Sexul in post...?-2
- albinuta_vesela
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-23
Re: Sexul in post...?
in principiu, incerc sa nu fac sex in post. ma abtin cat pot. dar in ultimul an, am cam dat-o-n bara. el nu are nici o treaba cu biserica, nu am reusit sa il conving.
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
Ma lasati si pe mine sa scriu aici? 1Corinteni7:3 ne ajuta sa vedem cum stau lucrurile. Eu nu tratez lucrurile cu usuratate; si dat fiind faptul ca x_ynna a deschis un topic special, atunci ea trebuie lamurita. Caci sunt bine incredintat ca ea nu a scris din curiozitate. Undeva exista un adevar, o problema ce trebuie rezolvata, un semn de intrebare ce nu se gaseste inca un raspuns... Unele dintre voi faceti sex in post fara nici o parere de rau; altele, constiinta le mustra. De ce este diferenta aceasta asa de mare? Trebuie ca fiecare din voi sa va puneti aceasta intrebare; numai asa veti putea gasi raspunsul. Biblia este singura carte care trateaza pe deplin lucrurile spirituale ale fiintei umane, indiferent de starea fiecaruia. De fapt ea este singura care trateaza cu adevarat problemele(luptele, nelinistile) din sufletul omului. Prin ea Dumnezeu il convinge pe om de pacat, si tot prin ea Dumnezeu ii arata omului calea. Si se face lucrul acesta indiferent daca omul crede in Dumnezeu sau nu, indiferent daca pune la indoiala caracterul Sau sau nu. Asadar, indiferent de om, nu exista alta cale de a-L cunoaste pe Dumnezeu decat prin Sfanta Scriptura. Numai asa veti cunoaste ca viata voastra, bunastarea voastra, chiar si bucuriile marunte ale vietii, atarna tot de Dumnezeu...
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Eu cred ca la intrebarea asta nu iti pot raspunde decatpersoanele care indeplinesc aceste doua conditii: a. tin post b. fac dragoste (sex, sau cum vrei sa ii spui)
Eu una nu am mai tinut post cred ca de un an si ceva, si de atunci pot spune ca am inceput cu cealalta activitate, deci nu imi pot da cu parerea. Oricum, va spun sigur ca daca as tine post (mai ales vinerea) nu as avea nici o problema cu aceasta activitate. Nu mi se pare ceva rusinos, mi se pare mai rau sa faci alte chestii in post, cum ar fi sa judeci pe alti oameni, sa minti, etc.
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
eu cred ca pentru asta era topicul sexul si biserica,nu cred ca era nevoie sa deschidem alt topic
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
noi nu facem sex in post... amandoi suntem de acord ca asa e cel mai bine. si nici de sarbatorile mari (cu rosu). asa am ramas inca dinainte de casatorie... si sustin ca e o treaba f buna nu numai pentru imbunatyatirea vietii spirituale ci si a celei... sexuale
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- extra
- Banat
Melany1 a scris:eu cred ca pentru asta era topicul sexul si biserica,nu cred ca era nevoie sa deschidem alt topic
si eu sunt de acord cu asta.
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- Divya
- Hero member
- Inregistrat: 2009-05-13
katami a scris:noi nu facem sex in post... amandoi suntem de acord ca asa e cel mai bine. si nici de sarbatorile mari (cu rosu). asa am ramas inca dinainte de casatorie... si sustin ca e o treaba f buna nu numai pentru imbunatyatirea vietii spirituale ci si a celei... sexuale
cum imbunatateste viata sexuala?
- extra
- Banat
la fel cum se imbunatateste omul in timpul concediului dupa un an de munca... relaxare, refacere...
- katami
- Platinum member
pai la fel cum abstinenta de la produsele de origine animala e profilactica pt organism posturile astea nu-s facute asa... aiurea... au un rost bine stabilit. printre care si curatarea organismului si REVIGORAREA LUI ENERGETICA.
daca luam strict latura "aplicata" a postului (= nu mananci produse de origine animala si nu faci sex), deja ai in fata un model de CURA... iar perioadele posturilor mari (toamna si primavara, respectiv 2 mai scurte in timpul verii) se suprapun exact perste perioadele in care organismul resimte cel mai puternic nevoia de incarcare neergetica (ori se stie ca atat imbuibarea cu mancare, cat si actul sexual cu descarcare duc la molesire si secatuire energetica).
