homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-73

#1369 2009-12-21 20:18:51

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3

walki asta este, o sa traim cu ele sau laserul e de ele lol .

ina, eu stiu una si buna. ca la mine pe col nu se poata sa iasa ceva asa de mare (abia intra altceva) .

iubesc+Camelia+Matei

#1370 2009-12-21 20:31:37

adinagrig
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-06-05

fetele ce vorbarete sunteti....

andreead nici la mine nu se vede burtica, e doar burtica mea cu sunculita....sotul mereu se uita , se vede ceva?

ruxxy , dar nu stiu de ce dar parca eu la inceputul sarcinii tale aveam senzatia ca vroiai baiat, si acum te-ai intors la 90grade?oricum nu conteaza ce e , sanatos sa fie......

eu ma dau deocamdata cu crema de galbenele din aia grasa pe burtica si solduri, eu am cateva vergeturi vechi, sper sa nu-mi mai apara altele....

wittyna ce ai cumparat pt bebe pt acum? sa ne pui si noua ceva pozici.....

9 ani de copilarie ....

#1371 2009-12-21 20:46:10

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Adina, eu imi doream si imi doresc fetita dar am crezut de la inceput ca e baiat.
Oricum nu conteaza, importanta este sanatatea lui.

#1372 2009-12-21 21:01:25

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

asa e, sanatatea primeaza in fata la orice dorinta.....

9 ani de copilarie ....

#1373 2009-12-21 22:52:02

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

back de la shoppinguit... asa cum spuneam, n-am reusit sa-mi fac decat nervi big_smile

singurul loc de unde nu ma dadeam plecata era raionul bebei,evdent big_smile am luat inca o paturica, un prosop cu colt, cadita (finally), un body, niste bavetele...

witty, sar-mana de rasp puss eu eram curioasa de parerea ta, atata tot... mie mi-e frica de cezariana la fel cum ti-e tie de naturala... sper din tot sufletul sa nu-mi faca bebeloiu' vreo figura pe ultima suta de metri si sa ajung la cutit.....

nico, f frumos numele!! applause si luca la baieti imi place f mult, ina smile

eu va zic ca depinde de burtica... eu si acum am ramas cu reminescenta din primele... multe luni de sarcina, in care nu se vedea nik... uneori si acum ma mai plang ca nu arat a gravida, ci a fetita grasa lol ba chiar am surprins o faza in tramvai zilele trecute... erau 2 tipe pe scaun, mama si fiica... eu in picioare langa... si fiica ii spoteste ceva maica-sii, aia se uita la mine si sopteste inapoi... apoi cea tanara ma intreaba timid daca vreau sa stau jos lol probabil nu erau sigure daca e burta de bebe sau... burta rotfl ca pe sub geaca nu se vede prea clar big_smile

si v-am mai zis... zilele trecute, cand abia ninsese si iesisera elevii la bulgareala si mozoale, taaaare mi-as fi dorit un burtoi imens pe care abia sa il tarai leganat, pt ca asa mi-era efectiv frica sa nu ma trezesc trantita si caftita inainte sa apuc sale zic ca am trecut de 14 ani si is in luna a noua lol

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#1374 2009-12-22 03:29:03

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Feteleeeeeeeeee, mai opriti-va caci vorbarete mai sunteti  punk

Am fost la control...multumesc ca mi-ati zis ca doare si ca este posibil sa sangerez ca asa s-a intamplat. M-a durut de mi-a zis sotul meu ca m-am albit instant (si eu sunt rezistenta la durere!!!) si cand a scos mana era sange pe manusa dar imi explica fiece pas pe care il facea; de ex: o sa scot mana afara si o sa vezi sange. Nu te speria ca bb nu este afectat bla, bla, bla, Eu stiam de treburile astea ca citisem inainte si mi-au zis si mamicutele de aici.
Deci: sunt dilatata 3,5 cm  partydance Aveam eu feeling ca sunt dilalata dar cand mi-a zis medicul am ramas masca. Ma doare oleaca burtica si mai mult spatele dar nu tare. Si pun senzatiile acestea pe seama controlului. Eu trebuie sa mai rezist pana pe 24 Dec seara si api pot sa nasc oricand. Nu radeti dar am obsesie cu gatitul si curatenia si sa fie totul bine pus la punct (ar trebui sa ma mut la topicul Inei cu biografiile ca sa explic mai bine cum sunt).

