homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Hepatita B HELP!!!!

#1 2009-11-20 13:17:18

ioanafbr
New member
Inregistrat: 2009-07-20

Hepatita B HELP!!!!

va rog , va implor ajutati-ma cu o parere.
Am aflat azi ca am venit in contact cu cineva care are Hepatita B in stare cronica . Personal nu am avut multe contacte cu ea, o singura data ne-am vazut. Problema e ca am venit in contact cu alte persoane care au locuit o luna cu persoana contagioasa. Cat de mare este riscul sa ma fi imbolnavit sau cat de contagios este tipul asta de hepatita??? Sunt disperata rau!!!

Ultima oara a fost editat de ioanafbr (2009-11-20 13:18:29)

cine zambeste atunci cand greseste, inseamna ca a gasit pe cine sa dea vina!!!  tummenupp

#2 2009-11-20 14:28:49

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

Re: Hepatita B HELP!!!!

la ce mod ai intrat in contact ? te referi la contact sexual ?

#3 2009-11-20 20:44:00

ioanafbr
New member

pai nu sexual.
e vb de verisoara mea, si m-am intalnit o singurad data cu ea in ultimile 3 luni pt ca ea nu e in tara. in schimb fetita ei si mama ei au fost in luna august in vizita la ea si au stat o luna intreaga. Cu mama ei si fetita ei ma vad foarte des, cel putin saptamanal! cat de mare este riscul sa ne fi infectat? si fetita ei care are 6 ani? Deja este proggram,ata pt luni sa0i facem ana;izele. Doamne nu-mi vine sa cred ca ni se intampla noua!!! Va rog ajutati-ma!!!!

cine zambeste atunci cand greseste, inseamna ca a gasit pe cine sa dea vina!!!  tummenupp

#4 2009-11-20 21:15:21

pink_butterfly
Insomniac member
Inregistrat: 2006-08-10

eu tot nu inteleg de ce se agita lumea atat cand vine vorba de hepatita b...nu e SIDA,fratilor!...si nu se ia din aer...se ia prin contact sexual (uneori, chiar rar din cate am auzit, depinde de starea in care e) si prin transfuzii...mai mult ca nu ai avea um sa iei virusul doar pt ca ai stat de vorba cu verisoara ta si rudele ei neutral

http://www.youtube.com/watch?v=mwMdO3HK_ws our song hjarta
em todas as ruas do amor seras meu e eu serei tua hjarta
http://www.youtube.com/watch?v=DDuLPHsIuTg

#5 2009-11-20 21:35:04

ioanafbr
New member

pink_butterfly a scris:

eu tot nu inteleg de ce se agita lumea atat cand vine vorba de hepatita b...nu e SIDA,fratilor!...si nu se ia din aer...se ia prin contact sexual (uneori, chiar rar din cate am auzit, depinde de starea in care e) si prin transfuzii...mai mult ca nu ai avea um sa iei virusul doar pt ca ai stat de vorba cu verisoara ta si rudele ei neutral

sa stii ca atunci cand e vb de tine altfel reactionezi. eu ma ingrijorez f tare si pt nepotica mea ea fiind tare bolnaviciosa de mica. asta ar mai lipsi sa aiba hepatita. stiti si voi cum e sa-ti vezi copilul o luna pe an ca stai mereu cu el in brate si il pupi mereu. eu citesc pe net ca se ia si prin fluidele corpului. de asta m-am panicat. adica poate prin saliva sau transpiratie. iar eu sunt f apropiata de nepotica mea normal ca m apanichez si eu ca vreau sa fac un bebe , chhioar lucrez ;la asta

Publicitate

loading...

#6 2009-11-20 22:15:31

pink_butterfly
Insomniac member
Inregistrat: 2006-08-10

poate se ia prin fluide atunci cand este intr-o stare foarte avansata....
oricum, daca vrei sa fii sigura ca e totul ok, faceti analizele si vaccinurile, ca sa scapati de stress wink

http://www.youtube.com/watch?v=mwMdO3HK_ws our song hjarta
em todas as ruas do amor seras meu e eu serei tua hjarta
http://www.youtube.com/watch?v=DDuLPHsIuTg

#7 2011-02-16 21:00:26

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Intreb aici ca nu am gasit alt topic. Vaccinurile contra hepatitei la cat timp se refac. Ca eu am facut acum vreo 6 ani, 3 vaccinuri contra hepatitei, dar numai stiu care.

