zis sa iau pana la 12 saptamani implinite, nu mai mult! Maine merg sa-i arat analizele de toxo si mai intreb ce si cum.

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#498 2009-12-02 22:08:02

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

Burtici, si daca luati acid folic in exces, el se elimina prin urina. Eu am combinat ac folic de 5 mg cu elevit sau centrum materna. E adevarat ac erau zile cand urinam f des si mai ales dupa ce il luam... acesta fiind un semn ca aveam ceva surplus. Oricum, mai bine surplus decat minus. Stiu ca se ia pana la finalul trimestrului 1 la care adaugi 3-4 saptamani (asta daca se intampla ca bebe sa fie putin in urma cu dezvoltarea)

Indie, lysteria ai facut-o?

Eu zic sa nu te impacientezi cu analizele de toxo si citomegalovirus. IgM (peste zero/pozitivat) arata ca e posibil sa ai boala in corp, iar IgG pozitiv arata ca ai facut boala in urma cu mai mult timp si acum ai anticorpi. E mai rau cand le ai pe amandoua negative pt ca esti predispusa la infectii. Eu am avut IgM (toxo) pozitiv, iar la cateva zile dupa ce l-am refacut de 2 ori, mi-a iesit peste zero dar negativ. Am fost sfatuita sa fac totusi testul de aviditate si cu el si celelalte valori am fost la sefa de sectia de la infectioase unde mi-a spus clar ca e infectia veche fara probleme pt fat.
Am refact testul de aviditate (ca eram toma necredinciosul) si, la fel ca si primul, a aratat ca infectia e mai veche de 16 saptamani.

Din cate am vazut dupa valori, ai facut infectia acum ceva vreme  (se vede dupa IgG ca ai anticorpi) dar pt ca ultima urma de infectie dispare in 12-24 luni (adica pana IgM se face zero) mai ai ceva urme in corp. COmparand valorile cu ale mele (care erau mai mari decat ale tale pt IGM), eu cred ca e totul ok

Ca sa sintetizez: IgG negativ, IgM negativ = nu ai avut infectia si esti predispusa sa o faci
                         IgG pozitiv, IgM pozitiv= ai facut infectia recent (mai putin de 16 saptamani), nu ai anticorpi si boala e inca in corp
                         IgG pozitiv, IgM negativ= ai avut boala, ai anticorpi

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#499 2009-12-02 23:10:59

M_M
Full member
Inregistrat: 2006-10-10

mie mi-a dat doar acid folic si fier. sunt in sapt 15 dar nu mi-a zis nimic altceva. pe 23 merg la control si am sa-l intreb atunci. oare de asta urinez eu asa des? o fi acid folic in exces? dar altceva sa iau sau sa intrerup fara sa-l intreb pe doct mi-e teama.

bebe 22.05.2010 a venit pe lume minunea noastra Radu Stefan. multumim Domnului rugaciune pt copilul sanatos pe care ni l-a dat.

"Fericirea nu este ceva gata facut. Ea vine din faptele tale." - Dalai Lama

Publicitate

loading...

#500 2009-12-02 23:44:27

simi_m
New member
Inregistrat: 2009-11-08

buna fetelor,

sunt noua pe aici si am o problema. va rog mult sa ma ajutati. sunt in ziua 23 sin 26 de ciclu menstrual si pentru ca nu am mai avut rabdare sa vad daca vin uratii am facut astazi un beta hcg. valoarea ii 20. oare sa fie sarcina. eu stiu ca doar daca ii peste 25 ii sarcina. sunt foarte speriata pentru ca am citit pe net ca valori asa mari pot sa apara si in cancer ovarian sau mai stiu eu ce alte tampenii.

va rog mult, un sfat, o parere, orice. m-ar ajuta enorm sa pot vb cu cineva

#501 2009-12-03 08:06:29

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

Neata. Andreea poti lua si acid folic. eu asa am luat elevit si acid folic si inca iau.

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-12-03 08:06:43)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#502 2009-12-03 08:16:11

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

neata fetelor

dupa cum scriam mai sus am racit, aseara am ajusn acasa , mi-am facut un dus nu foarte fierbinte si destul de scurt, m-am bagat in pat, am luat un oscillococcinum si miere amestecata cu lamaie(imi venea s-o vomit la un moment dat) si am vrut sa fac niste inhalatii pt nas, ca eram infundata , am tras de vreo 2 ori si cand citesc pe prospect nu erau recomndate persoanelor insarcinata, asa ca le-am lasat balta imediat.

azi noapte m-am cam tras de nas, era  infundat dar am putut sa respir, acum ma dor amigdalele si imi curge nasul...diseara o sa trec pe la pafar sa caut ceva naturist pt inhalari , dar recomnadat si gravidelor....

oare pot sa sug Tantum verde??nu mai am prospectul sa citesc pe el....

eu i-am acum doar acid folic de 5mg...altceva nu mi-a dat doctorita nimic.....

Ultima oara a fost editat de adinagrig (2009-12-03 08:17:51)

9 ani de copilarie ....

