homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-100

#1882 2010-05-23 11:00:13

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

Love, dak ii dau banana e ok? Eu stiu ca aia constipa....; pai ii dau suc de fructe dimineata....; cu cerealele nush, asa a zis dr, dar de 2 zile i le-am scos, ca vad ca sta prost cu caca sad ; mc mult pusspusspuss

Carrutza, am raspuns, dak ai intrebari, suna-ma, nu ma deranjezi puss ; ajung mai greu la calc.....  par

Ultima oara a fost editat de Crssy85 (2010-05-23 11:00:55)

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1883 2010-05-23 11:14:24

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

merci mult crsyy.
deci daca nimic nimic pina sambata atunci ma interneaza...
deci bebelina o sa vina in cazul asta fie in 29, fie in max 30.
mi-ar fi fost drag sa vina FIX cand vrea ea, dar cum 31 mai e greva generala peste tot pe unde se poate.. mai bine mai devreme atunci.
mii de pupici.
puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1884 2010-05-23 12:02:36

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Cris, are cosulete foarte mici doar pe piept si din cand in cand pe fata care ba ii apar ba ii dispar.
Stiu ca tu ai pus o poza cu Davis cand avea foliculita si Vlad nu are asa.

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2010-05-23 12:03:08)

#1885 2010-05-23 14:18:14

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

Juli a scris:

Ally, 37.7 nu prea e febra, mie mi s-a spus de medic ca de la 37.9 in sus luata rectal.
Pune-i un supozitor cu paracetamol (are peste 2 luni?) si oricum mergi la medic, sa-l consulte si sa se uite in gatul lui. poate e putin rosu.
Dar simti tu ca arde? Eu nu ii luam temperatura regulat ci destul de rar cand observam eu ca-i arde capul.

a fost dr si a zis rosu in gat....are peste 2 luni, am pus supozitor , la plamani e ok, asa a zis....maine terminam ospamoxul...si andu e constipat in continuu, ce ma sperie e ca mi s-a spus ca de la 3 luni sa introduc suculetul de morcov , mar si portocale daca e constipat....sad, am incercat cu ceaiurile spune de ina..dar la andu nu are efect..mai aveti idei sad..plsss

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#1886 2010-05-23 18:55:41

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Crssy85 a scris:

Love, dak ii dau banana e ok? Eu stiu ca aia constipa....; pai ii dau suc de fructe dimineata....; cu cerealele nush, asa a zis dr, dar de 2 zile i le-am scos, ca vad ca sta prost cu caca sad ; mc mult pusspusspuss

Carrutza, am raspuns, dak ai intrebari, suna-ma, nu ma deranjezi puss ; ajung mai greu la calc.....  par

Da-i ma banana la copil. Si da-i si kiwi.

Sucul de fructe poti sa il dai si la pranz, nu-i problema, dar dimineata da-i lapte simplu si urmatoarea masa  da-i piure de fructe.
Supa ii dai? Da-i si zeama sa bea daca ii place.
Aaa.. si laptele de dimineata fa-l in ceai de musetel, sa vezi ce repede iese afara.

Hai poop, sa-mi spui cum se mai simte piciul.

Ally, eu am folosit un ceai de la Milupa care nu se gaseste in Ro. Anastasiei i-a facut f bine si a si calmat-o.

Daca vrei, pot sa iti trimit.

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Publicitate

loading...

#1887 2010-05-23 20:36:51

maryland
Sr. member
De la: New York
Inregistrat: 2008-12-05

crisule petru s-a constipat asa rau cum zici tu cand i-am schimbat cerealele....aveu prea mult orez siu cum el era de la inceput mai puturos la caca...a zbierat saracul cand a iesit afara la doua zile de ziceai ca ..vb ta...naste
vezi ce contin cerealele....sa nu aiba prea muolt orez...
da-i magiun de prune de la topoloveni ca e f bun si e 100% prune
'nu are altceva nimic...ii pui si tu o lingurita in fructe
pupici

#1888 2010-05-23 20:56:18

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

si al meu a nascut vb voastra dupa ce i-am dat 3 banane intr-o zi... am crezut ca leshin acolo cu el. mi-am invatat lectia.