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#8 2011-02-16 21:23:28

cornflower
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

http://www.hepatite.ro/hepatita-cronica … tatea-901/ citeste aici si gasesti ceva detalii

#9 2011-02-16 21:36:10

QueenOfRoses
Moderator

multumesc. Deci trebuie sa ma duc sa le repet, si sa-mi fac si analize ca nu cumva sa o fi contactat

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#10 2011-02-17 01:48:03

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

QueenOfRoses a scris:

Intreb aici ca nu am gasit alt topic. Vaccinurile contra hepatitei la cat timp se refac. Ca eu am facut acum vreo 6 ani, 3 vaccinuri contra hepatitei, dar numai stiu care.

cu siguranta ai facut vaccinul pentru hepatita b.
se refac cand titrul anticorpilor scade, de fapt cel mai adesea se face o singura doza.
trebuie sa iti dozezi anticorpii, anume ac anti hbs, cei care apar dupa vaccinare si in functie de titru o sa stie medicul daca trebuie sau nu rapel.

sanatate.

#11 2011-02-17 23:45:41

QueenOfRoses
Moderator

Ms de raspuns.
Nu stiu pentru ce hepatita am facut, dar stiu ca le-am facut la scoala si au fost 3 doze in mana.
Inainte de anticorpi, trebuie sa fac analize nu? Si daca de exemplu am hepatita si nu iese la analiza, influenteaza cu ceva anticorpii ?

#12 2011-02-18 01:31:29

moksha
Hero member

QueenOfRoses a scris:

Ms de raspuns.
Nu stiu pentru ce hepatita am facut, dar stiu ca le-am facut la scoala si au fost 3 doze in mana.
Inainte de anticorpi, trebuie sa fac analize nu? Si daca de exemplu am hepatita si nu iese la analiza, influenteaza cu ceva anticorpii ?

nu am inteles intrebarea ta, daca poti sa o formulezi mai clar ar fi bine.
daca ai facut in scoala e de hep b si nu cred ca au trecut foarte multi ani de atunci, deci nu e cazul sa te gandesti prea mult la asta.

#13 2011-02-18 01:53:28

QueenOfRoses
Moderator

au trecut 6 ani..
Intrebarea era daca inainte sa imi dozez anticorpii trebuie sa fac analize ?

Ultima oara a fost editat de QueenOfRoses (2011-02-18 01:53:38)

#14 2011-02-18 02:09:38

moksha
Hero member

QueenOfRoses a scris:

au trecut 6 ani..
Intrebarea era daca inainte sa imi dozez anticorpii trebuie sa fac analize ?

pai anticorpii astia sunt analiza pe care trebuie sa ti-o faci. daca ai anticorpii astia cu siguranta esti protejata si nu ai boala.
dar cum te vad un pic prea ingrijorata in legatura cu sanatatea ta, fa si antigenul hbs. deci antigenul hbs, anticorpii anti hbs si anticorpii anti hcv, ca sa scapi de teama hepatitei.

#15 2011-02-18 03:11:48

QueenOfRoses
Moderator

ok. am notat.. o sa le fac.. ca stau un pic ca pe ghimpi cu hepatita.. si cand ma duc imi iau prietenul de mana...
multumesc mult puss

#16 2011-02-18 11:21:38

moksha
Hero member

QueenOfRoses a scris:

ok. am notat.. o sa le fac.. ca stau un pic ca pe ghimpi cu hepatita.. si cand ma duc imi iau prietenul de mana...
multumesc mult puss

nu trebuie sa stai ca pe ghimpi, ai fost vaccinata. e bine sa ai grija de sanatatea ta, dar nu sa exagerezi in niste teme care nu au rost.

sanatate.

#17 2011-03-17 00:56:23

moksha
Hero member

vic_tim a scris:

am luat virusul hepatiei b daca am avut contact sexual neprotejat cu cineva care a avut hepatita b la 13 ani? acum are 20. a spus ca s-a tratat, dar am citit ca inca poate sa-l transmita.

mai mult ca sigur ca a avut hepatita a. sunt aproape convinsa, hepatita b si 13 ani nu prea se potrivesc.

hepatita b nu prea se trateaza, deci da, ai fi putut lua virusul.

dar repet, sunt destul de sigura ca e vorba de hepatita a.

#18 2012-09-28 18:15:20

carpe diem!
Full member
Inregistrat: 2009-06-17

Buna,
Scriu si eu aici , ca nu am gasit un alt topic. Mama mea este puratoare de virus hepatic B (virus adormit) si ma tot gandesc daca am folosit din greseala periuta ei de dinti si forfecuta de unghii se poate transmite acest virus ?

#19 2012-09-28 18:18:57

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

daca e purtator sanatos nu transmite boala din ce stiu eu

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.