#503 2009-12-03 08:19:58

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

M_M,nu urinezi des din cauza excesului de acid folic,ci din cauza presiunii exercitate de uter pe vezica urinara;asa e la inceputul sarcinii.Si eu am luat Tardyferon fol si Centrum materna (sau Elevit) toata sarcina.

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#504 2009-12-03 08:29:49

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

neata adrinagrig si ce lorlalte burtici.....eu stiam ca Tantum verde poti lua..dar mai bine cauta prospectul pe net
ptr nas infundat marimer ....e cu apa de mare..deci fara pb in sarcina.....baga multe lamai, citrice si ai voie paracetamol,....era pe aici sfaturi de raceala tongue

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#505 2009-12-03 08:31:50

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

mersi alyna, am gasit prospectul pe net si cica cu avizul medicului...asa ca ...il las balta...trec diseara si o sa iau ceva pe baza de apa de mare....

9 ani de copilarie ....

#506 2009-12-03 09:30:45

ally_na
Hero member

ptr gat poti sa incerci vitamina C cu propolis....sunt comprimante de supt...si mie de ex medicul mi le-a indicat

#507 2009-12-03 09:32:54

witty_ina
Sr. member

Adina, uite ce am luat eu cand am avut acum 2 saptamani o raceala teribila:
- paracetamol sinus (dar nu trebuia ... bine ca nu am luat decat vreo 2-3)
-paracetamol simplu (pt durere cap pt ca singura permisa in sarcina)
- stodal (sirop tuse care m-a ajutat cat de cat) plus trachisept (tot pt durere gat)
- paragrippe si coryzalia (alternativ la 1-2 ore) si astea m-au ajutat cel mai bine. Sunt din gama cu osciloccocinum si sunt permise in sarcina
-ceaiuri multe cu lamaie, mandarine, portocale, vitamina C, bai caldute scurte (nu mai mult de 38 grade) si cate un masaj din cand in cand (dupa cum negociam cu sotul)
- la asta adauga si mult som pt ca te ajuta mult la refacere;
- pt nas, fetele au dreptate: spray pe baza de apa de mare

simi, m-am uitat pe buletinul meu de analize de la inceput, si-mi zice asa: 0-5 este negativ; 9-130 (sarcina sapt 3-4). Din valoarea pe care ai dat-o, reiese sarcina dar trebuie sa te raportezi la valorile laboratorului unde ai facut testul (desi eu stiu ca nu difera dar nu se stie niciodata)

#508 2009-12-03 09:49:14

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

adinagrig a scris:

azi noapte m-am cam tras de nas, era  infundat dar am putut sa respir, acum ma dor amigdalele si imi curge nasul...diseara o sa trec pe la pafar sa caut ceva naturist pt inhalari , dar recomnadat si gravidelor....
..

mai, eu zic asa: daca esti in primul trimestru  ar fi mai bine sa intrebi medicul ce sa iei! mai ales ca zici ca te dor amigdalele... e mai bine sa tratezi cu antibiotic (daca e necesar) decat sa nu tratezi.
imi amintesc ca parca aiasteptat mult sarcina asta...nu te risca... puss
sanatate!

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#509 2009-12-03 09:58:10

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Fetelor, pe mine m-a lovit paranoia disperat
Eu zici ca nu sunt insarcinata, nu am niciun simptom, nu simt nimic.....e normal sa nu simt si eu ceva???

#510 2009-12-03 10:04:34

ally_na
Hero member

eu zic sa te bucuri....cat mai poti big_smile...asa eram si eu...nu greata nu nimic...si acum ma plimb ca ursul prin casa.....si obosesc cand ma incalt...deci.....acum e bine....big_smile

#511 2009-12-03 10:08:15

witty_ina
Sr. member

Ruxy, DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Eu singurul simptom de sarcina pe care-l aveam/am era/e burta care se marea. Imi era ceva somn, dar nu mai mult decat de obicei (ca nah... am tensiunea 9)  Fara greturi, pofte.... Tinand cont cum sunt f multe burtici, eu cred ca trebuie sa profiti de starea asta de bine  big_smile

Peste ceva timp o sa-l simti pe bebe care se misca (la inceput ca o atingere de aripa de fluture) si apoi cum joaca fotbal cu vezica ta  applause . Api il vei vedea cum se misca...iti va da ficatul putin mai la o parte ca-l incomodeaza si exact cand te linistesti, decide ca stomacul tau ii tine umbra si... il va muta si pe el putin. Daca incepand cu 6-7 luni urinezi pe tine cand te ridici brusc sau cand el marcheaza cate un  gol, nu te impacienta  puss

ps. sa nu uitam de arsurile care sunt inerente pe masura ce creste bebe

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-12-03 10:12:57)

#512 2009-12-03 10:12:55

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

super descrierea witty.
de-abia astept si eu.
de pe acuma dupa ce maninc cand ma duc sa vars ma gandesc ca mincarea l-a incomodat pe  bebic si e decis sa-si faca loc.
mai incolo ... de-abia astept sa ii simt miscarile.
puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#513 2009-12-03 10:16:18

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Multumesc fetelor kram
M-am linistit, atunci ma bucur ca ma simt atat de bine.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.