#1889 2010-05-23 22:04:12

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

mai, nu stiu, mie PEDIATRA (deci nu NUMAI homeopatii si acupunctorii si alti "paranormali") mi-a zis ca bananele sunt total contraindicate la copiii mici. in aceeasi categorie cu capsunile. acu fiecare face cum vrea, dar la cate prostii se aud despre modul de cultivare si tratare a bananelor de pe piata... eu una nu cred ca am sa ma grabesc sa ii dau.

muuult mai ok mi se pare faza cu gemul de prune tummenupp

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1890 2010-05-23 22:07:10

dana_alina
Full member
De la: braila
Inregistrat: 2009-01-14

Bebelusul poate fi constipat din variate motive. Cea mai comuna cauza o reprezinta introducerea alimentelor solide.
S-a observat ca bebelusul alaptat la san este foarte rar constipat, deoarece laptele maten este 100% digerat. Multi bebelusi alaptati cu lapte matern au probleme intestinale, acest lucru nu inseamna ca sunt constipati.
Hranirea cu formule de lapte au o pondere mai mare constipatie. Laptele din comert nu este digerat usor sau nu este absorbit in totalitate. Atunci cand se incepe introducerea alimentelor solide, bebelusul este expus tot mai des constipatiei.

Cum stiu ca bebelusul este constipat?
Constipatia se refera la denstitatea materiilor fecale si la dificultatea eliminarii acestora. Consistenta si numarul acestora variaza in functie de varsta micutului, dar si de la un bebelus la altul.
Nou-nascutii au mai multe scaune pe zi, acestea sunt moi si au consistenta asemanatoare cu boabele de mustar. La bebelusii de cateva luni, care mananca la biberon au mai putine scaune, insa mai dense.
Bebelusii care au inceput sa consume alimente solide, scaunele lor sunt mai putin frecvente si eliminate usor.

Daca considerati ca bebelusul este constipat, verificati urmatoarele:
1. Daca bebelusul are un scaun tare si o data pe zi sau la doua zile
2. Daca bebelusul are scaune uscate si sunt eliminate cu greu. De multe ori, bebelusul simte durere.
3. Daca bebelusul elimina materiile fecale sub forma de pietricele. In timpul eliminarii pe picioruse si abdomen apar semne, se aude un grohait si se inroseste la fata
4. Daca bebelusul elimina scaune cu sange
5. Daca bebelusul are un disconfort abdominal, iar materiile fecale sunt eliminate cu greu si foarte rare

Din ce cauza bebelusul este constipat?
In mod normal, alimentele si apa sunt absorbite de organism, iar rezidurile devin materii fecale. Pentru ca micutul sa aiba un scaun moale, trebuie sa existe o cantitate de apa in reziduri, in intestinul subtire si in rect. Lipsa exercitiilor fizice si a apei din organism pot cauza constipatia.
De cele mai multe ori, materiile fecale uscate pot cauza dureri. Materiile fecale ramase mai mult timp sunt din ce in ce mai greu de eliminat. In plus, diminueaza musculatura intestinului. De asemenea, lucrurile se pot complica. Materiile fecale dure care trec printr-un rect ingust pot iesi cu sange, deoarece peretii rectului sunt foarte subtiri si se pot fisura.

Bebelusul este constipat din cauza:
- introducerii de noi alimente sau de noi formule de lapte. De obicei, bebelusul este constipat cat treceti intr-un timp foarte scurt de la laptele matern la laptele din comert.
- experimentarii mai multe formule de lapte. Este posibil ca atunci cand incercati mai multe tipuri de lapte, bebelusul sa se constipe.
- introducerii alimentelor solide. In primele zile, bebelusii vor fi putin constipati. Primele alimente solide, cerealele de orez au un continut scazut in fibre.
- deshidratarii. Daca bebelusul nu consuma suficiente fluide, devine deshidratat, iar organismul va absorbi cantitatea de apa din alimente.
- conditiilor medicale sau a bolii. Constipatia poate fi si din cauza conditiilor medicale precum hipotiroidismul, tulburarilor metabolice, alergiilor alimentare sau botulism. Daca bebelusul elimina materile fecale greu si cu dureri, consultati imediat medicul.
Rareori, constipatia poate fi cauzata de boala Hirschsprung, care in mod normal este diagnosticata in primele saptamani de viata.

