homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-5

#77 2009-11-17 20:35:07

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3

la termen este considerata o sarcina de 37 saptamani implinite, deci intratata in 38 si nu 36. sa va mai spun ca o sarcina ca la carte dureaza de fapt 41 s si 3 zile si nu 40 s? big_smile

cine' te-a pacalit kata ca nu ai voie cu servetele umede? big_smile da' tu chiar crezi ca o sa te caute careva prin bagaje? be happy daca vine sa te intrebe de sanatate ca restu'...

flower nu e obligatorie cresterea in greutate cu 1 kg/ saptamana. poti f bine sa nu mai iei niciun gram intr-o saptamana si sa iei 500 in urmatoarea. n-ai altceva de facut decat sa bagi in seama diverse mituri? la fel si cu lasatul burtii... mai ai o luna din momentul in care ai 36 sapatamani implinite, nah tongue

mami de minuni hjarta

#78 2009-11-17 20:42:08

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

o'hara a scris:

la termen este considerata o sarcina de 37 saptamani implinite, deci intratata in 38 si nu 36. sa va mai spun ca o sarcina ca la carte dureaza de fapt 41 s si 3 zile si nu 40 s? big_smile

cine' te-a pacalit kata ca nu ai voie cu servetele umede? big_smile da' tu chiar crezi ca o sa te caute careva prin bagaje? be happy daca vine sa te intrebe de sanatate ca restu'...

flower nu e obligatorie cresterea in greutate cu 1 kg/ saptamana. poti f bine sa nu mai iei niciun gram intr-o saptamana si sa iei 500 in urmatoarea. n-ai altceva de facut decat sa bagi in seama diverse mituri? la fel si cu lasatul burtii... mai ai o luna din momentul in care ai 36 sapatamani implinite, nah tongue

Multumesc O'hara. Daca ai sti cum vin emailurile cu tot felul de "asa trebuie sa fie", "ceva nu-i in regula", "eu asa am facut" si ma tot intreb cum este mai bine. Incerc sa nu mai iau in seama ce spun unii si altii ca mai mult ma debusoleaza.  nocry

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#79 2009-11-17 20:49:05

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

eu am nascut la 39 de saptamani si nu imi coborase burta niciun cm. fiecare cu burta lui, bre puss

mami de minuni hjarta

#80 2009-11-17 22:18:07

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

o'hara, te rog, nu mai scrie pe aici de 41 sapt, ca mor!! big_smile

Fetelor, am mai scris dincolo, nu cred ca-mi provoaca pana pe 21, cand implinesc 40 sapt... deci nu cred ca maine nasc.. voi faceti galerie, ca nu ma supar tummenupp

Flower, repet, burta se lasa treptat! Si cu kg ti-am mai zis... ai rabdare, ca o sa te mai ingrasi... si dak nu, asta e, sunt femei care iau in greutate doar 10 kg toata sarcina; de fapt asa e sanatos, sa iei 10-14 kg... nu 20 ca nehalitele rodnar - eu sunt aia.....

Kata, eu mi-am luat de toate, ca vreau sa fiu eu sigura... am un troler mic, o sacosa MARE, geanta care e maricica si plina si ink o sacosica mica big_smile ; zici ca ma duc peste hotare, nu in maternitate 3 zile lol ; asa-s eu, mai disperat ; a, si am si cutioiul cu kit-ul pt celule big_smile

Ultima oara a fost editat de Crssy85 (2009-11-17 22:19:00)

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#81 2009-11-17 22:21:54

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

buna seara fetelor.

katami e o adevarata epopee si episodul acesta lol .

criss eu zic ca dr tau stie cel mai bine.

iubesc+Camelia+Matei

Publicitate

loading...

#82 2009-11-17 23:16:48

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

Mie a inceput sa-mi fie foame tot timpul. E normal??? adica asa, din 2 in 2h, dar nu pot manca mai mult de cateva inghitituri si mi se pune asa un nod. Si dupa 2h o iau de la capat. De exemplu, azi n-am putut manca si supa si felul doi dintr-o data, a trebuit pauza de vreo 2h intre ele...inainte mancam doar 2 mese pe zi, acum tot timpul trebuie sa rontai ceva...sper sa nu ma fac cat o casa sad si la voi a fost la fel in primul trimestru?
Am citit lista de lucruri pt bebe si m-am ingrozit...cate trebuie!
Crssy: bafta maine smile