Pentru fetele care urmeaza sa faca control pentru cervix: doare dar nu dureaza mult. Te doare ca nu mai esti obisnuita cu durerea de la CM (eu aveam niste dureri de lesinam) si, ca in cazul meu, stai pe tusa de la prostioare luni de zile ca asa mi s-a zis sau ca nu am mai putut eu  rotfl Este posibil sa nu sangerezi (eu am sangerat ca-s dilatata deja). Sa nu va speriati si sa faceti acest control.

Rox eram si eu ca si tine: de ce nu se misca bb; la 22 de saptamani eram ingrozita caci nu simteam mare lucru pe cand Crissy povestea ca burtica ei facea valuri. Acum la 39 de saptamani stii cum este? Ma rog de bebe sa ma lase un pic lol.

Andreea si Tomina
(parca) o sa radeti peste cateva saptamani cand o sa vedeti ce burtoi o sa aveti. Imi amintesc ca eram in luna a6a si eram atat de mare ca la facultate incercam sa imi pun rucsacul cu carti in fata sa nu se vada. Mai mult, o sa va vina sa sariti in sus de "bucurie" cand vedeti ca nu va mai cuprinde nimic si trebuie update la garderoba smile.
Ina stii cum trec ultimele saptamani? Ca vantul...si aici ca si in Olanda este la fel: mamy este dezbracata si bb este pus pe ea timp de o ora ca sa faca legatura mama-copil. Daca mama este in dureri mari sau depresiva sau bolnava rau, atunci tata este dezbracat si se face bond-ul cu bebe-tata.
Kata consider ca smotru prinde bine lol. Uite la mine, mi-s dilalata si nu am simtit nici o durere (inca). Maine (marti) am in program: racituri, ciorba de persioare, saleuri si cozonac+bradut. Asta daca nu nasc intre timp.

Va pup pe toate si ma retrag in pat ca ma simt cam obosita. Nu-mi vie sa cred ca voi naste curand. Doamne fereste, parca imi lipseste o "doaga", nu-s sanatoasa; parca nu mi s-ar intampla mie.

Ultima oara a fost editat de flowerpot (2009-12-22 04:42:42)

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1375 2009-12-22 05:33:46

M_M
Full member
Inregistrat: 2006-10-10

nastere usoara smile. mai ai putin si tii minunea mica in brate. te asteptam cu povestea si poze. doamne, ce cadou frumos de craciun vei avea smile puss

bebe 22.05.2010 a venit pe lume minunea noastra Radu Stefan. multumim Domnului rugaciune pt copilul sanatos pe care ni l-a dat.

"Fericirea nu este ceva gata facut. Ea vine din faptele tale." - Dalai Lama

#1376 2009-12-22 07:16:44

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

flowerpot, nu imi vine sa cred caci cu dilatatia asta mai iti arde de gatit rotfl  rotfl , chiar ca trebuie sa ajungi pe la topicul ala cu biografii. mie, sincer iti spun, nu mi-ar fi ars de nimic, as fi ramas la spital sa scap o data. par . Oricum, multa bafta, sa iasa numai cum iti doresti tu. puss

