Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-30
- witty_ina
- Sr. member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-09-11
Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
gta, am cumintesc Nico, mie mi-a spus dr ca extirparea polipului nu afecteaza sarcina...daca va fi cazul il voi intreba si pe medicul meu. Tu ce tratament ai avut?
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- nico12345
- Full member
- Inregistrat: 2009-11-19
Andreed a scris:gta, am cumintesc Nico, mie mi-a spus dr ca extirparea polipului nu afecteaza sarcina...daca va fi cazul il voi intreba si pe medicul meu. Tu ce tratament ai avut?
deci sincer nu stiu ce sa zic ca nu m-am lovit de chestia asta cu polipul, de hematom iti spun sigur ca am avut si eu, am avut sangerari, nu mereu, din cand in cand, pana a miscat fata. Ca si tratament am avut 6 utrogestan, 3 nospa, 6 tarosin si 2 saptamani am luat 1 diazepam impartit in 2( dim si seara), cred ca sa ma tina la pat , dormeam de rupeam patul. si acum iau tratament dar fara diazepam si mi-a micsorat dozele la pastile.
Are mami o fetita cat un ghemotoc
- simi_m
- New member
- Inregistrat: 2009-11-08
witty multumesc mult iubita. parca m-am mai linistit. maine ma duc sa repet testul (ar trebui sa aiba alta valoare). sper sa fie bb.
va pup si doamne ajuta la toata lumea
- tomina
- Hero member
- De la: Cluj
- Inregistrat: 2007-01-19
witty am invatat acum si eu ca daca nu spun clar ce vreau nu imi ghiceste nimeni gandurile. lenea asta de care vorbesti ma termina
maine dim merg sa imi mai fac analize. sda Doamne sa fie bine!
va pup fetelor, noapte buna.
iubesc+Camelia+Matei
- witty_ina
- Sr. member
simi, maine ar trebui sa se dubleze dar nu e general valabil. La mine a crescut cu 2/3 si tot a fost ok... Te asteptam cu valorile. Bafta
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
Fetelor ma doare atat de rau capul . M-a mai durut si zilele trecute, dar astazi am crezut ca pleznesc de durere. Am luat un Tylenol (este acceptat in sarcina) si pare ca m-a mai lasat cat de cat, dar totusi durerea persista. Si m-am si speriat un pic ca bebe ieri a fost foarte, foarte activ si astazi (joi) am simtit numai vreo doua falfieli. Maine am control si speram sa fie bine. Asa m-a mai ingrijorat ca nu l-am mai simtit foarte activ.
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- witty_ina
- Sr. member
Flowerpot, eu zic sa stai linistita. Iti spun si tie ce mi-au zis mie medicii: daca ei vreo pastiluta care il poate "atinge", el se leneveste. Si eu am avut 2 zile in care bebe nu s-a miscat mai deloc si am ajuns la urgente. Luasem lomexin si mi s-a spus ca e posibil sa fie de la el. Dupa tratament, bebe a redevenit fotbalist.
Pt durerea de cap merge un paracetamol simplu (nu exagera cu doza), un masaj cu spirt sa te incalzeasca... si ia-ti si tensiunea pt orice eventualitate
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
flowerpot , ce putin mai ai , eu zic ca pana la Craciun clar nasti...
tu vrei normal sau cezariana?
sa ne tii la curent cu noutatile....
9 ani de copilarie ....
- Alina Elena
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-01-26
Neata si aici. fetele la cat ati inceput sa faceti bagajul pt spital?
eu nu am cumparat nik. si va aud aici de suzete, pompe, etc . oare sa ma apuc si eu? cred ca dupa sarbatori o sa incep sa cumpar cate ceva.
apropo, unde e listuta aia cu cele necesare pt spital si pt bebe? am pirdut-o. daca o aveti mai puneti-o o data. va rog, sa o salvez si eu.
Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-12-04 08:34:45)
Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010 - Luiza Petronela - 22 iunie 2012 Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Tomina si Ina, ma bucur ca ati gasit medici care sa fie pe placul vostru.
Andreea, incearca sa stai cat de mult poti in pat, stiu ca acum esti ocupata cu apartamentul dar nu exagerea cu treaba.
Flower, sa ne spui cum a fost azi la control.
