homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-70

#1312 2009-12-20 19:04:04

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3

buna fetelor !  azi a fost activitate restransa vad, pe forum, de duminica.

e posibil asa ceva? il simt pe bebe, misca si cand pun mana se simte. De ieri e asta. si sotul a simtit azi. ce ne-am bucurat  partydance  .

katami, nu pot sa cred ce trece timpul. imediat nasti smile .

flowerpot, katami ma bucur ca sunteti asa de active. inseamna ca totul e ok smile .

noi inca nu ne-am apucat de cumparaturi pentru bebe. dupa 2010.

Ultima oara a fost editat de tomina (2009-12-20 19:07:11)

iubesc+Camelia+Matei

#1313 2009-12-20 19:13:40

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

tomina, e posibil, asa l-am simtit si eu wink

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1314 2009-12-20 20:00:51

M_M
Full member
Inregistrat: 2006-10-10

buna fetele. am si eu o intrebare. mi s-a terminat acidul folic si azi nu am gasit la farmacie, deci nu am luat. eu am trecut de 3 luni, maine intru in sapt 18 (4 luni si 2 sapt, nu-i asa?), miercuri merg la control si dupa mine e posibil sa nu-mi mai dea acid folic, pt ca am inteles ca se ia doar in primele 3 luni. e vreo problema, dupa parerea voastra daca nu iau zilele astea si merg inainte doar cu fierul? multumesc mult.

bebe 22.05.2010 a venit pe lume minunea noastra Radu Stefan. multumim Domnului rugaciune pt copilul sanatos pe care ni l-a dat.

"Fericirea nu este ceva gata facut. Ea vine din faptele tale." - Dalai Lama

#1315 2009-12-20 20:03:49

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

m_m, da' te poti duce frumusel la farmacie sa ITI IEI acid folic. nu-ti tre reteta... costa aprox 5 lei/cutia

dar nu e nimic nici daca nu iei cateva zile, stai linistita.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1316 2009-12-20 20:13:01

M_M
Full member

katami a scris:

m_m, da' te poti duce frumusel la farmacie sa ITI IEI acid folic. nu-ti tre reteta... costa aprox 5 lei/cutia

dar nu e nimic nici daca nu iei cateva zile, stai linistita.

maine merg si-mi iau, ca mi-e teama dar vroiam sa stiu daca se intampla ceva daca nu as lua. smile multumesc de raspuns puss

bebe 22.05.2010 a venit pe lume minunea noastra Radu Stefan. multumim Domnului rugaciune pt copilul sanatos pe care ni l-a dat.

Publicitate

loading...

#1317 2009-12-20 23:20:26

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

NafNaf: felicitari pt bebe si sarcina usoara!
M_M: mie DR mi-a zis sa iau acid folic pana la 13 sapt ecografice (14 sapt gestationale). Poti sa mai iei de la farmacie, nu e scump, cel de la zentiva costa 2lei/cutia, sa stai linistita. Nu e nici o problema daca 2-3 zile n-ai mai luat. Eu in afara de acid folic n-am luat nimic, urmatorul control il am la 18 saptamani si mi-a zis ca dupa 20 saptamani imi va prescrie niste vitamine...pana atunci, a insistat pe fructe multe si mancat sanatos.

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#1318 2009-12-21 00:23:36

M_M
Full member

indie multumesc pt raspuns. nu e problema, maine imi cumpar pt linistea psihicului meu. eu eram doar curioasa smile. ca de...omul cand se plictisesc isi face de lucru si mai mult, da si la altii ... le pune intrebari puss

#1319 2009-12-21 04:20:43

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/20616_a_small.jpg

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/20616_b_small.jpg

Cam asa arat eu cu o saptamana inainte de nastere.
Kata sa speram ca nastem usor la cat de active am mai fost in timpul sarcinii. Eu asa am auzit ca fiind activ iti este mai usor sa nasti. Astazi am stat 10 ore la bucatarie (cu pauze, fireste) si am facut o gramada de prajituri si mancare (le-am postat eu in alt aparte dar nu cred ca am voie sa dau link).

M_M nu se intampla nimic rau daca nu iei acid folic cateva zile...unde mai pui ca tu deja ai depasit perioada aceea critica (de pana in 3 luni) cand trebuia sa iei neaparat. Stai linistita!