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#1377 2009-12-22 07:26:44

flowerpot
Insomniac member

M_M & Nico va multumesc mult. Nu pot sa dorm (la mine acum este 12.20 noaptea) caci ma doare tare spatele asa ca mai bantui prin casa.
Nico aici este cam ciudat. Stiu ca am zis odata ca as vrea sa nasc in tara si Katami a zis NU...are dreptate caci conditiile de aici sunt mai bune decat in multe locuri si nu trebuie sa dau spaga, sa mai stau cu stresul cu care stau atatea fete (am invatat si tarifele pentru medicii din tara de cand citesc forumul:). Dar aici este ciudat: nu iti face cezariana chiar daca ai si 40 de ore de travaliu (si in SUA este exact la fel)...atat timp cat copilul este bine si are puls bun, tu stai si suferi de nu stii ce-i cu tine. Daca bb nu are puls, te taie imediat, dar altfel nu.
Nu te interneaza decat daca ai contractii din 5in 5 minute. Daca ti s-a rupt apa si este limpede te interneaza la o ora si jumatate; daca apa este tulbure, te interneaza imediat. Si sunt si alte reguli ciudate. De asta ma enerveaza aici; te lasa sa te chinui desi am inteles ca asistentele si medicii sunt tare draguti cu tine. Va povestesc eu fiecare pas.
Cat despre gatit...sunt innebuita! Daca ar fi dupa mine as sta numai in bucatarie smile. Gatesc zilnic, totul este fresh exceptand ciorba. Ceea ce nu-i bine ca nu am mancare in frigider dupa o zi pe alta. Ma relaxeaza, uit de toate cat stau in bucataria mea, cu oalele si condimentele mele.

bebe

#1378 2009-12-22 08:13:25

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Flowerpot, si tu la fel ca si Katami, meriti bataie!! Pai vezi sa nu-l "scapi" pe bebe cand fierbi racitura. Oricum, eu va pot ajuta cu un terapeut  lol ... desi cred ca va face saracu' munca patrotica... sunteti irecuperabile  chicot

Burtici, la shoppingul de ieri nu am luat nimic... Am primit un tel cand ma delectam la raionul de bebelusi si a trebuit sa fug. Oricum, azi o iau de la capat: vai de spatele meu! Noroc ca exista casele prioritare... ca altfel mai stau cate 1 ora la coada. Imi este si greu sa cumpar pt ca am tot vazut ca "gasca" susoteste si stiu ca ne vor lua ei multe lucruri pt bebe. MI-ar fi ciuda sa ma aleg cu 2 caruturi. Vom lua strictul necesar... nimic in plus. Daca nu primim nimic, fuge sotul si le ia

Burtici, ce fel de cadite ati cumparat? Am gasit niste chestii tare haioase (cu sau fara forma pt bebe) si pe langa ele puteam sa iau si suport special.

http://www.mothercare.com/Mothercare-Aq … p;mcb=core

Asta trebuia sa v-o arat. L-am vazut in Mall ...pacat ca e pt mai tarziu  chicot

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#1379 2009-12-22 10:30:17

nico12345
Full member

ina, eu am luat cadita asta http://www.bebelusultau.ro/detalii.php?cod=OK01 , eu ma asteptam sa fie mai micuta dar este destul de maricica. Abia astept sa imi aduc lucrurile le la soacra, dupa Craciun, ca atunci implinesc 37 saptamani si am o superstitie, sa fac poze sa va arat '' randunicile'' de lucrusoare pe care le-am cumparat

Ultima oara a fost editat de nico12345 (2009-12-22 10:31:09)

#1380 2009-12-22 10:48:12

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

EI?
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/25591_picassa.jpg

Flower, si eu sunt innebunita dupa gatit, dar de cand cu pb cu sarcina nu mai imi pot permite sa petrec atata timp in bucatarie. Iti tin pumnii sa ai parte d eo nastere usoaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Katami, bine ca ai mai cumparat una alta pentru bebe.

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#1381 2009-12-22 10:56:50

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

flower nastere usoara. wooow deja dilatatie???
puss  par  kram
andreed nu ai deloc mama burtica.
de fapt si eu cand ma trezesc dimineata tot cam asa sunt.
seara insa ... ma umflu.
puss  par  kram

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1382 2009-12-22 11:09:34

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Andreed, tu ai inca patretele chicot . Da-te mare... acum cat mai poti big_smile Abia astept sa te vad cum iti sprijini burtica pe genunchi  big_smile

Nico, e superba cadita dar vad ca e pt 6-12 luni. Ii mai iei vreun suport in plus? Eu am vazut in supermarket un suport care e practic o bucata de bumbac flausat, pus pe un fel de rama finuta sa stea intins si la un capat are un "picior" metalic astfel incat bebe sa stea ridicat.