iar la modul concret... orice pauza, orice intrerupere a ritmicitatii unei actiuni e benefica pt CALITATEA actiunii respective. nu intervine monotonia, apare din nou magnetismul dintre parteneri, dorinta... dupa o perioada de pauza, se restabilesc legaturile subtile intre parteneri (comunicarea telepatica, de exemplu - noi mereu radem si zicem "asta e de la lipsa", daca amandoi ne trezim spunand/facand ceva in acelasi timp)... e ca si cum un orb nu mai are ochi si isi dezvolta celelalte simturi, pt a relationa cu lumea... la fel si in cuplu... nu mai ai sex (comunicare directa), incepi sa dezvolti alte legaturi, pe alte planuri, mai subtile, cum scriam mai sus... ceea ce, in final, duce la imbunatatirea vietii de cuplu.
in plus, dupa post te simti mai usor, mai plin de energie, mai dinamic... si chiar si structurile fizice se regenereaza (se restabileste flora vaginala normala, de exemplu).
asta ar fi doar avantajele strict "tehnice" ale postului (de altfel, in orice tratat oriental de sexualitate - fie el kama sutra, tao etc etc - se ofera o importanta deosebita perioadelor de abstinenta, ca fiind absolut esentiale pentru o dezvoltare sexuala armonioasa, care nu istoveste organismul prematur). pe langa astea, evident, postul mai are si latura sa esentiala: aceea de perioada in care CONSTIINTA TA SE MUTA SPRE DUMNEZEU, se orienteaza spre Dumnezeu. OMUL ESTE ACOLO UNDE ESTE SI CONSTIINTA SA. daca viata ta se rezuma la mancare, constiinta ta e in stomac... daca tot timpul te gandesti la sex... acolo esti. in post trebuie rupte aceste legaturi, pentru a lasa constiinta sa urce spre Dumnezeu.
de aceea eu consider gresita abordarea "cum sa fie pacat sa faci dragoste cu omul iubit". NU asta e ideea. NU e pacat sa faci dragoste cu omul iubit, e foarte bine si f frumos... problema e ca noi NU AVEM EDUCATIA NECESARA pentru a vedea in actul sexual o uniune sacra, un act de CONSACRARE a celor 2 in fata Lui Dumnezeu. cu alte cuvinte, DIN PACATE, pt omul zilelor noastre nu prea exista sansa de A SE RUGA IN TIMP CE FACE DRAGOSTE, IMPREUNA CU PARTENERUL. neee, la noi sexul trebuie sa fie "5 minute de frecare, 2 gemete si adormit/fumat o tigara dupa" si atunci... daca nu suntem in stare sa ne controlam planurile constiintei astfel incat sa fim conectati PERMANENT la Dumnezeu (caz in care niciun post nu si-ar avea rostul)... atunci avem nevoie, macar, sa ALTERNAM perioadele de "cadere" cu cele de "purificare". la fel cum, daca am manca mereu sanatos si echilibrat, nu am mai avea nevoie de cure de dezintoxicare.... asa.... jumate de an mancam aiurea, pe apucate, ce si cum ne duce capul... 20 zile tinem cura de dezintoxicare... iar o luam de la capat... si tot asa.
exact, extra
Ultima oara a fost editat de katami (2009-11-23 20:45:57)
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- albinuta_vesela
- Insomniac member
ai mare dreptate katami.
noi nu suntem pe aceeasi lungime de unda. daca eu incerc sa tin post, el e foarte frustrat. in ultima vreme am cam cedat. el nu e credincios, si mai rau e ca ma coboara si pe mine... ma gandesc ca aceasta diferenta dintre noi... o sa duca fie la "convertirea" mea la lume si lumesc, fie......
- Divya
- Hero member
- Inregistrat: 2009-05-13
extra a scris:la fel cum se imbunatateste omul in timpul concediului dupa un an de munca... relaxare, refacere...
e foarte bine katami,daca amandoi ganditi la fel si aveti aceleasi convingeri. am inteles abstinenta nu creeaza frustrare din partea niciunuia dintre voi,si asta cred ca e secretul
- katami
- Platinum member
adina84 a scris:ai mare dreptate katami.
noi nu suntem pe aceeasi lungime de unda. daca eu incerc sa tin post, el e foarte frustrat. in ultima vreme am cam cedat. el nu e credincios, si mai rau e ca ma coboara si pe mine... ma gandesc ca aceasta diferenta dintre noi... o sa duca fie la "convertirea" mea la lume si lumesc, fie......