- witty_ina
- Sr. member
Alina, uite listele
BAGAJE SPITAL
COSMETICE SI IGIENA:
- sapun - periuta + pasta de dinti - prosop de dus - prosop de fata - servetele umede in loc de deodorant (pachet mare si pt bebe) - hartie igienica - pieptan - elastice de prins parul - prosop moale pt sani (trebuie spalati cu apa curata inainte de fiecare alaptare) - Garmastan pt eventualele rani la sani - Ceai de galbenele + sticla cu dop gaurit pt spalaturi - Tampoane vata + tifon (30 buc) - Bephaten pt bebe si rani - Analgezice, algocalmin
HAINE
- CAMASA DE NOAPTE CU DESCHIDERE IN FATA - HALAT SAU CAPOT - CHILOTI - SOSETE - SLAPI PT DUS - LENJERIE DE PAT
DIVERSE
- incarcator - apa plata - aparat foto/ camera - ceai de chimen, anason, seminte de marar, fenicul ? pt lactatie - mancare + fructe+ de rontatit - cutit + lingura + furculita + farfurie + cana + servetele de masa - agenta + piz - vaza pt flori - strugurel buze - batiste hartie - aparat ras - bulletin - adeverinta de salariat in care se precizeaza plata CAS si contul - dosar de analize pe perioada sarcinii
BANI
Doctor Moasa Asistente, Infirmiere Neonatolog Rezerva Spital
BAGAJ BEBE
-scutece pampers newborn - sampon / gel dush bebe - prosop bebe - scutece finet - pudra - fasha buric - hanutze bebe - paturica - cosulet - sab simplex pt colici - biberon - ser fiziologic - supozitoare glicerina - vitamina A uleioasa
LUCRURI BEBE ACASA
Mobilier:
1. Patut lemn: - bebe se poate prinde cu manutele de gratii si il ajuta sa se ridice - un bebe mai activ poate sa-si provoace rani lovindu-se de gratii (chiar si cu protectii). 2. Patutul cu plasa: - e mai putin periculos pentru ca nu e din materiale dure - sunt pliante - cand creste bebe nu are de ce sa se sprijine - pe pozitia a doua, copilul ajunge ca doarma cam jos - nu toate au dimensiuni standard: 60/120cm sau 70/140cm (atentie la saltea) 3. Saltea Durflex sau Saltea cocos si latex natural (Nu saltea iarba!) 4. Comoda sertare pt. hainute si accesorii bebe sau dulapior bebe 5. Masuta de infasat (necesara in cazul problemelor cu spatele)
Somn:
1. Lampa de veghe ( cand se trezeste bebe sa manance, ca sa nu aprinzi lumina si sa-l trezesti de tot) 2. Set lenjerie cu aparatori (2-3) - un singur set are nevoie de aparatori 3. Paturici diverse lana+bumbac (2) 4. Sac de dormit cu fata din bumbac 5. Plapumioara (iarna, daca in camera sunt sub 22-24 grade)
Hainute:
- doar din bumbac - nu se recomanda pt primele 2-3 luni hainute care se inchid la spate, sunt greu de schimbat - pijamalutele intregi, combinezoanele, body-urile sunt mai utile in primele luni decat costumasele bluzita cu pantalon, deoarece bebeii se foiesc mult si le aluneca pantalonasii - de preferabil, combinezoanele, body-urile sa fie cu capse in fata, suprapuse parte peste parte, cele care se baga pe cap sunt mai greu de folosit la bebe mic - aveti in vedere faptul ca bebeii cresc foarte repede si nu apuca se le poarte pe toate de prea multe ori - luati in considerare succesiunea anotimpurilor, e inutil sa luati hainute de vara pentru bebe 3 luni daca pana atunci deja va fi toamna-iarna - e de preferat sa cumparati hainutele mai aproape de DPN, ca sa puteti lua in calcul si ce mai primiti (second-hand sau nou noute de la musafiri)
1. Body (se inchid intre picioare ) maneca lunga (iarna) sau tip maiou sau maneca scurta (vara) (4) 2. Combinezoane (body cu maneca si picior) (4) 3. Pulovere (iarna) sau bluzite (vara) pentru iesit afara sau mers in vizita (1-2) 4. Pantaloni sau pantaloni-salopeta pentru iesit afara sau mers in vizita (1-2) 5. Perechi manusi de interior, antizgariere cu unghiile (2) 6. Perechi sosete interior (4 perechi) 7. Caciulite interior (2-3) - daca e cald in camera, doar dupa ce face baie 8. Pereche manusi fas (iarna) (1) 9. Pereche ghetute-botosi exterior (iarna) (1) 10. Costum fas exterior (iarna) (1) 11. Caciula fas exterior (iarna) (1) 12. Bavete (2) - cele mai practice sunt cele cu o parte din plastic sau musama care se leaga la spate.