Am tot citit despre baita zilnica a bebelusului si am vazut ca nu e indicat sa o facem zilnic. La 2-3 zile e ok. Multe mamici isi spalau bebelusii la fundulet cand era nevoie si evitau aceasta baiata zilnica. Prietena mea medic in Olanda mi-a spus ca are interdictie ca in primele 3-4 luni sa-i faca baiata zilnic.... insa la noi am vazut ca e o moda sa-l balacim in fiecare seara.

Pt igiena zilnica am vazut ca se opteaza pt baite la fundulet in chiuveta, servetele umede, un buretel inmuiat in lotiune de spalare care nu necesita clatire pt ... "pliuri" sau zone unde se mai aduna transpiratie, resturi textile etc sau in apa termala

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-12-22 11:09:53)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#1383 2009-12-22 11:20:27

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

witty_ina a scris:

Andreed, tu ai inca patretele chicot . Da-te mare... acum cat mai poti big_smile Abia astept sa te vad cum iti sprijini burtica pe genunchi  big_smile

Nico, e superba cadita dar vad ca e pt 6-12 luni. Ii mai iei vreun suport in plus? Eu am vazut in supermarket un suport care e practic o bucata de bumbac flausat, pus pe un fel de rama finuta sa stea intins si la un capat are un "picior" metalic astfel incat bebe sa stea ridicat.

Am tot citit despre baita zilnica a bebelusului si am vazut ca nu e indicat sa o facem zilnic. La 2-3 zile e ok. Multe mamici isi spalau bebelusii la fundulet cand era nevoie si evitau aceasta baiata zilnica. Prietena mea medic in Olanda mi-a spus ca are interdictie ca in primele 3-4 luni sa-i faca baiata zilnic.... insa la noi am vazut ca e o moda sa-l balacim in fiecare seara.

Pt igiena zilnica am vazut ca se opteaza pt baite la fundulet in chiuveta, servetele umede, un buretel inmuiat in lotiune de spalare care nu necesita clatire pt ... "pliuri" sau zone unde se mai aduna transpiratie, resturi textile etc sau in apa termala

rotfl2  rotfl2

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#1384 2009-12-22 11:31:40

flowerpot
Insomniac member

Va pup si va multumesc frumos, fetelor! La mine este 4.20 dimin...ma doare un pic burta si cand ma lasa burta ma ia spatele asa ca ma duc la bucatarie ca sa uit de toate  happy
Va mai tin eu la curent.

Andreea esti atat de slaba; cum vrei sa se vada burtica daca este slaba de la mama natura...in cateva saptamani o sa apara mingiuta si la tine. Te invidiez la cat de bine arati. Si o sa iti fie infinit mai usor in ultimele saptamani de sarcina caci nu te vei umfla la picioare, nu te va durea spatele etc. Am o prietena care a 7 luni nu avea burtica mai mare decat o mingie si a nascut un baiatel de 3,2 kg. Depinde de structura corpului. Si de ce mananci. Daca nu stii sa te opresti de la dulciuri te faci cat casa, dar banuiesc ca esti altfel decat cieva (si anume EU). Si sa nu cumva sa faci treaba; tu sa stai in pat, cu picioarele cocotate pe ceva si bucura-te de viata. Bb este stapanul; de gatit ai timp o viata.

Ina nu te "arunca" la multe lucruri ca patesti ca mine; am primit o gramada si aveam dubluri. Noroc ca aici poti returna...la ce nu am mai avut chitanta am donat.

bebe

#1385 2009-12-22 11:37:55

nico12345
Full member

unde vezi ,ina, ca  e ptr 6-12 luni? este intre 0-12 luni.

Ultima oara a fost editat de nico12345 (2009-12-22 11:58:49)

#1386 2009-12-22 11:57:34

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Andreea, o sa se vada burtica si la tine smile

Flower, nastere usoara goodluck

#1387 2009-12-22 12:01:57

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

andreed ce frumi esti hjarta

Sa nu te astepti sa te salut!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.