Ultima oara a fost editat de indie (2009-11-17 23:18:26)

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#83 2009-11-18 05:45:05

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta
GO CRISS GO!  Mai ai cateva ore...nu ma misc astazi dupa forum decat cat ma duc la control smile

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#84 2009-11-18 08:19:18

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Mai, curioaselor ! punish
Nu ma scuz, pe bune, am doar vreo 4 poze in aparat, iar calculatorul de acasa, cu toate cablurile si legaturile de rigoare sunt stranse si asezate intr-un dulap pana s-o termina nebunia cu renovarea, ca e praf peeeeeste tot ! De scris, scriu de la serviciu, si asta pe furis ca nah ... sunt totusi la serviciu !
Da' promit ca imediat ce se termina nebunia de acasa pun vreo doua pozici !

Crissy, azi nasti ? majoreta Mi-e drag de tine ca nu te stresezi prea tare cu nasterea. Aseara ma uitam la o emisiune cu operatii estetice si brusc m-au trecut fiori pe sira spinarii. Cand am vazut-o pe aia intinsa pe masa in sala de operatii, cu perfuzii, masca si toate alea ... parca ma vedeam pe mine la nastere !
N-am mai patit asa ceva pana acum. Eu sunt maio curajoasa din fire, dar de data asta ... disperat
Oricum, te pup si nastere usoara.

Kata, eu ii dau inainte cu nasterea mea programata de care sunt foarte mandra, by the way ! La 38 de saptamani, asa se face asta si cred ca e tocmai la fix !

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-11-18 08:20:06)

gravida 35+ babyboy happydance

#85 2009-11-18 09:11:51

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

Neata si aici.

Criss poate azi nasti. majoreta  majoreta

Vai cate sunt pe lista aia pt bebe. voi cand v-ati apucat de cumparat pt bebe? eu nu am luat nik inca. am timp. mai las vreo 3 luni sa treaca. chicot

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-11-18 09:12:19)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#86 2009-11-18 09:33:19

samy
Hero member
Inregistrat: 2007-10-30

chiar eram curioasa daca iti provoca nasterea asa repede, acum o saptamana Crssy, stiu ca parca ti-am spus-o ca mi se parea ciudat, chiar daca multe dintre voi ati ras de afirmatia mea rotfl2 , ca lui bebe inca ii este bine in burtica   wink ....te pup si sa ai parte de o nastere usoara, atunci cand va fi ea

Mami de fetite:pisoi si pisoias! hjarta

#87 2009-11-18 12:04:20

walkiria_c
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-08

si eu am fost ieri la control...o sa-mi provoace nasterea martea viitoare,  pe 24(DPN e 27 nov) ca e si dr de garda si atunci am avea o sansa sa gasim un anestezist care sa faca epidurala...speram sa ne lase colul-dupa cum a spus dr...ca ieri era inchis, dar totusi nu foarte tare, ca a intrat un deget...oricum merg si vineri la control si luni seara...pupici la burtici...
nu a vb nimeni cu crssy?ce o fi facand draguta.....

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2009-11-18 12:04:27)

Perfectiune, pisc de lacrimi greu...te stie numai D-zeu.
mami de Eduard Andrei

#88 2009-11-18 12:31:26

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Cris s-a internat, ne-a spus Adina la topicul pentru aspirante.

Walki, ce putin mai ai si tu...

#89 2009-11-18 13:52:35

walkiria_c
Full member

fetele, voi cum stiti ca se procedeaza cu banii la dr si la toata suita(anestezist, moasa, etc)...se dau inainte sau dupa nastere?

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2009-11-18 13:52:45)

mami de Eduard Andrei

#90 2009-11-18 14:44:31

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

a zis crssy ca ne zice cat de curand cum e cu banii, ideea e sa ii ai la tine si mai vezi pe acolo prin spital cum se procedeaza.
parerea mea ... puss  par  kram

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#91 2009-11-18 15:29:27

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

walkiria_c a scris:

fetele, voi cum stiti ca se procedeaza cu banii la dr si la toata suita(anestezist, moasa, etc)...se dau inainte sau dupa nastere?

Mama mea a fost operata de curand in maternitate si a dat banii anestezistului inainte (cand au luat-o in sala de operatii) - ideea e ca pe anestezist il vezi doar atunci! La medici se da dupa...am mai auzit varianta in care dai medicului tau banii si pentru anestezist - si ii imparte el.