ei, nu gandi fatalist... avem si noi "cadavrul nostru in dulap", cum se zice... am facut si chestii cu care, daca ne intrebai pe fiecare in parte, niciunul nu era de acord... dar s-a ajuns la ele. in fine, asta e alta poveste. referitor la post, la noi el a fost cu regula asta, de la bun inceput si mie mi-a convenit. pana la urma, pt femei e mai usor
- katami
- Platinum member
nope, e absolut unicat
dar uneori l-as imprumuta nitel numa sa fiu sigura ca il recuperez
Ultima oara a fost editat de katami (2009-11-23 21:37:38)
- extra
- Banat
Adina, convingerile tale trebuiesc intemeiate nu pe spusele oamenilor, ci pe Cuvantul lui Dumnezeu. Numai asa vei putea sa ramai in picioare. Trebuie ca mai intai sa ajungi la convingerea ca postul tine de partea spirituala a omului, de lucrurile spirituale; si ca lucrurile spirituale tin de Dumnezeu. Si postul nu ne-a fost dat doar ca o abstinenta de la anumite mancaruri sau chiar deloc(in cazul nostru despre sex vorbim). Avem la dispozitie tot timpul anului sa ne bucuram de aceste lucruri pe care tot Dumnezeu ni le-a dat. Si tot El ne-a dat si postul(abstinenta). Asadar toate sunt date de Dumnezeu, dar si la timpul hotarat de El.
Fiecare sa urmeze lucrurile asa cum Dumnezeu le-a stabilit, si sa credeti ca El va va rasplati: atat fizic, cat si spiritual. Este cu mult mai bine pentru tine adina daca nu vei ceda insistentelor prietenului tau. Nu zic ca e usor, dar la sfarsit satisfactia este cu mult mai mare decat daca ai ceda. Dar cauta si sa-ti construiesti convingeri puternice ca ceea ce faci este bine si placut atat pentru tine, cat si inaintea lui Dumnezeu; si indirect, si prietenului tau.
Poate ca nu vei putea tine postul intreg -nici Dumnezeu nu condamna asta; constitutiile noastre sunt diferite. Dar iti poti stabili tu un timp anume; apoi promite-I lui Dumnezeu ca il vei tine, roaga-L sa te ajute, dar implineste-ti si tu cuvantul. Dar daca nu esti sigura ca il vei tine, atunci e mai bine sa nu promiti. Succes!
- albinuta_vesela
- Insomniac member
am tinut post o saptamana de la absolut orice in continuate incerc sa nu fac sex. deja de mancat manac, pt ca nu pot. ma usuc pe zi e trece, si asa am vreo 49 de kg.. stiu ca mai importante sunt altele, nu ceea ce mancam..
acum ca acum, dar cand vom sta impreuna si mai ales ca vom fi casatoriti, vom calca stramb cam des.
Ultima oara a fost editat de adina84 (2009-11-23 22:07:54)
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
Eu am mai scris si la topicul cu "sexul si biserica" despre faptul ca prietenul meu a venit la un moment dat cu ideea sa nu facem sex in post. Zic la un moment dat pentru ca n-a facut-o din primul an, in prima iarna in care am fost impreuna. Acum un an sau doi i s-a nazarit chestia asta. A, dar nu tot postul, ci doar in zilele de miercuri si vineri, cand zicea el ca tine si post alimentar. Anul asta va fi mai usor pt ca e accidentat si oricum nu putem face nimic, nu stiu daca mai apucam sa facem ceva pana la sfarsitul anului.
Eu nu tin post, de niciun fel, dar daca el asa a vrut, a trebuit sa-i respect decizia, chiar daca am mai bombanit.
Si nu vad de ce chipurile pentru noi, femeile, ar trebui sa fie mai usor sa ne abtinem. El se abtine mai usor decat mine, daca e cazul, adica fara sa comenteze atata.
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
mai daca vrei poti.Si eu cand tin post nu fac nimic,ba chiar mai mult l-am convins si pe el sa tina sper sa mearga cu mine sa nespovedim.El nu prea a fost incurajat sa mearga la biserica,dar i-am explicat si a inteles.Iar cand tinem post ,tinem post =no sex fara sa ma bata la cap ca are chef
- cornflower
- Hero member
- Inregistrat: 2006-11-02
nu tin post , de nici un fel ... nu ma abtin de la mancare, iar de la sex nici atat ...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|