Cum tratez bebelusul constipat?
Daca bebelusul este constipat tratati-l astfel:
1. Exercitii fizice. Daca bebelusul a inceput sa se taraie prin patut, incurajati-l sa faca cateva miscari cu piciorusele. Daca inca nu se taraie inca prin patut, incercati sa faceti mici exercitii cu piciorusele; puneti-l orizontal pe spate si micati usor piciorusele inainte si inapoi; exact cum ar merge pe bicicleta.
2. Masaj. Masurati trei degete in josul buricului si masati usor. Presati pana cand simtiti partea ferma. Mentineti presunea constanta cam trei minute.
3. Un anumit lapte din comert. Daca bebelsul este hranit cu biberonul, intrebati medicul care este cel mai potrivit lapte. Unii bebelusi sunt constipati de la formulele cu soia.
4. O cantitate mica de tarate sau suc. Daca bebelusul deja mananca alimente solide, intrebati medicul daca in alimetatie puteti sa adaugati cateva lingurite de tarate in cereale. Constipatia cu alimente precum orez, banane sau morcovi preparati va fi eliminata daca veti amesteca cerealele cu putin suc de mere sau prune ori cu cateva lingurite de piure de prune, de caise sau de pere.
5. O cantitate suficienta de fluide. Dac bebelusul are peste doua luni, puteti sa-i dati 3 ml suc de fructe diluat cu 3 ml apa, de doua ori pe zi. daac bebelusul este mai mic de doua luni, consultati mai intai medicul.
6. Tratamente optionale de la medic. Daca nu stiti ce sa-i administrati imediat bebelusului; cereti sfatul medicului. Daca micutul e sever contipat, medicul sa poate sugera supozitoare cu glicerina. Supozitoarele stimuleaza rectul si ajuta sa elimine materiile fecale. Se pot utiliza si ocazional.
7. Lotiune aloe vera. Daca bebelusul elimina foarte greu materiile, are scaune uscate si are pielea foarte sensibila aplicati in jurul zonei putina lotiune aloe vera.
Faceti acest lucru numai dupa ce ati consulta medicul!

Cum previn constipatia la bebelus?
Intre patru-sase luni, bebelusului ii se poate introduce mai multe supe de legume si sucuri de fructe sau piureuri vegetale. Acestea sunt bogate in fibre si previn constipatia.

Ce fac daca constipatia continua?
Daca bebelusul este in continuare constipat, consultati medicul.
sper sa va fie de ajutor puss

#1891 2010-05-23 22:08:56

katami
Platinum member

dana, eu una mi-am notat tummenupp (desi al meu e in extrema ailalta mereu rotfl )

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1892 2010-05-23 22:19:45

dana_alina
Full member
De la: braila
Inregistrat: 2009-01-14

si noi deabia ne-am revenit dupa ce aproape o saptamana a avut diaree,facea numai apa de intra in pampers,dar dupa o dieta de ceai de menta si 2 zile de mucilagiu si pilaf ne-am revenit smile  puss

#1893 2010-05-23 22:21:51

katami
Platinum member

al meu e diareic de la nastere tongue dar pediatra a zis ca daca ia in greutate si nu face des (acum face 1 pe zi, dar ala e... bors... pana la o luna jum a facut cate 10-12 pe zi, tot apa cu mucus).... se accepta asa, fiind alaptat exclusiv.

bine ca a trecut  la voi smile

#1894 2010-05-23 23:42:28

SoareleMeu
Hero member

katami a scris:

mai, nu stiu, mie PEDIATRA (deci nu NUMAI homeopatii si acupunctorii si alti "paranormali") mi-a zis ca bananele sunt total contraindicate la copiii mici. in aceeasi categorie cu capsunile. acu fiecare face cum vrea, dar la cate prostii se aud despre modul de cultivare si tratare a bananelor de pe piata... eu una nu cred ca am sa ma grabesc sa ii dau.

muuult mai ok mi se pare faza cu gemul de prune tummenupp

bananele sunt prim aliment in foarte multe tari... capsunile sunt foarte bune, pepenele gamben, struguri taiati in jumate, mere rase ..etc ...
Atunci i-am dat 3 banane ca ma innebunea cu "nana" "nana" da-mi nana( de la banana) .. pana am cedat si i-am tot dat rotfl

#1895 2010-05-24 10:36:34

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Soare, 3 banane?? big_smile

Mai, eu stiu ca bananele sunt "grele" adik f greu de digerat... eu o sa-i dau dupa 1 an... nu ma grabesc, pt ca oricum vor aparea piersicile, caisele, prunele, corcodusele tongue; capsunile stiu ca-s alergene, deci... un semn de intrebare si la ele; eu am capsuni in curte si nici d'alea n-o sa-i dau.