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#92 2009-11-18 17:44:00

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

am emotii pt cryss... abia astept sa ne povesteasca despre marea aventura si mai ales... sa vedem poze cu "stapanul"  applause

Walkira, esti urmatoarea  storstark  (sper sa nu gresesc) .

Despre "plata" medicului , anestezistului stiu de la alte mamici/medici ca e ok sa dai la anestezist inainte si eventual si la medic. Daca nu, il pui pe sot sa alerge pe culoare dupa ei dupa ce nasti.  Eu ma gandeam ca ar fi mai simplu sa-l las pe sot sa se ocupe de astea ca eu o sa fiu putin ocupata   dance . Sa ai banutii pt asistente la tine cat bantui prin salon

aaaa... am auzit ca la moase se da neaparat inainte.

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#93 2009-11-18 18:13:38

walkiria_c
Full member

partea cu sotul care sa alerge dupa ei nu prea cred ca o sa mearga din motive de carantina in spital...nu lasa pe nimeni...si la control a trebuit sa merg singura...tare ma tem ca nici nu o sa poata veni la mine...deja ma apuca groaza...am impresia ca ma duc pe mana hingherilor si singura...cat am asteptat sa mi se faca TNS-ul am vazut o faza de-a dreptul strigatoare la cer...a coborat in hol o graviduta pt ca trebuia sa primeasca ceva de acasa..pe ea nu o lasau sa iasa din spital, iar pe mama ei nu o lasau sa intre de la poarta sa ii dea ceea ce avea de primit...si statea saracuta langa usa si nu stia ce si cum sa faca...eu cred ca faceam un scandal monstru...e si asa o mizerie prin cabinetele de consultatie, bai, etc(cel putin in ambulator unde eram eu, dar care e practic in aceeasi incinta) si se tem ca le aduci microbi din afara cand e foarte probabil sa iei tu ceva de pe acolo...ca sa nu mai spun cat de cascate si proaste sunt alea pe acolo...saptamana trecuta a trebuit sa stau 2 sa astept dr(imi spusesera ca o sa coboare , sa astept...oricum erau si alte femei in aceeasi situatie), la mobil nu raspundea de am crezut ca o fi la sala, ca sa aflu intr-un final ca nici nu era in spital...nu ma mira ca au uitat pe biet copilasul acela in incubator...sunt de o indolenta fantastica...chiar sunt curioasa cum or fi conditiile la nastere si dupa...oricum nu am de gand sa tac...la astia nu merge cu bunul simt...imi aduc aminte ca acum vreo 2 ani am ajuns la urgente la spit din Galati cu tatal meu grav bolnav si dupa jumatate de ora inca nu se uita nimeni la el...pana cand am inceput sa urlu efectiv desi nu-mi sta in caracter de m-a auzit medicul sef de la reanimare ca i-am amenintat ca ii dau in judecata pe toti...sa fi vazut atunci viteza au prins...ma enervez si acum cand imi aduc aminte....cat Doamne iarta-ma o sa mai suportam sa-si bata joc de noi pe banii nostri?

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2009-11-18 18:15:02)

mami de Eduard Andrei

#94 2009-11-18 19:40:14

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

indie a scris:

La medici se da dupa...am mai auzit varianta in care dai medicului tau banii si pentru anestezist - si ii imparte el.

daca v-a placut de anestezist/asistenta etc etc, NU mergeti pe varianta asta. am 2 prieteni, el asistent sef la cardiologie, ea infirmiera in acelasi spital... si se plangeau ca banii astia dati "gramada" nu se mai impart...

eu nu dau nik inainte, dau dupa... ce, aici nu e "ca la curve", cum se zice... se plateste in functie de serviciile primite big_smile inainte cred ca voi da doar la asistente/infirmiere, ca altfel nu te baga in seama... moasa e cunostinta, deci cu ea tot dupa..... dr clar dupa.... anestezist ma rog sa n-am nevoie....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#95 2009-11-18 19:42:16

samy
Hero member
Inregistrat: 2007-10-30

eu n-am trecut prin fazele astea cu banii la dr, moase, etc. am platit la sfarsit factura si gata. am stat super relaxata si totul a fost f bine, atat pentru fetita mea cat si pentru mine, nu regret nici un moment ca am strans bani sin timp si am nascut la maternitate particulara.

Mami de fetite:pisoi si pisoias! hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.