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1320 2009-12-21 09:53:51

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Flower, ce burtica mare si frumoasa ai smile

Tomina, ce bine ca il simti pe bebe. Numai eu nu-l simt grater

#1321 2009-12-21 10:13:26

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

neatza fetele.
wooow, floweeeer e enorma burtica.
nici eu ruxxy nu il simt pe bebe, insa sughit toata noaptea.
nu stiu de ce.
din cand in cand ma mai inteapa in partea stanga.
puss  par  kram

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1322 2009-12-21 10:17:47

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

flower, frumoasa burtica, cand te gandesti ca acolo locuieste o minune mica. big_smile  majoreta

rruxxy, nu este tarziu, lasa sa vezi mai tarziu cand se zvarcoleste in tine si se joaca cu vezica ta de parca ar juca footbal, sa te vad ce mai zici... atunci te vei plange ca nu sta potolit/a happydance

Ultima oara a fost editat de nico12345 (2009-12-21 10:18:12)

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#1323 2009-12-21 10:29:25

carra_verona
Insomniac member

si da fetele, m-am lamurit.
in 8 ianuarie imi face ecografie morfologica de trim II.
de-abia astept, poate atunci imi zice si ce e bebe.
ce o fi, insa sanatos si frumos sa fie.
puss  par  kram

fertility

#1324 2009-12-21 11:20:31

adinagrig
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-06-05

oau , flower ce burtica enorma , frumoasa oricum....de abia astept sa vedem continutul....

fetelor, mie pt eco de trim II mi-a dat doctorita un intreval mai mare adica undeva 20-24 sapt, eu am programre facut pt 23 sapt si 3 zile...eu cred ca e ok si asa, ca nu-mi dadea ea interval asa de mare.....

tomina ce frumos povesti tu acolo de simtit bebele,de abia astpet si eu sa-l simt

carra , pai tu zici ca nu-l simti,dar simti ca sughite, pai asta nu e tot de simtit?

9 ani de copilarie ....

#1325 2009-12-21 11:29:04

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Flowerpot, ai o burtica superba si se vede putin lasata. DEci chiriasul se pregateste sa ia liftul pana in bratele mamei.  par Inca putin si o sa ii poti manca linistita nasucul. Te invidiez... dar numai pana in februarie. big_smile

Ruxxy, profita cat mai poti de "linistea" din burtica. Nico ti-a zis bine...sa te  vad cand o sa te cocosezi de durere dupa ce-ti da un sut in ficat sau faci pe tine ca a confundat mingea de fotbal cu vezica ta

In wk am avut o intalnire cu gasca... din care fac parte di vreo 5 medici. Ei au facut lobby sa nasc natural... ce de obicei Unul dintre prieteni este medic in Olanda si se pare ca acolo nu poti face cezariana decat in cazurile medicale... niciodata la cerere. Nici macar ea nu a putut sa faca cezariana desi a nascut in spitalul unde lucra. Timp de 1 ora au incercat sa-mi puna pe tava argumentele pro si contra... dar fara succes. Nici macar unul dintre ei care este psiholog... nu a reusit sa ma convinga. Oricum, am profitat si i-am mai interogat despre sarcina si nastere IAR  big_smile ... si am facut diferenta intre sistemul romanesc si cel olandez. Offf...suntem la pamant.

Un exemplu este ca in Olanda, sta sotul langa tine, taie cordonul ombilical (cica e o chestie psihologica) si dupa, bebelusul este pus in bratele mamei (necuratat... doar putin sters pe fata), personalul medical se retrage si timp de o ora mama, tata si bebelusul stau impreuna. Explicatia este una psihologica ... este vorba de o legatura care se stabileste intre parinte si bebelus, bazata pe miros si auz (bebe) dar si pe vaz (parinti)... de aceea nu este sters...

Sa-mi tineti pumnii pt ca azi merg la a 3-a sesiune de cumparaturi (cate 4-5 ore in fiecare zi pana acum...   bang )Deci e clar... Luca are kilometrajul dat peste cap...  chicot . Azi cumparam  cate ceva si pt el. 
Am uitat sa va spun ca am primit ceva tare comic de la prietena medic in Olanda... SE pare ca la moda sunt "jambierele"... nsite sosetute pana la genunchi...La fotbalisti mai e cum mai e... dar la bebe sunt criminali.

Mai nou, l-am vazut pe sot cu o fata de semnul intrebarii... cand a vazut fetita celor din Olanda... julia... in varsta de 2 luni. A ramas hipnotizat si nu a putut sa spuna decat : "Ce mica e!!"... . De cate ori venea vorba de Julia, el spunea doar atat "CE mica e!!" rotfl2  rotfl2

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-12-21 11:30:16)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#1326 2009-12-21 11:37:16

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

witty_ina a scris:

Flowerpot, ai o burtica superba si se vede putin lasata. DEci chiriasul se pregateste sa ia liftul pana in bratele mamei.  par Inca putin si o sa ii poti manca linistita nasucul. Te invidiez... dar numai pana in februarie. big_smile

Ruxxy, profita cat mai poti de "linistea" din burtica. Nico ti-a zis bine...sa te  vad cand o sa te cocosezi de durere dupa ce-ti da un sut in ficat sau faci pe tine ca a confundat mingea de fotbal cu vezica ta

In wk am avut o intalnire cu gasca... din care fac parte di vreo 5 medici. Ei au facut lobby sa nasc natural... ce de obicei Unul dintre prieteni este medic in Olanda si se pare ca acolo nu poti face cezariana decat in cazurile medicale... niciodata la cerere. Nici macar ea nu a putut sa faca cezariana desi a nascut in spitalul unde lucra. Timp de 1 ora au incercat sa-mi puna pe tava argumentele pro si contra... dar fara succes. Nici macar unul dintre ei care este psiholog... nu a reusit sa ma convinga. Oricum, am profitat si i-am mai interogat despre sarcina si nastere IAR  big_smile ... si am facut diferenta intre sistemul romanesc si cel olandez. Offf...suntem la pamant.