Baie, schimbat, cosmetice:
1. Pampers new born (1 pachet) 2. Servetele umede fundulet (1 pachet) 3. Pungi 2 kg pentru scutece folosite (1 rola) 4. Scutece din finet 90x90 (5) 5. Cadita - cu suport bebe inside: se poate folosi cat e bebe mic - fara suport: nerecomandabil mamicilor nesigure 6. Prosop bebe cu colt pentru cap (2) 7. Pieptene 8. Forfecuta copii varfuri rotunjite (aveti grija sa fie buna) 9. Betisoare urechi copii, cu opritor (1 pachet) - unii pediatri recomanda ca igiena sa se faca doar cu o bucata de tifon steril inmuiat in apa, la suprafata urechii 10. Produse de ingrijire bebe (gel dus, sampon, talc, crema sau ulei de corp) - marcile difera in functie de sensibilitatea bebeului - cele mai utilizate: sanosan, klorane, mustela, B�bchen - unii pediatrii recomanda folosirea uleiului de masline fiert si racit + vit. A in locul uleiului de corp 11. Ser fiziologic (fiole de plastic) pentru curatarea nasucului si seringa adiacenta sau pipeta 12. Aspirator nazal - la inceput e buna pompita manuala cu varf de silicon, dar nu creeaza vid prea bun - aveti grija ca varful de silicon sa nu fie mai mare decat nara copilului (mai exista si din astea) - batista bebelusului (dispozitiv care se conecteaza la aspiratorul casnic) este recomandata de majoritatea mamicilor
Medicamente
1. Nurofen/Panadol pentru febra si dureri 2. Pentru buric: - pansamente sterile - alcool sanitar - baneocin pudra
3. Pentru iritatii: - Bepanthen - Crema de galbenele (Melkfett) - Penaten (cu extras din seu de oaie, cutie de tabla) - unii pediatrii recomanda sa nu se dea cu nici o crema pe fundulet daca bebe nu are iritatie ci doar spalat de 4-5 ori pe zi cu apa si sapun 4. Colici: - Babydrink (se prepara cu dublul cantitatii de apa pentru ca e foarte dulce) - Babycalm (la fel de bun dar mai ieftin) - SabSimplex (picaturi) - Infacol (Anglia, foarte bun)
Mese:
1. Pompa san NU: pompa manuala Chicco: nu videaza complet, e foarte greu de muls sanul. DA: Stony Angel cu sticluta atasata, Avent. 2. Set stocarea laptelui matern (1)
- tomina
- Hero member
- De la: Cluj
- Inregistrat: 2007-01-19
buna dimineata fetelor . m-am dus la 7 sa imi fac analizele restante.... la 13 sunt gata rezultatele.
witty - mi-am listat listuta cu cele multe pentru nastere si bebe. sunt 2 pagini . ce sunt scutecele finet?
toata noapte m-am foit... cu ganduri... acum sunt rupta de oboseala la serviciu
iubesc+Camelia+Matei
- witty_ina
- Sr. member
Tomina, scutecele din finet sunt cele clasice: 100% bumbac
uite si un link http://www.bebelusultau.ro/detalii.php?cod=BB01
Dar tu ce faci cu lista de acum? Mai ai mult pana vine bebe...
Sa ne spui ce se aude cu testele. Multa bafta
Vezi ca lista e informativa: se mai poate modifica functie de ce ti se spune la spital (ma refer la cea pt maternitate)
ps. In loc de tampoanele acelea pt lohii (tifon si vata) eu am vazut ca se gasesc acele "maternity tampons" in mall la mothercare (si mi-au confirmat si fetele)
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Neata fetele Nico, iti multumesc mult pentru raspuns, eu am tratament cu no spa si duphaston, pana ieri am avut si arefam dar mi l-a scos si mai fac niste injectii cu progesteron
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- carra_verona
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-01-30
unde se gasesc scutecele de finet? ma gandesc ca mai pun pe patut, etc, il mai infas macar asa usurel cu ele. hainutze stiu de unde sa iau, dar scutece se gasesc deja facute la magazinele de copii sau trebuie confectionate dupa ce cumperi material. scuzati intrebare tampa dar chiar nu stiu ...
din 2010 fericita mamica de puiuta fertility
- witty_ina
- Sr. member
din ce am vazut pe net, se gasesc in magazine online si implicit in magazine "live" de bebelusi. Mai sus am pus un link de unde cred ca le poti comanda
- samy
- Hero member
- Inregistrat: 2007-10-30
scutece de finet, practic, le puteti face si voi, cumparati finet, si faceti voi, sau la o croitorie, 70*70 cm , parca sunt cele clasice. eu am gasit la magazinul piciul, dar cred ca se gasesc in mai toate magazinele pentru bebelusi. am avut vreo 5 scutecele, il pui pe bebe pe scutec cand e mic, nu direct pe canapeaua ta, de ex.. sau o scoteam din cadita pe finet, ca e mai moale nu direct pe prosopel, ca si-asa mare lucru n-aveti ce sterge la ei, ca's asa de mici. e bine sa ai cateva de schimb sa nu stai mereu sa speli dar nici exagerat ca dupa 4-5 luni eu le-am bagat la sters pe manute la fetita mea. ce recomand eu pt schimbatul bebelusului, sunt scutecele absorbante de la happy (5 bucati vreo 7-8lei parca) . il asezati pe bebe pe scutecul asta absorbant ca se intampla si accidente "pp" sau "kk", sia sa nu pateaza nimik, sunt tare faine.
Mami de fetite:pisoi si pisoias!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|