Cat despre caca, David a fost mereu cacacios... am ajuns la concluzia ca s-a cpnstipat de la spanac, pt ca acel caca TARE SI MARE big_smile a fost verede - exact spanacul pe care l-a papat 3 zile la rand; o fi fost prea mult, cine stie...

Mc mult pt sfaturi, am rezolvat problema  cu ceai de musetel, lapte praf facut mai slab si supa lichida.

Mary, cerealele sunt alea bio de la Milupa si oricum mananca 3-4 masuri toata ziua, sigur nu a fost de la alea.

Dana, notat! Pupici!

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1896 2010-05-24 10:52:55

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

si eu stiu ca bananele se dau dupa 8 luni(pentru ca baloneaza si constipa) iar capsunile si mai tarziu,dupa un an,cel mai devreme.Unii medici sunt de parere ca ar trebui date dupa 2 ani,pentru ca pot da alergii grave,iar altii spun ca doar semintele lor dau alergii,asa ca daca dai piureul de capsuni prin sita n-ar trebui sa fie probleme.Acelasi lucru si in cazul fructelor de kiwi.Crssy,e posibil sa fie de la spanac,ca fierul constipa,parca.

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#1897 2010-05-24 11:40:47

sunshine16
Banat
Site

Kiwi fruit is a good source of vitamin C, potassium and fibre. If your child has other allergies, or if there's a history of food allergies in your family, then it's not a good idea to give your baby kiwi fruit before he or she is six months old. (Ideally you should not introduce any solid foods before six months, unless advised to do so by your GP or health visitor.)

Mai fetelor, pai daca banane nu, aia nu, aia nu...
Capsune eu nu i-am dat Anastasiei inca, ii dau dupa un an, dar la un copil de 8 luni nu cred ca e asa o tragetie daca mananca o jumatate de banana ( si asta nu in fiecare zi )

#1898 2010-05-24 11:55:57

SoareleMeu
Hero member

eu i-am dat orice si acum inafara de mere feliate pentru ca mi-a fost frica sa nu se inece, am auzit de 2 cazuri unde bebelusii au murit din cauza ca au mancat mere si s-au inecat dar ieri mi-am facut curaj si a mancat un mar feliat smile si i-a placut ( are aproape 2 ani ) .. in rest le dadeam prin razatoare... capsuni de la 9 luni, pepe galben,  de la 6 luni, struguri de la 8 luni, de asemenea strugurii trebuie taiati pe jumate ... si apa cat cuprinde .. supe, ciorbe, - eu ii dau si cereale care previn constipatia .. din acelea de oameni mari. aici se numesc Weetabix si ajuta la tranzit foarte mult. legume i-am dat de toate .. la brocoli nu cred ca ii place textura dar ciudat ca ii place conopida ..

Ultima oara a fost editat de SoareleMeu (2010-05-24 11:57:11)

#1899 2010-05-24 12:06:06

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

love_t..daca poti sa il trimiti...vb pe mail ce si cum....

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#1900 2010-05-24 14:25:34

sunshine16
Banat
Site

Ally_na, ti-am trimis mail.

SoareleMeu, si eu i-am dat pana acum mere, pere, cirese, banane, kiwi, pepene galbe, acum urmeaza cel rosu.

Legume i-am dat de toate, brocoli, conopida, in supa ii pun ceapa, patrunjel, morcov, ulei de masline, zeama de lamaie, dovlecel, mazare, fasole verde, etc.
Carne mananca de pui si de vita.

Ii dau branza topita, iaurturi, ieri i-am dat si putina branza feta.
Ii plac macaroanele, orezul, etc.

Sunt la varsta la care trebuie sa guste aproape din toate.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.