Un exemplu este ca in Olanda, sta sotul langa tine, taie cordonul ombilical (cica e o chestie psihologica) si dupa, bebelusul este pus in bratele mamei (necuratat... doar putin sters pe fata), personalul medical se retrage si timp de o ora mama, tata si bebelusul stau impreuna. Explicatia este una psihologica ... este vorba de o legatura care se stabileste intre parinte si bebelus, bazata pe miros si auz (bebe) dar si pe vaz (parinti)... de aceea nu este sters...

Sa-mi tineti pumnii pt ca azi merg la a 3-a sesiune de cumparaturi (cate 4-5 ore in fiecare zi pana acum...   bang )Deci e clar... Luca are kilometrajul dat peste cap...  chicot . Azi cumparam  cate ceva si pt el. 
Am uitat sa va spun ca am primit ceva tare comic de la prietena medic in Olanda... SE pare ca la moda sunt "jambierele"... nsite sosetute pana la genunchi...La fotbalisti mai e cum mai e... dar la bebe sunt criminali.

Mai nou, l-am vazut pe sot cu o fata de semnul intrebarii... cand a vazut fetita celor din Olanda... julia... in varsta de 2 luni. A ramas hipnotizat si nu a putut sa spuna decat : "Ce mica e!!"... . De cate ori venea vorba de Julia, el spunea doar atat "CE mica e!!" rotfl2  rotfl2

normal ina ca sistemul medical romanesc este la pamant, chiar data trecuta am vb cu dr. meu despre faptul ca imi doresc sa stea cineva langa mine la operatie, nu sotul, caci este extrem de sensibil, sigur ar lesina pe acolo, vroiam ca nasa fetei sa stea cu mine, doar pentru a ma tine de mana si a-mi ridica moralul, clar am fost refuzata motivand ca asta presupune ca am vazut in filme, nu in Romania rotfl2 . Mi-a spus ca daca nasteam natural, putea face o exceptie.  rotfl  rotfl Inseamna ca sotul tau o sa aibe o surpriza la cat de mic va fi bebelul daca la 2 luni se mira atat de tare, nu cred ca e departe de al meu. dance

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#1327 2009-12-21 11:47:10

carra_verona
Insomniac member

ce frumos witty.
adina eu sughit si prespun ca fac asta din cauza lui  bebic ca inainte nu sughiteam.
ma intreb daca el face la fel de imi creeaza mie starea asta.
puss

fertility

#1328 2009-12-21 11:51:01

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

big_smile Nico, ai dreptate. Ma asteptam la o asemenea reactie din partea lui dar nu si la mimica si modul in care a spus-o: un om hipnotizat. Cred ca si daca-l vedea pe D-zeu langa  el... nu reactiona asa.  chicot

Vorbesc eu pe aici, dar si eu am avut un sentiment tare ciudat cand am vazut-o pe cea mica... si avea si jambierii pana la genunchi  chicot Iti venea s-o mananci

Burtici, sughitul bebeluslui se simte ca o miscare finuta, ritmica in aceeasi parte a burticii. Eu l-am simti de 2 ori sughitand, iar miscarile erau ca mici batai (vreo 8-10) la intrevale regulate de vreo 2 -3 secunde. Initial nu stii ce reprezinta, dar daca vezi ca se repeta de cateva ori... te prinzi. Pai ce vreti daca omuletul are goluri in diafragma provocate de inghitirea lichidului amniotic  chicot

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#1329 2009-12-21 11:51:38

M_M
Full member

carra, rruxxy intru si eu in clubul vostru smile nici eu nu-l simt pe bb. incep sa-mi fac griji. dar mai e putin pana miercuri.
puss

#1330 2009-12-21 11:53:27

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Pai eu vreau sa-l simt mai repede, nu ma gandesc acum cum va juca el fotbal. Stiti cum e ca si voi abia asteptati sa-l simtiti cand aveati varsta sarcinii pe care o am eu.

Ina, e clar ca simtemul nostru medical este la pamant dar ce putem face? Ne interesam si noi pe unde ra putea fi mai bine si mergem acolo, altceva ce am putea face?
Sa stii ca nici eu nu as renunta la cezariana indiferent ce mi-ar spune o lume intreaga big_smile

M, ce se intampla miercuri?

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2009-12-21 11:54:21)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.